2009 Eylül Anneleri

işime gelmeyeni duymuyorum ebru:) yaa 6. aydan sonra ayırın dıyen çok fazla var ama ben yazı beklıycem. yaz derken sonunu:)

işime gelmeyeni duymuyorum ebru:) yaa 6. aydan sonra ayırın dıyen çok fazla var ama ben yazı beklıycem. yaz derken sonunu:)

6. ay deniyo ama yazı beklicem, yaz derken sonunu, sonu derken eylülü, e eylül gelmişken yaşını, haydaaa e yine kış geldi havalar da soğudu ........ kaydirigubbakcemile3

şaka bi yana evet yaa çok zevkli onlarla aynı odada yatmak
hele ki birlikte yan yana uyumak paha biçilemez :lepi:

yaa kesinlikle öyle. birde bır yerde okumustum cocugun anne babaya guvenınıjn azalmaması ıcın erken ayırmamak lazımmıs..

kizlar simdi biz tahil vermiyoruz ya aliye
daha once bir kac arkadas sormustu ama niye
tahil faydali demislerdi
bende konuya cok hakim olmadigim icin sizi yaniltmamak adina bisey diyememistim
esim simdi cok ayrintili bi mail atmis tahillarla ilgili
buraya kopyaliyorum
tabi yanlis anlasilma olmasin ben fikriniz olsun diye koyuyorum sonucta herkesin kendi bilecegi sey
bir suru farkli bilgi var bu konuda
biz buna inandik ve uyguluyoruz

Tahillarin zararlari (onem sirasi gozetmeksizin);

1- Phytate: Tahillarin tuketiminin vitamin mineral ve diger gida noksanligina yol actigina dair bir cok kanit vardir. Bir cok tahilda, phytate adi verilen ve sindirim sisteminde kalsiyum, magnezyum ve cinko gibi minerallere baglanarak onlarin emilimini zorlastiran ya da engelleyen maddeler bulunur. Ironik olarak, bu maddeler tahillarin tam tahil formu olarak bilinen daha saglikli oldugu dusunulen (ki bu dusunce "bazi" acilardan dogrudur) hallerinde daha coktur. Tahillar D, A, C, B12 vitamin metobolizmalariyla da catisma icerisindedirler.

2- Gluten: Tahillar (ve bazi sut urunleri) virus ve bakterilerdekini taklit eden bir protein, Gluten icerirler. Hamurdaki elastikiyeti veren ve duvarkagidi yapistiricisi olarak kullanilan bu yapiskan ve suda cozunen protein'e bir cok insan tolerans gelistirmemistir. Gorece olarak tolere edebilenlerin bile mikro seviyede bundan olumsuz etkilendigi dusunulmektedir. Olumsuz etkileri bir kac mekanizma halindedir.
a) Ince barsakta iltihabi bir tepki yaratarak bagirsak ic yuzey sekillerinin bozulmasina ve "kaciran barsak sendromu"na yol acar. Bu iltihabi reaksiyon zaman icinde dermatit, eklem agrisi, romatoid artrid, fertilite problemleri, acid reflusu, sindirim sistemi problemleri gibi bir cok hastaliga yol acar.
b) Yukarida bahsedilen kaciran barsak sendromundan dolayi, gluten, sindirilmeden ince bagirsaktan dolasim sistemine kacar, oradan da dokulara yerlesir. Yine yukarida bahsedilen virus ve bakteri proteinlere benzerliginden dolayi burada vucut bagisiklik sistemin tarafindan yabanci organizma olarak algilanip bagisiklik sisteminin devamli saldirisina maruz kalir. Vucudun kendi dokularina karsi bagisiklik sistemini harekete gecirmesi anlaminda otoimmun tepkisi adi verilen bu durumda, tip 1 diabet, otizm, kron, sedef vb gibi otoimmun hastaliklar ortaya cikar.

3- Lectin: Tahillar yuksek miktarda, bitkisel bir toksin madde olan lectin icerirler. Lektinler, 2,a ve 2,b 'de anlatilan etkileri gosterirler, ilave olarak, toksin olmalarindan dolayi sindirim sistemindeki bazi enzimleri bloke ederler ve calismasini engellerler.

4- Yuksek karbonhidrat icerigi:
a) Enflamatuar etki: Icerdikleri yuksek miktarda karbonhidrat (KH) ile vucutta yuksek insulin tepkisine yol acarlar. Asiri insulin zaman icerisinde dokularda insulin duyarsizligina, metabolik sendroma, surekli yag yapimi ve depolanmasina ve sonuc olarak da obeziteye ve tip 2 diabet'e sebep olur. (Kilo aliminin sebebi sadece bu insulin tepkisidir. Yaygin kaninin aksine yaglar tek basina sismanlatmaz, karbonhidratlar ve onlarla birlikte alinan diger gidalar sismanlatir. Bunu herkes deneyip gorebilir.) Ayrica insulin seviyelerindeki kronik yukseklik cok ciddi bir iltihabi surec (enflamasyon) sebebidir. Bu sebeple 2,a'da bahsedilen rahatsizliklara ek olarak kalp damar rahatsizliklarinin asil sebebidir. Bebeklerin ve kucuk cocuklarin beslenme seklinin, bu bahsedilen hastaliklara, ileriki yasamlarinda ne kadar meyilli olacagini ciddi sekilde belirledigi soylenmektedir.
b) Karbonhidratlar, sindirimle sekere donuserek, barsaklarda hastalik yapan bakterileri beslerler ve artmalarina neden olurlar. Barsaktaki bakteri populasyonun patojen bakteriler lehine degismesi, cok cesitli sindirim problemleri, mantar ve diger hastaliklara sebep olur. Kanser hucreleri de sekerle beslenir.
c) Yuksek karbonhidrat tuketimi bagisiklik sisteminin tam calismasini onler, cok daha sik hasta olunur, daha zor iyilesilir.
d) Karbonhidratlar dis curuklerinin bir numarali sebebidir. Agiz bakteri florasinin bozulmasi tum vucut sagligini olumsuz etkiler.
Sonuc olarak tahil (ve seker) yiyen cocuklar cok daha sik hasta olur.

5- Tahillar karbonhidrat disinda cok az miktarda besin icerirler, cunku cogunlukla karbonhidrattan olusurlar. Ruseymin dahil edildigi tam tahil formlarinda besin degeri artsa da, diger gidalara gore dusuktur. Gunluk alinan kalorinin asagi yukari sabit oldugunu varsayarsak, tahil yerine yenecek et, sakatat, balik, kumes hayvanlari, yumurta, sebze, meyve, findik, ceviz vs. turu kuru yemisler (nuts) cok daha fazla besin icerir.

6- Sebze ve meyveler tahillardan daha cok lif icerirler. Ayrica lif gereksiniminin gunumuzde sanildigi kadar yuksek olmadigini da dusunen bir cok uzman vardir ama bu konuda pek bir bilgim yok. Tahillara atfedilen kolon kanserini onleyici etki liflerden dolayidir. Ancak kolon'daki iltihabi surecleri iceren colyak, kron, ulseratif kolit, irritabl barsak sendromu gibi hastaliklarda tahil tuketiminin sifira indirilmesi (cogu zaman ek olarak sut ve sut urunlerinin de) tam bir iyilesme saglamaktadir. Ozetle kolon icin yarardan cok zarari oldugunu dusunen bir cok uzman vardir.

7- Kolesterol seviyelerinde duzelme etkisinin oldugunu sanmiyorum. Lif'in (posa) kolesterol uzerindeki iyilestirme etkisi (LDL'yi ve trigliseritleri azaltip, HDL'yi arttirma) sinirlidir. Ancak tahil tuketimini sifira indirip, toplam karbonhidrat tuketim miktarini cok azaltan insanlarda, 3 hafta gibi kisa surelerde baslangic seviyesi ne olursa olsun (mesela trigliserit 3000!) normal seviyelere inmektedir. Bu hastalar bu yaygin kaninin aksine, bu sure icinde bol miktarda doymus yag da tuketebilmektedirler.

Insanligin tas devrinden cikisi ve medeniyetin baslamasi tahil uretimine gecilmesiyle olmustur. Bugun tahillarin beslenmede bu kadar yer almasinin ve bunun gerekli oldugu dusuncesinin temel nedeni budur. Tahillar olmadan dunya nufusunu beslemek imkansizdir. Ayrica gunumuzde temel kabul edilen Amerikan beslenme piramidinde, piramidin tabaninda bulunarak en buyuk yuzdeyi alan tahillar, 1970'lerde A.B.D'de bir kongre komisyonun karariyla o yeri almislardir. A.B.D dunyanin birinci misir ureticisi, ve ucuncu bugday ureticisidir.

6. ay deniyo ama yazı beklicem, yaz derken sonunu, sonu derken eylülü, e eylül gelmişken yaşını, haydaaa e yine kış geldi havalar da soğudu ........ kaydirigubbakcemile3

şaka bi yana evet yaa çok zevkli onlarla aynı odada yatmak
hele ki birlikte yan yana uyumak paha biçilemez :lepi:

bencede katılıyom sana
hatta azcık daha büyüsünde sarıla sarıla yatmayı dört gözle bekliyomdelikafadulden

Bir kac kaynakta vermis bunlarla ilgili :

Anti-tahil yonelimin temel kaynaklarindan biri olan makale: http://www.thepaleodiet.com/articles/Cereal%20article.pdf

Bunun disinda Turkce kaynak icin beslenmebulteni.com 'daki bir cok yaziya bakilabilir. Genel olarak daginik bir site ama, yazari olan Ahmet Aydin Turkiye'de bu konuda otorite.
Modern beslenme tarzı ve kronik hastalıklar
Beslenme ile enfeksiyon hastalıklarından nasıl korunuruz ?
Süt çocuğu beslenmesinde ek gıdalar

slm kızlar oda ayırmayı bende düşümüyorum nisan sonuna dogru odasına bebk telsızını de koyarım dıye dusunuyorum bı yandanda tedırgın oluyorum 7 aydır alıstım aynı odada zor gelcek gıbı gelıyo ama en ıyısı ayırmak tabıkıde..

selam kizlar nasilsiniz
hasta olan arkadaslara bebislere gecmis olsun
ben odasini 4aylikkken ayirdim onun icin cok rahat oldu yatagina koyunca uyuyacagini anliyor benim icinde iyi oldu.bende yatagima alip uyuyorum tabi babasi ise gidince yoksa kiziyor babamiz:olmaz:

ebrucum sımdı yaz bakalım:) sabahtan akşama neler verılıyor bu alişe.. benımkı bu ara yemedıgınden ben tıkandım resmen

bencede katılıyom sana
hatta azcık daha büyüsünde sarıla sarıla yatmayı dört gözle bekliyomdelikafadulden

merhaba hanımlar
bende sıze katılıyorum gece her kalktıgımda yatagına yanasıp kokluyorum ıcıme dolu dolu cekıyorum kokusunu.Allahım nasıl da masumıyet kokuyor bu bebekler.nasıl olaganustu guzel bı koku bu boyle.ben 1.5 2 yasına kadar ayırmayı dusunmuyorum.cok zorlanıcam ayırıncada durmadan gıderım odasına artık.

kızlar nsılsınız,

ebru ne kadar kötü bir kazaymış yaa, uff gözümde canlandı resmen.....

ben bugün malesef pompanın aparıtını unutmuşum evde, öğleden sonra izin aldım, tabi başka bir neden bularak...

ebru bu arada ciğerin yararı neymiş, netten de aradım ama bulamadım.... acaba yabancı kaynaklarda da bu şekilde yazıyor... eşin araştırmıştır, bizi bir bilgilendirsin...

rüzgarın ben de odasını ayırdım annemlerde, gece daha rahat uyuyor ama hala 5 kez falan kalkıyor, Allahtan tekrar uykuya dalması 1 dakika almıyor, ama yat kalk insan iyi hissetmiyor yine de.

yazılanlar çok mantıklı ebrucum
siz alişe bisküvi ekmek vs vermiyorsunuz
sebze çorbasına irmik pirinç vs katmıyorsunuz
e ama o zaman hep sulu açlık gidermeyecek şeyler olmuyor mu
( annem gibi konuştum :) ekmek de koyalım midesini tutar )
tabi boş şişirmemek lazım çocuğu ama diğer türlü de doyamazmış gibi sanki

meryemcim alinin gun icinde yedikleri
07:00 anne sutu
08:30 kahvalti : tam yumurta sarisi kibrit kutusuna yakin keci peyniri 1 cay kasigi tereyag bazen 1 tatli kasigi gun kurusu ve 30 cc anne sutu ile birlikte yiyor
12:30 anne sutu
13:30 kefir icine cam rendede rendelenmis 1 meyve(yarim armut yarim muz, yarim elma yarim muz, ceyrek avokado yarim muz bazende bunlarin icine yine 1 tatli kasigi gun kurusu ekliyoruz)
15:30 sebze + et (et olarka bir gun kofte bir gun kuzu eti bir gun kuzu cigeri veriyoruz sebze olarakta 2 ya da en fazla 3 sebze katiyoruz cok karismasin diye ali genel olarak brokoli kereviz ve havucu cok yiyor onlar harici ispanak kabak pirasa bal kabagi da yiyor eger kofte koyarsak sogan koymuyoruz ama diger etlerden koyarsak bir butun soganida suyuna katiyoruz ki tat versin)
17:00 anne sutu
19:30 anne sutu
05:00 anne sutu beslenmemiz bu sekilde

bunlar harici 1 cay kasigi hindistan cevizi yagi ve haftada 1-2 de balik yagi veriyoruz atladigim bisey olmamistir insallah

eylulcum kahvaltisina cok az anne sutu koydugumuz icin baya topak topak oluyor sulu olmuyor
sebzeleride posasi ile ve icinde ette oldugu icin hic sulu olmuyor pure yiyor

bende ekmek bebe biskuvisi ve tahil vermeyince tedirgin olmustum yetermi diye ama alis hic acikip aglamiyor
20 gunde de 550 gram almis iyi degil mi

Ebrucum saĞol pekımkılo alımı nasıl alıtuna daha fazlasını yedıgı halde kılo almadı sayılır

meryemcim alinin gun icinde yedikleri
07:00 anne sutu
08:30 kahvalti : tam yumurta sarisi kibrit kutusuna yakin keci peyniri 1 cay kasigi tereyag bazen 1 tatli kasigi gun kurusu ve 30 cc anne sutu ile birlikte yiyor
12:30 anne sutu
13:30 kefir icine cam rendede rendelenmis 1 meyve(yarim armut yarim muz, yarim elma yarim muz, ceyrek avokado yarim muz bazende bunlarin icine yine 1 tatli kasigi gun kurusu ekliyoruz)
15:30 sebze + et (et olarka bir gun kofte bir gun kuzu eti bir gun kuzu cigeri veriyoruz sebze olarakta 2 ya da en fazla 3 sebze katiyoruz cok karismasin diye ali genel olarak brokoli kereviz ve havucu cok yiyor onlar harici ispanak kabak pirasa bal kabagi da yiyor eger kofte koyarsak sogan koymuyoruz ama diger etlerden koyarsak bir butun soganida suyuna katiyoruz ki tat versin)
17:00 anne sutu
19:30 anne sutu
05:00 anne sutu beslenmemiz bu sekilde

bunlar harici 1 cay kasigi hindistan cevizi yagi ve haftada 1-2 de balik yagi veriyoruz atladigim bisey olmamistir insallah

merhabalar. öğünleri oturtmuş olmanız çok güzel. biz hala yapamadık. kefiri doktorunuz mu önerdi?
köfte için erkenmis gibi geliyor.

Eğer bu şekilde beselenerek aldıysa maşallah Ebrucum herkezin stili farklı ve Ali bu şekilde mutluysa ki babanız da mutlu :) Böyle devam et ...

eylulcum kahvaltisina cok az anne sutu koydugumuz icin baya topak topak oluyor sulu olmuyor
sebzeleride posasi ile ve icinde ette oldugu icin hic sulu olmuyor pure yiyor

bende ekmek bebe biskuvisi ve tahil vermeyince tedirgin olmustum yetermi diye ama alis hic acikip aglamiyor
20 gunde de 550 gram almis iyi degil mi

maşallah canım gayet iyi
zaten dediğin gibi aç olsa ağlardı mutlaka
baştan bu şekilde alıştırmışsınız ne güzel
kahvaltı konusunda haklısın ben de her seferinde bisküvi koymuyorum yumurta sarısı ve peynir kıvam için yeterli oluyor
muhallebiyi de bıraktık biz yavaştan
ama sebze çorbası sulu oluyor
posasını ben de koyuyorum ama suyu çok geliyor demek ki
irmik koyuyorum ben de
bi de meyve püresini irmikle pişirip yedirebiliyorum ancak
benim kızım cins biraz ya sıcak olmazsa yemiyor hiçbirşeyi
hatta yoğurdu bile biraz ısıtıyorum :)

Back
X