• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasm Anneleri

benim saclarimda hep uzun ve dalgaliydi. esim senelerce kisa kestir dedi. simdi 5 senedir kisa kullaniyorum. simdide uzat artik, uzun istiyorum diyo. adam beni sus bebegi saniyo herhalde saclariyla oynayacagi.kaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Şu loğusa şerbeti yerine yeni çıkan limonatalar var çok hoşuma gidiyor onlar alsam 1 koli dağıtsam mevlütte olmaz mı yoksa şerbet şartmı???

nazlım bende anneme dedim alıveririz limonata deyüü olurmu hiççç diyo kendisiii kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 herşeyin kolayı istiyosun diyo bende sen bilisin dedimm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

aman yavvv kestirin gitsin saçları zati dökülüyor bana faydası yok gibi bişey ben ilk aylarımda kestirdim bişe olmadı yine kestirecem
huraffelere inanmam ayşecim sende inanma bacım. aslı astarı olmayan şeyler inanmaaaaaa

domates çorbasına süttemi katılıyormuş ilk defa duyuyorum nasıl oluyordur acep denemek lazım aslında

kızlar lohusa şerbeti dağıtmak şart değil kiiii
biizim çevrede dağıtan hiç yok hiç görmedimmmm
bizde de adet değildir öyle dağıtmak
ben hiç dağıtmayı düşünmüyorum açıkçasıı
heleki mevlütte o kadar insanla nasıl başa çıkılır...
en mantıklısı eve bebek görmeye gelenlere oda yakın akrabalara felan dağıtmak...

domates çorbasına süttemi katılıyormuş ilk defa duyuyorum nasıl oluyordur acep denemek lazım aslında

bende ilk kez sizden sütsüz yapıldığını duydum iyimii kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben hep sütlü yapıyorum tavsiye ederim süper oluyoo opuyorumnanaktan

anaam bu haftayı boş boş geçirdin haftaya kendini sıkıştırcan heeee :mymeka:
kaldır o popoyu artıkkkkk :mymeka::mymeka:

bu poponun burdan kalkmasi icin hepinizin netten cikip burda sayfalari doldurmamasi gerek. sonra kaciriyom kiz.kaydirigubbakcemile3

Şu loğusa şerbeti yerine yeni çıkan limonatalar var çok hoşuma gidiyor onlar alsam 1 koli dağıtsam mevlütte olmaz mı yoksa şerbet şartmı???

nazlim, bende lohusa serbeti yapmayi dusunmuyorum. oglumdada yapmamistim. gelenlere onden cikolata ve soguk birsey veririm diyorum. ama su suslerde de aklim kaldi, carsiya gidip bi bakim bakalim neler var.zemuszemus

en mantıklısı eve bebek görmeye gelenlere oda yakın akrabalara felan dağıtmak...

valla her yerin adeti başka elifim.
izmirde mevlütte muhakkak olur lohusa serbeti zemuszemuszemuszemus

canım bence hangisi kolayına geliyorsa onu yap bide lohusa halinle onlarla mı uğraşacan. limonatayı severim genelde herkes sever şerbet kaynatmaya uğraşma derim ama yinede sen bilirsin.

nazlım bende anneme dedim alıveririz limonata deyüü olurmu hiççç diyo kendisiii kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 herşeyin kolayı istiyosun diyo bende sen bilisin dedimm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yaaaaaa:utangac::utangac: valla kolayına kaçmak diil herşeyi yapmışız ondanmı kaçıcazda iyi bilen birileri olmalı cnm yaa tariflerlede yapılmazkii normal şerbeti bilirimm iyide olur herzaman ama bunu hiç yapmadımki ben o yüzden kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

bende ilk kez sizden sütsüz yapıldığını duydum iyimii kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben hep sütlü yapıyorum tavsiye ederim süper oluyoo opuyorumnanaktan

sütsüz yapınca daha bi ekşi oluyo canımmm
benim eşim öylede seviyoo o yüzden süt koymuyorummm
ama bence sütle kıvamı daha bi güzel oluyoo sanki,hem daha besleyici.

bu poponun burdan kalkmasi icin hepinizin netten cikip burda sayfalari doldurmamasi gerek. sonra kaciriyom kiz.kaydirigubbakcemile3

bir kişi bir kişidir bak ben kaçıyom şu psikolojik baskı yaratmak için karşıma koyduğum süpürge ve viledalan haşır neşir olmaya gidiyomm delikafaduldendelikafadulden
uğrarım arada çok yormucam kendimi zati halı malı yok heç bi yerdeeee delikafadulden

bende bi yandan ona bakiyorum. kiz onun kilolariyla bizimki bir mi? tabiki vericez bu kilolari. hele senin bir hafta icinde vermen lazim, kaynanan napar seni.:roflol:

ayy hatırlatma şu kadını nolurr... bütün psikolojimi alt üst ediyo :oklava::oklava::oklava:

:
bende şimdi elektrik süpürgesini,vileda kovasını ve toz bezlerini getirdim karşıma koydum
:roflol::roflol: psikolojik baskıyla bugün azcık işlenmem lazımmm:roflol:

bitti mi temizlik :roflol::roflol::roflol:

az kaldı wannam doğumdan sonra yersin bol bol bende patates cipsi yemeyi özledim :kedi:

ayy ben normalde hiç yemem cips falan ilk 4 ay canımın istediği tek şey patates cipsiydi...zemuszemus

Acaip canım sıkılıdı, bir yandan gizli gizli ağlıyorum, bir yandanda bu mesajı yazarken elim ayagım titriyor:(

En iyi arkadaslarımdan biri, bebeği 8 aylık, sağolsun bebeğin bütün küçülenlerini vermişti bana şimdi tlf la konusurken, beşiğinide getirelim dedi. Bende aaa gerek yok park yatak aldım ben dedim.
Demez olaydım resmen telefonda azar işittim. Dövmediği kaldı. Neymiş park yatak alıyomusum ona haber vermiyomusum. Onda varmıs neden ona sormamısım.
Hayır zaten bir başıma her boka kosturuyorum bir yandan, bide sanki herseyi haber vermek zorundayım. Çocuğum zaten besleme cocukları gibi hiç bir b... yok doğru düzgün yani ne var cocuguma bir park yatak aldıysam?

ayy canım yaaa :1hug: bazen en yakın hissettiğimiz insanlar bile böyle yapabiliyo işte üzülme boşver... kaş yapim derken göz çıkarmış işte...aklınca sana faydalı olucak... benim de anlamadığım şey herkes kendi bebeği olunca herşeyi abartarak alıyo ama etraflarında biri aynı şeyi yapmaya kalkınca
yok ne gerek var yok o lazım olmaz yok bilmem ne mangalda kül bırakmıyolar...e madem öyleydi sen neden aldın o zaman...mutlaka sana da bi alma diyen olmuştur ama insan duramıyo işte... ben kendime deli gibi alışveriş yapardım bi çöp bile almak istemiyorum şimdi herşeyi kızıma almak istiyorum... sonuçta annelik iç güdüsü...ne kadar yakın arkadaşımız da olsa kendimize mantıklı bi açıklama yapamasak da illa herşeyi yeni olsun istiyoruz...hepimiz kesemize göre bişeyler almaya çalışıyoruz işte...kimi 100 tl ya alır kimi 10 tl ya ama içine sinerek yeni yeni kullanır...

günaydın kızlarr benim elim şişmiş bugun yaa hadi uyusması neysede bu agrı ve sislik kötü oldu yaa bişi kaldıramaz oldum

geçmiş olsun canım yaa iyice çürüğe çıktıkk....

günaydın karılaaaaaaaaaaaaar nasılsınız.ayyyy uyudum geldim.teyzemin telefonuyla uyandım.ısrarla beni deli etmeye devam ediyo kendileri.
doktora soracakmışım doğum ne zamansa o zaman gelecekmiş.diyom yok adam bilmiyom diyo diyo versin bi tarih.herif erecekte normal doğumun ne zaman olduğunu söyleyeek.neyse sonuç itibariyle 3 aydır ben bunu bu karıya anlatamadımakannehir

ayyy bu kadın ruhumu şişirdi.... kaydirigubbakcemile

valla yapılışınıda bilmiyorumm bilenlerlede konuşmadımki canım hiç şaşırdım valla

ya Sorma bizim mevlütte Allah eksik etmesin hep full olur tencere tencere pişer dağıtılacaklar bakalım ne yapacağız

nazlim, bende lohusa serbeti yapmayi dusunmuyorum. oglumdada yapmamistim. gelenlere onden cikolata ve soguk birsey veririm diyorum. ama su suslerde de aklim kaldi, carsiya gidip bi bakim bakalim neler var.zemuszemus

Ya oğluşumda birşeycik yapmadık teyzesi demediler bana bu budur şimdide kendim yapıyorum herşeyi tam olsun aynen cnm yaa soğuk soğuk çayda yaparız sıcak isteyenlere kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Sorma o şekerlere bende takığım hala eşim diyor ben çukulata dağıtıcam tamam diyorum götür işyerine bende mevlütte doğumda o cici şekerleri dağıtayım dalga geçiyor sizden ala şekermi olur en cicisinden diyor :utangac: :asigim: :kedi:

kaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile
canım bence hangisi kolayına geliyorsa onu yap bide lohusa halinle onlarla mı uğraşacan. limonatayı severim genelde herkes sever şerbet kaynatmaya uğraşma derim ama yinede sen bilirsin.
kaydirigubbakcemile5 Evet canım yaaa şerbetin tadınıda bilmiyorumkiii bi bilsem :roflol:Bakalım napalım bilen varmı güzelmidir ama alayım yine bir koli limonata tamamdır buiş kusursa bu olsun kusurm dimi ama :bbo:

yaaaaaa:utangac::utangac: valla kolayına kaçmak diil herşeyi yapmışız ondanmı kaçıcazda iyi bilen birileri olmalı cnm yaa tariflerlede yapılmazkii normal şerbeti bilirimm iyide olur herzaman ama bunu hiç yapmadımki ben o yüzden kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

valla nazlım ben bilmem zaten anneminde heç yaptığını sanmam ama ananemden umutluyum bendeee kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

sütsüz yapınca daha bi ekşi oluyo canımmm
benim eşim öylede seviyoo o yüzden süt koymuyorummm
ama bence sütle kıvamı daha bi güzel oluyoo sanki,hem daha besleyici.

hmm ben hiç sütsüz denemedim valla bende bi defa öle deneyeyim bariii zemuszemus

sen nasıl yapıyorsun canım
bir tarifini yazar mısın rica etsem

cnm 1 kaşık unu 1 kaşık tereyağı ile kavuruyorum domatesleri koyuyorum 1 kaşık domates salcası az kavuruyorum sonra 1 brd.süt koyuyom ve istediğin koyuluğa göre su yerkende üstüne muhakkak kaşarrrr :lepi:

bitti mi temizlik :roflol::roflol::roflol:

ne bitmesi gııı kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
aha şimdi gidiim dahaaaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

o zaman yapmak gerek tabiiii
sana kolay gelsin muredacım
..kaydirigubbakcemile3kafamçokkarıştı

ayy bana kalsada heç gerek yoktaa anamın evindeyim nasılsaa ben yan gelir yatarım zatii kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 annemde bilmez serbeti ananem yaparsa ne alaaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Evet canım yaaa şerbetin tadınıda bilmiyorumkiii bi bilsem :roflol:Bakalım napalım bilen varmı güzelmidir ama alayım yine bir koli limonata tamamdır buiş kusursa bu olsun kusurm dimi ama :bbo:
ben abimin hanımın nikahında gül şerbeti içmiştim tadı çok güzel oluyor. zaten malzeme toz halinde satılıyor bildiğim kadarıyla. sanada kaynatmak düşüyor. boşver sen yinede diğerini yap o daha kolay olur hem kaydirigubbakcemile3
ama gül şerbetine bayılmıştımmmmmmmm

edacım bende bebek görmeye gıtmısdım dogumdan 1 hafta sonra çıkolatadan harıc serbetde verdıler sımdı dogumdamı verek mevlutdemı gııı
benım kaynanam mevlutde gun gıbı yaptı eltıme pasta börek ırmık tatlısı sarma kurabıye felan cay verdık bız pıde attırdılar kafam karıstı ulennnn gene kafamçokkarıştı

bebişin çamaşırları yıkandı astım babamda hallıları aldı götürdüü ben uyuştum oturdum gene buraya namaz kılcam kendime bide çorba yapim diyorum içimden hiç bişey yapmak gelmiyor niyeki yaa

Back
X