• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

kızlar size bir sorum olaca.?????????.hani soya lesitini var ya bebek bisküvisnde de var o nedir bilyr musunuz.....????

artık bir dr.umuz yok..adamın tayini çıktı gitti geçen ay..çok şükür iyi diye de yeni bir dr.arayşna girmedğmz için kimseye danışamıyrm..iyiki siz varsınız..ben daha önce hiç bebe bisküvisi vermedim..sabah kahvaltı karşımını bulamaç halnde sade yemediği için sadece içine biraz organik kahvaltı maması katyrdm..onun dışnda mama kullanmyrdum..bu sabah kahvltı mmsı bittiği için mecbur yakındaki bakkaldan bebe b. aldım ilk defa.siz veriyr musunuz????????????????

eylülcüm çok geçmiş olsun canım..uçuk neresinde çıkmıştı hatrlyamadm...zaten şu kötü örnek haberleri yok mu insanı tedirgin ediyr.inşallah tez vakitte geçer ve bir daha da tekrarlamaz canım benim..

elinde çıkmıştı canım orta parmağında

bu arada bebek bisküvisi ben kendim yapıyorum onu veriyorum
bitince bi iki kere ben de bakkaldan alp vermiştim
artık eda bizimle kahvaltı yapıyor zaten
ama sabah saat 7 gibi acıkıyor devam sütüyle bisküvi kaıştırıp veriyoruz
sonra saat 10 gibi bizimle peynir yumurta pekmez vs kahvaltısını yapıyor

herkese merhaba...
Kilti sorunu gördüm cevap vereyim soya lesitini :emülgatör bebeklere yedirilmemesi gereken bir madde gdo içeriyor...kendi bisküvini kendin yap en garantili ve sağlıklı şekilde...
ben şöyle yapıyorum
1 çay bardağı dut pekmezi
aldığı kadar tam buğday unu
iki yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yada 100gr tereyağı
ve yarım su bardağı keçi sütünden yaptığım yoğurt
bunalrı karısştırıp kulak memesi kıvamına geldiğnde merdane ile açıyorum 1,5 2 cm kalınlığında sonra kalıplarla şekil veriyorum en sonrada yağlı kagıt üstüne koyup 200derecede 20 dakika yada hafifi kızarıncaya kadar pişiriyorum ...

eylül nassıl yapıyrsun canım bebek bisküvisini...

100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
12 yemek kaışığı tam buğday unu
1 çay bardağı pekmez
yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı irmik
ben beyaz un kullandım ama tam buğday unu aldırdım eşime artık onunla yapıcam
170 derecede 15 en fazla 20 dk kadar pişir

ben bu tarife göre yapıyorum esin
bazet de içine ince dövülmüş ceviz veya gün kurusu ekliyorum
ya da marmelat koyuyorum pekmez yerine
kabartma tozu falan olmadığı için sert oluyor
ama onu da rondodan geçirip cam kavanoza koyuyorum
sabahları sütüne karıştırıyorum

hg özlem..uzun zamandır seninle denkleşmedik adını umarım yanlış hatırlmıyrumdr..eğer yanlış ise affola..tarifin için sağol canım inan çok işime yarıyacak..hem de kolay bir tarif tekrar teşekkür..tatlım bu soya lesitini ki şuanda yediğim tuzlu çubuk krkrde de var nerde nezaman dydğmu bilmiyrm ama zararlı oldğnu dymştum.belki de eşim araştrmştr bilmiyrm.çünkü tam bir organik ürün manyağı..evdeki pirinç.çay.yumurta kışınki domates elma vs.son yıllarda sanırım bu tüm toplum olarak pinpirikliğmz..bu konuda artan haberler bizi ister istemez bu hale getrdi..

eylülcüm sağol canım..senin tarifin ve özlemininkini de not ediceğim ..zaten tariflerriniz yoğurt tarçın ve bikaç şey dışında benziyr..

evet canım ben de farklı tarifler aramıştım ama bikaç minik fark dışında heryerde bu tarif var
işine yarar umarım
kızlar ben de kaçtım yarın görüşmek üzere

hg özlem..uzun zamandır seninle denkleşmedik adını umarım yanlış hatırlmıyrumdr..eğer yanlış ise affola..tarifin için sağol canım inan çok işime yarıyacak..hem de kolay bir tarif tekrar teşekkür..tatlım bu soya lesitini ki şuanda yediğim tuzlu çubuk krkrde de var nerde nezaman dydğmu bilmiyrm ama zararlı oldğnu dymştum.belki de eşim araştrmştr bilmiyrm.çünkü tam bir organik ürün manyağı..evdeki pirinç.çay.yumurta kışınki domates elma vs.son yıllarda sanırım bu tüm toplum olarak pinpirikliğmz..bu konuda artan haberler bizi ister istemez bu hale getrdi..

tesekkür ederim esincim evet adım özlem :
olumunekankayizsmiletekrar memnun oldum.canım inan benimde senin eşinden farkım yok öyleki eşime askeriyenin serası vardı bostu orada tohum ektirdim suan oradan gelen domates ve biberleri katıyorum yemeklerin içine bide tavuk ve civciv aldırdık köy tavuğu hergün 1 yumurta veriyor onu yedirmeye çalışıyorum nazlı kızıma yese içim şad oluak ama nerdeee.artı pazara çıktığımda sebzeleri kestirip bakıyorum hormon varmı yada gdo varmı diye abartılı oldum biraz ama inan 2 yaşına kadar sabretsek yeter... nasıl olsa bişekilde alıcak onlar...soya lesitinine gelince yediğimiz çok fazla abur cubur mahiyetindeki şeylerde var kendi adıma söyliyim süt verdiğim için kendim dahi tüketmiyorum abur cubur ne varsa ...çay içiceksem yanına keçi peyniri ve kepek ekmeği,olmadı badem fıstık öyle:)))bayanssulusmile

evet canım ben de farklı tarifler aramıştım ama bikaç minik fark dışında heryerde bu tarif var
işine yarar umarım
kızlar ben de kaçtım yarın görüşmek üzere

güle güle canım...kuzuna kavuş hadi..bizim için onu çoooooooook öp..görüşürüz...:gitme:

özlemcim aynen canım..bana da süt köyden geliyr tavuk da.yumurta da.yoğrdmu kendim yapyrm.sağolsun süt gönderenler köyden meyve domates patlcan semiz otu kaysı biber börülce..göndryrlr.bodrum gibi bi yerde böyle bir imkanımızın olması çok iyi..bir de evimizin bahçesine ben de dikecektim bu bahar ama oğlan öyle başımı döndrdüki inşallah seneye..erindim biraz..

opuyorumnanaktanhoşçakaalın kızlar ben de kaçıyrum.şimdilik..yemek yapayım..sizlere ve kuzucuklarınıza kucak dolusu sevgiler.görüşürüz..eylül ve özlem tariflerinizi yazdım tekrar teşekkürler..öptüm hepinizi

özlemcim aynen canım..bana da süt köyden geliyr tavuk da.yumurta da.yoğrdmu kendim yapyrm.sağolsun süt gönderenler köyden meyve domates patlcan semiz otu kaysı biber börülce..göndryrlr.bodrum gibi bi yerde böyle bir imkanımızın olması çok iyi..bir de evimizin bahçesine ben de dikecektim bu bahar ama oğlan öyle başımı döndrdüki inşallah seneye..erindim biraz..

en güzeli inan esincim...ne kadar geç hormon girerse vücutlarına o kadar iyi...bu arada ben balkona domates kabak kırmızı biber ektim:Dsaksılar da... tohumlar kocaman diz kapağıma geldiler tam çiçeklendiler nasıl sevindim sonra bir baktım çicek miçek kalmamış kargalar yiyor buarada en az 300 400 karga vardır abartısız bi gün resmini çekeyimde gör korkuyorum bazen balkonda bazıları kedi kadar:D
o deil biz en üst katta kalıyoruz çatı aralığında yarasa var en az 30 tane eşim bir kac tanesini mefta etti ama böcek gibi çoğalmışlar birde afedersin wc leri hem camda yada sineklikde o kadar çok ki biriktirip satsam mı ne:Dsempatiksalakcinni

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
senin adina cok sevindim organik yiyecekleri bulmana ama bodrum paris deegilki tabi bulursun sekerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrguclubacismile koyler var heryerde parisde bile
sen nerde kaliyorsun
ben izine milasa geliyorum ondan biliyorum oralariiiiiiiiiiii bodrumun aksam hayati var baska birseyi yok bana goreeeeeee
diyet yapan arkidesler arkanizdayim sabirrr sabirrrrrrrrrrrrrr meryemi karsiniza alin onun gibin olalimmmmmopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5

kizlar erdenayi yine dr goturdum yavrum azi disinin 1/4 cikarmis azilar bebekleri mahvediyorrrrr allah yavrularimizada sabir versinnnnnn

ebrucumcanim her bitis bir baslangic dir seker ama bebisinin herseyini sen yapicaksin oda cok guzel sana`ali sunu yapti demiyecekler ``sen goreceksin gunden gune buyudugunu zor anlarida olacak ama her yonuyle cok guzelllllllllllll.allah herseyin hayirlisini versin canim

Son düzenleme:
slm kızlar nedir bu bebelerin hali yaaaaaaaaa sabrımızı sınıyolar sanırım hep mız mız mız mız mız pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

biliyrm demetcim ama ben buraya 6.5 hamileyken taşındım ve taşınmadan önce böyle imkanlarımın olacağını ummuyordum en azından dışarıdan görünen oydu şekerim bunu herkes biliyor yada dışardan gösterilen diyeyim..ve bu imkanımın olduğunu görünce sıkı sıkı sarıldım ve inanılmaz mutlu oldum..tabi burda''imkan''diye kastettiğim köyün olup olmaması değil..güvenilir ve temiz de olması aynı zamanda..daha önce yaşadğım yerlerde de köy vardı ki tüm türkiyede hatta pariste olduğu gibi ama böyle imkanlarımız yoktu .güvenilir bir ailemiz yoktu..şeker..

Back
X