2009 Eylül Anneleri

ben yogurdunu her gun mayalıyorum.evet agzından mukus yogurduna bulasırsa bakterı uruyor bu yuzden mayaladıgım yogurdunhepsını bır defada vermıyorum 3 4 tatlı kasıgı kadar meyve pureerıne atıp dolaba kaldırıyorum.o gun ıcınde kac defa corbasına vs. bırakacaksam hep temız kasıkla alıp gerısını kaldırıyorum dolaba.
kılo olayıda ben 20 kılo aldım hamıleleıkte 7 kılo sezaryen sonrası gıtmıstı.5 kılo kadar yıne verdım bu kadar yemege nasılda verdım bılmıyorum cok hareket edıyorum hıc oturamıyorum aksam uyuyuncaya kadar cunkı.delı gıbı cıkolata yıyorum.sımdı 8 kılom kaldı dert etmıyorum cunkı emzırırken yememden kesmek ıstemıyorum.zaten yemek le aram cok yok ta tatlı cıkolata dunyaları yedım.

maşallahh kuzuya canım selvi boylu olacak anlaşılan :))
yanakları içinde geçmiş olsun
esra ne yapsın anasını deli etmekle meşgul ne yiyo ne içiyo ne kahvaltı ne çorba nede başka bişey yemin ederim delirdim sabah ağlamaktan bi hal oldum bırakacak yerim olsa götürüp bırakacaktım
hafta sonu özlemle karşılaştık özlem bu büyümüş biz hala aynıyız dedi ama o sürekli görmedigi için ona öyle geldi :)))
sabahki sinirle hala ne ne kahvaltı ettim bnede başka bişey başım çatlamak üzere esra hala mız mız ağlıyo kalbim yerinden çıkacak sanki ne yapacagım ben bı kızla bilmiyorum
bende bu gün ızgara köfte deneyeceğim sebze çorbalarında yemiyo kıymayı birde allerjik bebe çok zormuş verecek çok fazla bişey olmayınca baya bocalıyorsun :((
Canım öyle yada böyle Esra büyümüş ben öyle gördüm sen ne dersen de... Benimkine bak birde seçici paşam. Esra kadar iştahsız değil ama yinede çok kilo almıyor. Ben birada çok hareketli oluşuna bağlıyorum artık. Gördünya eller ayaklar hiç durmuyor. O yüzden sen de kafana takma fazla.Haaa birde Esra'yı çok sevdik biz. Siz gidince Esra'nın arkasından ağladı Doruk.
slm kızlar nasılsınız umarım herkes güzel bir hafta sonu geçirmiştir...kk baımlılık yapıyo giremeyince aklım hep burda oluyoo.. şükür oğlum iylelti dün kontrolü vardı götürdüm hiç bişey kalmamış şükür ""yinenede dikkat et havalar karışık" dedi dr ..
uyudu azcık bakayım dedimm.
kızlar ben balık yedirdim oğluma biraz kimyonda kattım korlktum şükür yedi ..
Çoook geçniş olsun birdaha hastalık falan görmesin bebişler inşallah.
of emsalcim tahmin ediyorum ne kadar zorlandigini
ali ilk baslarda yemiyordu bende nasil uzuluyordum sinir stres yapiyordum anlatamam
insallah cabucak gecer bu gunler esra da guzel guzel yemeye baslar

eylulcum bende senin durumundayim
bende tartida son kilomu gordukten sonra rejime basladim artik bi dur demem gerekiyor bu gidisata
sadece kilo olsa yine iyi her taraf lombur lombur selulit olmus yaaa cok igrenc
ben bu halde hayatta elbise etek hele de mayo giyemem bu halde yazin
Yaaa en büyük sorununm benim kilolar. Doğumdan sonra 7 kilo gitmişti. Giden 7 kilonun 3ünü geri aldım. Şİmdi 10-15 kg fazlam var offfffff.Hah şu lombur lombur selülit vede üstüne bir tonda çatlağım var. Böyle doğum sonrası kendini bırakan annelerden oldum ben ama canım fena sıkkın bu işe.

yasemincim ve ebrum inşallahh dediginiz gibi olur o günleri 4 gözle bekliyorum
bu gün çok kötüyüm eşimde yazık aramış ben 1 hafta izne çıkayım diyo sanki o evde olsa ne olacaksa ama canım yardımcı olurum belki diyo :((
yasemin ben esra ya 4-5 e kadar bişey vermiyorum ama yinede yemiyo neyse ne yapayım ya azcık sakin olmaya ve sabretmeyue çalışacagım
özlem canım yanlış anlama dedigimi tabii sen görmedigin için büyümüş gibi geliyor bizede tanıdıklarımızın bebekleri büyümüş gibi gelirdi uzun zaman görmeyince ama anneye babaya hep aynıdır çünkü hep görüyor yoksa kilosu boyu aynı değişmedi birde esra benim gibi yuvarlak yüzlü
yoksa esrada çok hareketli maşallahhh kızıma 15 gündür kendi kalkıp oturuyo alkış yapıyo gel gel yapıoyo falan bıraksak gidecek doğdugundan beri böyle maşallahh ama birde yese keşke
bizde doruğu çok sebdik canımmm :)))
hele arkamızdan ağlayınca içimiz gitti çokta sevindik hani sevildiğimize yani :))))
maşallahhh paşamıza

Selam kızlar buarada cart diye daldım. Herkes iyidir inş. Geçmişe bakamadım.

Emsalim esranın doktoru ne diyor bu duruma?

Emsalcim bak eşin bence de izin alsın , o olunca oyunla falan yedirirsiniz bir şekilde , birinin desteği mutlkaka olmalı ayrıca bir şeyi mutlaka seviyordur , mesela bizim ki yoğurt ve peynir seviyordu o şekilde alıştırdık diğer gıdalara ayrıca Efe kahvaltıda peyniri veyumurtayı asla kaşıkla yemiyor elle yediriyoruz biz daha çok keyif alıyor , köfteyide elle veriyorum bazen çorbasına koyuyorum , öğlen çorba verirsem yanında alternatifli bir şeyler koyuyorum bir kaşık ondan bir kaşık ondan derken yiyor , arada çok tıkanınca su veriyorum kandırmalık , bir de bizim ki tarhana çorbasını çok sevdi belki Esra da sever , denemekten yılma biliyorum tahammülün kalmıyor ama mecburuz ne yapalım , iştahsız çocuk olunca bööle ancak .

Aradım şimdi benim ki bezelye çorbasını pek sevmemiş , tabi ben kuru kuru yaptım içinde ne tereyağı ne de et suyu vardı paşamız beğenmemiş :)

Selam kızlar buarada cart diye daldım. Herkes iyidir inş. Geçmişe bakamadım.

Emsalim esranın doktoru ne diyor bu duruma?

şunu şöyle dene bunu böyle dene diyo yaptım yok diyince yapacak bişey yok diyo o saatlerde emzir diyo iyi ama benim sütüm ona yetemzki hoş hiç bişey vermesem yemin ederim açım diye ağlamıyo bile hiç

Emsalcim bak eşin bence de izin alsın , o olunca oyunla falan yedirirsiniz bir şekilde , birinin desteği mutlkaka olmalı ayrıca bir şeyi mutlaka seviyordur , mesela bizim ki yoğurt ve peynir seviyordu o şekilde alıştırdık diğer gıdalara ayrıca Efe kahvaltıda peyniri veyumurtayı asla kaşıkla yemiyor elle yediriyoruz biz daha çok keyif alıyor , köfteyide elle veriyorum bazen çorbasına koyuyorum , öğlen çorba verirsem yanında alternatifli bir şeyler koyuyorum bir kaşık ondan bir kaşık ondan derken yiyor , arada çok tıkanınca su veriyorum kandırmalık , bir de bizim ki tarhana çorbasını çok sevdi belki Esra da sever , denemekten yılma biliyorum tahammülün kalmıyor ama mecburuz ne yapalım , iştahsız çocuk olunca bööle ancak .

bilmiyorum ki canım yaaa inan bu kadar şikeyet etmek bile utandırıyo
eşimde aynı şeyi söylüyorda bu seferde şimdi millet bi çocuga bakamıyor diyecek diyorum kafayı yememek elde değil
tatlım yoğurdu seviyor çok 100-125 ml. yoğurt yiyor çorbalarına katarsan yiyor azda olsa ama bu dr.un verdiği listeyi sevmedi karışık bir sürü sebze içinde birde kıyma var ya töbe Allah açmıyo ağzını yoğurtta kar etmiyo o çorbaya tarhanayıda sevmedi 3 kez yaptım
tek derdi yoğurt birde armutu sevdi ama bi kovonozu asla yemiyo sebmesine ragmen yarım kovanoz hipp in armutu muz yarım muz anca bunlar azda olsa sevdikleri dr. yoğurdu bu kadar sevmesi çok iyi çorbalarına katınca bile yiyorsa kat herşeyine dedi ama sevmeyince oda kat etmedi işte bakalım

emsalcim bence esin izin alsin cunku ali de kesinlikle benden yemek yemeyi reddediyordu bende sinir krizleri geciriyordum resmen agzini kilitliyordu kasiga vuruyordu her tarafimiz yemek oluyordu
ama ilknur ablasinin elinden zehir olsa yiyor cocuk
o yuzden belki esra da annesi haric biri yemek yedirmeyi denerse yiyebilir
sen hic gozukmessin esin yedirmeyi bi dener

of kizlar bende dot gobek selulit ne ararsaniz var
fotograflarda resmen katana gibi cikiyorum
her sey dar oluyor her yerden bi sey pirtliyor
en son kendime gittim 30 beden kot aldim aklim basima geldi bu kilolari kesinlikle vercem

emsal belki zaten denemissindir de sebzeleri karistirma tek sebze yap
mesela enginar pisir pure yap ver belki tek tek olunca yer
sonucta onlarin da bir damak tadi var oyle karmakarisik seyleri sevmiyor olabilri
bi de corbalarinin icine sogan sarimsakta kat tat versin belki oyle sever

sıpa yemeğini yemedi ama anası kafayı yedi
emsalcim allah sabır güç kuvvet versin yemeyen çocuk gerçekten zormuş peki esra biberonda kabul etmiyo dimi yağız yemezse biberon verdiğim zaman yine ölmücek kadar tabiriyle olsa içiyo

aysecim cok gecmis olsun
akif eymenin iyi olmasina cok sevindim
seni de cok ozledim
keske tekrar gorusebilsek
bi ara gulnaz bende bulusalim diyordu ama tarih kesinlesmemisti
insallah olursa sizde tugbayla yine gelebilirsiniz :)

Emsalim millet ne dicek diye neden düşünüyorsunki. Boşver allahaşkına milleti. Kim ne derse desin. Tek başına çocukla başa çıkmak hakkaten çok zor bir iş. Helede şimdi hareketlendiler. Eğer eşin izin alırım diyorsa kabul et balım. Seninde sinirlerin bozulmuş belliki. Birazcık yardımcı olsun sana. Oyunla falan yedirmeye çalışırsınız. Hem biraz o ilgilenir sen nefes alırsın. Şu yedirme içirme olayı başa bela. Reddediyorlar ama alışıcak sen merak etme. Herşeyi denemişsindir mutlaka. Biraz rahat bırak bakalım. Sonuçta mutlaka karnı acıkır, yemek yemek ister. Şu hazır kavanozlardan denemişsindir sanırım ama belki onları daha rahat yer

gulcancim allah sana da kolaylik versin yagizda cok hareketli bir cocuk
bende heralde evde kalsam cildirirdim sirf hafta sonu bile yetiyor bana ali pestilimi cikariyor
bizimde yeni hobisi yurumek butun gun ben onun kollarindan tutuyorum o oda senin bu oda benim dolaniyoruz ama geberiyorum resmen
ise geliyorumda dinleniyorum valla

bizimde sorunumuz ali biberonu kesinlikle reddediyor
anlamadim gitti emzik emen cocuk niye biberon emmez ???
sutu felan kasikla bardakla iciriyor kizcagiz benim olmadigim zamanlarda

Emsalcim , boşver milleti önemli olan Esranın sağlığı sen onu düşün ... Çorbalarına et suyu koy tatlım , tereyağı koy biraz tatlandır belki yer , ne bileyim ben tarhanasına yoğurt katıyordum , tavuk suyu koyuyorum öyle daha çok seviyor sanki .

Ebrucum , uykuluyken verin ben öyle yapıyorum , tam dalmadan içirebildiğim kadar içiriyorum max 80 cc içiyor ama olsun, kayınvalidem şimdi bardakla içirmeye başlamış.

Back
X