2009 Eylül Anneleri

valla meryem kesinlikle ayni
bizimki de gozlerini acmiyor agliyordu boyle uyanmamis gibi
cocuk aglamayi biraksin diye resmen uyandiriyordum tv felan acip ancak oyle kendine geliyordu
eger sen yapamam diyorsan esin yapsin belki o daha kolay dayanir
ama cok aglatmiyorsun zaten kucagina alir almaz sustugu icin yatagina koyup aglamaya baslar baslamaz da kucagina aldigin icin az agliyor merak etme

Meryemcim doğru diyorsun o da bir etki olabilir , çocuklara bakan kişiler değiştikçe çocuk adapte olamıyor maalesef ,benim kayınvalide günü var diye bir dün görümceme söylemiş efenin yemeklerini yedirmesini yememiş inat etmiş , bende dedim anne onun yemeklerini sadece sen ve ben yedirmeliyiz , çocuk yüz değişikliği istemiyor maalesef .Ayrıca yatır kaldır içinde gerçkekten tahammül gerekir canım umarım bir an önce değişir düzelir .

hanımlar merhaba
ÖNEMLı BıLGı
dun ogrendıgım önemli bır bılgıyı sızınle paylasamadım dun sıte yenılendıgınden dolayı aksam gırıs yapamadım sonrada ben musaıt olamadım herneyse dun kefır mayaası ıcın ankara unıv.zıraaat fakultesı ve ege unıv ziraat fak.lerinin sut urunlerı bolumu ıle gorustum.kefır mayası buralarda varmıs fakat eg unıv de bı hocaya bagladılar ben.hoca oldugunu sonradan ogrendım.hatta bolum baskanıymıs.bebegım ıcın kullanıcam herhangı bı sakıncası varmı dedım.bebegımın kac aylık oldugunu sordu.yuvarlak hesap 8 aylık dedım.kefırın agır gelebeılecegını 2 yasından sonra kullanmamı tavsıye ettı cunkı ıcındekı bazı mıkroorganızmaları vucudu kaldıramayabılır dedı.yogurt vermemın daha saglıklı ve yeterlı oldugunu soyledı.bende cok tesekkur ettım.aslında benım tosbaga uyandı uyanmasaydı daha sorularım olucaktı bugun ınsallah tekrar arıyıcam ve ulasabılırsem yogurdu dogru mayalama yontemlerı ,kecı sutumu ınek sutumu uygun olur hangı peynırı onerırısınız gıbı bazı sorular sorucam bılgı alınca sızlerle paylasıcam.net tede bı arastırma yaptım 8 aylık bebekler ıcın kefırın uygun olmadıgını ogrendım.karar sızın.ben vıcdanen ogrendıklerımı sızlerle paylasmak gerektıgını dusundum.tlf numarasını ıstersenız verırım.

ebru gecen gün deneyeyim dedım. yatırıyorum ben daha arkamı dönbmeden beni aramaya baslıyor. hemen aglıyor falan 20 dk kadar ugrastım yok olomadı. çok yorgundum zaten..
yasemin bi şekilde düzelmesi gerekiyor cocugun ama nasıl olacak bılemıyorum. bundan sonrada ben biraz bandırmaya gidicem falan derse git gelme diycem artık. yazık cocuga..

zaten meryem ben yaptigim zaman basindan hic ayrilamamistim
ben yatagina koyar koymaz agliyordu o yuzden 20 dakika hic yatagin basindan ayrilmadan yatirdim kaldirdim en sonunda pes etmek zorunda kaldi bekledim yine baktim aglamiyor bi o yana bi bu yana donuyor oyle odadan ciktim sonra da uyuya kaldi zaten
insallah ali tuna da duzelir en kisa zamanda

gizem bizde bir suru yerden kefirin bebekler icin cok faydali oldugunu okuduk hatta burdan birkac arkadasa simdi kim olduklarini hatirlayamadim doktorlari kefir verin cok faydali dedi
her doktor farkli farkli seyler soyluyor kimi yurutec kullanin derken kimi sakin ha diyor
bazisi tv ye izin veriyor bazisi tv olan oda da bile tutmayin kapali olsa bile stand by dayken zararli diyor boyle iste bu yuzden sanirim biz vermeye devam ederiz
ama cok tesekkurler bilgi icin cabalarin da hakkaten takdire sayan cok ilgilisin bebeginin beslenmesiyle cok begeniyorum :)))

Meryemcim sana kesinlikle katılıyorum , gidicem derse gelme de çünkü çocuk oyuncağı değil bu bende biliyorsun geçen haftalarda ne kadar sıkıntılıydım ama bakıcının maddi sıkıntısının yanında bir türlü tutturamama şansım da vardı ve bebekler sürekli yüz değişikliğini kaldırmıyor maalesef .

inşallah ebru..

ee yasemin onlar yerıne koyalım kendımızı. iş yerınde sürekli basımızdakı mudur değişse ne yaparız. adapte olana kadar mahvoluyoruz. bunlar daha bebek. az kişi tanımak ıstıyorlar

Meryemcim haklılar , bütün kitaplarda mümkünse 3 yaşına kadar anne bakmalı , anne bakamıyorsa aynı kişi bakmalı diyor bas bas ama işte , anneanne babanne , ya da bakıcı değişikliği mecbur olacak kaçınılmaz sadece bunu en aza indirgemel lazım .

zaten meryem ben yaptigim zaman basindan hic ayrilamamistim
ben yatagina koyar koymaz agliyordu o yuzden 20 dakika hic yatagin basindan ayrilmadan yatirdim kaldirdim en sonunda pes etmek zorunda kaldi bekledim yine baktim aglamiyor bi o yana bi bu yana donuyor oyle odadan ciktim sonra da uyuya kaldi zaten
insallah ali tuna da duzelir en kisa zamanda

gizem bizde bir suru yerden kefirin bebekler icin cok faydali oldugunu okuduk hatta burdan birkac arkadasa simdi kim olduklarini hatirlayamadim doktorlari kefir verin cok faydali dedi
her doktor farkli farkli seyler soyluyor kimi yurutec kullanin derken kimi sakin ha diyor
bazisi tv ye izin veriyor bazisi tv olan oda da bile tutmayin kapali olsa bile stand by dayken zararli diyor boyle iste bu yuzden sanirim biz vermeye devam ederiz
ama cok tesekkurler bilgi icin cabalarin da hakkaten takdire sayan cok ilgilisin bebeginin beslenmesiyle cok begeniyorum :)))

ebru benımde kafam karıstı.her dr un farklı seyler soyledıgı konusunda haklısın bende hatta her dr un deıdgını yapmıyorum akıl suzgecımden gecırıp kendıme gore uyguluyorum.tabı her anne gıbı benımde hayatımın en degerlısı bebışım.onun saglıklı buyumesı benım ve esımın hayati konusu.cevremde cok kısı abartılı bulsada annelık önemlı bı konu gercekten cok arastıryorum.sen ve esınde bebegınızın beslenmesı konusunda cok bılınclısınız bende takdır edıyorum bunu.
gecen hafta sonu net te kefırın faydalarını ozellıler yaslılar ve bebekler ıcın okudum arastırdım fakat yas grubu olarak bakmadım bebekler dıye genellenmıstı.van da kefır mayası bulamayınca esıme o kadar baskı yaptım kı tamam akrabalar baksın bulamazlarsa söz ben uçakla gıdıp alıp gelıcem dedı.yanı o kadar baskı yaptım.herkezı su maya ıcın seferber ettım.dun gorustugum kısı bölüm baskanı oldugunu soyleyınce benımde kafam karıstı.fakat ben bıraz daha arastırıcam bakalım.

GÜNAYDIN KIZLAR NASILSINIZ benim küçük adam yoğurt sevmiyor bende dün babymixle danone yi karıştırdım meyvalı olunca yedi zararı olur mu acaba

gününüz aydın olsunnnnn
herkes iyidir inş.
ben iyiyim ama yorgun
boyamız bitti temizlikte
sadece ufak tefek 1-2 işim var halil ibrahim uyuyorken bi bakim dedim
ösledim sizi...
bizimde 7.ayımız bitti şükürler olsunn
daha dün gibi doğdu oğlum..
zaman nasıl akıyo?

geçmişi okuyamadım işlerim var
asayiş berkemalmi bakam????

gizem bosver bizi de cogu arkadasimiz cok asiri buluyor oglumuz konusunda kesin arkamizdan dalgada geciyorlardir ama ben onlar gibi olamam kusura bakmasinlar
onlarin cogu cocuklarini tamamen bakicilarina teslim etmis ne yiyor ne iciyor umurlari deil
bakici bu gun patates kizarttim cok guzel yedi diyor ooh iyi yapmissin diye cevap veriyor arkadasim
yani o beni elestirse nolur elestirmese nolur
benim icinde oglumun dogru gelisimi sagligi cok onemli
herseyi kesin dogru yapacak miyim imkan yok ama bu kadar firsatimiz varken de arastirmamak uygulamamamk cok yanlis geliyor bana

saol ebrucum
yaaa sorma ben de 2 gündür
ilgilenemdim oğluşla
akşam bi sevdim bi sevdim
eşim gülüyoo bana
öle alışmışımki onla ilgilenmeye
2 gün boyunca sadece uyuttum ve mamasını verebildim
akşam doyaaa doyaaa sevdim sıpamı
nasıl bir sevgi bu Rabbim herkese nasip etsin inş.

Günaydın Tülaycım , oh mis gibi olmuştur evin güle güle kirlet ...

Kızlar ben bugün itibariyle rejime başladım yüksek motivesyona ihtiyacım var , tatlılardan uzak durmam lazım benim ya :)) Kendime diyorum hiç çatlağın yok ama iğrenç bir koca göbek yüzünden mayo giymek zorunda kalacaksın ... yememem lazım artık bu zamandan sonra yediğim süt yapmaz...

yasemin bende pazartesiden beri rejimdeyim biliyorsun :)))
hic tatli yemiyorum ki dusun dun tam 4 saat boyunca onumde profiterollerin ve acibadem kurabiyelerinin durdugu bir toplantida bulunmak zorundaydim ve irade yapip yemedim
ma 1 gr bile veremdim 3 gundur :((( sevkim kirilmak uzere

Merhaba kızlar nasılsınız benım oĞluŞunda uykuları sapıttı akŞam erkende yatsa geÇte yatsa sabah 5 te kalkıyo bÖle deĞıldı bu Çocuk buda benı baya zorluyo bırde oĞluma kemık suyu kaynattım buzluĞu koydum veren varmı?

Back
X