- Konu Sahibi KIVILCIM28
-
Filizcim güzel bir başlık olmuş canım, ve gülhancım konunun fikride senden çıkmış sanıırım tebrik ederim,
Bana gelince tahmnimce beni artık tanıyorsunuz zaten :))) kendimle barşığım, özeleştiri yapacak olursam kağan konusunda pimpirik sayılacak kadar aşırı kontrollü desem çok ta yanlış olmaz :)))
Bunun haricinde affediciyim, bir süre sonra kızgınlıklarım küllenir ve aklımda kalan sadece güzel paylaşımlar olur , bu olayın geçerli olmadığı sadece 3 kişi var, kaynanam görümcem ve kaynatam, onları affetmek içinde çok uğraştım çünkü affedip geçmişe atmak ve bir daha anımsamamak insanı rahatlatan sağlıklı bir durum, ama asla haketmediğim bir muamele gördüğümden olacak fazlaca kırıldığımdan affedemedim, affedemiyorum... onlara kızmaktan çok acıyorum bunu farkettim
Güzel bir başlık olmuş tatlım ellerine sağlık a.s.
Bana gelince, eğlenceliyimdir. Hep gülerim. Hatta o kadar gülerimki insanlar beni hep dertsiz , tasasız sanırlar. Hasta yada ağlarken görseler şaşırırlar. Biz seni böyle görmek istemiyoruz derler. Halbuki öyle derin yaralar varki içimde. Yıllarca babasız büyüyen, keşke hep kış olsada babam 1 aylığına yanımıza gelse diye bekleyen, annemle babaannemin anlaşamadan aynı evin içinde yaşamasından sıkılan, her sıkıntılarında ortalarında kalmaktan bıkan, en güzel günlerimde abimin yanımda olamamasının üzüntüsünü taşıyan biriyim ben... Ama öyle severim ki gülmeyi...
Çok da inatçıyımdır. Bazen hiç iyi olmayabiliyor ama dediğim dedik biri oluveriyorum. Gözüm o anda hiçbirşeyi görmüyor...
Bide çok severim ben... Defdef'imi, eşimi, annemi... Bazen bu kadar iyi değil böyle delice sevmek diyorum ama elden birşey gelmiyor işte...
evet kızlar başlık güzel olmuş.bana gelince gerçi kendimi nasıl anlatırım bilemiyorum bazen beni tanımak değil yaşamak lazım derim.
gelelim bana
ben çok duygusal kılı kırk yaran titiz detaycı şüpheci bir insanda olması gereken en gıcık huylar sanırım bende var:) am herşey bir yana hayata sıcak bakan kimseyi kırmamak için yapıcı asla yıkıcı olmayan biriyim.sürekli gülerim neşeliyim moralim bozuksada ses tonumdan bile insanlar bunu anlar.ve hayatımda eşim ve kızımdan önce en değerli varlık annem ve kızkardeşimdir.şimdi onlara kızım ve eşimde eklendi tabi.....beni tanıyan herkes bunu bilir.hatta bu cümleyi yazarken gözlerim doluyoraklıma bişey taktımmı mutlaka yaparım aksi takdirde asla uyuyamam yapmam lazım.sonrası olmassa olmazlarım herşey düzenli temiz olmalı zamanında olmalı. eğer birini sevmiyorsam yada hiç ışık alamadıysam asla sevmek için çaba göstermem önyargılıyımdır...bide çok çocuk ruhluyum.pimfirikliyim.günde en az 20 kere annemi aramamdan her ne kadar herkes şikayetçi olsada..
ya kızlar daha çok şey var ama kısaca ve son olarak sevecenim yufka yürekliiyim sulugözüm inatçıyım arada gıcığım ama ne yapayım BEN BÖYLEYİMMMMMMMMMM... PINARINDAN DEDİĞİ GİBİ KIZIMI EŞİMİ ANNEMİ KIZKARDEŞİMİ AYRI BİR SEVİYORUM VE KORKUYORUM DA BABAMI KAYBETTİĞİMDE HAYATIN SONU GELDİ SANMIŞTIM AMA ONLARA BİŞEY OLURSA Kİ ALLAH IM KORUSUN ..... İŞTE O AN NE YAPARIM BİLEMİYORUM...
ellerine sağlık canım bencede çok güzel bir başlık olmuş....
bende çok çabuk parlayan dediğim dedik bazen haddinden fazla inatçı biriyim maalesef ama asla kin tutmam bana yapılan çok kötülükleri bile hemen affedebiliyorum burcunun dediği gibi tek affedemediğim kayınvalidem ve kayınbabam çünkü onlar bana çok fazla haksızlık yaptılar sürekli yalanlar iftiralar atıyorlar bunlarda beni çok yaralıyor...
hayatta en nefret ettiğim şey yalandır yalan söyleyen birinin hayatımda yeri ve değeri yoktur
bende gülmeyi çok severim oğluşum gibi zemuszemus çok fazla gülmekte iyi değil herhalde çünkü insanın durgun halleri çok belli oluyor herkes çok gülen insanları dertsiz tasasız sandıkları için hep senden gülücükler bekliyorlar annemlerle tlfnla konuştuğumdada hep mutlu konuşmalıyım eğer durgunsam hemen noldu hastamısın moralinmi bozuk eşinlemi tartıştın diye sıralayıveriyorlar kaydirigubbakcemile3
birde hayatımın anlamı ve hayatta yaptığım en doğru şey oğlum alperen kayram.... iyiki onu doğurmuşum anne olmak kadar güzel bir duygu yoktur herhalde şu kısa hayatta canım annemin canım babamın değerlerini şimdi çok daha fazla anlıyorum
çok fazla aile düşkünüyümdür annemlerle uzaktayım ama inanırmısınız günde herhalde 10 kereden fazla annemle ablalarımla ve babamla konuşurum hayatta anneme danışmadan hiç birşey yapmam nerede olursam olayım hemen annemi ararım anne bu böyle olacak şöyle mi yapayım böylemi diye ve onu dinlemediğim zamanlarda da hep hata yaparım...
bu arada eşimide unutmayayım onuda çook seviyorum alınıp darılmasın yazdıklarımı okuyamasada belki hissederkaydirigubbakcemile3lülülülülülü
Güzel bir konu açmışsın kıvılcım tebrik ederim canım
Bana gelince ben parçalanmış bir ailenin büyük çocuğu olarak hep güçlü olmak zorunda kaldım hayatta hiç bir zaman birinin kanatları altına girme şansım olmadı genelde sarıp sarmalayan toparlayan anaç bir yapım var bazen çok inatçı aniden sinirlenen sürekli kendiyle savaşan bir olumsuz bir olumlu elifle hayatı paylaşan bir kişilğim benimde genel olarak çok kırılgan bir yapım vardır bazen karşımdaki kişinin bir bakışı yüzündeki ufak bir mimik tarif edilemez bir şekilde üzer yaralar beni o zaman herşey ufalır biter dünyanın sonu gelir sanki ama oğlak burcunun vermiş olduğu soğuk mesafeli ve kendinden emin dış görünüşüm bu zaafımı gizler adeta bir zırh gibi paylaşmayı severim ben sadece bir konuda bencilim oda sevdiklerim konusunda annemi dahi kıskanırım hala kız kardeşimden :)belkide hayatın getirdiği zorlayıcı şartlar yüzündende biraz fazla paranoyağım hayatım hep savaşmakla geçti şimdide yara almış bir evliliği kurtarma çabasındayım bir hasta insan gibi onu yeniden sevgimle özverimle iyileştireceğim bunu biliyorum yuvam için kızım için elimden geleni yapıyorum ve biliyorumki bir gün Herşey Çok Güzel Olacak.
aslında okuduğum yazıların hepsinde biraz kendimi buldum kızlar inanır mısınız?
pınar'ın ve erzen'in güler yüzlülüğü. hatta erzen'in dediği gibi, sürekli güleryüzlü olduğum için bazen hafiften moralim bozuk olsa herkes farkeder. hatta telefondan annem bile!
erzen ve Filiz'in ana kuzuluğu. bende her şeyi anneme danışırım.bildiğim bir pastayı veya yemeği yapacağımda bile.
Tülay'ın sulugöz ve inatçılığı. Burcu'nun affediciliği... ve daha birçok örnek.
bunların yanında kendimi en iyi anlatabileceğim özelliğim, güçlü duruşum. etrafa karşı olaylar karşısında çok güçlü dururum. ama içime bir baksanız... çok sulugözümdür aslında ama ağladığımı eşim hariç diğerleri çok nadir görürler. işte bu da güçlü görünme çabamdan kaynaklanıyor. hele en zor anlarımda bile annemin ağladığımı görmesini asla istemem! (mesela bugün,topikte bahsettim,bir trafik kazası geçirdim. okula giderken bir diğer arabaya çarptım. sinirlerim çok yıprandı,çok korktum. ama herkes beni çok rahat gördü.öğrencilerim,öğretmen arkadaşlarım,eve gelince komşularım. taa ki eve,eşimin yanına gelene kadar...)
balık burcunun çoğu özelliğini taşırım. çift karakterlilik de dahil. hangi olaya nasıl tepki vereceğimi kimse kestiremez.
çok neşeliyimdir. kendim dahil herşeyle dalga geçebilirim. sıcakkanlıyımdır. girdiğim ortamlarda hemen arkadaşlıklar kurar ve etrafımdaki insanların yaşı ne olursa olsun sevilirim. benden küçüklerdense daha olgun insanlarla vakit geçirmekten,sohbet etmekten daha çok hoşlanırım. çünkü bende yaşıma göre çok daha olgun bir yapıya sahibim.
kin tutmam. sen beni bir kere aradın,ben seni on kere aradım gibi hesapların arkadaşlığı yıprattığına inanırım ve asla yapmam. olaylara hep iyi yanından bakarım. bana bir iyilik yapıldığında asla unutmam, ve ona 2 iyilikle karşılık veririm. ama kötülüğü unutabilirim. KISACA BEN BİR SEVGİ PITIRCIĞIYIM:lepi:
Filizcim öncelıkle ellerıne ve yureğine sağlık...
Gelelım Bana,,,60 yaslarında bıle elele pazara,carsıya gıden bı anne babanın kucuk kızıyım.Cok sevgı dolu ve mutlu bır cocukluk gecırdım.Bır tane canımı verebıleceğim abım var o benım hayat kılavuzum.
İtiraf sıtesı gıbı geldı bır an.Gulhan nasıl mı?Bu yasına kadar hep mantıkla hareket eden,duygularını acılarını cok ıyı gızleyen bır kadın.İyi mi tartısılır.Ve ben ask ınsanıyım arkadaslar içim kıpır kıpır edıcek hep benım.Ya ikilı ask yasıycam,kısın kara yada yazın bahar cıceklerine heyecanlanıcam.Hep muzığım acık olucak benım.Ruh halıme göre takılıcam.Bı gun luz casal dınlerken ertesı gun müslüm dinlincem.Ama melodı hep olucak kulaklarımda.
Oğlak burcundan olsa gerek inat,hırs ve lıderlık en lerımdır hayatta.Ve cok bencılım malesef.Kendı mutluluğum herseyden önce gelıyor hep.Çok kolay rest cekerım herseye.Derler ya gözunun yasına bakmam hıçbırseyın.Bu esımde,canımda olsa.Ama oğlum sanırım bu huyumu yerın altına gömdu.Bazen cok dusunurum ben anac bı ınsan neden değilim dıye.Loğusalık depresyonum sanırım bu nedenlerden tavan yaptı ve daha yenı yenı kendımı iyi hıssetmeye basladım.Benden önce bırı vardı yasamımda ve bu bana cok ağır geldı.Tarıfsız bı sevgıydı hayatta ve ben bunu kabullenemedım.Ona rest cekemezdım sılemezdım hayatımdan.Kendıne asık bı ınsan olan ben yerını Boraya bıraktı.Zor bı surectı ama sanırım basardım.
Hep dık durdum yasama.Korkum hıç yok bu hayatta nedense, ben ayaklarımın üstünde dururum hep.En kötü seneryoda olsa basarırım gıbı gelıyor.Bunların yanında içinde fırtınalar kopan ama gözyaslarını gerektığınde ıcıne akıtan bır insanım.İstemem kımsenın görmesını.Severım yanlızlığıda,kalabalık kadar.Saatlerce kıtap okuyabılırım, yanlız kalabılırım.Ama gunlerce sokaklarda da gezebılırım..Çelışkılı bır kışılık anlıycağınız.
Bıraz olumsuz oldu sankı.Kelımelerle ifade edemem aslında cok rahat kendımı.Arkası yarın dıyelım o zaman devamı gelıcek.Ve bu ıtıraf benı acaıp rahatlattı arkadaslar.Saatlerce yazmak ıstıyorum kendımı.Ve keske dışardan bırı benı yazsa nasılım acaba cok merak ederım bunu.
çok güzel bir topik olmuş herkesi yakından tanımak adına
filizcim kutluyorum sizi
ay süper bi baslik olmus..eline saglik filizim :) kafami bi toparlayip önce sizi analiz edicemsonra kendimden dert yanicam :))
ben kaçırmışım bu topiği
tuba bahsettince baktım şimdi
Filizcim tebrik ederim çok hoş bi konu olmuş,uzun uzuzn yazıcam bende sonra
filizcim geri kalanı yazayım karmaşık olunca insan kendini anlatamıyor:))
evet gelelim yine bana.ben kendimi çok güçlü bulurum lise ve üniversite hayatım boyunca hep kendi ayaklarım üzerinde durdum.maddi olarak.hatta babam vefat etmeden 1-2 gün önce komşumuza demişki ölürsem biliyorumki tülay çok güçlü erkek gibi o kendini korur kollar gözümde arkada gitmez ama diğer çocuklaırm için aynı şeyi diyemicem demiş.bu 5 yıl oldu beni hala etkiler ve ben günün her saatinde babamı ve onu en son gördüğüm anı gözümün önünden hiç atamam((evlenirkende öyle herşeyimi kendim yaptım hiçbişeyimi kimseden destek görmeden en iyi şekilde yaptım. zaten ailem ve akrabalarım bu yönümden dolayı beni hep takdir ederler hoşumada gitmiyor değil:)) bu yüzdende içimde hiçbişey ukte kalmamıştır.sadece allahım bana sağlık ve güç versin herşeyin üstesinden gelirim. sonracıma çok neşe doluyum bitmek tükenmek bir enerjim var.iyi bir eş olduğuma inanıyorum tabi eşim bu durumdan dolayı fazla tembel oldu.çünkü meyvesi dilimlenip ayağında çayı karıştırılıp ayağında ev her zaman temiz hergün çeşit çeşit yemek sonra kıyafetleri her zaman ütülü ve hergün banyoda giyeceği herşey hazır ve ben herkese ağzının payını veren insan eşime şimdiye kadar sen bile dememişimdir.her tartışmada susan taraf ben oluyorum niyeyse:) bunları niye anlattım çünkü allttan almayan ben herkese bağıran çağıran ben eşim sayesinde uysal bişiy oldum:)) neşeli sempatikk güleryüzlü cana yakın vayy ben neymişimya:)) kızlar ya valla bunları yazarken geçmişe şöyle bir gittim heralde daha anlatsam kk yı kapatırlar sayfalar yetmez:))
Filizcim süpersin,fikir benden ama önemli olan adımı atabilmek sen bunu gayet güzel yapıyorsun,edebiyatın hep 100 olmuştur heralde okul döneminde,bayılıyorum anlatımlarına..süpersinn..
En kısa sürede bende yazıyorumm..Şimdi oğlum uyurken çorbasını yapmam lazım..
bende yazcam kızlar bekleyinnnn biraz hazırlanmam lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?