2009 Kasm Anneleri

deryacım sağol canım,eşim hastaydı ondan geçtı mertede:(ne yapalım boyle buyuyecekler.hasta olacaklarkı bağışıklıkları guçlenecek.allah dermansız dert vermesin yeterki..

evet canım böyle büyüyecekler amin canım aminn rabbim dermansız dert vermesin bunlar gelip geçici hastalıklarr
napıyosun bu arada eşin gelmedimi?bende eşimi bekliyorum yemeklerimi hazırladımda eşim gelmeden bi bakayım dedim

kızlar bugün akşamüstü size cevap yzıyordum oğlanb uyuyordu uyanıp geldi yanıma bastı bi düğmeye hoppp bilgisayar kapandı:(

hepinize teşekkür ederim ben de sizi çok özledim

grip aşısı ben yaptırmam çocuk bağışıklık kazanmalı bi de o aşı sonuçta bi mikroba yönelik değilmi?

tarık iyi ama az önce atından düştü:( alnı kocaman şişti morardı buz da koydurmadı ağladı fena oldum ben de, sonra azcık oynadık uyudu inş çok kötü olmaz biliyorum düşe kalka büyüycekler ama öyle de canı yanınca içim kötü oluyo işte napim

ben şimdiden doğumgünü derdine düştüm geçen yıl pek özenmemiştik malum hem yalnızdık hem de memleketten uzaktık şimdi eşim iş değiştirdi 15 dk yız onun ailesine, bizimkiler de bendeler hala, tarıka onlar bakıyo tarık hala emiyo biliyomusunuz:) o yüzden ben kardeşi olsun hem istedim hem istemedim bırakayım emsin dedim ama artık doğsa mı bi tane daha diyorum bi süredir korunmuyoruz ama sanırım gene geç olacak:( tarıkı 2 yıl bekledik biz. her neyse bu sefer babanne hala da gelecek doğumgününe daha bi özeniyorum işte çocuğun bişeyi de olsun yani, diş buğdayı kaldı hastane odasına özenmedik çocuğa oda bile hazırlamadık ama artık farkında herşeyin ben de güzel bişey hazırlayayım diyorum ve konuyu ortya atıyorum:) haydi bakalımmmm doğumgünü hazırlıkları başlasınnn:)))
bizim oğlan tam araba delisi, acaba diyorum bu sefer hazır pasta yaptırsak mı üstünde arabası da olsun:)
araba desenli balonlar
evde hazırlayacağım kek börek salata sarma nevinden şeyler
meyve suyu tabii
davetiyeye gerek yok çocuğun arkadaşı yok zaten
başka ne olsun ki doğumgününde bilemiyorum
hediye olarak da küp şeklinde oyuncak düşünüyorum babsı da uzaktan kumandalı araba alcakmış
hafta sonu gibip oğlana bayramlık aldık ayakkabılarını kendisi seçti giyinip ayna karşısına geçmeyi çok seviyor parfüme bayılıyor onun bi parfümü var bebek parfümü işte, saçını da tarıyo.
sizinkiler neler yapıyo kreşe gidenler mi var nasıl kreş durumları
işini söyleyen var mı
bizimki de kaka diyor çiş diyor ama gel yapalım lazımlığa deyince kaçıyo ben de ısrarcı davrnamıyorum peki annecim diyorum sanırım yakında tuvalete de alışıcaz

slm kızlar nasılsınız küçük bey ve bayanlar nasıl konuşma meselesi benimde aklıma cok takılıyo ben istiyomki rahat cümle kursun herşeyi söylüyo ama kendinden 3 ay bi couk gördüm onun kadarda konuşmuyo bana göre mustafa konuşmuyo ama görenler daha ne olacak diyo benim merak etim cocukları konuşan arkadaşlar nekadar konuşuyo bu yaşta nekadar konuşması gerekiyor

Selam kizlar nartan in atesi dusmeyince solugu univ hast aldik kulagina bigazina baktilar sadece hafif kuzarmis hastalik viralmis oral olsa ilac kullanmaya gerek var ama bbu durumda gerek yok dedi ilac ta antibiyotik yani cok srvindim ...

Doktor ilaci icmiyor detince paranox fitil yazdi aldike kullandik iyi geldi sukur ama yineolmaz umarim...

Selam kizlar nartan in atesi dusmeyince solugu univ hast aldik kulagina bigazina baktilar sadece hafif kuzarmis hastalik viralmis oral olsa ilac kullanmaya gerek var ama bbu durumda gerek yok dedi ilac ta antibiyotik yani cok srvindim ...

Doktor ilaci icmiyor detince paranox fitil yazdi aldike kullandik iyi geldi sukur ama yineolmaz umarim...

cok geçmiş olsun nartana ilac başlamamakla iyi yapmışsın gecen hafta benim oglumda ateşlenmişti bogazında kızarıklık var ama ilaç kullanacak kadar degil dedi dr ateş için dolven ver 3 gün sonra konturole getir dedi götürdümde geçmişti yani antibiyotik kullanmaya gerek kalmadı inş nartan içinde gerek kalmaz

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız küçük bey ve bayanlar nasıl konuşma meselesi benimde aklıma cok takılıyo ben istiyomki rahat cümle kursun herşeyi söylüyo ama kendinden 3 ay bi couk gördüm onun kadarda konuşmuyo bana göre mustafa konuşmuyo ama görenler daha ne olacak diyo benim merak etim cocukları konuşan arkadaşlar nekadar konuşuyo bu yaşta nekadar konuşması gerekiyor
cnm benm bildiğim kadarıyla dr lar 3 yaşında sadece anne baba demesi bile yetrli nörolojik gelişme açısından diyorlar
yani biizmkiler son derece normalll
iyiyiz cnm siz nasılsınız
durun daha nası cümle kurcaklar şimdilik iki kelimelik cümleler bile anca işte.

cnm geçmiş olsun ben oğluşumun bi yeri ağrıyınca propa nın propolis di,e bi kremi var ondan sürüyorum boğazı ağrıyınca da aynen. hayat kurtarıyo valla evde bulundurun derim

nurancım antibiyotiğe gerek duymadıysa bu sevindirici bi haber çok şükür önemli bişey değilmiş bununla geçmiş olsun ..ben yazmıştım paranaxı canım çağana kullanıyorum ve çok etkisini görüyorum inatçı ateşte ve çok yüksek ateşte ama her zaman kullanmıyorum tabikii

selam kasimin guzel anneleriiiiii.... kasimda yaklasiyo hazirliklar basliyor sanirim. ben bu gune kadar ne mircana ne efeye hic dogum gunu yapmadim. bi tek gecen sene babasi yalandan kutlayalim dedi pasta almis oyle mum falan taktik kutladik guya. tam anlamadigi icin ve ilerde onun icin daha anlamli olsun diye bu senede yapmayi dusunmuyorum. kahvalti demissiniz biz cok cesit deniyoruz bi gun muhallebi bi gun borek bi gun tavada yumurta, krep, sandovic bi gun sutlu nesquik menemen artik aklima ne gelirse deniyorum. beyefendi cabuk sIkIliyor beyaz peynir zeytin yeniyor ama peynir cesitlerini deniyorum yada tost seklinde yiyor. domates yemiyo salatalik yiyo bazende hic bisey yemiyo kreste yiyomus. ben genelde yedirip cikiyorum ama yemedigi zamanalrda vaktim olmuyo israr edemiyorum. boyle idare ediyoruz.. konusma demissiniz cenesi hic kapanmiyor ne duyuyosa onu soylemeye calisiyor yari anlasilir yari anlasilmaz soyluyor. abisini papagan gibi taklit ediyor. hatta gecen gun bana seni ozledim dedi kreste :)) cumle kurmaya calisiyor abuk subuk olsada eh iste.. abi vurdu dovvv onuuu yu cok soyluyor.. mersi arret no viy sava fransizca kelimeleri :)) bide son zamanlarda fransizca saymaya calisiyo mircani gorerek. mircan beyde fransizca ona kadar saymayi ogrenmis bana ogretmeye calisiyo hasbam :)) cisini yapinca soyluyo wc gidiyoz yapmiyo ama kuvete yapiyo kaka yapinca koksada kaka yok diyor actirmiyor altini. sanirim kaka olayini cozdu utanma duygusuna gecti. kres iyi gidiyo sabahlari artik cok mutluyuz bakicilar efenin cok akilli oldugunu soz dinledigini ve istenilen seyleri aynen yaptigini soyluyor. ama evde hicte oyle degil. hele inadi tuttumuuu offf cekilmiyor valla. yalandan aglama bir seyi agliyarak yaptirma gibi seyleri deniyor ama ben pek kulak asmiyorum bi sure sonra normale donup anniiii bluuuu gibi imariklik yapiyo.. bizde durumlar boyle kizlarrrr...

deryacigim oncelikle kardesinin iyilesmesine cok sevindim. umarim her sey yoluna girerde herkez bi oh ceker. is ariyormussun buda iyi bir gelisme senin icin hic degilse kafani dagitirsin hem maddi hem manevi iyi gelir size. valla bu memleketin dr islerine bende cok sastim gozunu seveyim memleketimin hersey ne guzelmis orda..
nurancigim ek gidalarda simdilik fazla israrci olma bence yoksa hic yemez. once bir iki kasik vermeyi dene vede ac oldugu zaman dene. istemiyorsa hic zorlama. resimlerinden gordugum kadariyla cok iyi gorunuyor aytes kiloyu fazala kafana takma canim saglikli olsunda kilo sorun degil. naranimada cok gecmis olsun tamda krese basliyormus. kreste mikrop olayi daha fazla evet ama fazla mikrop goz cikarmaz :)) bagisiklik kazanir. ablam kizini oyle bir koruyorduki surekli hasta oluyodu ne zaman sokaga ciksa hastalaniyodu kiz. dr cocuklarin birazda mikroba ihtiyaci var vucutta mikrop olmazsa direnc yok olur demisti. hic unutmuyorum onu ben fazla takmam mikrop olayini...bide kendimden biliyorum kucukken sokak kiziydim top misket agaclara tirmanma ne ararsan vardi bende yani azcik erkek fatmaydim evcilik felan kiz oyunlarini sevmezdim hic cok sukur fazla hastalanmam. esim cok hastalanir grip falan bana gecmez cok nadir yani. mircanda benim gibidir. efe azcik bana benzemis daha hassas. sozun kisasi fazla dusunme sonucta hersey olacagina variyor.
meralim mertcik yeni yeni masraflar aciyor kisin basinda eh babasina kuvvet sana zahmet dolduru verin dolabini :))) canim gene cok guzel tiyolar vermissin bizde iki yas donemini hafif gecirmeyi umuyoruz insallah. yoksa hamilelikte naz tavir hic cekilmiyor valla.
sekercik hos gelmis sefa gelmissin cnaim. valla bi ara dedikodunu yapmadik degil :)) bizi birakti gitti diye.. hersey yolundadir umarim tarik nasil iyimi yeni gelismeler huylar varmi.
nagisim guzel itfayecim gene pozotif enerji yayiyorsun etrafa hep boyle ol emi bizide pozotiflestir :))
mine nesliyle fazla dalasma valla vir vir cenesiyle yer bitirir seni :)) videosunu izledim olduk gulmekten mircan anne bu kiz kim ne cok konusuyo dedi koptuk orda.. ayy bide parmagini gostermiyomu cocuklaraaaa valla cok tatli cimcime ama ben ogluma almiyim alanada mani olmayim diyorum o konusmasindan sonra :)))))) saka bi yana allah bahtini guzel yazsin butun cocukjlarimizin..
bircan sen nasilsin. kizin nasil yemesi duzeldimi hala puturlu yemiyormu. bide kayinvaliden nasil oldu acaba hastaydi ya allah sifa versin insallah..
esin, serap sizlerde iyisiniz insallah.. serap senin resimleri gordum oglusunun cok tatli minyatur erkek olmus :))

gurbet mektubu gibi oldu her kezi sordum cevapladim ya :)) hani filmlerde olurya muhtar okur herkez dinler o hesap.. elimden geldigince gundemi takip ediyorum kizlar ona gorede hatirladigim kadariyla toptan cevapladim. sizleri de bunalttim parkindayim ve ben kacarrrrrrrr

günaydınnn
şebocum hoşgeldin cnm iyi olmanıza sevindim uzun uzun yazamıyorum evraklar beni bekliyo
şekercik şu krem nedir propa nın propolis biraz anlatırmısın düşmelerde çarpmalarda etkilimi çişme morarmayıda önlüyomu

günaydın kızlar nasılsınız bakalım?bizler iyiyiz çok şükür...
şebnemcim hoşgeldin canım en son yazdıklarını okuyunca koptum gülmekten çok hoşsun yaa..efe alışmış kreşe maşallah ona hep söyllüyorum ya mircanın katkısı çok efede senin ufaklık nasıl hissediyormusun?

kızlar bugün akşamüstü size cevap yzıyordum oğlanb uyuyordu uyanıp geldi yanıma bastı bi düğmeye hoppp bilgisayar kapandı:(

hepinize teşekkür ederim ben de sizi çok özledim

grip aşısı ben yaptırmam çocuk bağışıklık kazanmalı bi de o aşı sonuçta bi mikroba yönelik değilmi?

tarık iyi ama az önce atından düştü:( alnı kocaman şişti morardı buz da koydurmadı ağladı fena oldum ben de, sonra azcık oynadık uyudu inş çok kötü olmaz biliyorum düşe kalka büyüycekler ama öyle de canı yanınca içim kötü oluyo işte napim

ben şimdiden doğumgünü derdine düştüm geçen yıl pek özenmemiştik malum hem yalnızdık hem de memleketten uzaktık şimdi eşim iş değiştirdi 15 dk yız onun ailesine, bizimkiler de bendeler hala, tarıka onlar bakıyo tarık hala emiyo biliyomusunuz:) o yüzden ben kardeşi olsun hem istedim hem istemedim bırakayım emsin dedim ama artık doğsa mı bi tane daha diyorum bi süredir korunmuyoruz ama sanırım gene geç olacak:( tarıkı 2 yıl bekledik biz. her neyse bu sefer babanne hala da gelecek doğumgününe daha bi özeniyorum işte çocuğun bişeyi de olsun yani, diş buğdayı kaldı hastane odasına özenmedik çocuğa oda bile hazırlamadık ama artık farkında herşeyin ben de güzel bişey hazırlayayım diyorum ve konuyu ortya atıyorum:) haydi bakalımmmm doğumgünü hazırlıkları başlasınnn:)))
bizim oğlan tam araba delisi, acaba diyorum bu sefer hazır pasta yaptırsak mı üstünde arabası da olsun:)
araba desenli balonlar
evde hazırlayacağım kek börek salata sarma nevinden şeyler
meyve suyu tabii
davetiyeye gerek yok çocuğun arkadaşı yok zaten
başka ne olsun ki doğumgününde bilemiyorum
hediye olarak da küp şeklinde oyuncak düşünüyorum babsı da uzaktan kumandalı araba alcakmış
hafta sonu gibip oğlana bayramlık aldık ayakkabılarını kendisi seçti giyinip ayna karşısına geçmeyi çok seviyor parfüme bayılıyor onun bi parfümü var bebek parfümü işte, saçını da tarıyo.
sizinkiler neler yapıyo kreşe gidenler mi var nasıl kreş durumları
işini söyleyen var mı
bizimki de kaka diyor çiş diyor ama gel yapalım lazımlığa deyince kaçıyo ben de ısrarcı davrnamıyorum peki annecim diyorum sanırım yakında tuvalete de alışıcaz

evet canım doğumgünleri yaklaşıyo bende senin gibiyim aslında ne oda yaptık,ne hastanede yaptık bişey nede geçen sene doğumgünü ben hevesliyim böyle şeylere bu senede güzel bişeyler yapmak istiyorum ama nasıl olacak kestiremiyorum.çağan daha pek bişey bilmiyo dediklerimizi anlıyo aslında ama biraz daha zamanın var sanırım ..yani öyle ben kıyafetimi seçeyim,yok bunu alalım vs yok bizde..çişini söylemiyo canım bi kaç kere denedim wcye fayansın üzerine oturmak oyun oynamak istiyo pisi,temizi bilmiyo bende daha zamanın var diye düşündüm ve seneye kaldı çiş faslımız..

şekercik,doğum gunu gurumuz nagiş o neler yapacak oğrenip,fikir alabiliriz.zira ben pek heveslı değilim bu sene için de.çunku olayı çok fazla ıdrak edebileceğini sanmıyorum oğlumun.aile arasında mini bir kutlama yapacağım sadece partı konseptı falan olmayacak.

şebnemcim sen çok yaşa emi,guldurdun yıne beni.aradada olsa yaz canım biz sıkılmadan okuyoruz merak etme.ıyı olmanıza,efenin kreşe alışmasına çok sevindin.minik adam fransızca kelımeleri bile kapmış,aferin oğluşa..

okuduğum kadarıyla bu donemde 20 kelime yeterlı,tabi biz anneler hep daha fazlasını istiyoruz:))çok takmamak,başka bebişlerle kıyaslamamak lazım aslında.
herşeyı kaptıkları bir donemdeler biraz uzerine duşunce birseyleri algılayorlar hemencecik.ben ozellıkle oğretmedim ama kıtap okurken resimleri anlatırken yada pepe izlerken vurgulanan şeyleri oğreniyor mert.sayıları oğrendi ama tam sıralı biçimde sayamıyor,şekılleri biliyor,çogu rengi biliyor.birkaç gundur sıfat tamlaması bile kullanıyor.mor çiçek,mavi üçgen diyor mesela.birde sıcak soğuk ve buyuk kuçuk kavramlarını oğrendi.tum bunlara karşı hala pek cumle yok.

hergun sabah ve oğle aktıvite yaptırmaya çalışıyorum artık.havaların soğumasıyla eve ıyıce kapanacağız ve bu yuzden neler yaptırabilirim değişik diye araştırıyorum.sizin boyle yaptığınız şeyler varsa ve paylaşırsanız sevinirim kızlar.
parmak boyası,kuru boya,pastal boya ile karalamalar yapıyor.üçgeni ogrendi üçgen çizebiliyor,onun dışında yaptıkları sadece karalama.bu çalışmlar el kaslarının gelişmesi için gerekli..

fasulye gibi mutfak malzemelerini kullanarak kaplar(buyuk ve kuçuk kavonozlar) arasında aktarma yapıyoruz.hunı de kullanıyoruz.mesela pet şişeye hunu yardımıyla fasulyeleri dolduruyoruz elimizle.bir sonrakı aşamada kaşıkla aktarma yapmasını isteyeceğim.keme şekerleri maşayla kavonoza koymasını istedim bugun once zorlandı bir kaç kez birlikte yaptık.sonra kendi yapmaya başladı.bugun gibi çeşitlı çalışmalar var,yaptıkça,ilgilenende olursa yazabilirim..

oyun hamuruyla almayı duşunuyorum en yakın zamanda.
onunlada çok guzel aktıviteler yapıyor bloglarda anneler...

ipe boncuk dizme oyuncakları var.sıparışını verdik ablama boncukçulardan buyuk renklı,değişik şekillerde boncuklar(tahta tercihimiz) alacak onlar ayakkabı iplerine dizeceğiz yakında:)

eşleştirme kartlarımız var onlarla oynuyoruz.

her ay bir yada iki kıtapla tanışıyoruz.

her ay meraklı minik dergisi alıp sayısız hayvan ismi ogreniyoruz ailecek:)pepeninde dergisi çıkmış ama ona bakamadık daha..

şimdilik aklıma gelenler bunlar,sizlerde ne var ne yok...

selam kizlar dun gece bir ara iyi olan nartan 1.5 saat sonra atesler icinde yanmaya basladi 40.8 falandi olctum bir de yalniz yatirdim ya yapmamaliymisim'
yaninda yatsam heran kontrol edebilirdim ve az biraz yukselince mudahale edebilirdim sonra fitil yaptim 3 saat 38-39 arasi dusmedi birturlu sonra 37.5 u
gordum ve uykusuzluktan gozlerim kapandi biraz babasi alnina bez koydu falan uyandigimda saat 8.30 du ve yine cok fazla atesi vardi yine fitil bu kadar
ust uste vermek iyi degilmis ama ne yapayim ki surup kesinlikle icmiyor su an itibariyle iyi atesi ama birden cikiyor birsey de yemedi biraz ekmek birkac
biskuvi kivi verdim muz verdim yemedi balli zencefil verdim yemedi balli zencefilli ihlamur verdim icmed.....

i allahim dua etmekten baska carem yok ilacsiz yemeden oglumun iyilesmesini sagla amin....

selam kizlar dun gece bir ara iyi olan nartan 1.5 saat sonra atesler icinde yanmaya basladi 40.8 falandi olctum bir de yalniz yatirdim ya yapmamaliymisim'
yaninda yatsam heran kontrol edebilirdim ve az biraz yukselince mudahale edebilirdim sonra fitil yaptim 3 saat 38-39 arasi dusmedi birturlu sonra 37.5 u
gordum ve uykusuzluktan gozlerim kapandi biraz babasi alnina bez koydu falan uyandigimda saat 8.30 du ve yine cok fazla atesi vardi yine fitil bu kadar
ust uste vermek iyi degilmis ama ne yapayim ki surup kesinlikle icmiyor su an itibariyle iyi atesi ama birden cikiyor birsey de yemedi biraz ekmek birkac
biskuvi kivi verdim muz verdim yemedi balli zencefil verdim yemedi balli zencefilli ihlamur verdim icmed.....

i allahim dua etmekten baska carem yok ilacsiz yemeden oglumun iyilesmesini sagla amin....

amin nurancım amin.canım ya şimdi yememesini takma,ateşi duşsun bir toparlansın bak nasıl atlayacak tabaklara.bol bol su içirmeye çalış ve ılık dışa sokun sık sık.geçmiş olsun tekrardan:(

Son düzenleme:
okuduğum kadarıyla bu donemde 20 kelime yeterlı,tabi biz anneler hep daha fazlasını istiyoruz:))çok takmamak,başka bebişlerle kıyaslamamak lazım aslında.
herşeyı kaptıkları bir donemdeler biraz uzerine duşunce birseyleri algılayorlar hemencecik.ben ozellıkle oğretmedim ama kıtap okurken resimleri anlatırken yada pepe izlerken vurgulanan şeyleri oğreniyor mert.sayıları oğrendi ama tam sıralı biçimde sayamıyor,şekılleri biliyor,çogu rengi biliyor.birkaç gundur sıfat tamlaması bile kullanıyor.mor çiçek,mavi üçgen diyor mesela.birde sıcak soğuk ve buyuk kuçuk kavramlarını oğrendi.tum bunlara karşı hala pek cumle yok.

hergun sabah ve oğle aktıvite yaptırmaya çalışıyorum artık.havaların soğumasıyla eve ıyıce kapanacağız ve bu yuzden neler yaptırabilirim değişik diye araştırıyorum.sizin boyle yaptığınız şeyler varsa ve paylaşırsanız sevinirim kızlar.
parmak boyası,kuru boya,pastal boya ile karalamalar yapıyor.üçgeni ogrendi üçgen çizebiliyor,onun dışında yaptıkları sadece karalama.bu çalışmlar el kaslarının gelişmesi için gerekli..

fasulye gibi mutfak malzemelerini kullanarak kaplar(buyuk ve kuçuk kavonozlar) arasında aktarma yapıyoruz.hunı de kullanıyoruz.mesela pet şişeye hunu yardımıyla fasulyeleri dolduruyoruz elimizle.bir sonrakı aşamada kaşıkla aktarma yapmasını isteyeceğim.keme şekerleri maşayla kavonoza koymasını istedim bugun once zorlandı bir kaç kez birlikte yaptık.sonra kendi yapmaya başladı.bugun gibi çeşitlı çalışmalar var,yaptıkça,ilgilenende olursa yazabilirim..

oyun hamuruyla almayı duşunuyorum en yakın zamanda.
onunlada çok guzel aktıviteler yapıyor bloglarda anneler...

ipe boncuk dizme oyuncakları var.sıparışını verdik ablama boncukçulardan buyuk renklı,değişik şekillerde boncuklar(tahta tercihimiz) alacak onlar ayakkabı iplerine dizeceğiz yakında:)

eşleştirme kartlarımız var onlarla oynuyoruz.

her ay bir yada iki kıtapla tanışıyoruz.

her ay meraklı minik dergisi alıp sayısız hayvan ismi ogreniyoruz ailecek:)pepeninde dergisi çıkmış ama ona bakamadık daha..

şimdilik aklıma gelenler bunlar,sizlerde ne var ne yok...

maşallah meral çok güzel aktiviteler yapıyorsun mertle bizde pek yok olmamasının sebebi ise çağanın hemen sıkılıp bize saldırması oluyo..dün 5 dkklığına komşuya bıraktı çocuklarla oynasın diye hemen ilkokula giden kızının saçlarını yolmuş,kafasına bişey fırlatmış şişirmiş ne yapıcam bu çocukla ya çok yaramaz çok işimiz var..dün akşam arabada uyudu eve geldik uyandı ve ne yaptıysam uyumadı babasından yüz bulduğu için normalde ama dün akşam her zaman olduğu gibi ne doğru düzgün yemek yiyebildik nede çay babası baktı olmayack yüz vermedi bende kızınca saat 11,15 bu arada yere yastığını koydu ve uyudu eğer babası ben kızınca yüz verseydi daha çooook uğraştırırdı bizi ..bugünde akşam arkadaslarla yemeğe gideceğiz çağan uyuyo şimdi uyansın annemlere gideceğim akşama kadar orda duracağım akşamda çağan annemlerde kalacak ben eşimin yanına gideceğim ordanda yemeğe çok bunaldım evde kaç gündür ya ..eşimde sağolsun kırmadı yorgun olduğunu biliyorum ama tamam dedi kırılmayayım diye ...bizden böyle habeler

nurancım ateşi çok yüksek evet bu kadar fitil vermek iyi değil ama bi gün ben dra sorduğumda dr hem fitil koy hemde dolven demişti ben ikisini bi arada vermesem olmazmı deyince çocuk havalemi geçirsin dedi önemli olan ateşinin düşmesi canım

maşallah meral çok güzel aktiviteler yapıyorsun mertle bizde pek yok olmamasının sebebi ise çağanın hemen sıkılıp bize saldırması oluyo..dün 5 dkklığına komşuya bıraktı çocuklarla oynasın diye hemen ilkokula giden kızının saçlarını yolmuş,kafasına bişey fırlatmış şişirmiş ne yapıcam bu çocukla ya çok yaramaz çok işimiz var..dün akşam arabada uyudu eve geldik uyandı ve ne yaptıysam uyumadı babasından yüz bulduğu için normalde ama dün akşam her zaman olduğu gibi ne doğru düzgün yemek yiyebildik nede çay babası baktı olmayack yüz vermedi bende kızınca saat 11,15 bu arada yere yastığını koydu ve uyudu eğer babası ben kızınca yüz verseydi daha çooook uğraştırırdı bizi ..bugünde akşam arkadaslarla yemeğe gideceğiz çağan uyuyo şimdi uyansın annemlere gideceğim akşama kadar orda duracağım akşamda çağan annemlerde kalacak ben eşimin yanına gideceğim ordanda yemeğe çok bunaldım evde kaç gündür ya ..eşimde sağolsun kırmadı yorgun olduğunu biliyorum ama tamam dedi kırılmayayım diye ...bizden böyle habeler

sağol deryacım ,merttinde oğle uzun uzun oynadığı yok canım ya bazen yapmak bile isteniyor.şimdi aktivite yapalım mı diyorum onaylarsa yapıyoruz zorlama yok.bazen 2,3 dk şanslıysam 10 dk suruyor en fazla.sıkılıp boyalı fırlattığı,fasulyeleri evin dort bir yanına dağıttığıda oluyor ve boyle olmasıda çok normal zaten yavaş yavaş daha katılımcı olacaklar.yaptıkça zevk almaya ıstemeye başladı mert,onceleri bilmediği için istemiyordu.bazen kendisi,kitap alıp gelıyor'oku'deyıp bana veriyor.valla çok hoşuma gidiyor.oncesinde çok kıtap yırmışlığı var şimdi arada yıne ucundan yırtsada genelde sayfaları çevirmek tercihi oluyor:))

deryacım oo iyisin hadi yemek derdin yok en azından.evet bende sıkılıyorum birkaç gun evde kalsam,iyi ediyorsunuz çıkmakla.

sağol deryacım ,merttinde oğle uzun uzun oynadığı yok canım ya bazen yapmak bile isteniyor.şimdi aktivite yapalım mı diyorum onaylarsa yapıyoruz zorlama yok.bazen 2,3 dk şanslıysam 10 dk suruyor en fazla.sıkılıp boyalı fırlattığı,fasulyeleri evin dort bir yanına dağıttığıda oluyor ve boyle olmasıda çok normal zaten yavaş yavaş daha katılımcı olacaklar.yaptıkça zevk almaya ıstemeye başladı mert,onceleri bilmediği için istemiyordu.bazen kendisi,kitap alıp gelıyor'oku'deyıp bana veriyor.valla çok hoşuma gidiyor.oncesinde çok kıtap yırmışlığı var şimdi arada yıne ucundan yırtsada genelde sayfaları çevirmek tercihi oluyor:))

öylemii o zaman ben tekrar denemeye başlayayım o zamann.bende tek çağan öyle sanıyorum ya bazen bütün çocukların bu evrelerden geçtiğini unutuyorum

Back
X