o nasıl oluyor yükleme yapılmaya test...sadece yemek öncesi ve yemek sonrasımı...
birde dr.un Tamer beydi galiba dimi...
Kızlar günaydın bende dün yaptırdım şeker yüklemesini ben sabah kalktıgımda sadece bı portakal yıyıp gıttım ve bana sadece o ılaclı suyu ıctım bı saat hıc yerımden kıpırdamadan oturdum oyle dedıler cunku :) sınra bı saat sonra sonuç olarak sadece 89mg yazıyordu daha doktora gostermedım sızce bu ıyımı ? cunku herkezınkı farklı olmus herhalde yaa :)
canlarım benim görümcemin de yüksek çıktı şekeri.
ne yemeniz ve ne yememeniz gerektiği konusunda bilgi verirmisiniz.
diyet listeniz nasıl
canım güzel söylemişsinde sabah portakal yiyip gitmek olmaz ki.Aç karnına yaptırman gerekiyor.
Kızlar günaydın bende dün yaptırdım şeker yüklemesini ben sabah kalktıgımda sadece bı portakal yıyıp gıttım ve bana sadece o ılaclı suyu ıctım bı saat hıc yerımden kıpırdamadan oturdum oyle dedıler cunku :) sınra bı saat sonra sonuç olarak sadece 89mg yazıyordu daha doktora gostermedım sızce bu ıyımı ? cunku herkezınkı farklı olmus herhalde yaa :)
Selamlar,
Sanırım 50mg'lık yüklemeyi yaptırdın ve açlık şekerine bakılmadı, sadece yükleme sonucu değerine baktılar. 50mg'lık yüklemeden 1saat sonrasında aldıkları kan örneğinde çıkan şeker 89mg/dl ise GTT'nin yakınında bile değilsin canım, o değerin 140mg/dl'nin üstünde olmaması istenir. Muhtemelen sende açlık şekerine bakılmadığından portakalın bir önemi yok bence, hatta portakal yükseltebilirdi bile... Bence gayet emniyetli taraftasın... Umarım bundan sonraki haftalarında da herşey yolunda gider...
İnşallah hepimiz sağlıkla, sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız...
günaydın arkadaşlar 50 grlık şeker yüklemesinden sonra 100lükte yüklendi sonuçları aldım ama malesef dr a gösteremedim.Açlık:73 1.ci saat:141 2.ci saat :119 3.cü saat:47 sizce nasıl malesef 10 gün sonra doktorum gelecek ozaman öğrenebileceğim
çok teşekkür ederim canım ilkinde değerim yüksek çıkmıştı o yüzden biraz endişlenmiştim(50 grlık yüklemede 153 çıkmıştı)hepimize Allah kolay versin. özellikle kolay bir doğum geçiririz inşallahDeğerlerin baya düşük canım şekerin yok hatta düşük diyebilir onunda çaresi aç kalmadan yemek :)
benimde geç kalınmış şeker yüklemem 31. hafta da yapılmış bulunuyor sonunda..neden yaptırmadın şimdiye kadar diyeceksiniz. 3 kere gittim her seferinde aksilik olurmu olur..beni bulur zaten..neyse bu zamana kadar sarktı...156 çıktı çok üzüldüm dr üzülme dedi diyet listesi verdi..ben zaten diyet listesindeki gibi besleniyorum allahım yaa...kafam acaip bozuldu..2 ayım kaldı maksimum..inşallah şeker benimde işime yararda kilo almam bu 2 ay içinde..yani ben veririm bebek alır...
aramiza hosgeldin dunur, gecmis olsun.
offf sorma dünürüm yaaa..sen nasıl besleniyorsun buarada.bide kaç ilo aldın canım...benneyaptımki
benimde geç kalınmış şeker yüklemem 31. hafta da yapılmış bulunuyor sonunda..neden yaptırmadın şimdiye kadar diyeceksiniz. 3 kere gittim her seferinde aksilik olurmu olur..beni bulur zaten..neyse bu zamana kadar sarktı...156 çıktı çok üzüldüm dr üzülme dedi diyet listesi verdi..ben zaten diyet listesindeki gibi besleniyorum allahım yaa...kafam acaip bozuldu..2 ayım kaldı maksimum..inşallah şeker benimde işime yararda kilo almam bu 2 ay içinde..yani ben veririm bebek alır...
kızlar yemekten 1 saat sonra seker olcumumu yaptım, 163 cıktıdelikafaduldenbugun tatlı yemistim yine bu olcum icin doktor bana yemeklerden 1 saat sonra dedi acaba ara ogunleri de kapsıyor mu bu? bir de acken de olcmemiz gerekiyor mu?
sanırım bu olcumler bizi biraz gaza getirebilir, ben bir sonraki ogunde dusurmek icin az yemegi dusunuyorum simdi mesela, ki az yemeyi ilk defa dusunuyorum cokacimcoook
Rehavetcim üzülmeni gerektirecek birşey yok, elbetteki her tahlilin sonucunun normal değerler içinde olmasını arzu ediyoruz hepimiz ama allah başka sorun sıkıntı vermesin canım. Bu arada 100mg'lık yükleme yaptırmayacak mısın, belki ondaki değerlerine göre gebelik diyebetin yoktur canım... Öte yandan ben zaten diyet listesindeki gibi besleniyordum demişsin ya, ne güzel işte canım hiç zorlanmayacaksın, bugüne kadar ki beslenmenle ilgili olan bir sonuç değil ki bu, çünkü bu gebeliğe özel, gebelik şekeri, plasentanın salgıladığı hormonlardan kaynaklanıyor, bazılarımızda (yani gebelik şekeri çıkan bizlerde) bu hormon pankreasımızın salgıladığı insülini baskılıyor ve kandaki şekerin hücrelere geçişini zorlaştırıyor ve bebeğe bol şekerli kan geçiyor, bebişte tombul oluyor, internetten baktığında dehşet riskler varmış gibi görürsün ama hiçbirimizin değerleri allaha şükür o düzeyde değil, diyetle de zaten kandaki şeker oranını dengelemeye çalışıyorlar tüm mantık bu. Ben daha öncede yazmıştım diyete başladığımdan beri sofraya aç oturmadım, yazılanları yemek zor geliyor bana... Bebeğinde kilo alıyor sen hiç merak etme, fırsat buldukça yürüyüş yap, egzersiz yap, hem kan şekerine, hem kan dolaşımına, hemde doğumun için faydalı canım...
Canını da sıkma, hep birlikte atlatıcaz ve inşallah sağlıkla, sağlıklı bebişlerimizi kucağımıza alıcaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?