bir arkadaşımın kızı krup olmuştu 1.5 yaşında.Gece uyuyorlar kız da odasında yatıyor.Arkadaşım bir sesle uyanıyor sanki evde köpek havlıyor ve hırlıyor gibi anlam veremiyor kalkıp kıza bakayım diyor bir bakıyor ki kız nerdeyse nefessiz kalmış.Ondan geliyormuş ses hemen acile koşmuşlar.Dr demiş ki o kadar ödem olmuş ki nefes borusunda çok az yer kalmış nefes alacak.Kortizonlu iğne ve hemen buhar vermişler .Yani gerçekten çok tehlikeli Allah korusun bebişlerimizi
benim oğlan poposunu kaldırıp dönmeye çalışıyo ama nası çaba sarfediyo şuan kaydirigubbakcemile3
yana hafif dönüyo ama tam dönme yapamadı daha..
off canım ya bende yeni öğrendim bu hastalığı ne kötüymüş..allahtan konuşuyoruz burda ne hastalıklar varmış haberimiz yok..çağ ilerledikçe hastalıklarda deli gibi çoğalıyo ya..
bizde 5.hastalık geçirdik geçen ay,onu okumuştum ama yine de nerden geliyo nasıl oluyo birden anlamıyosun:1shok:
saol canım .Krup felaket bişey.Şöyle söyleyeyim oğlumun hiç bir şeyi yoktu.Yani ne bir burun akıntısı ne de öksürük.Akşam birden öksürük başladı öyle hızlı gelişti ki birden köpek havlar gibi bir ses tonuyla öksürmeye ve nefes alırken hırlamaya başladı.Nefes zor almaya başladı.Bunlar 1 saat içinde oluyor.Hemen acile gittik zaten görünce hemen krup dediler .En belirgin özelliği köpek havlar gibi bir ses çıkması öksürürken.Virüs geliyor ve nefes borusu ile ses tellerine yerleşiyor ve orada ödem oluşturuyor.Hemen soğuk buhar verdiler( hani şu evlerimizde olan )böyle direkt yüzüne tutuyorlar ve de nefes açıcı bir şurubu yine buharın içine koyup onu da verdiler buharla.Evde buhara tutma kürü uyguladık 2 gün sonra geçti bu defa sesi kısıldı ödem geçmediği için 4-5 gün ağlarken bile ses çıkmadı çok kötüydü.Nöbet tuttuk gece duyamayız sesini diye.Balgam oldu atamadı falan derken 1 hafta sürüyor.Dr. 6 yaşına kadar çocukların krup geçirme ihtimali çok yüksek dedi .
benim oğlan poposunu kaldırıp dönmeye çalışıyo ama nası çaba sarfediyo şuan kaydirigubbakcemile3
yana hafif dönüyo ama tam dönme yapamadı daha..
slm kızlar ben geldima.s.
iki gündür mahvetti hastalık beni,hem nezle hem sinüzütüm azdı gözümü açamadım..
bugün açabildim şükür daha iyiyim..
gurbet yaa ben de kitaptan sipariş ettim hepsiburadaya nerdeyse 1 ay oluyo önce tedarikte dediler soonra da yok dedilercanım araştırıyom şimdi birde kitap alacam en yumuşağından ikisinide aynı siteden alayım diyorum bulursam
:) benim oğlan da aynı durumda minicik popoya gücü yetmiyor ki devirsin de dönsün :) o değil bizimki dönemeden oturmaya başladı ya şaşkın işte a.s
gurbet yaa ben de kitaptan sipariş ettim hepsiburadaya nerdeyse 1 ay oluyo önce tedarikte dediler soonra da yok dedilerlmaz: nerden alacaz yaw sinir oldum haa
benimki de oturuyo ama dönmedi
ay yannış mı yaptım oturtmakla ohaoldumsmile
selam kızlar..
eşim bugun muglaya gıdıyor..bu kesde ordan iş aldılar..
aama aramız lımonı yanı nası olcak bılmem..
bu arada oglumun tum uyku duzenı bı anda bozuldu kayınpeder geldı dıye hergun onlara gıttık pok war gıbı al ıste gunduz 3 kere uyuyan cocuk uyumaz oldu ya
ne yapacagım fıkrı olan warmı
ay ewt çok zırladı ama dışarda uyudu o 30 dakkayı oyaladık baya bi
ama gece rahatt ettim bi 3 saat bide eşim yanımızda yatmasa çok süper olacak
güne daha dinç başlıycam guclubacismile
Allah kavuştursun öncelikle...
Bir arkadaşım kızını uyutmak için kafasına şapka geçiriyordu çocuğun, gözlerini örtecek şekilde, karanlık olunca çoxuk gece oldu sanıp bir süre sonra uyuyordu, uyumazsa aynı haldeyken bi de ayağında sallıyordu, sen de dene istersen ilk aklıma o geldi direk yazdığını okuyunca...
canim, seni ve burcuyu inan hayretler icinde okuyorum.
evin icinde kendi kendime dolanirken bile bazen aklima geliyo, bir insan nasil yavrusunun mutlulugunu istemez her firsatta golge dusurmeye calisir diye.
valla senin veya burcunun yerinde olsam coktan kaynana katili olur, cocugumuda alir, hapiste pasa pasa buyuturdum.ohaoldumsmile
simdi disaridan bunu yap, sunu yap demek bize cok kolay ama o kadinla sen yuz yuze geliyosun. bence yinede taviz verme. sana bisey dese bile yuzune bile bakmadan, fazla tepki vermeden kisa cevaplar ver. yuz bulunca yine sizicak eve. Allah kolaylik versin.
teşekkür ederım canım..
benım oglan gunduz ısıktan tkılenmez..uyur aslında hemde gayet duzenlı we yuz ustu..gecenlerde yuz ustu yatarken elını duzelttım uyusmus galıba cok agladı uyanıp..ondan sonrada yatmıyo pek yuz ustu..sallamaya gelınce ayagımda denedım ıkı kere delırıyo aglamakta sewmedıohaoldumsmile
yınede cok sagol ya sabah 8 de kalkardık onu 9 yaptım ondanmı bozuldu acaba ya
vallahi onu o kadar iyi anlıyorumki aslında bizim yaşadıklarımızı anlatmaya kelime bile yetmez burada iyice dolduğumuz zaman anlatıyoruz ve bizimle 1 gün yaşasanız bizi çok daha iyi anlarsınız. benim kayınvalidem sırf kıskançlığından yapıyo oğlunu benimle paylaşamıyo ve onun artık yanından ayrıldığını bizim bi aile olduğumuzu kabullenemiyo onun gözünde ben onun oğlunu elinden alan biriydi ve bu yüzden bana düşmanlığı çok kızıyorum çok sinirleniyorum ama allaha havale ediyorum artık elbet sıra onada gelicek biliyorum o gün geldiğinde bende konuşucam çünkü yaşananların hiç biri unutulmuyor. benimki bide hasta olduğu için en ufak bi sorunda hastalığının arkasına sığınıyo kayınpederime kendini hastaneye götürtüyo ertesi gece eve çağrılıp sorguya çekiliyoruz ve onun hasta olmasının yükü bana yükleniyo alıştım artık
vallahi onu o kadar iyi anlıyorumki aslında bizim yaşadıklarımızı anlatmaya kelime bile yetmez burada iyice dolduğumuz zaman anlatıyoruz ve bizimle 1 gün yaşasanız bizi çok daha iyi anlarsınız. benim kayınvalidem sırf kıskançlığından yapıyo oğlunu benimle paylaşamıyo ve onun artık yanından ayrıldığını bizim bi aile olduğumuzu kabullenemiyo onun gözünde ben onun oğlunu elinden alan biriydi ve bu yüzden bana düşmanlığı çok kızıyorum çok sinirleniyorum ama allaha havale ediyorum artık elbet sıra onada gelicek biliyorum o gün geldiğinde bende konuşucam çünkü yaşananların hiç biri unutulmuyor. benimki bide hasta olduğu için en ufak bi sorunda hastalığının arkasına sığınıyo kayınpederime kendini hastaneye götürtüyo ertesi gece eve çağrılıp sorguya çekiliyoruz ve onun hasta olmasının yükü bana yükleniyo alıştım artık
gurbet yaa ben de kitaptan sipariş ettim hepsiburadaya nerdeyse 1 ay oluyo önce tedarikte dediler soonra da yok dedilerlmaz: nerden alacaz yaw sinir oldum haa
benimki de oturuyo ama dönmedi
ay yannış mı yaptım oturtmakla ohaoldumsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?