2009 Eylül Anneleri

slm kızlar nasılsınız kuzum uyudu bende anca oturdum yarın annem gelicek mutluyumm..

sağol canım şükür iyi
yaptınızmı balgam söktürücüyü içtiimi?

iyi bari canım çok sevindimm.. valla balgamı olan herkes içsin eşimede içiriyorumm..

kızlar bir şey sormak istiyorum bizim aşıları hemşire hep iki hafta rötarlı yapıyor sorun olmaz bebek için öyle dimi

kızlar bu balgam söktürücüyü bebekler içinmi kullanıyosunuz nasıl bişey acaba? kızımın hırıltısı cok su sıralar yapsam işe yararmı acaba

kimsecikler yok.. yanlızım :((

okuyan olursa birsey sorucam size.

Huggies Little Swımmers Small alıcam defne için. haziranın ilk haftası kullanıcam. 7-12 kg içinmiş bu.

ya acaba bir büyügünü mü alsam? bezlerin numaraları çok değişken çünkü, deneme şansımız da yok.

tubacım slm cnm..görüşemiyoruz. hiç..nasılsın prensesin nasıl? haziranın ilk haftasımı gidiceksiniz tatile...bence 4+ ya denk gelen varsa onu al derim...o dedigin sanırım 4 numaraya denk geliyor...

Son düzenleme:
selam kızlar...
ya sormam gereken bişey var...
bebişler için sebzeleri ne miktarda alıyorsunuz_?
taze almak lazım değil mi_?
e taze alırsak ehr gün her gün mü alacağız_?
her aldığımda en az yarım kilo semizotu alırsam mööö'lemeye başlarım, nağarım o kadar otu_?
hadi eti ciğeri taze alırım gramla, ama sebze nasıl olacak_?
kabak diyorsunuz, balkabağı mevsimi geçti diyor herkes_? diğeri de gelmedi daha...
bi de bu mevsimde hangi sebzeyi alalım başka_?
ay noolur yardım edin, mönülerinizi yazın..

benim kız geçen ay sadece emerek ve sofrada ezip verdiklerimle yarım kilo almış..
hemşire bu hareketlilikle çok iyi dedi, bu yönden iyiyiz ama...
iyi bi anne olamıyorum diye düşünüyorum artık :(((((

son 20 sayfayı falan okudum da, anneannemden tavuk isteyeceğim, beyaz peynir de yaptırıp yollasınlar diyeceğim...
tereyağımızı zaten annem yapar kaymak alır hazırlar yollar...
sebze konusu hala kafamda ve noolur yaptığınız çorbaları yemekleri yazın kızlar, bi de buharlı pişirici değil de hani tencereye su koyup pişirsem olur mu_? imkanım yok alamam :(((
noolur yardımcı olun o kadar üzülüyorum ki sizi okudukça, "ne kadar rezil bir anneyim" diye düşünmeye başladım :((((

Son düzenleme:
selam kızlar...
ya sormam gereken bişey var...
bebişler için sebzeleri ne miktarda alıyorsunuz_?
taze almak lazım değil mi_?
e taze alırsak ehr gün her gün mü alacağız_?
her aldığımda en az yarım kilo semizotu alırsam mööö'lemeye başlarım, nağarım o kadar otu_?
hadi eti ciğeri taze alırım gramla, ama sebze nasıl olacak_?
kabak diyorsunuz, balkabağı mevsimi geçti diyor herkes_? diğeri de gelmedi daha...
bi de bu mevsimde hangi sebzeyi alalım başka_?
ay noolur yardım edin, mönülerinizi yazın..

benim kız geçen ay sadece emerek ve sofrada ezip verdiklerimle yarım kilo almış..
hemşire bu hareketlilikle çok iyi dedi, bu yönden iyiyiz ama...
iyi bi anne olamıyorum diye düşünüyorum artık :(((((

son 20 sayfayı falan okudum da, anneannemden tavuk isteyeceğim, beyaz peynir de yaptırıp yollasınlar diyeceğim...
tereyağımızı zaten annem yapar kaymak alır hazırlar yollar...
sebze konusu hala kafamda ve noolur yaptığınız çorbaları yemekleri yazın kızlar, bi de buharlı pişirici değil de hani tencereye su koyup pişirsem olur mu_? imkanım yok alamam :(((
noolur yardımcı olun o kadar üzülüyorum ki sizi okudukça, "ne kadar rezil bir anneyim" diye düşünmeye başladım :((((
canım neden öyle düşünüyorsun rezil bir anne falan saçmalama

bak ben sebze bulyonları yaptım tüm sebzeleri buharda pişirdim sen istersen tencerede pişir bişiy olmaz içinde kuzukulağı bile vardı onları piştiği az suyuyla rondodan geçirdim buzdolabındaki buz kalıplarına döktüm dondurdum sonrada oğlumun günlük öğünleri kadar buzdolabı poşetine koydum şimdi çorbanın içine falan katıyorum yada patatesle falan veriyorum . ayrıca senin kuzucuk daha küçük hiç panik yapma emzir bol bol ek gıdaya bu dönemde sadece damak tadı alışsın diye başlıyorsun moralini bozma kuzucuk Şeniz

arçelik marka buharlı pişirici aldım çokda gerekli değil bence
ben 50 ytl ama eğer alamam diyorsan bunları tencerede de pişirebilirsin tencerede 15 dakika
ben hepsini tefalin düdüklüsünün sepetine koydum 5 dak pişirdim
bende miniklerin yemek keyfi diye bir kitap var orada görmüştüm bu sebze bulyonlarını çok işime yaradı buradaysan bir iki tarif yazarım birazdan

zeynepcim çok sağol canım, eşimin yanına gitmiş "kötü bi anne miyim?" diye ağlıyordum valla :((
fırsat bulduğum bi an hangi sebzeler, ne kadar vs bilgi alıcam sizlerden mutlaka...
çok sağol canım yaa rahatlattın beni...
en tatlı rüyalar sizlerin olsun kızlar, tavsiyelerinizi bekliyorum....

zeynepcim almaya çalışıcam arçeliğin robotunu gördüm şimdi inceledim...
tarifleri yazarsan çok sevinirim, mutlaka not alırım şimdi reyyanım uyandı, emzirmem lazım...
tekrar çok teşekkürler canım yaa...

DONDURABıLECEĞıNıZ YEMEKLER
SEBZELER
500 gr havuç
500gr kabak
500 gr karnabahar veya brokoli
500 gr yeşil fasülye
bir küçük bağ maydanoz
bir kaç sap dereotu (şart değil ben iglonun soya fasulyesini ekledim ayrıca 1 su bardağı bezelye , 2 ad yer elması 1ad kereviz biraz kuzukulağı ekledim )
tüm malzemeleri küçük parçalar halinde doğrayın 1 bardak su ilave edin tencerede 20 dak düdüklüde 15 dak pişirin (ben düdüklüde 5 dak pişirdim )
tüm malzemeyi suyuyla birlikte rondodan geçirin ve buz kalıplarına dökün soğuduktan sonra derin dondurucuda dondurun donan kalıptaki küpleri öğünlere bölün ve buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayın (4-5 küp)
her öğün taze sebze bulma derdiniz ortadan kalkacaktır
benim işimi çok kolaylaştırdı .
sebze küplerini patates ve et eşliğinde bebeğinize sunabilirsiniz

SALATALIKLI PATATES PÜRELı PıLıÇ
1 KÜÇÜK PATATES
1 SALATALIK
1 SAP MAYDANOZ
10-15 GR PıLıÇ

sebzeleri yıkayın soyun ,küçük küpler halinde kesin az suyla 20 dak. düdüklüyle 10 dak pişirin süzün ve maydanozla birlikte rondodan geçirin

salatalık çok lezzetli oluyor

Back
X