2009 Haziran Annelerine bi soru!

recepivedik

kökleri içimde bir çınar
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
989
5
296
44
Diğer
sevgili 2009 haziran anneleri,
biz 2010 anne adaylarına kendi hamilelik döneminizde nasıl beslendiğiniz, özellikle neleri yemeye içmeye dikkat ettiğiniz, kaç kilo aldığınız ve bunların sonucunda bebeklerinizi kaç kilo doğurduğunuz hakkında bilgi verir misiniz??

Kahve ve asitli içecekleri içmedim
Çayı çok açık içtim
Gün aşırı maden suyu içtim ve karışık beslendim herşeyden az az yedim

bol bol meyve suyu ve maden suyu içtim
asitli ve kafeinli içecekler tüketmedim
tatlının dışında bebeğime yararlı olcak şeyler yedim
süt yoğurt peynir ymurta zeytin çok tükettim
dondurma bol bol yedim
18.5kg oladım
şimdi ise 20 kgm verdim
ama bizim plesenta bebeği besleyemiyordu
kızım 2600 doğmasına rağmen çok cabuk gelişti ve sağlıklı :nazar:

Kahve ve asitli içecekleri içmedim
Çayı çok açık içtim
Gün aşırı maden suyu içtim ve karışık beslendim herşeyden az az yedim

Peki toplam kaç kilo aldınız ve bebeğiniz ne kadar doğdu, asıl merak ettiğim şey bu.. yani beslenmenin ne kadar faydası oluyor onu görmek istiyorum..

hergün yumurta yedim kahvaltı ettim.süt içtim olabildiğince.kolayı olabildiğince az içtim.vitamin içtim.balık sevmediğim için balık yağı hapı içtim.Bide son aylarda magnesium kramplar için.ben çok yedim siz yemeyin.25 kilo aldım.3500 gr bebeğim oldu Allah a çok şükür.Yani normal kiloda çok şükür.

Yediklerinize dikkat edin.Sonra çok üzülürsünüz.Ayrıca su içmeyi hiç aksatmadım.Yaklaşık 3 lt su içtim.Halada sütüm gitmesin diye içiyorum

recep ivedik annenin aldığı kiloyla bebeğin kilosu arasında hiçbir bağlantı yok.30 kilo alanda aynı bebeği doğuruyor.10 kilo alanda.Sadece erken doğan ya da problemi olan bebekler küçük doğuyor.Ben hatta çoğu zayıf annenin 4 kiloya yakın bebek doğurduğunu gördüm.Ayrıca küçük doğan bebekler daha hızlı gelişiyor gerçekten.

recep ivedik annenin aldığı kiloyla bebeğin kilosu arasında hiçbir bağlantı yok.30 kilo alanda aynı bebeği doğuruyor.10 kilo alanda.Sadece erken doğan ya da problemi olan bebekler küçük doğuyor.Ben hatta çoğu zayıf annenin 4 kiloya yakın bebek doğurduğunu gördüm.Ayrıca küçük doğan bebekler daha hızlı gelişiyor gerçekten.

biliyorum canım, ben sadece beslenme tarzının annenin aldığı kiloya da etkisini merak ediyorum..
çünkü ben fazla kilo almadan sadece 10-15 kilo alarak, 3-3,5 kilo arası bi bebek doğurmak istiyorum..bebeğim ne zayıf ne iri olsun, sağlıklı olsun ve benim de doğumum kolay olsun yeter..

canım asitli içeçek
konserve urunler
çiğ et salam sosıs sucuk gıbı
beyaz ekmek
cok fazla kahve cok fazla cay bunları senınde bıldıgın gıbı tuketmemeye ozen gosterdım :)
bolbol meyve yedım bolbol salata yapıp yıyordum.
makarnalı salata tavuklu salata :)))) daha bı suru cesıt yapıordum.son 7 aya kadar 15 kılo aldım.
ama son 2 ay 7 kılo aldım ve toplamdı 21 kılo almıs oldum
bebegımde doguma gırmeden bıgun once 3500 gozukuyordu fakat tam 4 kılo dogdu :nazar:
ozellıkle somon balıgı cok yedım ben cunku hamılelık ve bebek bakım kursundakı ayse hanım somonun cok yararlı oldugunu solemıstı.hıc kılo aldım dıyede uzulmeyın sakın , hamıleyken yemek yemek kadar guzel bısey yok :)))
allah ın ıznıyle verırsınız yavas yavas :) /B]

bende özellikle ilk3 ay çay kahve tüketmedim
arada kola içtim canım istediği zamanlar
yumurta peynir çesitleri çok yedim
et ,tavuk çok yedim balık yiyemedim
balık yerine bol bol ceviz incir yedim
tatlıyı çok yedim dondurmayı çok yedim
süt içemedim ama her gün 2 büyük kase yoğurt yedim,
yoğurt ve peyniri çok yediğim için kramp agrısı yaşamadım
hurma yedim son zamanlarımda
hamileliğim boyunca 20 kg aldım suanda hepsini verdimzemuszemus
ben incir ve cevizin çok faydasını gördüm. çünkü incir süt yapıyo sezeryanla olmasına ragmen doğumdan hemen sonra bol bol geldi sütüm hala da fazla şükürler olsun maşallah
ceylinin doğum kg su 4 kg dogdu.hastane çıkışı 3.750 di
aklıma gelirse başka şeylerde yazarım yine sağlıklı doğumlarınız olsun inş.

canım ben 18 kg aldım herşey yedim et balık tavuk sebze ceviz fındık aklına gelebilk herşey yedim bol su içtim bebişim 3.680 doğdu

bende herşeyi yedim son 1 ayda çok kilo aldım 17 kiloyla doğuma girdim 11 gitti 6 kaldı kızımda 3.310 gr doğdu az kilo almaya bakın çok kiloluda büyüğüyo az kiloluda sağlıklı olmaları önemli kilo değil sonra kilolar bize kalıyo cnm

herşeyden yedimm,hamileleiğin tadını çıkardım..
asitli içecekler,sigara,ciğ et(sucuk salam sosis,çiğ köfte) flan yemedim..
süt içmedim çünkü sewmiorum ama çok peynir yoğurt yedim.
su çok içtim.hayataımda yemediğim kadar portakal elma meyveninn dibine vurdum resmennsempatiksalakcinni..
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
toplam 10 kilo aldım.yağmur 3700 doğdu.5.gün 3200 e indi..

ben hamılelıgımde odev gıbı yemek yedım...9 ay boyunca hergun 1 yumurta yedım....gunde 1 kg sut ıctım....çilek cooooooooooooook yedım...ama ben cok sut ıctım...sız o kadar cok ıcemyın sakın...peynır ve yogurt da yıyordum....sut allerjısı belkı ondn olmustur bebıste dıye aklıma gelmıyor degıl.......toplamda 30 kg ya yakın aldım....bebegım postmature olmasına ragmen sadece 3650 gr dogdu

canımbliyomusun hiç alakasıyok kiloyla yediklermizle benherşeyi yedim vitaminde çok kullandım balık yagı magnezyum kan hapı hiç aksatmadım 13 kilo aldım hele son ay hiç almadım ne ilginç herkez son ay alır ben almadım ama ekmek çok yeme kilo almamak için tatlılaryerine sütlaç yedim 3200 dogdu şimdi tosuncuk maşllah

evet bende beyaz ekmek hıc yemedım 7 ay sadece tam tahıllı son 2 ay boşladım ama napıyım kafamçokkarıştı kendıem dur dıyemıodum resmen gecenın 3 unde kalkıp tost yapıodum ya

ben sadece asitli içecekleri içmedim onun dışında herşeyi yeyip içtim hiç kısmadım yememden sadece 8kilo aldım bebeğim 3.520gr doğdu doğumdan sonrada eski kiloma döndüm hatta 3kilo daha verdim:)sezeryanla doğum yaptım:))

ben hamılelıgımde odev gıbı yemek yedım...9 ay boyunca hergun 1 yumurta yedım....gunde 1 kg sut ıctım....çilek cooooooooooooook yedım...ama ben cok sut ıctım...sız o kadar cok ıcemyın sakın...peynır ve yogurt da yıyordum....sut allerjısı belkı ondn olmustur bebıste dıye aklıma gelmıyor degıl.......toplamda 30 kg ya yakın aldım....bebegım postmature olmasına ragmen sadece 3650 gr dogdu
günde 1 kg süt müü akannehir akannehir
ben sadece asitli içecekleri içmedim onun dışında herşeyi yeyip içtim hiç kısmadım yememden sadece 8kilo aldım bebeğim 3.520gr doğdu doğumdan sonrada eski kiloma döndüm hatta 3kilo daha verdim:)sezeryanla doğum yaptım:))

ne güzel sadece 8 kilo alarak 3,5 kilo bebek doğurmuşsun, maşallah..
ben de asitli içecek kahve zaten içmezdim, çayı da açık ve az içerim ve hala da öyle devam ediyorum..
günlük sütümü içip meyvemi yiyorum, kuruyemiş ve polen yiyorum arada ve 5 aydır sadece 3 kilo aldım şimdilik.. tek eksiğim günde ancak 1 lt su içiyorum onu da artırmam lazım..

inş. sağlıkla kucağına alırsın tatlım ben günde 2lt su içiyodum ama dediğim gibi sadece asitli şeyleri içmedim bende kahveyi normalde içmiyorum ilk ay çay yasaktı bana kanım düşüktü sonra içtim ama açık çay yani kilo almakla bebeğin kilosunun hiç alakası yokopuyorumnanaktan

biliyorum canım, ben sadece beslenme tarzının annenin aldığı kiloya da etkisini merak ediyorum..
çünkü ben fazla kilo almadan sadece 10-15 kilo alarak, 3-3,5 kilo arası bi bebek doğurmak istiyorum..bebeğim ne zayıf ne iri olsun, sağlıklı olsun ve benim de doğumum kolay olsun yeter..

inşallah hayırla sağlıkla kavuş bebeğine canım

Back
X