2009 Haziran Anneleri!!

herkese günaydın kıslar nasılsınız bakalımm
kızımı uyuttum off ne zor böyle otel odasında kalmak zehrayı uyuttum uzanıyorum
narencim bence kimse keyfi mama vermiyodur
ben tek gece veriyorum cünki geceye kadar zavallı memelerimde sütten eser kalmıyo çocugmun ac yatmasınada içim el vermiyo tabiki anne sütü mükemmel bişey şüphesiz ama ee süt yoksa çocuğuda ağlatamam
sanmıyorum çocuk şişman olsun kilo alsın diye mama versinler burdaki herkes bilinçli kişiler

selam herkese..geçmişi okuyorum 2 saattir..bitti nihayet.
benim minik yatmadan önce mama da içse 2 saatte bir kalkıyor en iyi ihtimalle..ben de bu düzene alıştım sanırım uykuyu pek aramıyorum eskisi gibi..uykusuz kalmak bir bakıma yaradı kilolar gitti benim.göbek kalır diye korkuyordum hiç birsey kalmadı geriye..
ben de mama veriyorum ..benimki çok oburdu zaten en başından beri..emzir emzir canım çıkıyordu..emzirmek herkes için keyifken bana çile gibi geliyordu mamaya başladıgımızdan bu yana poyraz da ben de çok rahatız..mama olarak sma kullanıyorum ve çok memnunum..kilo alımı gayet iyi ama benimki kilo olarak üst sınırdaymış..mama takviyesini sınırlı tutuyorum dr tavsiyesiyle..dr umuz 6 . aya kadar ek gıdaya geçme dedi.ben de ek gıda olarak hiçbirsey vermedim..tattırmadım da..6. ayımızda başlayacagız..
oturma konusunda dr kucakta oturur vaziyette tutabilirsin ama kendi başına oturtma dedi.
benimki tembel çıktı..yarım dönebiliyor sadece..diş falan da çıkartmaya niyetimiz yok gibi hala..çünkü keyfi gayet yerinde..
ben hala adet olmadım bu arada..ama eşimle kardeş vaziyetlerine devam..çünkü canım çok yanıyor..böyle giderse eşim beni boşayacak..neden böyle oldu anlamadım..kadın doğum druna gitmem lazım...
dünürümmm nasılsın ya hiç yoksun piyasada benimde yanmam oluyodu çok hemde ama alışıyo zamanla baya bi süre yapmayınca şimdi acı veriyo ama sen genede dr git bence demek poyraz efendi tembel ha benim kızım dönüyo valla hatta kalkmya bile yelteniyoda kalkamıyo sinir yapıyo senin gelin çok fena valla poyrazı mum yapıcak galibakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

kızlar sütünüz yetiyorsa neden mama kullanıyorsunuz kilo alsın die mi zaten ömür boyu ek gıda yiyecek cocugumuz bence anne sütü yetiyorsa sırf kilo alsın die şişirmeyin bebekleri mamayla cok sacma yani
bunun yerine sütünüzü artırmaya bakın derim naçizane fikrim bu

hayatı boyunca alacagı en güzel besin anne sütü hiç bir bebek bundan mahrum bırakılmamalı yazık yani bırakın zayıf olsun ama sağlıklı olsun benm sütüm bi arar cok ama cok azaldı ki bunda gögsümün boşalmamaı ve stres yani sütüm azaldı die düşünmem yatıodu sağa sağa coğalttım allaha şükür bence herkes artırabilir bi şekilde

canım bende mama kullanıyorum ama benimkisi emmiyodu halada öle azcık emiyo bırakıyo bende mamaya başladım ama bana dr kızın minyon tipli ayda 800 900 gram alır demişti ama o kadar bile almadı 400 gram ancak alıyodu bende doymuyo dedim mama verdim gerçektende doymuyomuş sürekli ağlardı şimdi öyle ağlamıyo hem mama hem anne sütü iyi bence sürekli verilen mama doğru şişiriyo çocuğu ama mamayı abartmadan verirsen ve sürekli olarakda emzirirsen anne sütündende mahrum kalmıyo onun besininden alıyoki ben öle yapıyorum günde 2 kez mama bazen yemediğide oluyo sürekli emziriyorum ve bu ay kilo alımı çok iyi mamada 75 100 cc veriyorum hepsini yemiyo bile öle böle büyüyecek bu çocuk sağlıkla büyüsünde gerisi önemli değil

cnm sma kullanıyorum demişssin memnunmusun?hangisini kullanıyosun?*

cnm günaydın sanada.bizde 9 da kalktık emdik uyuyoruz şimdi..
bizimde 2 gün yapmadı yapar merak etme..
bizimde aşımız haftaya bugün..

evet canım memnunum.zaten kullanmaya başlamadan önce küçük çaplı bir araştırma yaptık.ezcanelerin de tavsiye ettiği mama bu oldu..ben mavi kutulardan kullanıyorum..bir de sarı olan yani gold sma var o 6. aydan sonra kullanılıyormuş.

benim sütüm yetersiz geldiği için kullanmaya başladım.aslında kilo alımı da normaldi çişini de fazla fazla yapıyordu.ama benimki obur bir bebek sürekli emmek istiyor.aç kurt gibi kafasını sallaya sallaya saldırıyordu memeye.bir de foşur foşur aksın istiyor ağzına ..az gelince ağlıyordu..emerken ağlayarak bırakıyordu memeyi..doymadıgını düşünerek mama kullanmak zorunda kaldım..gerçekten de doymuyormuş çünkü mama verince ağlamıyor..rahatlayıp uykuya dalıyor....dr a sormadım mama kullanmadan önce ama dr umuz da birsey demedi ki ilk 6 ay ısrarla anne sütü verilmeli diyen suya bile karşı çıkan bir dr.
anne sütünü kesmeden günde 2 kez 100 ml mama takviyesiyle devam et dedi..anne sütünü arttırmaya çalısıyorum yoksa kesildi kesilecek benimki.bu arada kızlar tel kadayıf acayip süt yapıyor ..yer yemez sertleşiyor göğüslerim.şimdiye kadar süt arttırsın diye denediğim herşeyden daha etkili..sütüm bol olursa o gün mama vermiyorum ben..
bir de ayvayı soyup suda kaynatın biraz da içine kuru üzüm koyun..iyice kaynadıktan sonra afiyetle yiyin hoşafı..şeker katılmayacak..sütü 3-4 kat arttırıyormuş.annemin tavsiyesiydi.gerçekten de işe yaradı bende..

dünürüm pek ugrayamıyorum..ama gelince geçmişi okuyup gelişmeleri takip ediyorum..
valla pek bir rahatına düşkün senin damat..ama kalkmaya çalısıyor benimki de ..boynunu sırtını kaldırıyor..ama dönmüyor kerata..
işi gücü yemek ve gezmek bizimkinin sen kıza şimdiden öğretmeye başla yemek yapmayı...valla senin kız tam cadı..benim oğlanı eritir 2 günde...eritsin zaten hiç fena olmaz ..iyicene tosbik oldu..kilosu üst sınıra geldi dayandı..
canım yanıyor diye de iyicene kasıyorum kendimi..öyle olunca da daha çok acıyor..offf tam bir işkenceye döndü o iş de..

kızlar sütünüz yetiyorsa neden mama kullanıyorsunuz kilo alsın die mi zaten ömür boyu ek gıda yiyecek cocugumuz bence anne sütü yetiyorsa sırf kilo alsın die şişirmeyin bebekleri mamayla cok sacma yani

hayatı boyunca alacagı en güzel besin anne sütü hiç bir bebek bundan mahrum bırakılmamalı yazık yani bırakın zayıf olsun ama sağlıklı olsun benm sütüm bi arar cok ama cok azaldı ki bunda gögsümün boşalmamaı ve stres yani sütüm azaldı die düşünmem yatıodu sağa sağa coğalttım allaha şükür bence herkes artırabilir bi şekilde

Kesinlikle katiliyorum..
Olumsuz düsünmek, yok sütüm yetmiyor vs. sütü azaltir...

Hepinize günaydinlar...

evet canım memnunum.zaten kullanmaya başlamadan önce küçük çaplı bir araştırma yaptık.ezcanelerin de tavsiye ettiği mama bu oldu..ben mavi kutulardan kullanıyorum..bir de sarı olan yani gold sma var o 6. aydan sonra kullanılıyormuş.

benim sütüm yetersiz geldiği için kullanmaya başladım.aslında kilo alımı da normaldi çişini de fazla fazla yapıyordu.ama benimki obur bir bebek sürekli emmek istiyor.aç kurt gibi kafasını sallaya sallaya saldırıyordu memeye.bir de foşur foşur aksın istiyor ağzına ..az gelince ağlıyordu..emerken ağlayarak bırakıyordu memeyi..doymadıgını düşünerek mama kullanmak zorunda kaldım..gerçekten de doymuyormuş çünkü mama verince ağlamıyor..rahatlayıp uykuya dalıyor....dr a sormadım mama kullanmadan önce ama dr umuz da birsey demedi ki ilk 6 ay ısrarla anne sütü verilmeli diyen suya bile karşı çıkan bir dr.
anne sütünü kesmeden günde 2 kez 100 ml mama takviyesiyle devam et dedi..anne sütünü arttırmaya çalısıyorum yoksa kesildi kesilecek benimki.bu arada kızlar tel kadayıf acayip süt yapıyor ..yer yemez sertleşiyor göğüslerim.şimdiye kadar süt arttırsın diye denediğim herşeyden daha etkili..sütüm bol olursa o gün mama vermiyorum ben..
bir de ayvayı soyup suda kaynatın biraz da içine kuru üzüm koyun..iyice kaynadıktan sonra afiyetle yiyin hoşafı..şeker katılmayacak..sütü 3-4 kat arttırıyormuş.annemin tavsiyesiydi.gerçekten de işe yaradı bende..

cnm sma gold bebekelrin zihinsel ve bedensel gelişimini destekleyen üstün nitelikli başlangıç formülü (doğumdan itibaren ) sitesinde böle yazıyor..6.aydan sonra promil gold sma 2 bunlar kullanılıoyo cnm..ben eczaneden sma gold aldım eniyisi buymuş..
eğer sütüma azalırsa en azından sadece geceleri weririm die ..
şimdilik emiyo kızım inşalah gerek kalmaz mamaya.
ha eğer gerek kalırsadaa veririm mama yı bukadar büyütmeyin gözzünüzde..
tabiki süt warsa emzirelim ama süt yoksa bebekler açmı dursun..
sütü azalanlar ve emziremeyenler bu durumu iyi bilir..
herkes emzirmek ister.ama bazen her dileğimiz olmuo malesef..

günaydınlarrrrrr
nasılsınız minnoşlarımmm
biz iiyiz şükürler olsun yaramazımdan fırsat bulup gelemiyorum
şimdi oto koltuğunda büyük bi sinirle söylene söylene oyuncağını ısırıyo
valla benm çağatayda bi ay 400 gr almıştı ben memeler yumuşayınca süt gitti sandım ama ucunu sıkınca fışkırıyo süt
benimde az sütüm ama çağatayda öle çok obur değil yetiyo yaniii
ne kadar emerse o kadar süt geliyoooo
benim bıdık hala 6 kilolarda hiç umrumda değilll şükğr mutlu hareketli ve sağlıklı uykusuda şöle böle ii
geceleri 3 kez uyanıyo 2.5 3 saatte bi 10 dk emiyo o sü yok dediğim memeden doyuyo bi de fazlalığını kusuyoooo maşallah sübhanallahh barekallah
demir damlası da kabız yaptı daha yeni düzene girmişti bi de rengi koyulaştı kakanın dr u normal dedi hemen arayıp soruncaaa
işte böle bizden haberler
hı bu arada verdiğim kiloları aynen geri aldımmm napalım süt olsun da 100 kilo olimm bu eşşek bi yürüsün mahvdetçek beni zaten

bana da eczacı söylemişti canım..bunu söylediğin iyi oldu..eğer öyleyse ben de gold kullanmaya başlarım..
ben de ısrarla anne sütü diyenlerdendim ama maalesef düşünüldüğü gibi olmuyor..anne sütü vereceğim diye bebeğimin aç kalmasına da içim elvermiyor..ben kilo alsın diye vermiyorum ki zaten benimkinin kilo alımı gayet iyi.kimsenin de o sebeple sütü varken mama vereceğini düşünmüyorum..kolayca emzirmek varken biberon kaynat su kaynat ılıt vs..bu kadar zahmete kimse girmez.sütümü de arttırmak için elimden geleni yapıyorum ama bünye meselesi bu biraz da ne yaparsan yap ne düşünürsen düşün artmayınca artmıyor bu meret..sık emzirmek arttırır derler benimki hep memede ama göğüslerim hep yumuşak..eğer sütünüz bolsa bebeğininzin keyfi yerindeyse ,emiyorsa tabi ki mama vermeyin emzirin bence de..

haklısın cemrecim seninki gibi benimki de az emio ama uykusu ii ve ben kalan sütü uyrken biberona koyup veriorum cünkü uyanıkken almıo biberonu

mamayı asla istemio iikide istemio

ek gıdaya başlamadım bewn daha 6. ay da başlamayı düşünüyorummm

dünür napıon ya kuzum yeni kaka yapmaya başladı şimdide kabız mı oldu :( üzüldüm bak
kız aynı bende sen gibiyim dana gibi yemezsem sütüm azalıo bende yiyorum aynen kilolarda duruyor hatta üstüne aldım diebilirim görenler sen k,ilo aldın dio ben de ben almazsan defne de almıo diorum :)) napalım okula başlayım bi bir de defne büyüsün veririm yavaş yavaş cünkü bnm yağ hücrelerim az malum bebekken cok zayıfmışım ömür boyu normal oldum ben istesem veriorum yani :) inş hepimiz kalan kiloları veririrz

bu arada binnurrcum ben seni kastetmedim kilo aldırmak için veriosun mama falan derken bi ara gözüme carptı kilo alsın die mamaya başladım yazan birine onun için yazdım

kaldı ki bana düşmez demek ben fikrimi söledim sadece annesinden başka cocugunu kimse ii düşünemez ama ben karsıyım sentetik maddelere mama dozunu artıreınca süt kesilio drek cünkü bebek emdikçe coğalır ancak canım sağlıklı olsunda bırak zayıf olsun

ay kızlar defne sürünüo ya ne kurtlu bu kız anlamadım gitti zaten sırt üstüyken işi gücü ayakları yemek hemde ikisini birden sokuyor ağzına:)))

benimde sutum olmadigi icin mama veriyorum kilolu bir bebekte degil oglum..
mama verdigim icinde erken ek mamalara gectim..
sutu olan anneler sutunu yasina kadar bile versin en guzeli ama olmayanlarda iste mecburen veriyor..
bbek gozune bakip acliktan aglayinca veriyorsun iste napalim..
benim sutum en son sagdigimda 40 cc geliyordu..simdi ben nasil onla doyurayim.???
mecbur verdim..:1no2:

narencim ben kızıma kilo alsın diye geceleri mama vermek istediğimi yazmıştım dün.galiba sen onu gördün.benim sütüm çok sulu elimle sıkıyorum sulu çıkıyo.kızım emdikden sonrada sıkıyorum yine sulu.bende kendimce sütüm yetersiz diye düşünüyorum.kızım allaha şükür aç kalmıyo.yani aglamıyo.bilmiyorum doyuyomu ama çok zayıf.dün tarttık yine 5700gr.sütüm şakır şakır akmasada var ama acaba kızıma yetmiyomu kilosu az mama versemmi diyodum.
dün akşam denedim mamayı begenmedi kızım.yani yine veremedim.
bide kızım 2-3 defa memeden emiyo.sonra kafasını çekiyo aglıyo.sonra yine emiyo yine ağlayarak çekiyo.anlamadım gitti.sütmü az geliyoki diye düşünüyodum.içim rahat etsin diye geceleri bari mama vereyim dedim ama almadı işte.yani böyle canım.mamayı illa kilo alsın diye değilde doyduguna emin olmak için de vermek istiyordum

günaydın annişleer,
okuyup okuyup yazamadan kaçıyoum bu ara,

narencim maşallah kızına çok hareketli galiba, benim kız çok tembel çıktı, ancak ben yan döndürürsem sırtüstüne dönüyo, bazen yüzüstü kalıyo, tepiniyo tepiniyo kıçını kaldıramıyo zilli, gerçi ben de kaşınıom galiba dömeye başlarsa daha zor olucak bana,

bugün kontrolümüz var bakalı ne dicek drmuz,
valla ben hem süt hem mama veriyorum napsam artıramadım sütü, bi de dikkati dağıldı çok az emiyo sürekli gözü dışarda artık ben de sağıp veriyorum çoğu zaman, sağlıklı büyümeleri hepimizin umudu, bence sütümüzü artırmaya çalışmalı ama gerekince mamaya da soğuk durmamalıyız

özlem doğru diyosun canım, insan kıyamıyo aç kalmasına,
bu arada bayıldım arminee, ne güzel keyif yapıyo, buralarda o imkan yok, acaba küveti doldurup da yapsak mıki, bu defa da onca suya kıyamıyorum ziyan oluyo diyee

arzu canım bence bi kaç kez sağıp bak sütünün kaç cc geldiğine, az geldiği için ağlıyo olabilir bence, ama sağıp bakmadan emin olamıyo insan

kızlar bizim asya parmak emmeye çok alıştı.parmagını emmeden uykuya geçemiyo.elini çekiyorum bazen hemen aglıyo.uyudukdan sonra kollarını sarıyorum kundak yapar gibi.onu bile gece tepine tepine açıp parmagını çıkarıyo.elini çıkaramayınca aglıyo falan.biri yazmıştı 6ci aydan sonra acı oje sürmesini söylemiş dr.ama ozamana kadar iyice alışmazmııı???

bende kesinlikle katılıyorum narencim 6. aya kadar sadece anne sütü vericem..

semoş geçmiş olsun kabız olmuşunuz yine, ben de o korkudan biraz geç başlıcam demire, daha gaz sancılarımız yeni azaldı bi de kabızlıkla uğraşmıyalım

özlem doğru diyosun canım, insan kıyamıyo aç kalmasına,
bu arada bayıldım arminee, ne güzel keyif yapıyo, buralarda o imkan yok, acaba küveti doldurup da yapsak mıki, bu defa da onca suya kıyamıyorum ziyan oluyo diyee

tskler canima.s.
olur canim neden olmasin..sende beraber gir oynayin kuvette.hem hosuna gider hem rahatca uyur..

arzu canım bence bi kaç kez sağıp bak sütünün kaç cc geldiğine, az geldiği için ağlıyo olabilir bence, ama sağıp bakmadan emin olamıyo insan

evet canım aslında kaç cc çok merak ediyorum.ama hala pompa alamadım.en kısa zamanda pompa işini halletmen lazım.
acaba aç oldugu için parmagını bu kadar çok emiyo olabilirmi.gündüzde hep parmagı agzında.hiç elini çıkartırmıyo.parmaklar kıpkırmızı olmuş.oyalamaya çalışıyorum oyuncaklarla falan ama yinede parmakdan vazgeçmiyo

Back
X