2009 Eylül Anneleri

slm kızlar nasılsınız bebişler nasılllar bakalım
mehtapcım görüşemiyoruz şeker artık eylül durmuyormu hala nasıl neler yapıyor

Slm kızlar. Bizim de ek besin mücadelemiz devam ediyor. Doruk kıyma et tavuk hiçbirisini yemedi. Köfte yaptımyemedi kıyma olarak koydum yok. Rondodan geçirdim o dayok. Vejeteryan mı olacak benim çocuk acaba???? Hep kıymalı sebze yapıyordum ağzına koymuyordu. ıki üçgündür sade sebze yapıyorum zar zor da olsa yiyor??? Halbuki kırmızı et en iyi demir kaynağı yesin istiyorum ama...
Birde ben yoğurdu haftada iki gün mayalıyorum yani 3 günde bir gibi. Siz hergün mü mayalıyorsunuz???

:nazar:
slm kızlar nasılsınız bebişler nasılllar bakalım
mehtapcım görüşemiyoruz şeker artık eylül durmuyormu hala nasıl neler yapıyor

cnm evet bayagıdır görüşemiyoruz..eylülde günü gününü tutmuyo..bi ,iyi bi kötü.yuvarlanıp gidiyoruz.yüzleri kızardı doktora götürdüm çok önemli bişi degil dedi bi krem verdi onu kullanıyoruz bakalım...geçen aydan bu yana 490 gram almış.:nazar: boyumuz 71 cm olmuş:nazar: dahada aylık kontrolune 1 hafta var:nazar:
sen nasılsın esram nasıl.diş yok mu?:ecrin_bebek:

Slm kızlar. Bizim de ek besin mücadelemiz devam ediyor. Doruk kıyma et tavuk hiçbirisini yemedi. Köfte yaptımyemedi kıyma olarak koydum yok. Rondodan geçirdim o dayok. Vejeteryan mı olacak benim çocuk acaba???? Hep kıymalı sebze yapıyordum ağzına koymuyordu. İki üçgündür sade sebze yapıyorum zar zor da olsa yiyor??? Halbuki kırmızı et en iyi demir kaynağı yesin istiyorum ama...
Birde ben yoğurdu haftada iki gün mayalıyorum yani 3 günde bir gibi. Siz hergün mü mayalıyorsunuz???

valla canım bende bazen öyle yapıyorum...iki yada 3 kavanoz mayalıyorum..3 gün yiyo...valla yetişemiyorumki..helede işe başlıcam yakında nasıl olcak hiç bilmiyorum nasıl yetişecegim :çok üzgünüm:

:nazar:

cnm evet bayagıdır görüşemiyoruz..eylülde günü gününü tutmuyo..bi ,iyi bi kötü.yuvarlanıp gidiyoruz.yüzleri kızardı doktora götürdüm çok önemli bişi degil dedi bi krem verdi onu kullanıyoruz bakalım...geçen aydan bu yana 490 gram almış.:nazar: boyumuz 71 cm olmuş:nazar: dahada aylık kontrolune 1 hafta var:nazar:
sen nasılsın esram nasıl.diş yok mu?:ecrin_bebek:

maşallahh kuzuya canım selvi boylu olacak anlaşılan :))
yanakları içinde geçmiş olsun
esra ne yapsın anasını deli etmekle meşgul ne yiyo ne içiyo ne kahvaltı ne çorba nede başka bişey yemin ederim delirdim sabah ağlamaktan bi hal oldum bırakacak yerim olsa götürüp bırakacaktım
hafta sonu özlemle karşılaştık özlem bu büyümüş biz hala aynıyız dedi ama o sürekli görmedigi için ona öyle geldi :)))
sabahki sinirle hala ne ne kahvaltı ettim bnede başka bişey başım çatlamak üzere esra hala mız mız ağlıyo kalbim yerinden çıkacak sanki ne yapacagım ben bı kızla bilmiyorum
bende bu gün ızgara köfte deneyeceğim sebze çorbalarında yemiyo kıymayı birde allerjik bebe çok zormuş verecek çok fazla bişey olmayınca baya bocalıyorsun :((

slm kızlar nasılsınız umarım herkes güzel bir hafta sonu geçirmiştir...kk baımlılık yapıyo giremeyince aklım hep burda oluyoo.. şükür oğlum iylelti dün kontrolü vardı götürdüm hiç bişey kalmamış şükür ""yinenede dikkat et havalar karışık" dedi dr ..
uyudu azcık bakayım dedimm.
kızlar ben balık yedirdim oğluma biraz kimyonda kattım korlktum şükür yedi ..

bu arada ben yoğurdu 6 tane mayalıyorum ben arzumun yoğurt yapma makinesini almıştım birde biz kaçi sütünden mayaladıgımız için kalan sütü dökmek yada kendim içmek zorunda kalıyorum ki sütü sevmem :((
o yüzden minik mama kavonozlarına yapıyordum ama 6-7 tanesi 1 lt sütü almıyordu sonra makine aldım 6 tane kavonozu var ve tam 1 lt sütü alııyor hemde yoğurt açılmadığı sürece dolapta 1 hafta kalabiliyor
ondanda ötesi esranın çorbalarınıda ben yoğurt katıyorum yoksa bi kaşık dahi almıyor yoğurtlu olunca gene azda olsa yiyor

valla canım bende bazen öyle yapıyorum...iki yada 3 kavanoz mayalıyorum..3 gün yiyo...valla yetişemiyorumki..helede işe başlıcam yakında nasıl olcak hiç bilmiyorum nasıl yetişecegim :çok üzgünüm:

canım ben daha önce bi yazı paylaşmış okumadın sanırım
bebek için yapılan yoğurt ayrı kavonozlardaysa açılmadıgı takdirde dolapta 1 hafta kalabilir ama bebeğin yediği kavonozdan kalan miktarı hemen dökün bebeğin salyasından bakteriler hızla çoğalır bu nedenle kalan miktar hemen dökülmelirdir diyordu
yani işe başlasanda başlamasında 3 yerine 5-6 tane yapabilirsin

selam
öğlen yemeğinden geldim
yemek dediğim de 3 dilim etimek ve krem peynir
( sabah tartıdaki şoktan sonra aç kalsam yeridir ya neyse )

emsalcim kolay gelsin bugunlerde gececek merak etme
soyle her seyi yer dertlerini anlatabilir kivama gelince sende rahatlicaksin
her bebegin kendine gore bir sorunu var iste :)))

ahhh ebrucum inşallahhh yaa
yemin ederim sabah çok kötüydüm yaa gece kalkmadımda emzirmek için akşam saat 1 de emdi sabah saat 10 gece boyu açsın bi yemek kaşığı peynir yarım yumurta sarısı ye işte demi yok birde huy edindi 2. kaşıkta boğuyor kendini mosmor oluyo nefes alamıyo ee öyle olunca gelde bi cesaret et zorla yani
bu gün işte senin özelden attıgın maile bakayım da köfte yapayım diye girdim kıyma çıkarttım yapayım bakayım birde yoğurt çorbası deneyeyim yada şehriye bilmemiyorum :((
Allah ım hepimizin yardımcısı olsun çok zor yemeyen bebek yahuuu yeminle yemek saati yaklaşınca içim daralıyo biliyorum başımıza gelecekleri yaa :)))

Emsalcim Efe de lk katı gıdalara başladığımızda öyleydi delleniyordum resmen , şimdi yediği kadar yiyor yemediğini bırakıyoruz , öyle olunca da zamanla yiyeceklere ağzını açmaya başladı birde öğün laralarını en az 2/3 saat yapıyoruz .

of emsalcim tahmin ediyorum ne kadar zorlandigini
ali ilk baslarda yemiyordu bende nasil uzuluyordum sinir stres yapiyordum anlatamam
insallah cabucak gecer bu gunler esra da guzel guzel yemeye baslar

eylulcum bende senin durumundayim
bende tartida son kilomu gordukten sonra rejime basladim artik bi dur demem gerekiyor bu gidisata
sadece kilo olsa yine iyi her taraf lombur lombur selulit olmus yaaa cok igrenc
ben bu halde hayatta elbise etek hele de mayo giyemem bu halde yazin

ali de biraksan balik gibi patlayana kadar yicek hele de bakici ablasinin elinden olursa
bende korkuyorum cocugun midesi genislicek diye :(((

dun oglen gittigimde beni emmemisti
bu gun kahvaltidan sonra hic bir sey yedirme dedim
ac kalmis beni nasil emdi sipa

mrb kızlar yarım yamalak geçmişi okudum okuyunca biraz kendime geliyorum aynı şeyleri yaşadıgımızı görünce bi nebzede olsun rahatlıyorum bizimde iştah çok güzeldi ögünlerinde bazen 150ml yakın yerdi son bikaç haftadır 50ml yemiyo bile her yemek saatinde işkence her yer batıyo sil temizle kıyafet değiştir bunlarla geçiyo zaman evin işi gücü anam nedir bu kadınları derdi bilmiyorum babamız hoppalayı yasakladı bir ay öncesi adım adıp yürüyodu şimdi yürümüyo dikelince hoppluyo bütün gün kucakta geziyoruz tek elle bukdar marifetli olabileceğim aklıma gelmezdi:))) neyse bizim yemek seansı geldi saat 2 oldu
inş.gelebilirim bugun iş güç yapmıcam özledim burayı yaaa

of emsalcim tahmin ediyorum ne kadar zorlandigini
ali ilk baslarda yemiyordu bende nasil uzuluyordum sinir stres yapiyordum anlatamam
insallah cabucak gecer bu gunler esra da guzel guzel yemeye baslar

eylulcum bende senin durumundayim
bende tartida son kilomu gordukten sonra rejime basladim artik bi dur demem gerekiyor bu gidisata
sadece kilo olsa yine iyi her taraf lombur lombur selulit olmus yaaa cok igrenc
ben bu halde hayatta elbise etek hele de mayo giyemem bu halde yazin

ebru ben o şoku iki ay önce yine yaşamıştım
bi rejime başladım ( sadece abur cuburu keserek) 3 kilo vermiştim
ve öyle de güzel farkediliyordu kii
sonraaaaaaa
eda bi hasta oldu
ben sütüm kesilir amann yemek lazım dediimm ve hoopp iki kilosu yine benimle
ve itinayla şişen yer de göbek
güya spor da yapıyoruö çat pat
şevk mevk kalmadı yaaa

Back