2009 Kasm Anneleri

sebnemciğim geçmiş doğum günün kutlu olsun canımm ayy kusura bakma tamamen unutmuşum durumları biliyosun kafamı kaldıı ayy bak çok üzüldüm hatırlayamadığım için .

nurancığım inş alerjisi filan yoktur o dru beğenmediysen başka bi dra götür onun dediklerini yapmadan önce..

kızlar cocuklarınızdan emzik kullanan varmı benim oglum hala emzik emiyo nasıl bıraktıracam ben bunu bana bi akıl verin

canım biz 4 5 ay önce bıraktık benim kızım balkondan aşapı attık kediler kaptı tüh dedim ve o günlerde acaip düşmüştü emziğe sonra ısrar etti acık oyaladım ilk gün sadece gece uykuya dalana kadar verdim 2gece sonra öğlen uykusunda vermemeye başladım ve 3.gün artık bırakmış oldu hala arada gördümü gelo aklına ama çok şükür bitti...

günaydın kızlar
deryacım çok geçmiş olsun inş tez zamanda toparlanırlar :(
emzik konusu açılmış evet eymen emzik kullandı ama çok mümtela değildi sadece akşamları uyurken arıyodu bir akşam pisi götürdü dedim yaklaşık bir hafta hergün uyumadan aynı hikayeyi anlatmak zorunda kaldım anne epiş epiş yok oğlum pisi alıp kaçmış vee sonuç eymen epişi bıraktı ama pisilerden nefret etti bir süre :52: 1-1,5 yaş arası bir yerde bıraktı ama tam zamanı hatırlamıyorum
meralcim iyi günlerde giysin cicilerini mert paşam bende haftasonu 4 tane 116-110 numara çıtçıtlı badi aldım gündüz atlet giyiyo ama gece badi iyi oluyo sıkmasın diyeyde büyük aldım ama kışlık hiçbişeyi yok pantolanlar kısa swetler badi kıvamında kolları kapri gibi :52: alışverişe çıkmam lazım ama daha öyle aman aman soğumadı hava akşam ve sabahları epey serin
hıı bide anneanneye sipariş verdik yelek ve süveter örüyo çünkü hepsi cepken gibi kaldı
görümce dün diyo ki ben bir takım almıştım onu giydirsene dedim dalga geçiyosun galiba eymen onu 6 aylıkken zor giyiyiyodu eşim bastı kahkahayı bu arada zaten aldığı 2 tk elbise bide sorar böyle ben şunu almıştım ne oldu :47:
doğum gününe ne alayım dedi bende şimdiye kadar hiç karışmadım yazı tahtası alayım dedi yok dedim sonra heryeri boyar kışlık bişeyi yok kıyafet al dedim mont ayakkabı falan oda sen benim aldığımı beğenmiyosun parayı vereyim sen al dedi bende yok öyle olmaz dedim ne yapsam alsam mı parayı :37:
not:onunla beraber bir yere çıkmak beni çok geriyo beraber alın demeyin

bu arada cumartesi kkdan 5 arkadaş toplandık + 6,5 çocuk :1:
çok güzeldi sohbet muhabbet ama görmeniz lazım çocukların sesinden birbirimizi duymak için epey bağırındık
krem şantili kurabiye+tramisu+peynirli börek+makarna salatası (iyiki yapmışım çocuklar kurabiye ve onu yedi )yaptım
inş birgün sizlerede yaparım canlarım :16:

günaydın kızlar nasılsınız?ben iyiyim çok şükür ..yemek yapıyorum hastaneye gidersem yemeklerim hazır olsun dedim kardeşimi ameliyata alacaklar ama kan arıyoruz bi kaç kişi bulduk bakalım vermeye gittiler .ortam çok gergin herkes sinirli,stresli,herkes birbirine bağırıyo kızıyo ben bi süre sonra tedavi olmak istiyorum bu günleri atlatmak için yoksa atlatamıycam.
nagişcim eymende güle güle giysin cicilerini madem görümcenin aldığını beğenmiyosun bence al parasını en azından beğendiğin,giydirebileceğin bişeyi alırsın onun aldığını beğenmeyip dolapta bekleteceğine bu daha mantıklı.ha bide iyi olmuş sizin içinde ,çocuklar içinde arada böyle toplanmak lazım

günaydın kızlar nasılsınız?ben iyiyim çok şükür ..yemek yapıyorum hastaneye gidersem yemeklerim hazır olsun dedim kardeşimi ameliyata alacaklar ama kan arıyoruz bi kaç kişi bulduk bakalım vermeye gittiler .ortam çok gergin herkes sinirli,stresli,herkes birbirine bağırıyo kızıyo ben bi süre sonra tedavi olmak istiyorum bu günleri atlatmak için yoksa atlatamıycam.
nagişcim eymende güle güle giysin cicilerini madem görümcenin aldığını beğenmiyosun bence al parasını en azından beğendiğin,giydirebileceğin bişeyi alırsın onun aldığını beğenmeyip dolapta bekleteceğine bu daha mantıklı.ha bide iyi olmuş sizin içinde ,çocuklar içinde arada böyle toplanmak lazım

canım inş çabucak iyileşir kardeşin...dualarımdasınızzz...

günaydın kızlar
deryacım çok geçmiş olsun inş tez zamanda toparlanırlar :(
emzik konusu açılmış evet eymen emzik kullandı ama çok mümtela değildi sadece akşamları uyurken arıyodu bir akşam pisi götürdü dedim yaklaşık bir hafta hergün uyumadan aynı hikayeyi anlatmak zorunda kaldım anne epiş epiş yok oğlum pisi alıp kaçmış vee sonuç eymen epişi bıraktı ama pisilerden nefret etti bir süre :52: 1-1,5 yaş arası bir yerde bıraktı ama tam zamanı hatırlamıyorum
meralcim iyi günlerde giysin cicilerini mert paşam bende haftasonu 4 tane 116-110 numara çıtçıtlı badi aldım gündüz atlet giyiyo ama gece badi iyi oluyo sıkmasın diyeyde büyük aldım ama kışlık hiçbişeyi yok pantolanlar kısa swetler badi kıvamında kolları kapri gibi :52: alışverişe çıkmam lazım ama daha öyle aman aman soğumadı hava akşam ve sabahları epey serin
hıı bide anneanneye sipariş verdik yelek ve süveter örüyo çünkü hepsi cepken gibi kaldı
görümce dün diyo ki ben bir takım almıştım onu giydirsene dedim dalga geçiyosun galiba eymen onu 6 aylıkken zor giyiyiyodu eşim bastı kahkahayı bu arada zaten aldığı 2 tk elbise bide sorar böyle ben şunu almıştım ne oldu :47:
doğum gününe ne alayım dedi bende şimdiye kadar hiç karışmadım yazı tahtası alayım dedi yok dedim sonra heryeri boyar kışlık bişeyi yok kıyafet al dedim mont ayakkabı falan oda sen benim aldığımı beğenmiyosun parayı vereyim sen al dedi bende yok öyle olmaz dedim ne yapsam alsam mı parayı :37:
not:onunla beraber bir yere çıkmak beni çok geriyo beraber alın demeyin
Ayyy çok hoşsun canım sana diyebilirimki alışverişe beraber çıkın:9::9::9:
slm kızlarrrr nasılsınız ?

Deryacım geçmiş olsun canım umarım kardeşin ve damat iyidirlerr...:70::70:

Meral canım hoş geldin tekrardan aramızaa...:kkk::kkk:

ŞEBNEMM canım doğrumu okudum ikizmi yaa allah yardımcın olsun ikiz olursada sen bakarsın ben sana güveniyorumm...:emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Zeynepcimm adını koymuşunuz allah adıyla büyütsün adı gibi tertemiz duru olsunn hayırlı evlat etsinn cemreye gelince nesli hanım kendi kıyafetlerini ve ayakabılarını kendi beğeniyorrum bu şimdiden karışamıyorum ben bu kızaa ilerde ne olur bilmem:18::18:

Serap sünnet olmuş paşa çok yakışıklıymış maşallah:nazar::nazar:

NAGİŞ ıtsen nasılsın valla yorgunum falan deme inanamam bütün işi eymen paşa yapıyor gözüküyor:1::1:

Nuran iyimisin canım paşaların nasıll sıkıntıları devam ediyormuuu

ve diğer arkadaşalrım nasılsınızz paşalar ve güzel kızlarımız nasıll???

eveeeeett sıra bana geldi benn izmirden döndüm eşime anakaraya 1.5 aylığına kurs çıkmıştı ya bende gidiyorum artık orda burda şurda falan kalırım eşim yanımda olsun yeterkiii herkese kulağımı tıkadım:36::36: neslime gelince kayınvalidemlerde en son eşimin doğum gününü kutladıktan sonra annemler geçmiştik nesli sabahında bi ateşlendi 3 gün boyunca 39 a düşüremedik ateşini antibiyotik kullanıyor şuan idrar yolu enfeksiyonu olmuş kızım:43::43:ama atlatmak üzere şimdi çok huzursuzdu mahvetti bizi şimdi evimizdeyiz nesli sürekli uyku halinde ateşi falan yok iştah falanda kalmadı süt iççermisin annem diyorum içemem anne diyo keşke yine yaramz olsa etrafı dağıtsa mızmılansa çileden çıkarsa beniii bişiler yapsınn böyle sessiz sakin durmasına alışkın diilm canım çok sıkılıyorr:43::43:bizde durumlar böyle haaa bide bendiyetisyene gidicektim yaa gitıttim troidorlerimde sorun varmış çalışmıyormuş ilaç verdi bide diyet listesi verdiki bi görseniz ben bigünlük listeyi normal de 3 güne anca yerimm:1::1bi öğünde 4 dilim kepek ekmeği 8 yemek kaşığı istediğin yemek yanıda 2 yumurta büyüklüğünde ett ve bir su bardağı yoğurt artı sınırsız salataaa doktora dedimki ben bunlar yemden bu hale gedlim bide bunları yersen davul olurum yemediğin için bu haldesin dedi bunları yersen metobolizman çaışcak dedi :37::37:eee oo zmaan yaşasın yemek yemek nediyim doktor hanımm:46::46::46:[/QUOTE)
sağol canım ii dileklerin için ..canım çok geçmiş olsun neslime yvrum ne sıkıntılıdır o şimdi onlar hasta olmaınlar evi talan etmelerine razıyız banada doktor liste verdiğinde çok dedim ama yerken öle gelmedi heleki şekerli bişi olmayınca çok yavandı ama seninki iimiş 4 dilim ekmek falan fazla gibi gözüküyor aman ye gitsiiin:1::1:..kıyafet konusunda işimiz var walla çantamızdan seçerken beğenmediğini giydiremiyom asla kendi istediği olacakmış illa çanta dedim dikkatini çektimi göçebe olduğumuzdann:5:
yavrucuklarim ve biz iyiyiz sukur aytes e ek gidalara basladim ve nartan da ki gibi kivranmaya basladim ayyy ben hic hatirlamiyorum ya ne veriyormusum
nasil yapiyormusun hangi dsaat emiyordu neler veriilmiyordu kendi doktorumuz kizi doguracagi icin apar topar amerka ya gitmis sinir oldum gicik oldum
bir de aytes e birkac kez yogurt tattirdim agzinin kenarlari kizardi sonra gecti ama allahim sut allerjisi mi degil mi kafayi yiyecegim???

baska bir hastane dokotruna gittim oyle uyuz bir kadindi ki bana 1-2 tarif yazmis oyle kagida ne bir saati var ne neler yasak simdilik kiymaya ne zaman
geciliyor hiccc birsey yok ya zaten hic sevmedim kadini bir de hemsiresi kafasi kapali almis aytesi soymus tatrtiyor tabi cocuk cok korktu oyle basi kapali'\
insan gormemis bir ikincisi sen nasil soyarsin ve kucsgina aliersin cocugumu tatrtiya goturulmesi gerekiyorsa uzerini cikarip iki kisiyiz degil mi ayyy bir agladi
bir agladi icini ceke ceke halbuki bizim doktor da hic aglamaz cunku hala bizim doktor bizim kucagimizda muayene eder kucagina bile almaz
yarabbim ya ne gicik insanlar var su dunya da da bizimle karsilastirma.... test yaptirip bakalim sut allerjiosi mi nedir dedim ayyy diyor daha cok kucuk kan alinmasin 1 yasinda kan testi yapiliyor uleynnn kadin bu cocugun sut allerjisi varsa ya bogazlarina inip nefes almasini engellerse heryani siserse ben napicam???
hala bana diyor ki sen labne de ver onda da ayni olursa bakalim kadina sinir oldum... hafta ici baska bir doktora goturebilirim artik tavsiye alip
arkadaslardan ayyy bu uyuz dokotrlardan koru yavrularimizi yarabbim.....

insan herşeyi unutuyor değilmi canım 2. çocukta nerden nasıl başlayacağım konusuna bende öyleyim hiç bişi hatırlamıyorum acemiliğe geldi galiba benimki

merhaba kızlar;
bugun eşim evde rahatım boyle sık sık evde olsa ne iyi olacak,o mertle ilgilenirken bende mutfağı temizledim dolap içleri.buzdolabı falan tertemiz oldu..

esin mert 18 aylıkken bıraktı emziği,4 aylık gibi kullanmaya başlamıştık.gunduzleri uyanıkken hiç emmedi sadece uykuya geçişte kullandık.ben hijyenine takıntılıydım, hep yedeği vardı zaten ağzında duşerse yedeğini veridim her ağzına almadan once kaynatırdım.her ayda emzikleri değiştiridim.kurtuldum buyuk bir dertten emziği bıraktırınca yani:)ilk 2,3 gun zor oldu uyuyacağı zaman aradı,ağladı.ama bendeisrarla artık emzik yok çope attık dedim.
sizde bir an once kurtulun derim bundan sonra bıraktırmak daha zor olabilir.kolay gelsin şimdiden...biberon hiç kullanmadı mert o yuzden onu bıraktırmak gibi bir derdimiz olmayacağı için mutluyum valla.emzikti,memeyıdı bayağı uğraştık çunku..

nuran ne olakı aytesin ağzındakıler,iyi bir dr bulup bir an once oğrenirsiniz inş.çok geçmiş olsun.kıymayı sormuşsu hatırlayamadım bende valla.ama balığa 8 ay bitimizde başlamıştım.ondan epey oncede kıyma veriyordum sanki.ben hephaftalık kıyma alıp 3 kere çektırıyordum.ama şimdiki aklım olsa et alıp kendim rondoda çekerdim.gerçi o zamanda istediğim parçayı alıp gozumun onunde çektirdim ama o kıyma makıneleri ne kadr hijyenik şupelerim var artık,okuduğum bir kaç yazıdan sonra.

geçen seneden bazı kıyafetleri mertinde buyuktu,onlar şimdi tam geldiler.bu sene aldıklarımda buyukler seneye tam gelirler.burasıda dahasoğumadı,geceleri serin oluyor sadece:27:,dun sort giydirdim mesela ben biraz acaleciyim hemen hersey eksiksız hazır olsun istiyorum:))sankı piyasada kıyafet kalmayacak...

mine geçmiş olsun canım,neslıme iyi bak,çarçabuk iyileşsin:(
ankaraya gideyormuşsun hadi bakalım en iyisi kocanın yani deme.

zeynepcim sağol canım yeniden sahalara dondum:))

hadi sizinkiler kız giysilerini seçiyorlar ya benim sıpaya ne demelı istemediği şeyı giydıremiyorum.hele bir tane tşortu var ona gıcık koca yaz giydiremedim hasbel kader giydirdiğimdeyse kıyamatı kopardı çıkarttırmak için.ev halı evde pijamalı olduğunda dolabından pantolon getiriyor.gıycem giycem diye elıme tutuşturuyor:))işim var benim bu ikoncanla:52::52::52:

kızlar sonunda kardeşim ameliyata girmiş yaklasık 1 saat olacak eşim gelincede çağanı kaynanamlara bırakıp bizde gideceğiz

mine ekim 15-16n ankarada oluyomusun arkadaşın düğünü var ben eşimle gidicem yada otobüsle yanlız gidersem ortak bir noktada derya sen ben bide esin buluşsak ya tabi daha çok var ama ben hayal kurmayı severünnnnn:33:

nagiş ne guzel bir gun geçirmişsiniz arkadaşlarınla ozendim vallahi..

ben olsam para vermesini tercih ederdim.saçma sapan şey alıp dolabın içinde beklemektense.gonlune gore bir seyler alırsın,bir suru şeye de ihtiyaçları var şimdi hiç değilse bir katkısı olur gorumcenınde..
ben kv dışında eşimin tarafındakılerden hiç umutlu değilim hiç bir şey almazlar.çocuğu sunnet ettık elleri sallaya sallaya gelmişler.illa duğun yapmak lazım sanki bir seyler almak için.benim annemde iki ablamda altın taktılar.doğum gununde alırlar arada hiç yokken birseyler alırlar bayramda para verirler.onların verdiklerine getirdiklerine ihtiyacımız yok çok şukurde insan yınede beklıyor.

bu sene sırt bu yuzden doğum gunu yapmak istemiyorum doğum gunu yaparsak sanki hediye almaya zorluyacakmışım onları gibi geliyor.birde kalabalıklar zaten 5 kardeşler,eşleri ççocukları derken 25 kişi kadrlar birde bizimkiler olsa o kadr kışıyı nasıl ağırlarım evde o da ayrı bir konu zaten.

kızlarr çağan daha seçmeyi bilmiyo öyle ama 2 gündür filan üzerindeki sweetini çıkarmaya çalışıyo,çoraplarını çıkarıyo giymek istemiyo..emzik hiç tutmadı çağan ama sütü hep biberonla ve kucağımda yatarak içiyo kendisi içsin diye veriyorum küsüp yerlere yatıyo içmiyo işim var o konuda

mine ekim 15-16n ankarada oluyomusun arkadaşın düğünü var ben eşimle gidicem yada otobüsle yanlız gidersem ortak bir noktada derya sen ben bide esin buluşsak ya tabi daha çok var ama ben hayal kurmayı severünnnnn:33:

çok iyi olur nagişim ben gelmeye çalışırım kesinleşsin ayarlayalım

bu arada cumartesi kkdan 5 arkadaş toplandık + 6,5 çocuk :1:
çok güzeldi sohbet muhabbet ama görmeniz lazım çocukların sesinden birbirimizi duymak için epey bağırındık
krem şantili kurabiye+tramisu+peynirli börek+makarna salatası (iyiki yapmışım çocuklar kurabiye ve onu yedi )yaptım
inş birgün sizlerede yaparım canlarım :16:

6,5 çocuk ne olkı anlamadım biri hamiş mi?

desene kayınvalide işe yarayacak :34:
kardeşine acil şifalar inş iyi geçer ameliyat hangi hastanede hacettepe çok iyi bu konuda

evet canım geçen mecbur bırakıp gittim kaynanam buraya getirin demiş bende olmaz bakıyosa burda yoksa ben gitmem evde kalırım dedim o kızın olduğu evde benim çocuğumun işi yok dedim buraya geldi kaynanam sonra biz gidincede diğer iki görümcemde gelmiş bugünde gitmek istiyosam mecbur bırakacağım yoksa gidemeyeceğim böle bi gündede hem annemlerin hemde kardeşimin yanında olmak istiyorum mecbur bırakacağım o yüzdenn .canım gazi hastanesinde yatıyolar görümcem orda yoğun bakım hemşiresi orda yoğum bakımda özel odaya aldılar torpil var diye ameliyattan çıkıncada yoğun bakımda yatacakmış

nagiş ne guzel bir gun geçirmişsiniz arkadaşlarınla ozendim vallahi..

ben olsam para vermesini tercih ederdim.saçma sapan şey alıp dolabın içinde beklemektense.gonlune gore bir seyler alırsın,bir suru şeye de ihtiyaçları var şimdi hiç değilse bir katkısı olur gorumcenınde..
ben kv dışında eşimin tarafındakılerden hiç umutlu değilim hiç bir şey almazlar.çocuğu sunnet ettık elleri sallaya sallaya gelmişler.illa duğun yapmak lazım sanki bir seyler almak için.benim annemde iki ablamda altın taktılar.doğum gununde alırlar arada hiç yokken birseyler alırlar bayramda para verirler.onların verdiklerine getirdiklerine ihtiyacımız yok çok şukurde insan yınede beklıyor.

bu sene sırt bu yuzden doğum gunu yapmak istemiyorum doğum gunu yaparsak sanki hediye almaya zorluyacakmışım onları gibi geliyor.birde kalabalıklar zaten 5 kardeşler,eşleri ççocukları derken 25 kişi kadrlar birde bizimkiler olsa o kadr kışıyı nasıl ağırlarım evde o da ayrı bir konu zaten.

valla cnm eşimin tarafı aynı anlattığın gibi ne doğumda nede oğlumun sağdıçlığında altın falan getiren olmadı sadece kayınvalide yarım altın taktı okadar onuda görümce mi taktı kaynanamı halen bilmiyorum :37: oysaki annem kardeşim sonra eymen 3 aylıkken anneme gittim halam kuzenlerim hepsi altın getirdi eşim bile bozuldu yani yaptıklarına
sana katılmıyorum onlar hediye almak zorunda kalmasın diye doğum günü yapmıcam pehhhh yaparım çağırırım (mecburen)gelen gelir gelmeyen gelmez kaldıki bu yıl ilk defa farkında olarak doğum günü kutlucaz :34:
bekar görümcem alır arada tişört falan kendisinden pek haz etmesemde beni beğenmeyecek korkusuna kanzdan chiccodan falan alır ben bile almıyorum o kadar pahalı :10: ya işte gönül bir nuh dedimi ağzıyla kuş tutsalar olmuyooo ısınmıyo insan

Back
X