günaydın herkese..
baharcım ali efe de iştahsız mış canım.... geçmiş olsun. bir de sanırım geçmişi okurken gördüm rüzgara biz sadece iki kez şırıngayla verdik, sen sanırım sürekli veriyoruz sanmışsın. yoğurdu annem şırıngayla veriyor, ama zaten bunu zorlayarak değil, kendisi içine çekerek içtiği için. ben sadece veriliş biçimi yanlış mı diye sormuştum canım. yoksa zorlayarak şırıngayla içmiyor.
bu arada ali efe peki su falan içiyormu. rüzgar 1 litreden fazla meyve suyu ve anne sütü alıyor hiçbirşey yemezse eğer... ve artık ben rüzgarı 1 haftadır kendi kendine yemek yemesine izin veriyorum. çünkü zorlayarak asla yemiyor ama kendi yerse yiyor yine. dün de meyve püresinden kaşıkla eline verdik kendisi yedi, yarısı saça başa yarısı ağza gitti. ama yedi bi şekilde. isterseniz deneyin. kaşuığına bişeyler koyup eline verip mama sandalyesinde. oyuna dönüştürene kadar.
bir de kitapta okudum, 11 aya ilişkin bölümde, çocuğunuzun eskisi kadar yemesini beklemeyin diyordu, bebekkken yediği kadar yerse eğer küçük bir gemi olur diyordu....
ben artık elimden geleni yaptım yemiyor, oyun asla yok, yerse yer yemezse kendi istemediği içindir diye düşünüyorum.....