2009 Kasm Anneleri

günaydın hadi geçmiş olsun diyelim desene yine annenin başına kaldılar :1: şaka bir yana bu güzel ülkemi seviyorumda şimdi insanlar akın akın geçmiş olsuna gelecek hasta mikrop kapar mı biraz dinlense mi kimse düşünmez yarısı meraktan yarısı iyi niyetten gelirde gelir Allah annene kolaylık versin hem iki hasta bakacak hem gelen giden ağırlayacak ee senin durumunda belli bize artık sen çocuğuna bak yeter senden bişey istemiyoz diyolar :60: :60:

vallaha nagihancım öyle güzel anlatmışsınki benim bişey dememe gerek bile kalmamış aslında..evet canım gelen giden çok fazla kaynanasıgilede göndermezdik çok hijyenik değil orası çünkü mecbur yaralarıda açık ve çok fazla olduğu için annemgilde bi oda hazırladık ikisine ve misafirlerle görüşmelerine pek izin vermiyoruz sıkılıyorlar odada ama dün adyımın oğluda konuştu ikisiylede tamam demişler..bende dün yemekleri hazırladım bayağıdır sıcak yemek yiyememişlerdi oda tam biz sofraya oturduk ev doldu taştı ama mecbur yedik eşim işten gelmişti.. bugünde gelen giden çok olur dünden aradılar yarın geleceğiz diye çağanda gece ateşlendi sürekli ağladı uyutmadı eşimide benide şimdi iyi ama karnı ağrıyodu sanırım anlamadık ama..

selam kızlar nasılsını çağla şikelmi ikinciye hamileymiş amanın biz o zaman tembel çıktık hehe...ya kızlar kahvaltıda bebişlere ne yedirionuz...bide gece uyuturken ne giydiriosunuz daha izmirde hava sıcak bitane yarım kollu bady giydiriorum altınada pijama giydiriorum...

selam kızlar nasılsını çağla şikelmi ikinciye hamileymiş amanın biz o zaman tembel çıktık hehe...ya kızlar kahvaltıda bebişlere ne yedirionuz...bide gece uyuturken ne giydiriosunuz daha izmirde hava sıcak bitane yarım kollu bady giydiriorum altınada pijama giydiriorum...

vallhi çağla şikele bende şaşırdım maşallah ii cesaret birde normal doğum yapmıştı
benimki kahvaltıda 1 yumurta yiyor ama teflon tavada minicik yağla omlet yapıyorum öyle yiyor krem peynire devam zeytin yiyor çekirdeğinden çıkarıp bölüyorum 2 ye .domates salatalık yer bazen annemin yaptığı kahvaltılık salçadan sürerim ekmeğine benimki sadece tatlı yemez çikolata yemez,reçel,pekmez,bal yediremem öğürüyor kusuyor kalvaltıda verirsem bende sütüne bal katar,meyve püresinede pekmez katarım
bursa çok serin uzun kollu pijama uzun alt giyiyor kısa kollu badi giydiriyorum içinede bikaç gündür
üstünede en kalın peluş battaniyesini örtüyorum ama havalar böyle giderse uyku tulumu giydiricem çok açılıyor

vallhi çağla şikele bende şaşırdım maşallah ii cesaret birde normal doğum yapmıştı
benimki kahvaltıda 1 yumurta yiyor ama teflon tavada minicik yağla omlet yapıyorum öyle yiyor krem peynire devam zeytin yiyor çekirdeğinden çıkarıp bölüyorum 2 ye .domates salatalık yer bazen annemin yaptığı kahvaltılık salçadan sürerim ekmeğine benimki sadece tatlı yemez çikolata yemez,reçel,pekmez,bal yediremem öğürüyor kusuyor kalvaltıda verirsem bende sütüne bal katar,meyve püresinede pekmez katarım
bursa çok serin uzun kollu pijama uzun alt giyiyor kısa kollu badi giydiriyorum içinede bikaç gündür
üstünede en kalın peluş battaniyesini örtüyorum ama havalar böyle giderse uyku tulumu giydiricem çok açılıyor

burasıda öyle canım çok soğuk hatta benim bi arkadas var o kombiyi yakmış 3 gündür ben çağanı mümkün olduğu kadar kalın giydiriyorum bende uyku tulumu alıp giydirmeye başlıycam

oh ne güzel ya benimki hala daha yumurta bal ekmek labne karışımı yiyp delircem bıkmadı bulamaçtan gitti şöle benimle bi kahvaltı yapmıyo...oo siz baya geçmişiniz uzun kollulara izmir ilk bugün serinledi ben 1 tane kısa kollu bady altına pijama giydiriyorumdaha...

merhaba 7.5 aylık bir kızım var.
sinirlerim harap oldu her şeyi deniyorum
2 aydır ek gıdalara başlatmaya çalışıyorum şiddetle reddediyor.
kaşık istemiyordur dedi doktor elinle ver dedi yok yine olmuyor.
yutamıyor sanki ağzının önünden arkaya götürmüyor. sıvılar hemen kaçıyor dökülüyor, bulamaçlar katılar zaten ilerlemiyor:(
emzik ve biberon hiç almadı hiç alışık değil
haala sadece emiyor ve 7 kiloyu anca geçtik :)
sizin çocuklarınız büyümüştür
eskiden lütfen benim durumumda olanlar var mıydı lütfen bana özelden yazabilir miii???
bi kaç yere daha yazıyorum aynı şeyleri..
şimdiden teşekkür ederimm...

yorgun gunlerin ardindan merhabalar arkadaslarrr valla o kadar cok kosturmaca icindeyimki inanin ders calisirken ara sira acip anca okuyup cikiyorum. iki satir yazayim isimi bitirince diyorum oyle uykum geliyorki yataga gozum kapali gidiyorum. sabahin altisinda kalk cocuklar ben kres okul eve don yemek is derken halim dermanim kalmiyor. efe krese alisti artik cok mutlu gidiyor bide bana bayyyy diyor kosa kosa iceri giriyor :))) mircanda bende efede iyiyiz cok sukur.. karnima gelince hala bi haberim yok ultrason girmedim henuz hala randevu beklemedeyim. ikiz mi degilmi eninde sonunda meraktan catlayip gorecegim.. okudugum kadariyla deryanin kardesi damadi iyi olmus cok sevindim bu habere allah tez zamanda saliklarina kavusmayi nasip etsin. gozlerim ses bes gormeye basladi gwercekten yazamiyorunm artik hwpinizi cok opuyorum canlarim yakisiklilarida guzelleride opuyorum..

Yemek yemeye direnme
Uykuya direnme
Söz dinlememe
Vurma (anneye-babaya-arkadaşlara...)
Kendini yere atma
Ağlayarak isteme
İtiraz etme (olumsuz ifadeler)
Öfke nöbetleri

ofke krizi dışındakılerşin hepsi artık bizde mevcut:(((2 gundur istekleri bitmiyor mutfağa geliyor ne gorurse tencere,kapak,bulaşık deterjanı,rende hiç farketmez istiyor vermezsen ağlıyor.odalardakı duvar resimlerini istiyor vs.vs. mahvoldum,uykuya dalmasıda ayrı bir konu,yok ..yatıramıyoruz bir turlu,masallar,sarkılar,ninniler soyleniyor adam dınlemiyor bile illa kalkacak....

bugunun iyi bir gun olmasını diliyorum,aynı seyleri yaşamaktan biktimm

yorgun gunlerin ardindan merhabalar arkadaslarrr valla o kadar cok kosturmaca icindeyimki inanin ders calisirken ara sira acip anca okuyup cikiyorum. iki satir yazayim isimi bitirince diyorum oyle uykum geliyorki yataga gozum kapali gidiyorum. sabahin altisinda kalk cocuklar ben kres okul eve don yemek is derken halim dermanim kalmiyor. efe krese alisti artik cok mutlu gidiyor bide bana bayyyy diyor kosa kosa iceri giriyor :))) mircanda bende efede iyiyiz cok sukur.. karnima gelince hala bi haberim yok ultrason girmedim henuz hala randevu beklemedeyim. ikiz mi degilmi eninde sonunda meraktan catlayip gorecegim.. okudugum kadariyla deryanin kardesi damadi iyi olmus cok sevindim bu habere allah tez zamanda saliklarina kavusmayi nasip etsin. gozlerim ses bes gormeye basladi gwercekten yazamiyorunm artik hwpinizi cok opuyorum canlarim yakisiklilarida guzelleride opuyorum..

sebnemcim hoşgeldin çok yoğun olduğunu tahmin ettim canım bayağıdır yoksun özlettin kendini ama çok şükür hepiniz iyisiniz..vallaha bende meraktan çatlıycam bu nasıl bi yer ya hala ultrasona giremedin neyse güzel haberlerini bekliyoruz dört gözlee.evet canım kardeşimde eşide iyiler çok şükür dahada iyiye gidecekler inşş..bizde seni çok öpüyoruz canım çocuklara ve kendine iyi bak şekerimm

Yemek yemeye direnme
Uykuya direnme
Söz dinlememe
Kendini yere atma
Ağlayarak isteme
Öfke nöbetleri

ofke krizi dışındakılerşin hepsi artık bizde mevcut:(((2 gundur istekleri bitmiyor mutfağa geliyor ne gorurse tencere,kapak,bulaşık deterjanı,rende hiç farketmez istiyor vermezsen ağlıyor.odalardakı duvar resimlerini istiyor vs.vs. mahvoldum,uykuya dalmasıda ayrı bir konu,yok ..yatıramıyoruz bir turlu,masallar,sarkılar,ninniler soyleniyor adam dınlemiyor bile illa kalkacak....

günaydın meralcim bu yazdıklarının hepsi bizdede mevcut ne zaman geçecek diye dört gözle bekliyorum ALLAH hepimize sabır versinde şu 2 yaş sendromunu kafayı yemeden atlatalım

Yemek yemeye direnme
Uykuya direnme
Söz dinlememe
Kendini yere atma
Ağlayarak isteme
Öfke nöbetleri

ohoooo biz bunları zaten yaşıyoruzz zaten istedği olmassa bide OFFFF ANNE OFFF BIKTIMM diyişi yokmuu :52::52::52:çıldırtıyooo

ohoooo biz bunları zaten yaşıyoruzz zaten istedği olmassa bide OFFFF ANNE OFFF BIKTIMM diyişi yokmuu :52::52::52:çıldırtıyooo

oy oy yerim ben onu,tatlı cadı nesli..o der videoda neler diyordu onumu demiyecek.mert de izlettim videoyu o da bağığa bağıra birseyler anlattı,neslıye destek verdi sanırım..

ne yaptınız mine,ankaradamısınız şimdi?

burasıda öyle canım çok soğuk hatta benim bi arkadas var o kombiyi yakmış 3 gündür ben çağanı mümkün olduğu kadar kalın giydiriyorum bende uyku tulumu alıp giydirmeye başlıycam

geçen seneki uyku tulumları olmuyordur deme,bir tane daha alınacak çıktı..:27:

oh ne güzel ya benimki hala daha yumurta bal ekmek labne karışımı yiyp delircem bıkmadı bulamaçtan gitti şöle benimle bi kahvaltı yapmıyo...oo siz baya geçmişiniz uzun kollulara izmir ilk bugün serinledi ben 1 tane kısa kollu bady altına pijama giydiriyorumdaha...

bircan bizde hala bulamaç yapıyoruz.labne yerine beyaz peynır kullanıyorum ben.ekmek yerinede donuşumlu olarak yulaf ezmesi koyuyorum.bazende tahin pekmezli yapıyorum.benim kolayıma gelıyor boyle yedirmek, tek tek uğraşamayacağım şimdilik.kendi istemediği zaman yediririm tek tek diye duşunuyorum..

geçen seneki uyku tulumları olmuyordur deme,bir tane daha alınacak çıktı..:27:

olmuyo canım vallaha geçen seneki hiçbişey olmuyo ama bu sene içinde 18-24 ay pantolan aldım ama çok büyük seneye ancak giyer off ya bişey tutturamıyorum alıncak o kadar çok şey varki bakalım çarşamba alışveriş yapacağız çağana

meral canım şimdi iki saate kadar izmire annemlere gidicez yarın sabahta 6 ta ankaraya doğru yola çıkıcazzz

oy oy o dillerini yerim ben senin nede tatlı oluyodur öyle derken değilmi minecim?

o söylediklerinden hiç haz etmiyorum bıkmış hanfendi şimdidien :)))nesli şimdi babasıyla dışarı çıktı çıkarken hoşcakal anne görüşüüz öptümmm dedii:)))deli etcek bu kız benii ben şimdi kalkıyım evi toplıyımm sonra duş sonradaa hoopp annemlereee hadi görüşürüzzz ankarada vınım olcak yine buralarda olurum :)))

o söylediklerinden hiç haz etmiyorum bıkmış hanfendi şimdidien :)))nesli şimdi babasıyla dışarı çıktı çıkarken hoşcakal anne görüşüüz öptümmm dedii:)))deli etcek bu kız benii ben şimdi kalkıyım evi toplıyımm sonra duş sonradaa hoopp annemlereee hadi görüşürüzzz ankarada vınım olcak yine buralarda olurum :)))

ilahi mine ya bi alem senin kız vallahi gelince öp benim yerime iyiceee..şimdiden hayırlı yolculuklar olsun canım bizi ihmal etme..

slm kızlar kahvaltıdaan bahsetmişsiniz benim kız her sabah bazı günler hariç tavadapişmiş yumurta ballı ekmek bir kaç lokma birde açık çay ne peynir ne domates falan 1 yada 2 de zeytin yer başkada bişi yediremioz nutellayı görse dahada bişi yemez o yüzden koymuyom masaya yumurta ağacı çıkcak yakında onuda yemesse ne yer onuda biliomya sabahları meyve suyu ve süt içmez çay olcakmış bazeende krep yapıom neyle yiyor bilin tabiki balla oda balparmak olacak başka baldan yemio yöresel ballar mesela işte takıntılı kuzu..durumunda göbeği düştü şükür ablası gibi 13. günde 1 kere banyo yaptırabildim burnu tıkalı gibi korkuyom annem gelsede rahat rahat yaptırsak cemrede daha cesaretliydim tek başına yıkadım geçende o çok memnundu ama ben bişi olcak diye korktum

Back
X