2009 Haziran Anneleri!!

binnurcum havucu cam rende ve tulbent kullanarak mi yoksa kati meyve sikacagindan mi gecirdin
cam rendede rendeliyip sargı bezinden geçirdim canım..
afiyet olsun canım dökmüş üzerinede fıstık:))Şeniz
havuç suyu veriliyormu bu aylarda ben bilmiyordum..
hiç ek gıda vermedim 6 aylık olana kadarda vermeyi düşünmüyorum...

canım bildiğim kadarıyla havuç ve elmayla başlanıyo
bende daha yeni verdim npcak diyede merak ettim baya bi yedii
sütün yetiyosa bencede verme hiç bişey anne sütünün yerini tutamazz

maşallah zehraya.ne tatlı bi kız bu böyle.allah nazarlardan korusun.
bende geçen hafta başladım meyve suyuna.3-4gün elma suyu verdim.bugünde armut suyu verdim.onuda begendi.3-4gün sonrada havuç suyunu denicem.günde 2 şurup kaşıgı veriyorum.

inşallah canım bakalım bzmki ne zman çıkarcak.canım diş neyiydi ya bişeyi diyorlarya ondan yaptınız mı
hani önüne makas kalem bşyler koyuyosun hangisini seçerse mesleği o oluomuş ilerde :)
buğday falan dı galiba pişiriyolardıı
ay kız lar bilen varsa yada tecrübeli annelerden anlatsın bizlere

binnurcum maşallah zehraya kocaman olmuş ve afiyet olsun löp löp et olsun yarasın prensese :)

oh afiyet olsun mınığıme.ne güzel gözleri annesi maşallah:))

Binnurcum maşallah Zehraya...çok tatlı yerim ben onu...

binnurcum maşallah zehraya kocaman olmuş ve afiyet olsun löp löp et olsun yarasın prensese :)

hepinize çok teşekkür ederim kıslar inş hiçbirimiz sorunsuz bi şekilde ek gıdalara geceriz bazı bebekler ek gıdaları reddediyolar inş hepimizinki kolay alıştırırızz

merhaba bende genelde sizi takip ediyorum ama pek yazmıyordum.
aklına gelmeyen diş dirgidi olabilir mi.bizim buralarda o yapılıyor başka yörelerde aynı isimle mi yapılıyor bilmiyorum.

masallah binnurcum zehraya çok şekerrrrrrrrrrr:icecream:
a.sbende meyve emziği aldım içine koyururum hem dişlik olarak kullanıyo hemde tadına alışıyo:icecream:sapur supur yalıyo emiyo çok şeker oluyo

Selaaam

Arzu,Pinar tesekkür ederiz teyzeleriopuyorumnanaktan
Arzucum benim adim Nazan,oglumun ismi de Yusuf Alkan ama biz Alkan diye hitap ediyoruz.

Ya kizlar affiniza siginarak birsey söylemek istiyorum.Bebeklerimiz henüz 4 aylik,ek gidaya baslamak icin daha erken oldugunu düsünüyorum.Yada söyle söyliyim.Mama+anne sütü ve sadece mama ile beslenen bebeklerde ek gidaya 4.ayda geciliyor ama sadece anne sütü alan bebeklerde 6.ayinin dolmasi bekleniyor burda.Doktorlar,anne baba danismanlari üstüne basa basa söylüyoröar her seferinde.Alkan benim ikinci bebegim.Ilk bebegimi mama+anne sütü ile besliyordum ,sütüm yetmiyordu.o yüzden 4.ayindan sonra ek gidaya gectik yavas yavas.Ve ek gidada da ilk olarak asla meyveyi tavsiye etmiyorlar.patates+havuc ile baslaniyor.Sebzeye bir süre alistiktan sonra yavas yavas geciliyor meyveye.Ve muz+elma yada muz+armut veriliyor yine ilk olarak.
Oglum sadece anne sütü aliyor simdilik.Eger 6.ayimiza kadar bu sekilde giderse sonra basliycam ben ek gidaya.Gec olur vs diye telaslanmayin,illaki ögreniyorlar.önemli olan pütürlüye gecilen dönemi iyi atlatmak.
Umarim herhangi bir yanlis anlamaya sebep olmaz yazdiklarim.Sadece burdaki beslenme sistemi size de bildirmek istedim ve bende bunun böyle daha dogru olduguna inaniyorum.Tercih tabiki yinede sizin.

Kızlar Mine geldi...
Ben tam çayı koyarken koş koş dedi...
Veeee Batum diş çıkartmış....
Minik farem alttan ilk dişini çıkarttı ...
Çokkk mutluyuzzzzzzz.........
TEBRİKLER BATUŞA
canım hayırlı olsun inşallah diğerleri de sorunsuz gelir,
geçen gün demiştin ya hiçbirşey yokken avazı çıktığı kadar ağlıyo diye
demekki dişin ağrısı varmış
tekrar tebrikler ve batuşu öptükopuyorumnanaktan

az önce zehraya havuç suyu sıktım onu yediriken suratına bakın
ay ben o miniş suratı yirim
ne tatlı sarı civcivim benim

canım diş buğdayı derler bizde
buğday haşlanır ve aşure için şişiririz ya o şekilde şişirilir
içine kuru üzüm ceviz vb yemişler ve istenirse şeker dökülüp
ikram edilir
birde seramonisi varbebeğin önüne makas kalem vb konur ilerideki mesleği için vs

biz de bugün gezdik alışveriş yaptık elif hn a
diş kaşıyıcı ne varsa aldık mağazadan
yoksa etrafta ne bulursa yemeye kalkıyor
bizimde az kaldı galiba diş için

Son düzenleme:
selam kızlar herkese iyi akşamlar....
bizim dün kontrolümüz vardı.
oğluş 67cm,8560 gr ve baş çevresi 42cm olmuş
ama doktorumuz beğenmedi bu durumu bu ay 750 gr alması gerekirken 600 almış gelişimi yavaşlamış dedi.çünkü hep alması gereken kilonun üstünde kilolar alıyodu. benim sol memişten kan geldiği için canım acıyo Ahmette kusuyodu pompa ile sağıp veriyorum O'da biberonu istemiyo zoraki açsa içiyo o sütü.. ondan olabilir dedi. hem pompa azaltır sütünü en ideali oğlunun emmesi dedi.

ya kafam karıştı pompa artırıyo diyolardı hani??

ve biz de ek gıdaya başlayanlar kervanına katıldık. Paşam bugün elma suyunu denedi gayet memnun hayatından ama ben emin değilim. doktor yavaş yavaş başla bir kahve fincanına kadar çık dedi. Sizce ne yapsam ben sadece tatsın değişik tatlara alışsın istiyorum öğüne dönüştürmek için erken değil mi??

bu aradaaaaa

batuşa maşallahhhhh, ee doğarken belliydi aceleci olduğu:ecrin_bebek:

zehracımmm yerim senin o bal dudakları

saadetcim
bizde de diş hediği derler o seramoniyea.s.

merhaba bende genelde sizi takip ediyorum ama pek yazmıyordum.
aklına gelmeyen diş dirgidi olabilir mi.bizim buralarda o yapılıyor başka yörelerde aynı isimle mi yapılıyor bilmiyorum.
evet cnm tşkler :)
masallah binnurcum zehraya çok şekerrrrrrrrrrr:icecream:
a.sbende meyve emziği aldım içine koyururum hem dişlik olarak kullanıyo hemde tadına alışıyo:icecream:sapur supur yalıyo emiyo çok şeker oluyo
ayşecim nasıl bşy o markası ne ben burda görmedimde gözümden mi kaçırdım acab
slm cnm sağol cnm bilgiler içinn..
ya bende bu akşam iremi uyuturken milupa ve bebelacın dergileri vard onları okudum ek gıdaya geçiş hakkında..
genel olarak 4.ay yazmışlar ufak ufak geçilceğini
bebeklere 4.aydan itibaren tam doymazlar anne sütü yetersiz gelir sık acıkıp emdikleri için vs. yazıodu..
aklım karıştı bnmde sütüm çok şükür şimdilik ireme yetiyor bunun için arada tattırmanın dışında 6.aya kadar anne sütüne devam etmeye düşünüyorum ama..

hım tşkler cnm

canım biliyorsun benim kız zayıf doğmuştu ememedi beni gücü yoktu sanırım bide bende okkalı göğüs ucu olmayınca
silikonlarlada beceremedi.. bende bu yüzden sütümü baştan beri sağarak veriyorum 5.aya geçtik
sütümde azalma olmadığı gibi aksine arttı
bunun sebebide sağdığımda göğüs tamemen boşalıyor bebek bu kadar boşaltamıyor sanırım boşaldıkça bidaha ki sağmama daha artarak gelio süt..
bide düzenli sağmak önemli yani bence pompa nın azalttığını düşünmüyorum arz talep meselesi ne kadar çok sağarsan okadar çok artıyor.
sende böle yaptığın tadirde korkma derim..

anne sütü yeterliyse eğer bende 4.ayda ek gıdaya geçmeye karşıyım.ama benim kızım biz yemek yerken hiç durmuyor yemeklere öyle bir saldırıyorki anlatamam :) tabiki sadece ona uygun olanlarından parmak yada kaşık ucuyla taddırmakla yetiniyoruz ama hoşumuza gitmiyorda değil hani.ayrıca bir kaç gündür bir öğün kaşık maması veriyorum (normal ölçüsünün 3te 1 i sadece)ve mama verdiğim içinde bir kaç kez su veriyorum.geçen haftaya kadar sudan nefret ederdi oysa.demekki sadece anne sütü alırken gerçekten ihtiyaç duymuyorlar...

merhaba güzel haftasonları herkese....

benim oğluşum 17 haziran da doğdu temmuz annesi olacaktım ama haziran oldukk :)))
oğlum 2 gündür gripti. dr a götürdüm şurup ve burun spreyi verdi dr umuz vee.. aptamil 1 kullanıyordum artık 2 ye geçebilirsin dedi benim bildiğim 2 ye 6. ayda geçiliyor biz daha 4. ayımızı yeni doldurduk.. acaba sadece mama ile beslendiği için olabilir mi bilgisi olan var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…