2009 Haziran Anneleri!!

herkese ii akşamlar
ortak sorunumuz şu süt
off şu 2ayda güzel güzel emzirsem yani olsa 2 yaşına kadarda emzirimde en önemli 6 ay
ewet özlemcim bende mama veriyorum bi defa ama ayy soğut ısıt her seferinde biberonu steril et
kıslar yine kızımı yıkamaya çalıştım çıldırdı aglamaktan mavfoldu nasıl sewdirebilirim bu kıza suyu nefret ediyo su deydiği an cıyak cıyak

merhabalar arkadaşlar.
3ay 10 günlük olduk bizde.akşama kadar miniklerle nasıl vakit geçiriyosunuz.benim minik arabaya binmiyor.kendi kendine oynamıyor.sürekli kucağımmda evde dolaşıyoruz.biyerden sonra sıkılıyoruzz daha bi fazla ağlamaya başlıyoruzz.ne önerirsiniz?

merhabalar arkadaşlar.
3ay 10 günlük olduk bizde.akşama kadar miniklerle nasıl vakit geçiriyosunuz.benim minik arabaya binmiyor.kendi kendine oynamıyor.sürekli kucağımmda evde dolaşıyoruz.biyerden sonra sıkılıyoruzz daha bi fazla ağlamaya başlıyoruzz.ne önerirsiniz?

aramızda 2 gun var demek:) valla sabahtan kaçta emdığı kaçta uyuduğu nerdeyse dakıkasına kadar bellı,sabahtan vakıt çbuk geçıyor pusetınde de oturuyor.öğlen önce yıkayıp arkadan mamasını verıyorum ortalama 1 saat falan uyuyor.2-3 gıbı arabasına koyup dışarı çıkarıyorum.bızım burası çok buyuk bı sıte,yeşil alanı çok fazla.dışarı çıkmayı çok sevıyor.ama gel gelelım saat 5 ten sonra falan huy değiştirıyo resmen.ben de kucağımda onunla evı tavaf edıyorum 50 kere.bı de bugunlerde bızım yhatakta yatmayı sevıyo.beraber yatıp oynuyoruz 1 saat falan da öyle gecıyo.kucakta taşımaktan iyidir yanı.

kızıma dönence alıcam kızlar ama karar veremedim
sizde hangileri var memnunmusunuz??

canım bende fischer priceın yıldızlı geceler dönencesi var, kızım çok seviyo, fiyatı da fena değil,
banyo için de benim kızım da hiç sevmiyodu, bi süre ilifsiz sadece elimle yıkadım o şekilde alıştı, sanırım ilifi sevmemişti

elatun canım, oyun halısına ve salıncağa koyuyorum ben, bu ara grip oldum, fazla ilgilenemeyince alışmak zorunda klaldı kendi oyalanmaya, bi de artık ne yedirmek için ne uyutmak için zorlamıyorum, yemesi daha düzene girdi böylece, çok acıkınca emzirip mama veriyorum, uykusu iyice gelip ağlamaya başlayınca uyutuyorum, ama sürekli kucakta taşımak hem zor olur hem çocuk çabuk sıkılır, az az yere koymayı dene, her seferinde artırarak, umarım işe yarar gamyoncuiremsu

canım herkesin bünyesine göre değişiyor, ben humana kullandım yeni doğum yaptığım hafta, arttıdı sütümü, ama bende en çok bulgur pilavı süt yapıyor,
kimi incir diyor kimi petibör, herkesin bünyesi farklı sonuçta

adın ne bu arada canım?

Üzüntüden cevap vermemişim, ismim ......
Senin ismin ne?

Son düzenleme:
humana stil tea aldım 1 fincan içtim hiçde kötü kokmuyori tadını kuşburnuna benzettim.
Birde bir sürahi bol bol şekerli şerbet yaptım, midem bulandı ama ara ara içiyorum, göğsüm hemen sertleşti allaha şükür. Aslında marifet yediklerimizde değilmiş, süt olacağına inandığımız besini tüketirsek süt olurmuş, düşüncenin gücü burdada işe yarıyor ama biz anneler çok pimpirikliyiz.

aynen ayşecim benimkide azaldı humana aldırıcam onu içicem 2 3 gündür böle ne oldu anlamadım yaa bende üzlüyorum azaldı diye :(

canım ben hergün 1 litre meyve suyu içiyorum bide suda içiyorum çorba çay vs. içiyorum ama pek bi sertleşme olmadı önceden vardı bu aralar azaldı yaa

Ben günde 3 ltre su içerim.
Şimdi araştırdım bebeğin uyuduğu saatlerde uyumak ve bebeğe yakın durmakda sütü artırıyormuş, bunu benim doktorumda söylemişti, kayınvalidem benden mikrop kapmasın diye ( ne mikrobu olacaksa bende) uzağa koymuştu hastanede bebeişimi, doktorum odaya girince kızdı, annesinin yanına getirinki annenin sütü artsın dedi.
Şekerli suyun faydasını gördüm sanki ben, yarın olsun tekrar bakıcam.

Armycim çok olduğu günler yediklerine dikkat et, mesela ben bulgur yediğimde o kadar doluyorki acıyor göğüslerim, petibör büskiviyede çok süt yapıyor diyorlar denemedim hiç
Allah kuzularımıza bol bol sütler nasip etsin
sorma canım anlamaıyorumki..birgün geçenlerde çok güzel oldu.. sertleşti baya.. çok sevindim.. am ane yediğimi anlayamadımki.. bir gün öncesinden incir yemiştim ..omu petibörde yemiştim omu. anlamadım.. dün ikisiniide yedim az doldu:(
kızlar benim yavrukuşum düştü ya, bişey olurmu acaba sonradan? hertarafını kontrol ettik , kızarıklık çürük bişey yok ama korkuyorum yinede , sadece çok korkmuş saatlerce ağladı sonra uyudu
geçmş olsun canım.... kusma olursa hemen dr a götürütün.. ama kusmadıysa inş bişi olmamaışıtr canım..sıkma cnaını..

bu süt olytaı galiba tamamane kafada beyinde oluyor.. geçen diş ağrısından ne süt aklımdaydı ne kzım.Ç(acayip güzel sütüm oldu.. ebnde şaşaırdım..ama şimdi gene az:(

günaydın kızlaar, herkese mutlu haftasonları,

biz başlangıcı biraz kötü yaptık aslında, sabah 5 te öksürük krizi tuttu beni , sabah kadar babiş baktı kızıma, sesim yüzünden uyuyamadı da bebişim, ama şimdi biraz daha iyiyim çok şükür, hatta öğleden sonra kızımı babasına bırakıp eminönüne gidicem, aylardır ilk defa tek başıma çarşıya çıkıcam, çok heycan yaptım , şu halimize bak yaa, neler yaptı bikaç ayda şu yumurcaklar bize :))
:emir_bebek:

günaydın herkeseee...
bizim düzenimiz oturdu iyice nezlemizde geçti gibi..
yağmur en son 10 30 gibi emio 11 gibi uyuyoo sabah 5 de kalkıo emio tekrar uyuyo.
bu seferde 7 de kalkıo..
ondan sonra yatağa alıorum birazda ailecek oynuyoruz..
sabah sabah pek sewimli oluo..
sonra biraz oyalanadıktan sonra tekrar emip uyuyoo..
şimdilik iiiyiiz .zaten doğduğundan beri düzeni iyiydi.izmire annemlere gittim geldim bozuldu düzenimiz.

dün gezemeye götürdüm kızımı eşofman takımı aldım,dahada bakıcaktım zamanımız yoktu..
sonra babası yemeğe götürdü bizi..güzel bir gün geçirdk..

bu araada kızlar yağmura burun aaspiratörü aldım ama beceremedim yaa-(:

süt konusuna gelince düzenli besleniorum,humana içiorum günde 3 bardak..
sabahları tahin helvası,falan filan..
ama bünye meselesi bence..sütüm olsun die 70 kilo oldum..
2, 3 daha sabredeyimdee bu kioları vereyim nasıl werceksem..delikafadulden

bizden haberler bunlar..kızlar görüşrüzz ..

herkese günaydın,ılkecim ohh sevindim senın adına,bıraz uykunu almışsındır inşallah.burun aspiratörünün neyını becermedın?ama kuru kuru burnuna sokup çekersen olmuyo.yanı kuru sümüğü almıyo onlar.önce serum fizyolojık sık o yumuşatıyo sümüğü ondan sonra çek.öf yaaa muhabbete bak sabah sabah:))
şu humanayı ben de alıcam bugun.ben salak gıbı mılupanın kını iöiyomuşum doğumdan beri.ger.ı zararı yok tabı ama pek bı faydasını da görmedim emzıren anneler için yazıyo uzerinde.

Ayşecim maşallah götür şerbetleri de kılolar ne olacak peki:))

herkese günaydınlarr..
hepinize mutlu haftasonları diliyorummm
biz şimdilik evdeyiz.dün gezmiştik.bakalım belki bugünde bi yürüyüş yaparız.ama evide temizlemem lazım.bi haftdır süpürge açmadım-tatlicadiarzu-
ya kızlar dün demir ilaçını elma suyuyla vereyim dedim.ama cam rendeyle fazla suyu çıkmıyo ya.bi elmadan bi tatalı kaşıgı çıkara bildim.damlaya karıştırdım bizim cadı onuda içmedi.daha çok elma suyu koymama gerek.bu damla pis pis paslanmış demir kokuyo.yazık bebişlere.tadlandırmak lazım.bide ne biçim lekesi kalıyo.çıkarmı ki lekesi

herkese günaydın,İlkecim ohh sevindim senın adına,bıraz uykunu almışsındır inşallah.burun aspiratörünün neyını becermedın?ama kuru kuru burnuna sokup çekersen olmuyo.yanı kuru sümüğü almıyo onlar.önce serum fizyolojık sık o yumuşatıyo sümüğü ondan sonra çek.öf yaaa muhabbete bak sabah sabah:))
şu humanayı ben de alıcam bugun.ben salak gıbı mılupanın kını iöiyomuşum doğumdan beri.ger.ı zararı yok tabı ama pek bı faydasını da görmedim emzıren anneler için yazıyo uzerinde.

Ayşecim maşallah götür şerbetleri de kılolar ne olacak peki:))

saol gülbincimm,ewt 5 saat uyku yetio bana..
cnm kraftın aldım ama aspiratörün deliği yağmurun burnunun deliğinden büyük:roflol:
buruna girmio bile.hemen aceleyle bakmadan aldımm..
sewmedim ben bu aletii pamukla alırım artıkfisfisfis..

ben milupanında içtim ama humanayı çok öneriyolar..kutusu pahalı biraz 20 tl..
anlamadım artırıomu ama içiorum işte.psikilojik işte.
4.aya gircekler zaten 1,2 ay daha emsinlerde sonra ek gıda derken sütümüz yeter..

Back
X