Hoşbulduk kasımın güzel anneleri :) nesquickli yada çilekli sütü azda olsa içiyoda sade içmio sıpam sade sütü çok severim o da içsin istiyorum ama nerdee

kızlar sizinkiler konuşuyor mu benimki hala konuşmuyor alo, anne ve abla dan başka bişe demiyor
benim oğlumun epey kelimesi var,basıt emir cumleleride kuruyor.bu aylarda onemlı olan komutları yerine getirebilmesiymiş,konuşamamasını dert etmeyın.topu ver,arabanı getir gibi komutları yapabilmesi yani sizi anlayabilmesi onemlı.
şu gunlerde okuduğum bir kıtaptan alıntı yapıyorum belkı işinize yarar kızlar:
18 Aylık Çocuğunuza Nasıl Yardımcı Olunabilir?
- Çocuğunuza her türlü sesi açıklayın; hayvan seslerini, araç seslerini, müziği vb. Sese çok duyarlı olduğundan; kapı gıcırtısı, kağıt hışırtısı gibi seslerden haberdar olmasını sağlayın.
- Mümkün olduğunca sık kitap okuyun; en sevdiklerini tekrar tekrar okuyun isim ve objeleri tekrar edin. Resimleri bez kitapları kendi kendine tutmasını ve karıştırmasını sağlayın. Tanıdık objeleri gösterip isimlerini söyleyin. Hatırladığında memnuyetinizi gösterin.
- Her yerde herşeyin ismini söyleyin (renkler, objeler,...)
- Saymaya ve sayıları kullanmaya başlayın.
-İyelik zamirlerini öğretin "Bu benim elmam, bu senin elman".
- Başta giyinme-soyunma, yemek yeme olmak üzere tüm faaliyetlerini kendi başına yapmasını destekleyin, cesaretleyin, ortam hazırlayın.
...
Prof. Dr. Haluk Yavuzer - Çocuğunuzun İlk Altı Yılı, Remzi Kitabevi