2009 Kasm Anneleri

Selam kızlarr giremedim kac gundur iyiyiz sukur bir yaramazlık yok nartan ima kremlerini kullanıyorum ama
Ne zaman gecer bilmiyorum doktor uzun sürer dedi yumusacik güzelim teni puturuklerle doldu hic terlemesine sebebiyet vermememiz gerekiyor gunde iki krz banyo bir de oyalandiriyirum banyoda vucudu nemli kalması gergekiyormuş loeyim sür krem sür hic sürdürmüyor zaten kaçıyor.... Isımız zor

Kizlar cocuklar gün geçtikçe daha bir soz dinlemez daha
Bir ası oldular mı??? Nsrtan onceden laf anlardi bu kadar degildi
Simdi uyutmak bile bir saatten fazlamı alıyor çok ası bir
Şey oldu cikti basıma .... Aytes aynı emmiyor gece de saat bası uyanık
Çıldırıyorum resmen yavrunun sindirim sistemi ters çalışıyor napalim bu
Gunlerde gecer herhalde....

Kizlar aytes i memeden kesmeyi düşünüyorum 6 ay sadece anne sutu aldı
Yeter zaten pek emmesini icin bendeli emzirme istegini de
İyice yok etti sonucta hic anne sutu alamayan yada doğumdan
Reddeden cocuklar var iki senede 18 ay hamislik 16 ay full emzirme
Logusalik donemi derken psikolojim bozuldu iyice
Napabilirim ki??? Akıl verin bana akıl akıldan üstünmüş
Derler yaaa....

Derya kardesinden haber almanıza sevindim ama
Eve dönmemesine uzuldum ama en azından
İyiymis degil mı????

nurancım dün akşam kaçtığı oğlanın ailesi ile geldiler konuşmak için aileye hiç ısınamadık kabul etmeyecekti çok geç olduğunu öğrendik ben tam herkesi ikna ettim ortalığı yatıştırıyorum derken sen oğlanın annesi ve babası demişkii sen git arabaya bi bugün seni kesin dövecekler ki öyle bişey olmaycaktıı bizim salakta çıkmışı gitmişş haydaaa bizimkiler fenalaştıı filan derken ben eve gelince aradımm ikna ettim bugün eve gelecektiki bize gerek kalmadan polis yakalamışş şu anda yanımızda ama çok kısa bi süre 1 hafta içinde filan düğün yapıyoruzzz bu aralarr giremeyeceğim çünkü herşeyle ben ilgileniyorumm veee çağan hiç durmuyoo çok yoruyoo seside gitmiş birazzz rabbim bizi büyük bi sınavdan geçiriyoo inşş kolay atlatırız bu sınavıı tabi oğlanın ailesi düğün yapamam diye diretiyoo çevresi yokmuş,kimsesi yokmuşş bende senin yoksa bizim çok fazla kimse duymadan görücü usulü olmuş gibi düğün olacak dedimm bugün annemlere gideceğimm akşamda erkek tarafına gidip tekrar konusacağız ve hemen düğünn off ailemi,bizi hepimizi yıktı gitti ve artık bitti bizim içinn bende,erkek kardeşimde annem ve babam için,onlara bişey olmasın diye susup uğraşıyoruzz erkek kardeşim benim bi tane ablam ve bi tane eniştem var başka yok diyorr eşimde benim için bitti o diyorrr ve ben hep ortada kalıyorumm hiç uyuyamadım başım çok ağrıyoo herşeyi ben halletmeye,herkesi ben idare etmeye çalışıyorum beni düşünen kimse yok ama rabbim kimseye yaşatmasınn ve bir görseniz bizi değiştiği kişilerii yazıklar olsun diyoruz hepimizde burdaki rahatlığı asla ama asla bulamayacak tek bi isteğimiz varr inş çok mutlu olur yuvasında düşünsenize çocuğu olsa bile bi burukluk olacak içimizde erkek kardeşim hiç sevmeyecekk onu çok iyi tanıyorumm off ya yine çok kötü oldum neyse ben çıkıyorumm gitmeden eve toplamam lazım biraz kendinize çok iyi bakın ve bol bol dua edin bu günleri atlatmam içinn çocuklarıda öpün benim içinn

deryacigim herseyin hayirlisi olsun canim ya kotu dusunmeyin hic. allah sizin ser dediginiz hayir ,hayir dediginiz ser olabilir bunu bilemezsiniz diyorya buna sebeb kotu dusunmeyin. insanlarin goruntusu veya tipi cirlin olabilir ama onemli olan kalp guzelligi maddi durum,hal bunlar gecici seyler insallah kardesin icin iyi olurda onunda psikolojisi duzelir bu evlilikle hele bide bebesi olursa dahada duzelir gibime geliyo genede siz onu yanliz sahipsis birakmayin uzaktanda olsa takip edinki tek kalmasin kizcagiz. olsun insanlar hata yapabilir genctir cahildir ama gecer gider hersey. allah hepinizin yardinmici olsun canim. sende kendini fazla uzme yorma unutma insan herseyi duzeltemez oluruna birak optum canim.

canım öncelikle bizim sakin olmamız lazım oğuz bu hırıltı ve öksürüğe ek olarak geçen cumartesi ateşlendi ateşi 40 a çıktı titriyodu hiiç panik yapmadım çocuğu soydum hemen fitil verdim şurup verdim sirkeli suyla bekledim başında 1 saatin sonunda 37,5 oldu ateşi yarım derecece bile düşse korkma bu ateşe rağmen ben antibiyotik vermedim yapmayın ne olur ya sağlıksız nesiller yetiştiriyoruz bu doktorların yüzünden işin kolayına kaçıyorlar antibiyotik kesin tedavi vücudu alt üst etmiş umurunda mı doktorun evde duran çocuklar bile her ay antibiyotik kullanıyor bence o gereksiz kullanışta zehirden başka birşey değil bırak çocuğun 5 günde değilde 10 günde iyileşsin en azından bir dahaki hastalığa yakalanma riski azalıyor çocuğu 5 günde iyi edeceğim diye her ay ilaç ilaç nereye kadar.. benden sölemesi canımm benimde çocuğum canımdan değerli ama onu kobay yapmayacağım Allahın izniyle..

sende ammada sakinmissin serapcigim yaaa ask olsun yani ilac kullanmayi sevmiyorum dedin cocuk ateslenince basmisin fitili surubu :)) antibiyotigin ates dusurucu etkisi oldugunu bilmiyordum yani atesi olan cocuga antibiyotik niye veriliyorki anlamadim. valla benimde cocuklar ateslendi mircan su cicegi oldu efe altinci hastalik dedikleri cok yuksek atesli bir hastalik oldu ama inan hic ilac kullanmadim.. sadece cok uykusuz kaldim on dk sonralari yarim saatte bir ates olcmakten gece gunduz anam agladi.buzlu soguk suya bezleri batirip diz altina koltuk altina alnina soguk preslerle gecirdim hastaliklari. mircanda su ciceginde hic su kullanmadim su yasak oldugu icin onuda kapiya pencereye cikardim beze sarip kisti cunku oyle atlattik. tabii yaptiklarim hersey vesile once allah nasip etti, yoksa allahin izni bagli olmayinca yaprak depresmez benim aklimca :)) esim ates dusurucu alir getiri icir diye icirmezsem kizardi sonra birer olcu alip atiyodum icirdim diyordum rahatliyodu napalim anam ilac kolik babayla ilac dusmani ananin cocugu olunca analar babalar karisiyo birbirine :)) cok buyuk ozel durumlar haric ilac kullanmak taraftari degilim. mesela mircanin kulagi iltihap olmustu mecburen iltihap kurutucu antibiyotik kullandim hepten kaderine terketmiyorum ama atesmis huysuzlukmus istahsizmis vs oyle seyler icin cok gereksiz degilmi.
cocuklara ilacin etkisi taaa anne karninda basliyo hamileyken icilen ilaclarda cocuga gecip bagisiklik sistemini etkiliyor diye dusundum icin hamileyken bile ilac kullanmadim. ve simdi gene meyveyi pek sevmesemde ilac niyetine bol bol yiyorum maksat bebege yarasin...amannn ne diye anlatiyosam bunlari sen de biliyorsun iste benimki gevezelik iste :))) bi aralar benim gencligimde bi sarki vardi hello afrika diye orda no hashas no vitamin diyordu simdi bende no ilac no vitamin no hastalik diyorum :))))))))))))))))))

Son düzenleme:
şebocummm naberr nasılsın atibiyotğin gerçekten ateş düşürücü özelliği var nesli ateşlendimi 42 ye kadar çıkıo sıkıyosa anitbiyotik vermee havalemi geçirsinn mecbur veriyorummm yaniii hatta evde mutlaka açılmamış bi antibiyotik vardırr neslinin ateşi 37.8 i görsün mümkünati yok indiremessin duşla falan olucak iş diil fitiller de indirip tekrar çıkarıyooo ilaç kullnamayı sevmiyorum ama mecburrrum nöbet geçireceğine bişi olacağınaa kullanırımmm

Ayyyy deryacigim neler olmuş ta yine de sukur hayattaymış iyiymis şebnemin dediği gibi
haber almanız bile kayıp olmasından iyidir de
Daha kucucuk ne evlenmesi ne cocuğu dedim ama
Herseyin hayırlısı tabi umarım mutlu olur kardesim
Erkek kardeşinde hersey yoluna girsin yumusar merak
Etme sen Olgun davranıyorsun kucuk yasına ragmen
Ama uzme kendini daha fazla....

deryacigim herseyin hayirlisi olsun canim ya kotu dusunmeyin hic. allah sizin ser dediginiz hayir ,hayir dediginiz ser olabilir bunu bilemezsiniz diyorya buna sebeb kotu dusunmeyin. insanlarin goruntusu veya tipi cirlin olabilir ama onemli olan kalp guzelligi maddi durum,hal bunlar gecici seyler insallah kardesin icin iyi olurda onunda psikolojisi duzelir bu evlilikle hele bide bebesi olursa dahada duzelir gibime geliyo genede siz onu yanliz sahipsis birakmayin uzaktanda olsa takip edinki tek kalmasin kizcagiz. olsun insanlar hata yapabilir genctir cahildir ama gecer gider hersey. allah hepinizin yardinmici olsun canim. sende kendini fazla uzme yorma unutma insan herseyi duzeltemez oluruna birak optum canim.

inş canım inş herşeyin hayırlısı olurr..biz zaten sahipsiz sanmasınlar diye elimizden geleni yapıyoruz bide hep ben konuşuyorum herkese mantıklı geliyo ve kabul ediliyo söylediklerim dün akşam gittik dedim kimsenin boynu eğilmesin bu çocuklarada kimse laf söylemesinn görücü usulü gibi yaparız dedim herkes tamam dedi salı günü istemeye geliyolar pazarteside nikah için gideceğiz kına gecesi yapıcaz ertesi günde nikahtan gidecek çeyizdi filan herşeyi yapıcaz ..tabi herşeyi düzeltemem ama annem ve babam çok üzüldüler bi kez daha üzülmelerini ve ALLAH korusun hasta filan olmalarını istemiyorum elimden ne geliyosa yapıyorum düğün bitene kadar annem,babam ve erkek kardeşimde çağana bakıyolar hasta bide boğazları kızarıkmış yine sesi gitmiş huzursuzluğu ve iştahsızzlığı var inş çabuk iyileşir yavrum

Ayyyy deryacigim neler olmuş ta yine de sukur hayattaymış iyiymis şebnemin dediği gibi
haber almanız bile kayıp olmasından iyidir de
Daha kucucuk ne evlenmesi ne cocuğu dedim ama
Herseyin hayırlısı tabi umarım mutlu olur kardesim
Erkek kardeşinde hersey yoluna girsin yumusar merak
Etme sen Olgun davranıyorsun kucuk yasına ragmen
Ama uzme kendini daha fazla....

evet canım çok şükür hayatta o biraz yüreğimize su serpti kayıp ölümdende çok zor çünkü akıbetinden hiç haberin yok sürekli şüphlerle yaşıyosun ölmüş olsa mezarı belli gidersin ama kayıp çok zor ALLAH kayıp ailelerine sabır versinn..evlenmesine gelince evet daha çok küçük ve lise son sınıfta okuması gerekiyodu bu sene arkadasları okurken bu evlenmiş belkide çocuk sahibi olmuş olacak vermeyecektik ama öğrendikki birlikte olmuşlar çok geçti yanii son çare olarak evlenmeleri kalıyo canımm erkek kardeşimide çok yıktı bu hataları yaparak ilerde yumuşarmı bilemem belki yeğeni olunca biraz biraz düzelir ama zaman gösterecek..canım olgun davranmak zorundayım mecburum da buna ailem için onların sağlığı ve ayakta durabilmeleri için..babam ve annem benim konuşmamı istiyolar benim mantıklı hareket ettiğimi düşünüyolar dün oğlanın aileside böyle düşündü tebrik ettiler çok makul düşünüyosun diye bi kez daha diyorum annem ve babamı rabbim başımızdan eksik etmesin yıllarca onlar benim için çalıştılar,çabaladılar herşeyimize onlar koştular şimdi sıra bende canım sıra bende...

günaydın deryacım sana bir türlü yazamadım çok geçmiş olsun sıkıntılar hiç bitmezki sen de bitse ailende başlar allahım dermansız dert vermesin inş. kardeşinin seçimi hayırlı olurda kafanız bide ona takılmaz ailen ne kadar istemesende hep üzülecek bu konuda anladığım kadarıyla sen derleyip topluyosun ama tamamen üstüne alma bu görevi başka sıkıntılarda olursa hep seni bulur altından kalkmak zoruna gider bazen çok ta içine girmemek lazım tabiki yanlarında olcaksın ama gücünün yettiği kadar ne gerek var söylemeye diyeceksin belki benim başım da da var sanki en büyük benim herşeyde laf etmemi çözüm bulmamı istiyolar bazen zorlanıyorum sorumluluk ağır gelebilio

günaydın deryacım sana bir türlü yazamadım çok geçmiş olsun sıkıntılar hiç bitmezki sen de bitse ailende başlar allahım dermansız dert vermesin inş. kardeşinin seçimi hayırlı olurda kafanız bide ona takılmaz ailen ne kadar istemesende hep üzülecek bu konuda anladığım kadarıyla sen derleyip topluyosun ama tamamen üstüne alma bu görevi başka sıkıntılarda olursa hep seni bulur altından kalkmak zoruna gider bazen çok ta içine girmemek lazım tabiki yanlarında olcaksın ama gücünün yettiği kadar ne gerek var söylemeye diyeceksin belki benim başım da da var sanki en büyük benim herşeyde laf etmemi çözüm bulmamı istiyolar bazen zorlanıyorum sorumluluk ağır gelebilio

sağol zeynepcim evet canım sıkıntılar hiç bitmiyo özellikle bu sıralar bütün kötü olaylar üst üste geliyo haklsın bazen çok ağır geliyo bi tarafta eşim ve yuvam diğer taraftada ailemde yaşanan sorunlarr ve ben eşime ve yuvama bi zarar gelsin istemiyorum,onlarıda ihmalm etmek istemiyorum ve evimlede ilgilenmeye çalışıyorum bu kadar yaşadığım olayların arasında eşime elimden geldiği kadar ilgi göstermeye çalışıyorum bazen başarıyorum bazende başaramıyorum ve eşim bunu dile getiriyo mesela dün akşam ben dedi bana olan sevginin azaldığına inanıyorum ve bu evliliğin sadece mantık üzerine devam etmesini istemiyorum dedi..ben asla sevgimden bişey azalmadı desemde hayır sen bana artık hep bunu hissettiriyosun dedi kötü oldum düşündüm biraz hak verdim aslında ama onun ailesininde etkisi var benim böyle olmamda ailesinin konusunu açtıı sen benim kadar anlayışlı değilsin filan dedii sessiz kaldım ..benim ailemden hiç bişey bekleme dedi beklemen yanlış olur dedii bu zamana kadar 3,5 yıl içinde sana bişey yaptılarmı?YOK..bu saatten sonrada yapmazlar evet yanlış ama yapmazlar onun için bekleme artık dedi ben onlara deryadan bişey beklemeyin diye söyledim dedii onlarda yapmayacaklar sende bekleme dedii bende sen bunun farkındaysan konu kapanmıştır dedim..ayy çok dolmuşum ben yaa .yani zeynepcimm rabbim güç kuvvet versin bu günleri bi atlatayımm elbette ailemde bende tamamen unutamıycaz ama biraz hafifliycek yükümüz..dua edin bana ne olurr ALLAHım büyük darda olana yardımcı olur öyle bırakmaz elbette bizede yardım edecektir

sende ammada sakinmissin serapcigim yaaa ask olsun yani ilac kullanmayi sevmiyorum dedin cocuk ateslenince basmisin fitili surubu :)) antibiyotigin ates dusurucu etkisi oldugunu bilmiyordum yani atesi olan cocuga antibiyotik niye veriliyorki anlamadim. valla benimde cocuklar ateslendi mircan su cicegi oldu efe altinci hastalik dedikleri cok yuksek atesli bir hastalik oldu ama inan hic ilac kullanmadim.. sadece cok uykusuz kaldim on dk sonralari yarim saatte bir ates olcmakten gece gunduz anam agladi.buzlu soguk suya bezleri batirip diz altina koltuk altina alnina soguk preslerle gecirdim hastaliklari. mircanda su ciceginde hic su kullanmadim su yasak oldugu icin onuda kapiya pencereye cikardim beze sarip kisti cunku oyle atlattik. tabii yaptiklarim hersey vesile once allah nasip etti, yoksa allahin izni bagli olmayinca yaprak depresmez benim aklimca :)) esim ates dusurucu alir getiri icir diye icirmezsem kizardi sonra birer olcu alip atiyodum icirdim diyordum rahatliyodu napalim anam ilac kolik babayla ilac dusmani ananin cocugu olunca analar babalar karisiyo birbirine :)) cok buyuk ozel durumlar haric ilac kullanmak taraftari degilim. mesela mircanin kulagi iltihap olmustu mecburen iltihap kurutucu antibiyotik kullandim hepten kaderine terketmiyorum ama atesmis huysuzlukmus istahsizmis vs oyle seyler icin cok gereksiz degilmi.
cocuklara ilacin etkisi taaa anne karninda basliyo hamileyken icilen ilaclarda cocuga gecip bagisiklik sistemini etkiliyor diye dusundum icin hamileyken bile ilac kullanmadim. ve simdi gene meyveyi pek sevmesemde ilac niyetine bol bol yiyorum maksat bebege yarasin...amannn ne diye anlatiyosam bunlari sen de biliyorsun iste benimki gevezelik iste :))) bi aralar benim gencligimde bi sarki vardi hello afrika diye orda no hashas no vitamin diyordu simdi bende no ilac no vitamin no hastalik diyorum :))))))))))))))))))

vallahi utandım bak şimdi :26: haklısın canım ben antibiyotiğe o kadar takmış durumdayım ki onun dışındaki ilaçları ilaçtan saymıyorum galiba :) ya evde olsam onuda vermem inan ki seni canı gönülden destekliyorum ama ertesi gün iş oluyo eczanede ayakta uyursam ilaçları yanlış verebilirim :) hemen ateşini düşürüp yatmak zorunda kalıyorum.. aslında onuda vermemek lazım.. sen en doğrusunu yapıyosun darısı benim başıma :)

günaydın hatunlar nasılsınız bakalım?benim belim çok ağrıyor regl olmuşum daha ayın sonunda olmuştum nerdeyse 2 hafta oldu ama bugün yine anlamadım stresten oldu sanırım .çağanı uyuttum şimdi gün geçtikçe daha şımarık olmaya başladı daha zorlaşıyo bakmamız off

slm kızlar çok şükür evimizdeyiz
geçmişi okuyamadım sadece deryacımın kardeşinin durumunu anlayabildim inşallah hakkında hayırlısı olur sen sorumluluğu üstüne alma arada da kalma cnm bu saatten sonra önce senin huzurun hiç unutma
9 gün annemlerde sonrada tatilde ,eymenle tatilde aman Allah'ım ne tatildi ama :37:bir ara anlatırım
ama çenesi düştü anne mu ne mu ne mu ne hiç bitmiyo birde inanılmaz asi babannesine dedesine bile gitmiyo :50: baba baba fıat hiç bitmiyo kızmayayım diyorum ama sabretmek çok zor hiçbir sözümü yerine getirmiyo hep itiraz hep pilav yemek istiyo vs vs
nurancım uğrayamadım çünkü hem senin durumun hemde benim eymenle tatil maceram ağır geldi kusura bakma :43:
eşim eymene sana 10 yaşına kadar tatil yok dedi :52:

slm kızlar çok şükür evimizdeyiz
geçmişi okuyamadım sadece deryacımın kardeşinin durumunu anlayabildim inşallah hakkında hayırlısı olur sen sorumluluğu üstüne alma arada da kalma cnm bu saatten sonra önce senin huzurun hiç unutma
9 gün annemlerde sonrada tatilde ,eymenle tatilde aman Allah'ım ne tatildi ama :37:bir ara anlatırım
ama çenesi düştü anne mu ne mu ne mu ne hiç bitmiyo birde inanılmaz asi babannesine dedesine bile gitmiyo :50: baba baba fıat hiç bitmiyo kızmayayım diyorum ama sabretmek çok zor hiçbir sözümü yerine getirmiyo hep itiraz hep pilav yemek istiyo vs vs
nurancım uğrayamadım çünkü hem senin durumun hemde benim eymenle tatil maceram ağır geldi kusura bakma :43:
eşim eymene sana 10 yaşına kadar tatil yok dedi :52:

slm nagişim hoşgeldinn inş hayırlısı olur benim huzurum tabiki daha önemli biraz çektim kendimi 2 gündür gitmedim zaten kardeşimle oğlan bugün nikah için gittiler bakalım ne zaman olacak biran önce olsada bende kurtulsam
iyi gezdin nagişim ama eymenle çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum neyse fırsatın olunca yazda okuyalımm pilav haaa ne çok seviyo kız seninki böyle pilavı çağan pek yemiyoo..

selam kızlar nasılsınız ben kkafayı yemek üzereyim hüma 3gündür öğlen uyumuyoo ve akşamüstüye doğru bi başlıo herşeye ağlamaya gece yatana kadar napıcam bilemedim sabah 10da kalkıo akşamda 11de uyuyo böle giderse kafayı sıyırırım herhaldeeee

selam kızlar nasılsınız ben kkafayı yemek üzereyim hüma 3gündür öğlen uyumuyoo ve akşamüstüye doğru bi başlıo herşeye ağlamaya gece yatana kadar napıcam bilemedim sabah 10da kalkıo akşamda 11de uyuyo böle giderse kafayı sıyırırım herhaldeeee

aynen canım bizimkide öyle biz yedik kafayı çare bulamıoz kendi evimiz değil diye olduğunu düşünüyoruz nye bu kadar hayatı zorlaştırıolar anlamadım dün bütün gün dışarıdaydı eve geldik hala koşuo durduramıo kendini 12ye doğru ağlama krizi ile zar zor uyudu allah yardımcımız olsun çare bulursan banada haber ver

günaydın kızlar tahmin edileceği gibi uyku firar etti benden halbuki bu günleri çok arayacağım biliyorum 2 3 gündür kafam dağılmıştı arkadaşımdan beklediğimiz bebek haberi geldi çok şükür ilk hamie olduğum günü hatırladım dün onun haberiyle rahatlayınca bugün gene yaşayacaklarım beni tedirgin etmeye başladı ..perşembe saat 8.30 uyanık olan varsa bana dua etsin lütfennn ihtiyacım var heyecanım dinsin biraz

günaydın kızlar naber?
ya bana bişeyler diyin yoksa kafayı yiyecem. eşimle annemle bu yüzden tartışır oldum. oğlum hala 3 5 kelime söyleyebiliyo. o da işine gelince. bebekleri benim gibi olan kimler :36:

Back
X