• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

gerçi emdiği için bi tam gün olmuyo ama olsun olduğundada kahraman benim bunda ne varki ayakları.... halbuki pert oluyo yani :))))

bak benım eşim bu konuda bana hep derkı cocuk uyudumu sende uyu dınlen yoruyor. belkıde anlayışlı dıye bnde ona karsı boyleyım:)

neyse ben gıdıyorum kızlar evıme yuvama oğluma:)

aslıcım kim yaa hep giriyo ama yazmıyo??
yazmıyosa neden okuyo onuda anlamadım??
insan bi selam verir..
yada verdiysede ben görmedim....

evet canım seni anlayışının sebebi tatamen buuuuuuuu :))))))
hadi git bakalım sende öpüyoruz senide paşanıda kocamann :)))

maliye bakanına kağıt uzatmaktan sorumlu canım başka bi işe yarıyomu bilmiyorum.. zaten bugun tv.dede çıkmadı şahsen benim gülaya bakışım çok deişti...... :P :))))))))))))))))
okuyunca boğucak beni.... :))))))))))))))

şekerim bende çok istedim ama bazı işler kısmettt..... bu arada eşimin kuzeni gitmiş o otle... çok güzel diyo... oranın karşısındada güzel bi otel varmış orayıda görmeden karar vermeyin dedi.... ama adını hatırlayamadı...

yaa kızım face de okuyo bu yazdıklarımı biri.. laf çaktım sende celallendin boşa yaa :))))
bende böyle düşünüyorum ama o salakta orda olunca çakasım geldi :)))))

haaa bende diyom noldu bu gamzeye böyle bi kız değildi.

aaa evt yaa haklısın ben onu atlamışım... hakkaten insan bazen uyuyakalıyo ozamanda sersem gibi oluyo yaaa

bugün hamur kızartması (pişi) diye ölüp bayılan arkadaşlarım için güzel bir tarif :))))))

ŞELAME

1.hamur için:
...
◦3 su bardağı un
◦1 çay bardağı yoğurt
◦1 kahve fincanı zeytinyağı
◦1 yumurta
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦yarım paket kabartma tozu
◦1 çay bardağı su

2.iç malzemeleri:

◦5-6 patates, haşlanıp ezilmiş
◦1 demet taze nane
◦1 kaşık biber salçası
◦tuz
◦karabiber

1. hamur için gereken malzemeleri karıştırın. (suyu azar azar ekleyerek kıvamını tutturun.) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak fincan tabağı genişliğinde açın
2. açtığınız hamura 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun. kenarlarına sıkıca bastırarak ay şeklinde kapatın. (isterseniz ruletle de kesebilirsiniz.) tüm hamuru aynı şekilde hazırlayıp üzerine kağıt havlu serilmiş tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
3. hamurları kızdırılmış yağda her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartıp sıcak servis yapın.

NOT:şelame kuzey kafkasya yiyeceklerinden biri. farklı içlerle hazırlanan hamurun kızartılması ile yapılıyor ve genelde kahvaltılarda sunuluyor...

canım ikindi ezanı okundu kerat vakti girdi uyursam başım çokkk ağrır uyandığımda :(

zeynepciğim keraat vakti denen vakit ikindi ezanı okunduğunda değil akşam ezanına 45 dakika kala girer. Yani şu an günümüzde saat sekizde giriyor. o anın keraat vakti olmasının nedeni ise güneşin tam batma aşamasında olmasıdır. bu vakitte ibadet yapılmaz çünkü güneşe tapanlar tam olarak b usaatte yani güneş insanların karşı seviyesine indiğinde yaparlar ibadetlerini. uyunmamasının sebebi ise günümüzde tıbben bile açıklanmıştır. O saatte yapılan uyku beyin hücrelerinde ölüme neden olmaktadır. bu 45 dakikalık süreyedikkat etmek yeterlidir. Peygamber efendimizin bu konuda ki bir hadisi şöyle buyurmaktadır " keraat vakti uyuyup da çıldırmayana hayret ederim " aklını kaybetmek anlamında kullanılmıştır. :))))))

eveeet diyanet işleri eş başkanı tuba kardeşimize bu açıklamasından ötürü Allah razı olsun derrr saygılar iletiriz :))))))))))))))))

9-12 aylık bebeğin gelişim basamakları

9-12 ay arası bebeklerin hareketliliği giderek artar. Bebeğinizin hareketliliği arttıkça fiziksel olarak size bağımlılığı da aynı oranda azalır ve bebek yeni keşfettiği bu bağımsızlıktan çok zevk alır.
Atma, çekme , yırtma gibi hareketlerle dışa vurduğu bu özgürlük duygusu bazen anne-babalar için zorlayıcı olabilir.

Bu aylarda yapması gerekenler:

Hareket:
►Yardımsız olarak yatış pozisyonundan oturma pozisyonuna geçebilir.
►Kollarıyla çekerek ve bacaklarıyla iterek karnı üstünde sürünebilir-emekleyebilir.
►Elleri ve dizleri üzerinde durabilir.
►El ve dizleriyle gövdesini destekleyerek sürünebilir.
►Oturma pozisyonundan emekleme veya yüzüstü yatma pozisyonuna geçebilir.
►Ayağa kalkmak için kendini tutunup çekebilir.
►Mobilyalara vb. tutunarak yürüyebilir.
►Kısa süre tutunmadan ayakta durabilir.
►Desteksiz 1-2 adım atabilir.

El ve parmak becerileri:
►Baş ve işaret parmaklarıyla tutabilir.
►İki kübü birbirine çarpabilir.
►Eşyaları bir kabın içine koyabilir.
►Kaptaki eşya veya oyuncakları dışarı alabilir.
►İşaret parmağı ile nesneleri gösterebilir ve hareket ettirebilir.
►Kalem tutmaya ve karalamaya çalışabilir.

Dil :
►Konuşmaya dikkati artar.
►Basit sözel isteklere cevap verir.
►"Hayır" yanıtı verebilir.
►Hayır demek için başını sallamak gibi basit hareketler kullanabilir.
►Baba, mama der.
►Oh, ah gibi ünlemler kullanır.
►Kelimeleri taklit etmeye çalışır.

Bilişsel:
►Nesneleri vurma, sallama, çarpma, atma gibi değişik yollarla keşfeder.
►Saklı nesneleri kolayca bulur.
►Nesnenin ismi söylendiğinde doğru resme bakar.
►Hareketleri tekrar eder.
►Eşyaları doğru kullanmaya başlar.(Telefonla konuşmak, tarakla saçını taramak, bardaktan su içebilmek gibi)

Sosyal ve Duygusal:
►Yabancılardan utanır veya rahatsız olur.
►Anne-babası giderken ağlar.
►Oyunlarda insanları taklit etmekten hoşlanır.
►Bazı oyuncak ve kişilerden daha çok hoşlanır, tercih belirtir.
►Beslenme sırasında yaptıklarına anne-babasının tepkilerini test eder.
►Davranışlarına(annesi odadan çıkarken ağlamak gibi) alacağı tepkileri dener.
►Bazı durum ve nesnelerden korkabilir.
►Annesini veya bakıcısını diğer insanlara tercih eder.
►Kendini elle besleybilir.
►Giyinirken kol veya bacaklarını yardım etmek için uzatır.

Her zaman belirttiğimiz gibi her bebeğin gelişimi kendine özgüdür. Yukardaki listelerde belirtilen beceriler çocuğunuzun gelişim hakkında – kabaca da olsa- bir fikir sahibi olmanız için verilmiştir. Fakat 12. aya ulaşmış bebeğinizde aşağıdaki bulgu veya gecikmelerden birinin saptamışsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız:

►Emeklemiyorsa
►Emeklerken vücudunun bir yanı üzerinde sürünüyorsa
►Desteklendiğinde ayakta duramıyorsa
►İzlediği nesneler saklandıklarında aramıyorsa
►Hiç kelime söylemiyorsa
►El sallama, hayır demek için kafa sallama gibi hareketleri öğrenmemişse
►Resimleri veya nesneleri parmakla işaret etmiyorsa

Ailevi ve bireysel varyasyonlar göz önünde tutulmakla birlikte yukardaki gecikme veya aksamaların varlığı uyarıcı olmalı ve olabildiğince erken ve doğru kişiden danışmanlık alınmalıdır.

geçmiş olsun işallah ilerlemeden atlatırsınız....
ıhalmur filan verebilirsin....
ama eğer ilaç soruyosan peditus şurup..... sabah akşam 1 er çay kaşığı:.. çok fenaysa günde 3...
ben öyle yapıyorum ama yinede doktorunu arasan daha iyi edersin.... çocuğun alerjisi vs özel bi durumu varsa belki dr farklı bişiy söyler...

geçmiş olsun işallah ilerlemeden atlatırsınız....
ıhalmur filan verebilirsin....
ama eğer ilaç soruyosan peditus şurup..... sabah akşam 1 er çay kaşığı:.. çok fenaysa günde 3...
ben öyle yapıyorum ama yinede doktorunu arasan daha iyi edersin.... çocuğun alerjisi vs özel bi durumu varsa belki dr farklı bişiy söyler...

sağol cevabın için.kışın yine böyle olmuştu.pedidus vermişti.çok kötü değil yine fikrim olsun istedim.acaba siz ilaçları nasıl saklıyorsunuz.benimkiler hep mutfak dolabının bir köşesinde duruyor.bu benim ikinci oğlum.diğeri 10 yaşında.ama kendimi çok acemi hissediyorum..Allah bütün bebişleri analarına bağışlasın...

tam okuyorum yazıcam bişeyler oluyor yazamıyorumm.. off yaa...
negüzel herkesler burdaymış bugün sohbetler edilmiş...ohh..
kuzumu yatırdım evi topladım.. pilim bitti diyebilirim... şimdide büyük bebeğe hizmet saatii..::((

selam kızlar,
baya bir kaynatmışsınız bugun maşallah :) ama hiç okuyamadım..halim yok yaa tatildeyiz güya ama defne bir cadılaştı ki sormayın. istemedigi şeylere çıglık atıp, ellerini yumruk yapıyor ve sıkıyor kendini. kulagım patlıyor tum gun. boyle işte. keyifler yerindedir inş. opuldunuz

Back
X