- Konu Sahibi KIVILCIM28
-
semracım babanın mekanı cennet olsun.allah rahmet eylesin canım.yazın çok güzel olmuş gerçekten ..
kızlar ben bu topiği çok sevdim valla. her yazılanı dikkatle okuyorum .
filizcim eline sağlık canım..
Rica ederim canim.a.s.
önce sizden baslayayimmmm :))) bendeki sizden bikaç şey yazmak geldi içimden :) elbet bende size ait cok fikir vardir ama bikac tanesini burda söyleyecegim :) cünkü herkes için ayni ölcüde fikrim yok :) kimse alinsin gücensin istemem :) oyuzden birkac özellik yazayim benim penceremden :)
benim sende en sevdigim şey gerektigi kadar rahat olman pinarcim..elbet yeri geldiginde hepimiz panik oluyoruz,titiz oluyoruz..malum artik anneyiz :)) ama anne olsada insan rahatligindan bişey kaybetmemeli..cocugu problem yapmamali..cocukta onun bi kolu gibi olmali..2 kolunla nasil yasiyorsan hayati 3.kolun olan cocugunlada öyle yasayabilmelisinsende en sevdigim şey bu sonra bide ince düşüncelisin..anneannemin vefatinda beni aramiş olman belki senin için cok siradan bişeydi..ama benim için hiçte öyle degildi..insan öyle bi durumda okadar ihtiyac duyuyorki tanidik bir sese..tekrar teşekkür edeyim lafi gecmişken sonracimaa..saf degil ama iyi niyetlisin..yani sana bişey söyleyince "acaba yanliş anlarmi? acaba kötüye cekermi? acaba alinirmi?" diye düşünmüyor..düz bakip düz anliyorsun..ne deniyorsa onu anliyorsun gereksiz alinganliklarin yok
bana tülay deseler "sementha" derim :) herşeye yetişen,gerektiginde cadi gerektiginde yufka gibi,gerektiginde cok hassas ama safliga kacmayacak derecede bunu koruyabilen birisin :) zamanla kapilarini acan fakat ozamana kadar mesafeyi titizlikle koruyan birisin :) yani burdan gördügüm kadariyla böylesin :)
sen cok tatli birisin aysecim :) güleryüzün tee kahramanmarastan buraya yansiyor gercekten :) tam manasiyla pozitif bi insansin..gerektiginde cok ciddi olup gerektiginde geyigin doruklarina tirmanabilirsin :) oglusuna melih kaan ismini veriş zamanlarin aklima gelince gercekten inatci bi kişiliksinama kötü manada inat degil..hrs olarak degil..sadece tuttugunu koparmak diyelim biz ona
filizcim canim senin hakkinda aklima ilk gelen "gözlemci" olur sanirim :) cok iyi bir gözlemcisin..eşin için,cocugun için,hatta bizim içinde :) sonra..hani bazi insanlar vardir ya bi kahve icip kalktiginda yaninda kalan sadece kahve degil bircok şey olur..sen öyle birisin..illaki bişeyler ögrenir,illaki bi noktada bulusur insan seninle :) icine kapanikliliğin hayata kapatmamiş seni ama insanlara temkinli yaklasmayi ögretmiş sana..yogurdu üfleyerek yiyor gibisin bircok konuda :) kelimeleri öyle güzel kullaniyorsunki sanki senin yazdigini okumuyoruzda filmde izliyor gibi oluyoruz :) oluyorum diyim yada :)
Gözlemde benden asagi kalir yanin yok Tubis. Kendi adima konusayim, cok iyi analiz etmissin beni. Iyi mi yoksa kötü mü bilemiyorum, sessizligimden olsa gerek, cok dikkatli, gözlem gücü yüksek biriyim. Bazen görmemem gerekeni görüyor ya da ufacik bir mimik ya da ses tonundan bile hissediyorum karsimdakini. Esim bunu dogaüstü güclere bagliyor bazen sakayla karisik. Hatta Türkiye yasadigimiz yillarda, fal bile baktiriyorlardi bu konuyla hic alakam olmamasina ragmen. Ama zamanla alistim hatta keyif almaya basladim bu isten. Neyse bu detaya saripta ana konudan kopmayalim. Kendini anlatmaya baslamadan önce, bizleri anlatmanda ayrica cok güzel olmus. Ellerin dert görmesin.
herkesi elimden geldiği kadar okumaya çalıştım ve şunu gördüm herkes hemen hemen hissettiğim gibi
bana gelelim...
ben inatcı,mükemmelliyetci,açıksözlü,dobra,sinirli, haksızlığa tahammülü olmayan titizzz biriyim
çocukluğum harika sevgi yumağa içinde geçti
babamın saçlarımı taradığını beni yıkadığını hatırlıyorum...
ama genç kızlığım için aynı şeyi söyleyemiyorum...
ben 16 yaşımdayken, amcamı 3 ay sonra babannemi,3 ay sonra halamı kaybettik
babam bu yıkımlardan çok yara aldı ,ama en kötü olanı ise babannemin ölümünde
annemin aklını yitirmiş olması bizim için kabus dolu günler gelemişti
annem beni ,kardeşimi, hiç kimseyi tanımıyor sürekli kriz geçiriyordu
babam kayıpların arkasından anneme olanlar için daha çok üzülüyordu
annemle ilgili yaşadıklarım buraya yazmakla bitmeyecek şekilde
ama en acı şey o sevgi dolu aile gitmiş ,tahammülü olmayan bir baba
kendinden bile haberi olmayan anne,bense lise son sınıfı bitirmeye çalışırken
omzumda evin ve kardeşimin yükü ..kardeşim en şansızı bu hikayede
çocukluğu berbat geçti...
babamı tanıyamıyordum o kadar mutsuzdumki ...en acısı hergece yatarken acaba bu gecede annem kriz geçirirmi...okula giderken acaba annem bugünden camdan atlamaya çalışırmıydı
zaman böyle akarken yaşadığım sıkıntılardan olsa gerek eşimi hiç tanımadan evlenmeye karar verdim..
daha 18 yaşında evimden kaçış yolu olarak bunu gördüm...
ve ben evlenirkende annem hastaydı..malesef annemi hastanede beklerken gelin oldum ben
eller hazırladı herşeyimi....
hayatımın kumarını oynamıştım neyseki kaderim bana en büyük ikramiyesi eşimdi
eşimden sonra ikinci hayatım geldi....
ama hayat bana hiçbirşeyi kolay sunmadı
işhayatımda tırnaklarımla geldim konumuma
evililiğimde sabrımla çalışkanlığımla herşeyi elde ettim..
anne birsen derseniz çok zor sahip oldum bebeklerime, aşklarıma
zor yollardan geçtim,ama çok rahat bir anneyim
azcıkda despotum sanırım...
ama kuzularımla ilgilenmez gibi gözüksemde göz ucumla herzaman takip ederim
herşeylerini kusurusuz yapmaya çalışırım ....
tubanın dediği gibi onlarla bir bütünüm ,bebeklerim var diye kendimi hiçbişeydem
soyutlamadım heryerde herşeyde yetişir duurmdayım....
hayatta hiçbir sevgi bana gerçek gelmiyor çocuklarıma duyduğum sevgi kadar..
ve benim için tek gerçek onlar .....
Birsen, tüylerim diken diken oldu. Yasam bazilarimizi cok kötü siniyor bazen. Sen sinavlarini yüzakiyla gecmissin simdiye kadar, bundan sonra da gececegine inaniyorum. Cünkü acilarin var sana yol gösterecek olan. Ama dilerim bir daha böyle büyük acilar yasamazsin hic bir zaman.