2009 Eylül Anneleri

hayırlı cumalar millet
esincim Allah daha nice diplomalarını göstersin darısı miniciğinin ve bizlerin başına. ay ben çok ağlarım herhalde. ay anne olcam dediğimde hayatımın geri kalanını salya sümük geçirceğimi bilmiyordum ben ama yaaa...

sağol canım..darısı size inş..ben biraz soğuk kanlıyım galiba dışa yansıtamıyorum fazla..:):) yoksa içim kıpır kıpır..)::)

kızlar bişey sorucam siz tuz kullanıyormusunuz ben hic vermedim hatta peynırını bile suda bekletiyorum akşamdan bide sarımsak yemeklerine katıyormusunuz çokfaydalı ama ağır gelir diye korkuyorum

aslında doktorlar tuz vermeyin diyorlar ama ben yaptığım çorbalara çoook az katıyorum ..

geçen gün sebze çorbası yapmıştım küçük bir soğan ve bir diş sarımsak koydum vitamin olsun diye...hoş şu günlerde bişey yemedği için ondan da 2 kaşık yedi sadece...

ya eymen bugünlerde dili açıldı kendi kendine konuşuyor..sizin bebelerde de varmı..birde çok sinirli...kendini almayınca bana kızıyor elleri sıkarak gözümün içine bakıyor..:):)

kızlar bişey sorucam siz tuz kullanıyormusunuz ben hic vermedim hatta peynırını bile suda bekletiyorum akşamdan bide sarımsak yemeklerine katıyormusunuz çokfaydalı ama ağır gelir diye korkuyorum

özlem bazen yemekleri tuzsuz gerçekten de iğrenç ötesi oluyor
ben çok çok az koyuyorum
doktor yemeyi reddettiğinde az koyabilirsin demişti
peynirini ben de suda bekletiyorum
sarımsak da koyuyorum biçok yemeğine valla
zavallımın nefesi kokuyo bazen ama olsun
ağır geleceğini sanmıyorum
bi kere doktora edanın yoğurt yemediğini ama cacık yediğini sölemiştim
bi sakıncası yok ver bol bol yesin demişti

zeynepcim ben de yeme sorunu yok diye hatırlıyorum gökşenin. o kadar da değil canım büyüme sorunu yaratcak kadar bişey olacağını sanmıyorum biz bilinçli anneleriz sonuçta müdahale ederiz hemen dimi. ama illa gece emzireyim diyorsan gündüz olan sütünü sağ at buzluğa derim ben.
esincim saol canım. ah ben de soğukkanlı olsam ya. dün geyik yavrusunu kediden köpekten korumuz diye ağladım ben de evladıma dokundurtmam uleyn diye diye :)
özlem benim oğlum ciddi iştahsız sebze çorbası köfte vs yemiyor hazırladıklarım çöp oluyor malesef. ben de ne yerse onu veriyorum artık. kavanoz mamaları, muhallebiler, haşlanmış sebze tavuk falan. (karışım pek sevmiyoruz da)

canım benim uzun zamandır vardı yeme problemimiz ama bazen güzel yiyodu bazen hiç yemiyıodu bende dişten diyodum ama şimdi hepten yemeyi bıraktı :(( senind ediğin gibi zaten senin dediğin gibi gökşen sofraya oturmadan yemek yemz yani başkalarıda olucak sofrada kalabalık seviyo yemek yerken öle yediriyodum ama şimdi sofrayı karıştırcam dye ölen kız sofranın yüzüne bile bakmıyo terasıız var orda yedirdim evin her tarafını gezdik zira halılarım berbat oldu zaten bi ara eski usul yiyodu ekmeği çorbaya batırıyodum yiyodu şimdi veriğimi ağzından çıkarıyo eliyle bazan geriye yiyo bazende atıyo :((

inan bu konuda şimdiye kadar pek dert yanmadım ilk başlarda güzel yemek yiyodu so 2 3 aydrı yeme bozukluğumuz var çok denedim brda arkadaşalra da hepd estek oldum geçer diye ama geçmiyomuş maşlesef dr da dicem iştah ilacı versin ben kızımın daha kendi kasesindeki çorbasını bitirdiğini görmedim ayrıca aşırı harektli, bi çoçuk kocaman evde benima arkamdan geziyo 5 dk yerndede durmuyo giderekte zayıflıyo resimlerdeki eski yanaklarının tombulluğu hep gitti :( geçer die dua etim hep hatta yeri geldi makarnayı haşladım önüne koydumki yeterki kendi yesin diye ama ondanda gönlü geçti :(

anlıcağın ben bu konuda dertliyim çoğu anne gibi

biz hala labne peyniri yiyoruz. haftaya keçi peynirine geçmeyi düşünüyorum.
esin ali efe konuşmuyor ama alkış yapıp şarkı söylüyo gibi ses çıkartıyo bir de istediği şeyleri artık ııh ıh yapıp eliyle gösteriyor.

ya eymen bugünlerde dili açıldı kendi kendine konuşuyor..sizin bebelerde de varmı..birde çok sinirli...kendini almayınca bana kızıyor elleri sıkarak gözümün içine bakıyor..:):)

ben son 1 aydır hep yeşil soğan koyuyordum 1 tane ama kuru soğandan kokuyordum açıkcası teşekkür ederim canım iyi fikir oldu sarımsakta çok yararlı bende koyayım artık ...yanlız benimkide seninkinden farklı deil aynı 2 kaşık ...suyu bile zorla içiyor elimden gelen tüm menüleri deniyorum ağzında bekletmeyi öğrendi ya artık tam bıraktı:(((

bu arada sorma benim kızda tek elini kaldırıp kızıyor dede me de vs heceler söyleyip bide kaşlarını çatıyor elinde oyuncak varsa onu sallıyor korkutmak icin:Dbazende bir kasıyor kendini kızarak görsen...sanırım bu ayların bir özelliği:DDD:nazar:Maşallah çok tatlılar ya ben gülüyorum o haline

tuzsuz yemez gökşen esincim azda olsa içinde olucak sarımsak soğanıda sever gökşen :))ama şimdi yemiyo ayrı önceden yemek yerken eline bile veriyodum soğanı ıssırıp yanında yiyodu :))

özlem bazen yemekleri tuzsuz gerçekten de iğrenç ötesi oluyor
ben çok çok az koyuyorum
doktor yemeyi reddettiğinde az koyabilirsin demişti
peynirini ben de suda bekletiyorum
sarımsak da koyuyorum biçok yemeğine valla
zavallımın nefesi kokuyo bazen ama olsun
ağır geleceğini sanmıyorum
bi kere doktora edanın yoğurt yemediğini ama cacık yediğini sölemiştim
bi sakıncası yok ver bol bol yesin demişti
ya sorma iğrenç ötesi ne kelime ama tatlandırıyorum bezelye mesela tuz varmış hissi veriyor arada bende bir kaşık yiyorum tadına bakmak için:DDDbende arada bir cimcik atıp deniyım bakalım yiycekmi hatun:DDD
zeynepcim ben de yeme sorunu yok diye hatırlıyorum gökşenin. o kadar da değil canım büyüme sorunu yaratcak kadar bişey olacağını sanmıyorum biz bilinçli anneleriz sonuçta müdahale ederiz hemen dimi. ama illa gece emzireyim diyorsan gündüz olan sütünü sağ at buzluğa derim ben.
esincim saol canım. ah ben de soğukkanlı olsam ya. dün geyik yavrusunu kediden köpekten korumuz diye ağladım ben de evladıma dokundurtmam uleyn diye diye :)
özlem benim oğlum ciddi iştahsız sebze çorbası köfte vs yemiyor hazırladıklarım çöp oluyor malesef. ben de ne yerse onu veriyorum artık. kavanoz mamaları, muhallebiler, haşlanmış sebze tavuk falan. (karışım pek sevmiyoruz da)

Baharcım inan benim kızında seninkinden farkı yok yemek yemeyen cocuk oldu cıktı ne zormuş iştahsız bebek sırtımdan ter akıyor yemek yediricem diye cıks yok almıyor bide ağzı kapalı ağlıyorsempatiksalakcinnitek tek de denedim ağzında bekletiyor suyu zaten içmemek için diretiyor dur bakalım ne kadar gidicek:(((

labne ye bende devam ediyorum bahar sabahları karışım yapmaya baladım yemiyo ama içine pekmez filanda koyuyorum ne kadar içerse kar hesabı biraz sulnadırıyorum bardaktan evin içind geze geze yedirmeye çalışıyodum ama ondan da bıktı ::)

gökşen pek konuşma heveslisi değil sadece mamma diyo emmek yada su istediği zaman onun dışın da baba diyo bide :))

ama şıkdım şıkıdım yaparak oynuyo elleri nı şıklatmaya çalışıyo çok komik kapı gıcırtısına oynuyo benim kız popyu salamaya başlıyo hemen :)

Baharcım ben son 1 aydır hatta daha fazla olabilir yalan olmasın keçi peyniri veriyorum akşam suya koyuyorum sabah kalhvaltısına ekliyorum hasta olmadan önce bayılarak yiyordu şimdi yok...
Zeynepcim benim kızda ellerini şaklatıyor eller şak şak diye şarkımız var onu söyleyince yapıyor :nazar:ama işine geldiğinde tabee:Dcanım artık üzme kendini bak bende deniyorum her yöntemi yavas yavas başlarlar yemeye benimki 700gr kaybetti üstelik ve halen istahsız üzüldükce baktım kızım daha çok etkileniyor artık hem komik seylere bakıyorumki içim açılsın...arada bazı idiotlar moral bozmaya calısıyor oda ayrı mesele

zeynep bir iki hafta öncesine kadar devam sütünü bile bardakla içmek istiyordu aliefe. şimdi ise suyu bile içmiyor. huyları değişiyor canım. alışmak lazım. ben sabahları pekmeze bandırıyorum ekmeği üstüne tereyağı ve labne koyup yediriyom küçük küçük.
ya eline yiyecek vermeye hala korkuyorum boğazına kaçar diye.

selam hatunlar..
esincim darısı daha iyi diplomalara olsun inşallah.. bizde bugün karne vercez.. tatile az kaldı
zeynep çok geçmiş olsun canım.. demek minik cadı yemek istemiyo.. bade de bu aralar iştahsız ama sıcaktandır diyorum bakalım..
baharım ver artık çocuğun eline birşeyler korkma..madem çiğneyebiliyoda .. öyle daha severek yiyolar

Back
X