2009 Kasm Anneleri

İnsan okuyunca fevri olabiliyo ama konuşmakla iyi yapmışsın şimdi kimseye böyle davranamazlar akılları başlarına gelir inş. Keşke herkes böyle hakkını arasa böyle davranışlarla hiç karşılaşmazdık ne iyi olurdu

hakkımı yedirmeyi sevmiyorum eğer haklıysam çok konusurum eşim bazen bıkar benden bırak tamam uğraşma artık der ama ben hayır olmaz ben haklıyım diye devam ederim şimdilik böyle yapmakla daha iyi olduğunu düşünüyorum dediğin gibi uğraşsınlar davaylada hiç umrumda değill kimsenin hakkını yemesinler onlarda

:56::56::56::56::56:
çok acıktım çokkkkkkkkkkkkkkk

canım ya sıcaklarda bi taraftan günler uzun bi taraftan zor tabi ALLAH kabul etsin herkesin orucunu..
bende yarım kalan mutfağımın fayanslarını sildim bitti ama dolap içlerimi düzelteyim diye düşünüyorum şimdi dinlenmeye aldım kendimi çağan uyuyo daha maşallah bugün iyi uyudu ama yine gece uyumayacak belli 1 haftadır gece 1 den aşağı yatmıyoruz bide artık ayağımda salladığım zaman uyumuyo kendi yorulunca uyuyoo benide çok yoruyo o yüzden bi düzene girse uykusu ah ah

canım ya sıcaklarda bi taraftan günler uzun bi taraftan zor tabi ALLAH kabul etsin herkesin orucunu..
bende yarım kalan mutfağımın fayanslarını sildim bitti ama dolap içlerimi düzelteyim diye düşünüyorum şimdi dinlenmeye aldım kendimi çağan uyuyo daha maşallah bugün iyi uyudu ama yine gece uyumayacak belli 1 haftadır gece 1 den aşağı yatmıyoruz bide artık ayağımda salladığım zaman uyumuyo kendi yorulunca uyuyoo benide çok yoruyo o yüzden bi düzene girse uykusu ah ah

amin cnm inş kabul eder zaten başkada birşey yapamıyorum :26:
ben nerdeyse hiç ayağımda sallamadım beraber yatıyoruz bir biberon ılık ve şekersiz süt içiyo konuşuyoruz ben bişeyler anlatıyorum uyuyo çoğu zaman ben ondan önce uyuyorum :1:ama kışın maksimum 21:30 uyuyan çocuk yaz geleli 11de uyuyo ve bu benim için hiç iyi olmuyo çünkü o uyuyunca evi toparla ertesi gün hazırlığı vs epey vakit geçiyo bide eşim yardım etmese vay halime :1:

selam kizlar dun gecem tam bir kabus olarak gecti sormayin aytes 12.30 da bir uyandi uyumak bl\ilmedi eviriyorum ceviriyorum sirf aglamasin diye nartan uyanmasin diye yok cocuk israrla aglayacagim dedi ve basladi susmuyor ben sinirden delirmek uzereyim tabi olan oldu nartan da uyandi annemmm annemmm diye agliyor gittim yanina allahtan bakici uyandi da aytes i aldi uyutmaya calisiyor nartan i uyutup geldim aytes te uyumus tabi bu arada saat 5 nartan sen tekrar uyan bu sefer de o aytesi uyandirdi yani anlayacaginiz tam bir kabus yasadim hic uyuyamadim sabah 1 saat ancak...

nartan oglen 3 saate yakin uyurken bugun 1 saat uyudu ve aytes i de uyandirdi ayyyy cildiacagim birisi birisini uyandiriyor ya deliriyorum sonra ikisi de huzursuz uykusunu alamamis miz mizzzzz....

nartan a ceza bugun havuz yokk anladi mi acep bilinmez????

derya iy sabretmis anlas,ma yoluna gitmissin ben de olsam yirtardim ortaligi hos bizim aile hekimine gitme gafletinde bulundum da bin pisman oldum oyle gicik bir adam ki konusuyor konusuyor isinden devletten sikayet sikayet kocam bir ilac yazdirmaya gidiyor da soylemisti abartiyor herhalde demistim ama az bile anlatmis adam da bir kompleks sormayin obur doktorla konustum ona gececegiz ama vaktim olsa sikayet edecegim boyel seyleri atlaya atlaya bu insanlarin ekmegine yag suruyoruz...

selam kizlar dun gecem tam bir kabus olarak gecti sormayin aytes 12.30 da bir uyandi uyumak bl\ilmedi eviriyorum ceviriyorum sirf aglamasin diye nartan uyanmasin diye yok cocuk israrla aglayacagim dedi ve basladi susmuyor ben sinirden delirmek uzereyim tabi olan oldu nartan da uyandi annemmm annemmm diye agliyor gittim yanina allahtan bakici uyandi da aytes i aldi uyutmaya calisiyor nartan i uyutup geldim aytes te uyumus tabi bu arada saat 5 nartan sen tekrar uyan bu sefer de o aytesi uyandirdi yani anlayacaginiz tam bir kabus yasadim hic uyuyamadim sabah 1 saat ancak...

nartan oglen 3 saate yakin uyurken bugun 1 saat uyudu ve aytes i de uyandirdi ayyyy cildiacagim birisi birisini uyandiriyor ya deliriyorum sonra ikisi de huzursuz uykusunu alamamis miz mizzzzz....

nurancım hepsi üst üste gelmiş zorlamış bayağı seni ilk bulduğun fırsatta yat dinlen canım yoksa stres ve yorgunluktan sende zorlanırsın çocuklarda..cezaayıda bizimki anlamıyo ama nartan anlarmı bilemem canım

derya iy sabretmis anlas,ma yoluna gitmissin ben de olsam yirtardim ortaligi hos bizim aile hekimine gitme gafletinde bulundum da bin pisman oldum oyle gicik bir adam ki konusuyor konusuyor isinden devletten sikayet sikayet kocam bir ilac yazdirmaya gidiyor da soylemisti abartiyor herhalde demistim ama az bile anlatmis adam da bir kompleks sormayin obur doktorla konustum ona gececegiz ama vaktim olsa sikayet edecegim boyel seyleri atlaya atlaya bu insanlarin ekmegine yag suruyoruz...

hepiniz bana destek verdiğinize göre haklı olduğumu daha iyi anladım şimdilik sustum canım beklemedeyim bakalım ne kadar sabredeceğim hepsimi aynı bu aile hekimelerinin yaa bak sizinkide gıcıkmış off yaa

bebiş kaç aylık bilmiyorum ama sanırım 4 ayın altında hepimiz cinsiyetini 4 gözle beklediğimize göre, anlattığın kadarıyla bu diğerlerinden çok farklı... Sanırsam bir tane minik kız geliyor mini elbiseler tokalar oooyyy hazırlamaya başla bence :)) hee birde aynaya bak bakim güzelliğinden eksilme var mı? varsa işlem tamam..
ama bence kesin kız seni uykusuz bırakıyor ki bütün güzellik ona geçsin diye :)
inş. hayırlı ve sağlıklı olur gerisi önemli değil.. Allah gönlünüze göre versin :emir_bebek:

daha dr a gitmedim ama tahminen bir bucuk aylik falan.. hareket cok erken bence belki kasilma dicem ama ihihii degil kipirti gibiydi.. kizlarin cok erken kipirdadiklarini bi kac kez duymustum bak sende soyluyorsun. buyuk oglum cok uykucuydu bir tek ben yemek yedikten sonra hickirigini hissederdim karnimda hatta kac kere oynamiyor diye dr kosmusumdur :)) kucukte altinci aydan sonra cok hareketler oldu bi geriliyodu sanki eli bir yerden ayagi bir yerden cikacak gibi oluyodu. ama bu daha ilk aylarda hissettirdi kendini :))) kiz essasi alma dedi annem benden once kardesim dogum yapacak eli kulaginda kizi olacak eger benimde kiz olursa kardesim yollayacak herseyi ki o evin heryerini bebek kiyafetleriyle doldurmus bir kizida vardi zaten illaki abla hic bisey alma bende cok var sen doguma kadar yollarim dedi. ee tabii arada gorup beyendigim seyler olursa bende alirim tabiki...

hadi bakalim darisi basiniza tez elden calismalara baslayinda gene ayni zamanlarda doguralim toplu olarak :)))))))))

canim yaaa sen boyle yazinca kendimi hatirladim.. benimkiler uykucu gece sorun olmadi cok sukur ama gunduzleri kabus gibiydi bir benim oda bir mircanin odasi mekik dokurdum ama en sonunda cozumu ikisini ayni odada ve yanlarinda bende yatarak bulmustum oyle cok uyuyolardi cunku. uykusus huysuz olmalarindansa bende onlarla uyuyup kalmayi tercih ediyordum cogu zaman iki saat yatakta gozlerim acik oylece durdugumu bilirim sirf uyusunlarda huysuz olmasinlar diye :))) allah ayrdimcin olsun nuran gercekten zor bi donem seninde alisma donemin bitince rahatlarsin...nartana kizma annesi ara sira olur boyle donguler sonra normale donerler

bu arada dün akşam eşimin amcaasına iftara gittik ayy kaynanamın şu benim oğlumu annem annem diye sevmesine deli oluyorum bende inadına babannesi babannesi diyorum kendi oğluna oğlum demz benim ki kıymetli oldu çocuğa çay veriyo erkekmiş o içmicek dedim erkek merkek eskide kaldı bunlar dedim Allah'ım görmeniz lazımdı görümce bir yandan kaynana bir yandan anlatmak yetersiz kalıyo 9+9 18 ay birkez bile alıp sevmeyen iyimisiniz demeyen insanlara ne oluyo böyle anlamıyorum galiba kendisi bakmaya başlayınca aradaki sevgi mi arttı ne bir an evvel kreşe mireşe vermem lazım yoksa vay halimize abur cubur yediriyolar bakkala götürüp istediğini alıyolar yemek yemiyo dün onada kızdım tam bir aydır öksürük ne ot çöp nede ilaç kesmedi yerde yatırma diyorum yok camları karşılıklı açma ceryanda kalıyo diyorum yok ne yapıcam ya offff

bazi konularda hic taviz verme bence sonra sen ugrasir durursun. aslinda imkanin varsa krese versen ya daha rahatlarsin.
canım tecrübeli olunca anlıyomuş insan ha bide kız çocukları daha erken hareketlenirmiş erken çocuğuna göre
ya bencede kiz olacak gibime geliyo ama hadi hayirlisi bakalim :))

kızlar dün sağlık ocağına gittik eşimle çağanın boy kilosu için içeri girdim hemşireye boy ve kilo için geldik dedim tamam adınız dedi söyledim şikayet ettiğimiz için uyarmışlar dra döndü çağan batu geldi dr bey dedi sonra beni yanına çağırdı ilk başta bilgisayardan çizelgeyi gösterdi bak böyle izlenim prosedürü var aile hekimliği diye bişey var duymadınmı filan demeye başladı ben dinliyorum tabi lafı nereye getireceğini merak ederekten sonra yüzüme baktı sizmi şikayet ettiniz dedi evet dedim ,
çok ayıp diye söylenmeye başladı işte laf sayıyo bize neden yaptınız böyle bişeyi hiç yakıştıramadım filan..neyse ben hala susuyorum başka bi odaya geçtik ölçmek için hala çok ayıp çok ayıp diye konusuyo kapıdan girerken çok merak ettiğinizde getirin ölçeriz filan dahada çok merak ediyosanız alın evinize bi baskül kendiniz tartın demezmi benim şarteller attı tabii ama yinede sessizim odaya geçtik çağanı eşim tartıya koydu hemşireye hala laf sayıyo neden yaptınız dedi eşimde eşim geldiği zaman sorun çıkarıyormuşsunuz o yüzden dedi hemsire hemen biz ne zaman sorun çıkarık vs bağırmaya başladı bende bakın dedim ben daha öncede geldim bana sisteme giriş yapamıyorum dediniz bende size sisteme giriş yapmadan söyleyin dedimde öyle ölçtünüz dedin bu hala konusunca çağanı aldığım gibi odadan çıktım tamam istemiyorum tartmayın dedim sağlık ocağında bayağı bi tartıştık ilgili yerlere söylersiniz bunları dedim oda bana git nereye şikayet ediyosan et dedi ay bi sinirlerim bozulduki bugün eve geldik eşime yaz dedim tekrar şikayet edicez yazdık ama göndermedik gidip ilk önce hemşireyle sonra drla konuscam olmazsa tekrar şikayet edicem

valla iyi dayanmisin derya ben olsam diger kizlar gibi yikardim ortaligi hemde soke soke tarttirirdim her biseylerinide yaptirirdim. susmucaksin boyle edepsizlere haddini bildiricenki yapmasinlar daha. ama suda bir gercek ki ulkemiz de saglik sistemi cok guzel ve rayina oturdu avrupa yabanci ulke ordan insana hos geliyoda yasayinca bir mok degilmis anliyor insan. burasi cok kotu olum haricinde acile gitsen 8 9 saat bekliyorsun. benim midem agrimisti yedi saat muayne icin bekledimki acile gittik bide. buranin sistemi cok kotu birde dr sanki bi mok anlamiyolar bizim drlar (tabii gercekten drluk yapanlar) isini iyi biliyor.

çok saol canım içimi rahatlattın hala antibiyotiği vermedim sırt çantamda gezip duruyo oğuz maşallah hareketleri çok iyi kıpır kıpır keyfi yerinde yani birazcık sesi kısıldı ve boğazını gösterip acıyo diyor ya bende en sonunda canıma tak etti soğuk verdim doktora götürmeden önceki gece ertesi gün ateşi çıkınca çay vermeye başladım olmazsa bu akşam yeni operasyonlar deneyeceğim yarın kontrole götürcem inş. doktor herşey yolunda der ama antibiyotiği kullanmadığımı söylesem mi söylemesem mi bilmiyorum söylesem kızabilir neden vermedin kötü olmuş diye söylemesem kullandığımı sanıp tedavisine .ok atmamak için iyi gidiyo diyebilir kararsızım valla..
Dün kreş hocasından şikayet aldık ikinci kez çok yaramaz bir dakika oturmuyo dedi ceza falan verin evde dedi :)) bende ''ama çooook datlı diyebildim'' :D Sanki kreşteki tek çocuk ve en datlısı benimki gibi geliyo o yüzden herşey serbest benimkine :27:
ogluma bir kere antibiyotik verdim oda kulagi iltihaplanmis ti onun icin ama yarisinda biraktim :)) baskada dort yasina kadar hic bi ilac kullanmadim.
bizim burda ceza veryorlar benimkini mama sandalyesinde oturmu sgormustum tabii dil yok saramadim ama sonra caktim meseleyi yaramazlik yapinca mama sandalyesine oturtuyorlar bir sure :)) efede ikinci gun bir cocuga vurmus oda mamasandalyesine mahkumdu. ama efe cok inatci yikmis ortaligi almaya gittigimde hala agliyodu kadin anlatti bende anlamaya calistim el kol hareketlerinden vurdugunu anladim.

Aynen katılıyorum sana bu işin içinde olduğum içinde hiç güvenim kalmıyor daha geçen gün bir hastamız geldi dişçiye gitmiş dişçide ondan önce bir transeksüel varmış herşey normalde adamın dişi kanamış her yer kan olmuş bizim hasta da ondan sonra girince hepatiti kapmış yıllardır ilaç kullanıyor ve ömür boyuda kullanacak toplumdan soyutlanmakta cabası kimse hastalığın kanla bulaşacağını bilmediği için kadından uzak duruyormuş yani pisi pisine kadının hayatı mahvoldu oooyy Allahım korusun ya ben doktora giderken mümkün olduğunca ordaki sedyeye oturtmamaya çalışıyorum yanımda hep bir alt açma bezi bulunduruyorum Türkiyede sağlığa, insana önem gittikçe azalıyor yaşayanlarda şansa yaşıyoruz işte :45: Allah kimseyi düşürmesin eksikte etmesin bu hastaneleri..

cix cix cixxxx bak iste mahfoldu hayati iste insan bunlari duyunca ne dr gormek istiyor ne ilac kullanmak .... allahim hepimizi korusun hastalarada acil sifa versin hastalikta zor

aksam yemegi yapmam lazim daha hic bi sey yapmadim himbil himbil oturuyorum :)))))))))))))))) siz simdi sahuhrdasiniz galiba acaba kime gelsek yemegeeeee.... uff yaaaaa onceki ramazanlarim ne guzeldi turkiyede burda hic bir seyin tadi yok. ne bayram ne ramazan :(((((((((((

aksam yemegi yapmam lazim daha hic bi sey yapmadim himbil himbil oturuyorum :)))))))))))))))) siz simdi sahuhrdasiniz galiba acaba kime gelsek yemegeeeee.... uff yaaaaa onceki ramazanlarim ne guzeldi turkiyede burda hic bir seyin tadi yok. ne bayram ne ramazan :(((((((((((

günaydınnnn çok şükür bugün cuma
eymen 4 gündür 7buçukta ayakta çok ağladı yine bak oğlum işe gidiyorum 5 kazanıcam gelirken sana et alıcam dedim (et oburda kendisi)biraz sustu merdivenlerden inerken sesini duydum ağlıyodu hava acayip serin aralıksız yğmur yağıyo şu ramazanda yüzümüze baktı Rabbim
şebocum bana gelebilirdin akşamdan maaile poğaça yaptık eşim oğlum ben çok eğlenceliydi doğrusu seviyorum ben bu adamı ya hemde çokk
kız şebnem hani eniştede de ne aşk var :nazar: resmi çok beğendim facede ama ayıp olur diyede yorum yapmadım

off yine bitirmeden gönderdim :50:
kız mine nete giriyonda ne gelmiyon buralara aydına geldin 2. bahar mı yaşıyosunuz korku endişe tedirginlik yok şöyle bir oh çekmişsindir inş gerçi kardeşim derki batının sitresi doğudan beter :1:
nurancım az kaldı be cnm sabır çok sabır şimdi kızacaksın bekara karı boşamak kolay diye ama zaman çabuk geçiyo işin zor yolun meşakkatli ama daha önce de söyledim biz bebek bakarken sen şezlogta olursun galiba elinde kitabın ohhh paşalarda havuzda :34:
serapppp günaydın benim içinde güzel birgün çünkü haftasonu oğluşuma bak yarın tatil hep yanındayım dedim sabah :25: ama yinede ağladı

Allah yardımcın olsun canım en azından bakıcın var ya ikinci olsa benim öyle bir şansım yok o yüzden ben en iyisi beklemede kalayım. herşey tamamda uykusuzluk insanı perişan ediyo ooyy oyy :(

günaydınnnn çok şükür bugün cuma
eymen 4 gündür 7buçukta ayakta çok ağladı yine bak oğlum işe gidiyorum 5 kazanıcam gelirken sana et alıcam dedim (et oburda kendisi)biraz sustu merdivenlerden inerken sesini duydum ağlıyodu hava acayip serin aralıksız yğmur yağıyo şu ramazanda yüzümüze baktı Rabbim
şebocum bana gelebilirdin akşamdan maaile poğaça yaptık eşim oğlum ben çok eğlenceliydi doğrusu seviyorum ben bu adamı ya hemde çokk
kız şebnem hani eniştede de ne aşk var :nazar: resmi çok beğendim facede ama ayıp olur diyede yorum yapmadım

yaaa benide ekleyin face inize merak ediyorum sizleri :23:

off yine bitirmeden gönderdim :50:
kız mine nete giriyonda ne gelmiyon buralara aydına geldin 2. bahar mı yaşıyosunuz korku endişe tedirginlik yok şöyle bir oh çekmişsindir inş gerçi kardeşim derki batının sitresi doğudan beter :1:
nurancım az kaldı be cnm sabır çok sabır şimdi kızacaksın bekara karı boşamak kolay diye ama zaman çabuk geçiyo işin zor yolun meşakkatli ama daha önce de söyledim biz bebek bakarken sen şezlogta olursun galiba elinde kitabın ohhh paşalarda havuzda :34:
serapppp günaydın benim içinde güzel birgün çünkü haftasonu oğluşuma bak yarın tatil hep yanındayım dedim sabah :25: ama yinede ağladı

bende oğlumlayım yarın kreş yok ama eczaneye getiriyorum yarım gün canıma okuyo hiç hastaya bile bakamıyorum oğuzun peşindeyim aman kapıdan çıkacak aman düşecek diye patronda acıyıpp hiç gelme dese süper olacak, gerçi bunada şükür erken yolluyo en azından..
3 gün iftar davetindeyim dün eşimin amcası çağırdı bu gün başka amcası yarın arkadaşım Allahım inş. biraz kilo alırım süper oluyor yaa... Akşama kadar yemek hayal ediyorum hayallerimden biri tutuyosa çok mutlu oluyorum :D
bu arada yawrumu evden çıkmadan doyuruyorum ama ordada ondan bundan bir lokma yiyo o dahada çok mutlu ediyor beni..

günaydın kızlarrr nasılsınız?keyifler nasıl?benim biraz başım ağrıyo havada çok serin dün akşam felaket yağmur yağdı onun serinliği var..
sebnemcim gel bize yemeğe hatta bütün kızlarr toplandık toplandıkk yapalımm
serapcım iyi işte oğuz seni biraz yoruyo ama erken çıkıyomuşsun ertesi günde izin zaten ohh
nagişcim eymende özlüyo annesini napsınn et oburmuş bide yesin yesin afiyet olsun
meralll sen nasılsın canım?mert nasıl?
mineee sen nerelerdesin şekerim ya bakın face olmaynlarıda düşünün haa

Back
X