2009 Eylül Anneleri

yok tugbacim benim esim beslenme konusunda cok hassas cok fazla arastiriyor okuyor
hindistan cevizi yagininda omega 3 kadar faydali oldugunu soyluyorlar yeni yeni
tam faydalarini ogrenirim yazarim

tuba hoşgeldın nereye gitmiştiniz. biz seni burada yaptık demek için dubaiye mi götürdünüz doğayı:)

selam kızlar geçmişi okuyamadım dan diye daldım ama çoook mutluyum bugun kaan ı prof a gösterdik bu bebek mükemmel hiçbi sorunu yok yanlış teşhis koymuşlar uğraşmayın bebekle rahat bırakın dedi yani beyninde bişi yokmuş ultrason aletleri çok eski olduğundan öyle teşhis koymuşlar bugün çok iyi bi aletle baktılar hiçbişi yokmuş ayrıca raşitizmin r si yok bu bebekte çok iyi saçmalamayın dedi gidip önceki dr u vurasım geldi kaç gece boşyere ağlamışım allaha şükür çok iyiymiş bebeğim size haber vermek için girdim şimdi kaan la yemek savaşına başlıyacağız desteğiniz için hepinize çoook teşekkür ederim sizi çoooooook seviyorum

fikir olsun diye internetten baktim

Hindistan Cevizinin Faydaları

Bilindiği gibi Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hemde kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan Cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve sülfür açısından da zengin bir besindir.

Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir. Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar. Ayrıca, B grubu vitaminlerinide içerir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin). Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar.

Hindistan cevizi' nin özü sindirim sistemi rahatsızlıkları'nın tedavisinde oldukça etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metodlar başarısız kaldığında hindistan cevizi çok değerli bir besindir.Kısacası neredeyse her derde deva..!

ececim coook sevindim gozunuz aydin
uzuldun ama gecti gitti kaan kuzusu saglikliymis ya gerisi onemli degil
allah bundan sonra uzmesin aglatmasin insallah
hepimizin bebeklerine de saglik sihhat versin

meryemcim
benimde azaldi sanirim
ali zaten dogru duzgun emmiyordu bi ara simdi artik pek sagmiyorum bilmiyorumda ne kadar cikar
ali cuk cuk emiyor ama ne kadar emiyor bilmiyorum
zaten tubanin doktorunun soylediklerinden sonra icim rahat emebildigi kadar emer buna da sukur

tugba hosgeldin nerelerdeydin ne zamandir bakiiim

evet ya ebrucum bazen girip okuyorum ama genelde vakitsiz oluyo siz olmuyosunuz. havalar ısındı geziyoruz kızımla bol bol sokaklardayız :) bu haftada dubaiye gittik kızımla dün akşam geldik. çok korktum bi sorun olacak diye ama olmadı çok şükür gayet güzel geçti.

tuba hamıleyım dersen şaşırmıycam:) havasından mı suyundanmı dubai size iyi gelıyor:) uzun uğraştan sonra doğa orada geldıgıne göre:)

tuba ben gündüzleride verıyorum. gecmısı okumamıssındır:) benım oğlum da kaşık fobisi olustu:) gunde 600-700 cc kadar süt istiyor. ee aç bırakamayacagıma göre gunde benden cıkanda 400 falan olduguna göre-ki artık daha az- kalanı devam sütü verıyorum.

ya hanımlar benım oglum reklam izleyı cok sevıyor ne yapıcam bılmıyorum.hatta turkcell danıno sosıs reklamlarıına bayılıyor onlar cıkınca guluyor.ama sadece reklam seyretmeyı sevıyor.

ece gözün aydın çokı mutlu oldum canım..

ececim coook sevindim gozunuz aydin
uzuldun ama gecti gitti kaan kuzusu saglikliymis ya gerisi onemli degil
allah bundan sonra uzmesin aglatmasin insallah
hepimizin bebeklerine de saglik sihhat versin

çook sağolun kızlar hayatta en önemli şey kuzularımızın sağlığı

Back
X