- 23 Ocak 2008
- 1.266
- 27
- 158
Nutellalı Kartopu Kurabiye
(23 Adet)
Malzemeler:
150 g margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
İçi İçin:
4-5 yemek kaşığı Nutella
Üzeri İçin:
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
1. Toz şeker ve yumuşamış margarini krem gibi oluncaya kadar yoğurun. Yumurtayı kırın ve yoğurmaya devam edin.
2. Karışıma elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin; malzemeler karışıncaya kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Avuç içinizde bastırın ve ortasına 1 çay kaşığı nutella koyup kapatın. Elinizle hafifçe yuvarlayıp şekil verin.
4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Açık kahverengi olacaklar, çok kızarmayacaklar.
6. Kurabiyeler ılındığında üzerlerine bolca pudra şekeri eleyin.
zeynocum burdan bakabilrisn cnaım.. bende yapcaktım ama vakit yetmedi
benim tarifim buydu canım
Malzemeler:
1.1 paket oda ısısında margarin
2.½ çay bardağı toz fındık
3.½ çay bardağı sıvıyağ
4.1 su bardağı pudra şekeri
5.1 paket vanilya
6.3,5 su bardağı un( ilave yapabilirsiniz)
7.Üzeri için toz yeşil Antep fıstığı,file badem,file fındık v.b
Yapılışı:
•Bir kabın içerisine tüm malzemeyi koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.
•Hamurumuzu 10 dakika dinlendirdikten sonra tırtıklı ikram kurabiye kalıbımızla(kalp şeklinde kalıp) kesiyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize kurabiyelerimizi yerleştiriyoruz.
•Önceden ısıttığımız 175 C fırınımızda üzerleri fazla kızarmadan çıkartıyoruz.Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra bir tane kurabiyemizi alıp üzerine bıçakla nutellamız dan sürüyoruz üzerine 2.kurabiyemizi kapatıp onun üzerine nutella sürüyoruz ve bir tabağa dökmüş olduğumuz toz yeşil fıstıklarımıza batırıp servis tepsisine koyuyoruz.İsterseniz toz fındık,file yeşil fıstık,file badem ve file fındıkla da süsleyebilirsiniz.
KIZLAR MRB bizde ARDA'nın doğum gününün kutladık cuma akşamı...fotoları eklicem gçrüşürüz
süslemeler ve masamızın görüntüsü..arkadaşlar ordaki sepetteki !yaş kurabiyelerinin kendim yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?