innuk;mertle karalama yapıyoruz.kuru boyalar aldım ona mama sandalyesine oturtuyorum onune koyuyorum 3,4 renklı kalemi karalıyor.ben araba,çiçek falan yapıyorum onları izliyor.isimlerini soyluyoruz.
ikeadan parmak kuklaları almıştım,çok ucuza 12 adet hayvan var onları konuşturuyorum hikayeler anlatıp hayvanların seslerini çıkartıyorum oda taklıt etmeye çalışıyor beni.
mutlak hergun kıtap sayfaları çeviriyoruz resimlere bakıyoruz.okuyoruz.tek sayfa tek cumle olan kitaplar daha çok ilgisini çekiyor.
aylık meraklı minik dergisi alıyoruz her ay eşleştırme kartları veriyor.onlara bakıp,dergiyi inceleyıp gelecek senelerde çıkarmak için kaldırıyoruz.ince ofset kağıt olduğu için her an yırtılma ihtimalı var çunku:)
birde bir ayakkabı kutusuna delik açıp uzunca bir kurdela bağladım onun içine peluşlarını doldurup evin içinde gezdiriyoruz,şimdi bir kutu daha ekleyıp,tren sesi falan çıkarmayı düşünüyorum:)
burdaki arkadaşların tavsiyesiyle kopuklerden aldım boloncuklar yapıyoruz balkonda.
arabaları sürerek oynamaya başladı son gunlerde,genelde tekerleklerini çevirirdi şimdi yerde suruyor.
topu kazağımın alına koyuyorum,çok eğlenip guluyoruz.
ceee eeee oynamaya bayılıyor elime bir yastık alıyorum sağdan soldan yukardan,aşağıdan çıkarıyorum kıkır kıkır guluyor.kendiside yapıyor.perdelerin arkasına saklanıp yada alleriyle,yuzunu kapatıp ceee oynuyor.
muzık duyunca dayanamayıp kırıtıyor,ellerini şaklatmaya çalışıyor:))
babası cımciği oğretmış hani şu cimcik cimci,kepçe kulak deriz ya onu oynuyor bizimle bazen kendizi ciii diye başlıyor yapmaya.bazen biz yapınca eşlık ediyor.
parmaklarını kıvrrarak oynanan bu gormuş,bu yakalamış,bu pişirmiş,bu yemiş bu da hani bana hani bana demiş oyununu oynuyoruz.çok guluyoruz.
birde şarkımız var aylardır soylerim ona dinlerdi ama eşlik etmezdi şimdi hareketleri birlikte yapıyoruz.şoyleki;
ceviz adam şip şap şup(el çırpıyoruz)
burnu uzun lülülü(burnumuzu)
saçı ruzgar vuvu vu(saçımızı)
karnı davul güm güm güm(karnımızı gosteriyoruz)
bize guler ha ha ha(mertte ha ha diyor)
seninde dediğin gibi buların hepsını kısa surelerde yapıp bitiriyoruzdur 3,4 dk bilemedin 5 dk,oyle uzun uzun oynadığı gorulmadi şimdilik.ama aslında normali bu daha oyun kurmayı beceremediklerinden yaptıklarında hemen sıkılıyorlar.
benimde yeni fikirlere ihtıyacım var.farklı seyler yapanlar yazarsa sevinirm.birde aklımda oyun hamuru yapmak var tarifini buldum azıcık yapıp,oynatmak istıyorum.kurabiye kalıplarıyla sekıller keseriz diye düşünüyorum..