2009 Eylül Anneleri

benim oğlumda 15 gün önce 65 cm 7.300gr dı

bu arada oğluma hafta sonu bebe biskivüsü yaptım harika oldu ve maşşalah güzel yiyo tavsiye ederim kızlar

Bizde akşam ,Efenin dudağında uçuk olduğu için doktora götürdük . Hazır gitmişken 7.ay muayenesini oldu , kan testi idrar testi falan derken 3 saat hastanede kaldık eve gece 24.30 da döndük , efe daha çişini yapmamıştı sonra yaptı babası hastanaye götürdü. Çok şükür kan sonuçları iyi , bu ay( 3 hafatda ) toplam 400 gr almış dr. gayet iyi dedi 7.450 gr oldu yani boyu uzamamış bu ay, daha soracaklarım vardı ama geç saat olunca kaldı perşmebe akşamına sorarım artık .Bir de popoda morumsu bir kızarıklığı vardı , süt alerjisi olabilir dedi ama yoğurdu da kesme , tahıllı kaşık maması vermeye devam et dedi . Çok şükür iştahsız , ite kaka üstelik muhallebi de yemeden böyle kilo alması çok iyi oldu.

hanımlar ısımlerınızı unutuyorum zaten ısım hafızamda kotudur kusura bakmayın bunun ıcın.defalarcada sormak ıstemıyorum sıze.
neyse sıze ufak bı puf noktası soylıyım.bızde ege nın ıdrarınının her ay kulturunu yaptırıırız evde.hast posetlerıne yapar.yarım saatlık zamanı var zaten posetlerın.30 dk da bır yapmaz ıse degısmelısınız cunkı enfekte oluyor ıdrar.yanlıs cıkabılır sonuclar.
ıdrarını yapmaz ıse bebısler bazen ınat edıyolar sankı ayaklarına sac kurutma makınasını tutun kısa bı sure hemececeık yaparlar deneyın goreceksınız.bızede dr umuz soyledı.

aman aman cok yaklastırmayın en dusuk ayarda tutun uzaktan ayakları yanar yoksa.bu arada dıkkat edın makınanın havası agzına burnuna gelıp hasta olmasın.

Benim boyum 163 eşimin 185 ama efenin boyu normal :))) benim babama çekmesinden çok korkuyorum :))

Kuzumegem iyi bir püf noktası sağol işimize yarayabilir ilerde , biz de açtık yaparken sevinçten çığlık attık resmen :)

Demet maşallah senin erdenaya basketçi olacak çocuk belli oluyor :)

yasemincim doktor mercimek verebilirisn dedi, ama böyle kabularından iyice ayıklanacak çorba dedi... hani üste çıkan mercimeğin posası varya, onu alacaksınız, yoksa sindiremez bebek dedi.

mercımek ın kabuklarını ayıklanmasını ılk defa duydum.zor olur ayıklamak onceden suda bekletılırse olabılır.ben nohut ve fasulyenın kabuklarının ayılanıcagını bılıyordum bu gune kadar verdıgım mercımekten herhangı bı sorun olmad.sebze corbalarının ıcınde pısıırp suzgecten gecıyorum.

bende kendı kendıme yazıyorum.neyse tum gun acıktı bılg ama oylece kendı kendıne acık duruyor her an yazamıyorum ege den fırsat bulup anca uyududa yazıyorum.bu arada yenı bı tarıf verıyım sıze dun denedım yıyınce bugunde verdım ege ye.bır cay kasıgı tahın rendelenmıs yarım cevız içi,muz un 4 de bırı ve 2 3 kasık yogurt karıstırıp verdım sevdı yedı.sızlerde deneyın ıstersenız.

merhaba kızlar..

benim oğlum 3.100 gr doğdu..

2 aylıkken 6 kğ dı..
4 aylıkken 7.500 kğ
şuanda 8.500 kğ ama bu son 1 ayda 400 gr almış...bu kilo alma gerilemesi normalmi acaba...

boyu da bir ay önce 69 cm di..

benim boyum 1.63 eşiminki 1.86 eşim tarafının boyları çok uzun...ama ilk oğlumun boyu kısa...zamanla atar diyorlar...

aksamada kıymalı pazı yapıcam bakalım yıyecekmı.pazı yı ılk defa denıyıcem.dere otunu sevmedı.keskın bır tadı var haklı bencede.

merhaba kızlar..

benim oğlum 3.100 gr doğdu..

2 aylıkken 6 kğ dı..
4 aylıkken 7.500 kğ
şuanda 8.500 kğ ama bu son 1 ayda 400 gr almış...bu kilo alma gerilemesi normalmi acaba...

boyu da bir ay önce 69 cm di..

benim boyum 1.63 eşiminki 1.86 eşim tarafının boyları çok uzun...ama ilk oğlumun boyu kısa...zamanla atar diyorlar...

her ay bu kadar kılo almasını beklememelısın.bu aylarda onceye nazaran daha az alıyorlar.Maşallah kılosu gayet ıyı.boyuda ıyı.

aksamada kıymalı pazı yapıcam bakalım yıyecekmı.pazı yı ılk defa denıyıcem.dere otunu sevmedı.keskın bır tadı var haklı bencede.

maşallah canım oğlun yiyorsa iyi....ben daha çorbalara yeni başladım...genelde meyve püresi...muhallebi...hip ve milupanın kavanoz mamalarından veriyorum...arada devam sütü ve anne sütü...

hilde benim kız da 7150, 67 cm.... ama 2450 olarak hastaneden çıktık, 2590 doğdu....

filizcim yazıyı okuyunca içim burkuldu, ama benim kız mememi uyanıkken almadığı için tek yolu onları yemek napalım.

aslında bizimkinin doğum kilosu normal 3250 doğmuştu. ancak 2 aydır hiçbir sey yemiyor. ne denediysem olmuyor. ilk aylarda iyi kilo almış tosuncuk olmuştu ama şimdi zayıfladı sanki. mamayı beğenmiyor diye cici bebe koydum eh işte biraz içiyor. şimdi 90- 120 cc falan alıyor mamayı bu aylarda 220 falan almalı sanırım. başka neler yediriyosunuz?

ben sebze corbalarının ıcıne 1 yemek kasıgı katıyorum ya pırınc ya mercımek.bulgur da atıcam henuz baslamadım.bu ay cıger,balık,nohut,fasulye ye baslıyıcaz.

ben de senin gibi çorbasına 1 kaşık ekliyorum. sadece mercimek denemedim.
beslenme düzenini oturtabildiniz mi? yani saatle yedirebiliyo musunuz?

maşallah canım oğlun yiyorsa iyi....ben daha çorbalara yeni başladım...genelde meyve püresi...muhallebi...hip ve milupanın kavanoz mamalarından veriyorum...arada devam sütü ve anne sütü...

ınanırmısın bunların hıc bırını dr a sormadım dr dan tarıf te almadım.zaten dr umda annelerımız gıbı besle dedı.hep evlı arkadaslaımdan ogrendım sordum.alerjık bı reaksıyon gosterırse sevmezse zaten kesıyorum o gıdayı ama tat duyusu gelıssın dıye cesıtlendırıyorum bolca her seyı gecen agzına lımon surdum suratını bı eksıttı.
ben kavanoz maması nı sadece dısarıya cıktıgımızda zor oluyor hazırlayamıyosun oyle arada verıyorum.onun dısında vrmıyorum ben mama

ben de senin gibi çorbasına 1 kaşık ekliyorum. sadece mercimek denemedim.
beslenme düzenini oturtabildiniz mi? yani saatle yedirebiliyo musunuz?

ben her gun saatı saatıne yıyen cocuk olacagını sanmıyorum.mumkun degıl.bunlar bıde cocukta degıl daha bebekler her un nasıl aynı saatte yıyebılırlerkı.bız yetıskınler bıle yapamazken.ne bebeıgımı nede kendımı kasıyorum.bazı gun sebze corbası yemıyor ertesı gun oncelıgı sebzeye verıyorum.bebeklere yemek yeme konusunda asla baskı yapmamak lazım anne olarak uzuluyoruz yemıyınce ama tv de doktorumda ızledım zorla agzına kasık sokmak ıyı degılmiş.ılk onelerı yapıyodum.k.valıdemde yapma dedı zorla mıdesını genısletırsın ılerde de obez olur bu defa yeme oglum dıye saklarsın yıyeceklerı dedı.ege agzını kapattıgı anda 1 defa daha denıyorum ıstemezse baskı yapmıyorum bır sure sonra tekrar denıyorum.

Back
X