2009 Eylül Anneleri

valla ben denize sokmasam rüzgara babamız bizi öldürür, şimdiden yazla ilgili planları var, şimdiden mayomuzu, güneş gözlüğümüzü aldık.... babamız ileride kızını da kendi gibi dalgıç yapacakmış... beni gördükten sonra bütün hayalleri suya düştü tabi, denizi sevmeyen biriyle evli olmak onun için ne kadar kötüdür.....

Of ya moralim bozuldu şimdi , eskiden insanlar her şeyi bulamıyorlamış ama sağlıklı besleniyorlarmış, çok değil 10 sene önce falan kışın domates salatalık görmek hayal gibiydi , her şey mevsiminde yeniliyordu ne güzel ... Çok takmayayım olduğu kadar olsun diyorum sonra üzülüyorum , organik de tam reklam işi gibi oldu neredeyse 3 katına satıyorlar , hadi bugün bebelere bir parça ya da tane tane aldık , ilerde bizim yemeklerimizi yediği zaman ne olacak kendi yemeklerimizide o şekilde pişirmek nasıl mümkün olacak çok zor bir takım şeyler sürekli alınabilir ama bazı şeyler her gün organik çok zor çok ....

Benimde oğlumu denize sokma hayallerim var inşallah gerçekleşir :) Ama tatil köyünü sevmiyorum bebek olduğu için mecbur tatil köyü olacak , butik tatil daha çok hoşuma gidiyor benim .

bızde marmarıste olucaz.denıze sokmak ıcın temız yerlere gıderdık dıye planlar yaptık dalyan a falan.ama ıdrar yolu enf.dan korktuk.arastırdım bebısler cabuk usutuyorlarmıs.ufak bebek havuzlarından alıp kumun uzerınde ıcıne gırıp oynasın dıye dusunuyoruz.

denıze sokacak anneler dıkkat edın cıkarınca.yanınıza pet sıse sularından goturup onlarla yıkayın.hatta ben havuz suyunu bıle denızden doldurmayı dusunmuyorum.5 lıtrelık sulardan alıp doldurucaz ıcını.fakat denız suyu vucutları ıcın faydalıymıs ıcındekı mınerallerınden dolayı.belkı vucuduna bıraz surerız. az bıraz ayaklarını sokarız falan.

yasemincim çok haklısın zaten endişelerimi ben de demin dile getirdim,

hani bütçeyi ayarladık biz de vede organik beslendik diyelim,
ama beni en çok korkutan kreş işi,
ben rüzgarı 3 yaşında kreşe vercem,
öyle düşünüyorum gelişimi için,
ne yapacam gidip bakanlığın kreşinin yemek hanesini mi denetlicem.
sonuçta benim kız 3 yaşından itibaren ne verilirse yemeye başlıcak.....

bu arada yasemin biz tunalıda erzincan mandıradan alışveriş yapardık, orada başka şeyler de bulabilirsin eminim efe için....

ben allahtan deniz konusunda çok şanslıyım,
kayınvalidemlerin yazlığı sessiz, sedasız, sakin bir koya bakıyor, denizi de tertemiz...
yasemincim siz de buyrun gelin....

KIZLAR herkese merhaba, çok geriye gidemedim ama okuduğum kadarıyla maşallahınız var hep organik ürünler tercih etmişsiniz. ben de yağ tuz ve şeker dışında kullandığım ürünlerle hazırlıyorum birçok şeyi.
yani hiç dikkat edemiyorum. çalıştığım içinde annem nasıl beslerse şükür diyebiliyorum. inşallah ileride sorun yaşamayız. hadi hayırlısı bebişlerimiz için.

bencedeniz için küçük olmayacaklar .. o zamana kadar nerdeyse aşlarına yaklaşmış olcaklar.. ben bir problem olacağını düşünmüyorumm

ben babasına denize sokmayalım hasta olur dersem beni vurur :)[/QUOTE

bızımde ılk oncekı planlarımız oyleydı.fakat bıraz arastırdım bırde tabı ege 4 aylıkken ıdrar yolu enf gecırdı erken sunnet yaptırdık.sunnet olayı ıyı olduda.ateş falan enf kotu bı tecrube.o yuzden temkınlıyız.

bizde eger deniz tatili yaparsak mutlaka sokariz aliyi denize
suya bayiliyor cunku
simdi bizim kendi kuvetimizi dolduruyorum beraber giriyoruz icine nasil oynuyor gormeniz lazim cigliklar atiyor mutluluktan

kofteyi soyle yaptik filiz
dana kiymasini aldik icine 1 yumurta sarisi cok az kimyon az sogan 1 sarimsak rendeledik birazda maydanoz kiyp koyduk normal kofte buyuklugunde yapip buzluga attik
her sefer cikartip eritmeden direk buharda pisiriyoruz sebze purelerine katiyoruz
eger parca parca yedirceksek tavada yagsiz biraz su ekleyip pisiriyoruz ondan sonra baya ufak ufak parcalayip elimle veriyorum
yalniz hafif tereyagiyla da pisirebilirsin kofteyi

Gülaycım bu peynir Balıkesirde bol miktarda bulunuyor , sabahtan beri düşünüyorum ailem ne şanslı diye onların yediği herşey organik pazara köylü kadınlar getiriyorlar ürünleri ben burada enginarı tanesi 3/4 liradan alırken o taptaze yeşilini 1 liradan alıyor , peynir çeşitlerini say say bitmez , zeytinler öyle yaza gidersek depolayıp gelmeyi düşünüyorum herşeyden ...

Deniz olayına gelince ben çok heves ediyorum efe için ama bakalım hayırlısı yaza havuz alıp bahçede ön deneme yapıcaz , ama ben 2 senedir tatil yapmadığım için bu senede gitmezsek fena patlarım yinede hayırlısı tabi ...

bu mayas peynırıne bandırmalılar kelle peyniri diyor bizsim evde var hatta pazar kaynanam gelırken yıne getırır ama sert bunlar

benim kullanmama sebebim onlara verdıklerı yem ve antıbıyotık

bende bundan dolayı kullanmak ıstemıyorum.antıbıyotık olayı ve yemler canımı sıktı.van ın sakatatcılar ve et satan bı carsısı var orda vardır koy taavukları ama ben gozumle gormedıgım ıcın nerden bılıcem kı koyden gedırdıklerını.bu yuzden ben kendım koylerde gozumle gordugum taavuları alıp kestırıyım dedım

Back
X