-2009 Mayis Annelerininin Portreleri-

Kizlar Selamlar,

Marquez'in, "Anlatmak icin Yasamak" kitabi geldi aklima yazdiklarinizi okurken. Ben cok severim bu kitabi ve hayattan aldigim keyifte, hep anlatmakla dogru orantilidir. Insan, anlatmadan nasil tanir kendini, en giz'li kalmis köselerimize ulasmanin, en güzel yoludur bence anlatmak. O yüzden olabildigince güclü bir hevesle anlatmaya devam etme umuduyla...

cokk güzel başlıkkk olmuş canım ...
ama şimdilik benden birşey beklemeyinnn....
hayatımı yazsam roman olurr ::)))))))))))

malum ev taşıma telaşındayım yerleşeyim inşAllah uzun uzun kendimi kelimelere dökerim :)

dun gece keşfettım bu topıcı cok cazıp geldı benım yaramazlardan cok sık gıremedıgım ıcın burdanda sızı dınlemek ayrı bır tanıma yontemı gercekten
benım kuzular uyurken gelelım bana
sinirli ınatcı herseyı kendım yapmak ısteyen kım olursa olsun bana ufacıkta olsa mudahale edılmesıne ızın vermeyen ınsanları sevmeyı onları tanımayı muhabbet edıp kalabalşık ortamlara gırıp yasamayı seven bırıyım
16 yasıma kadar sımarık ısteklerı yapılan babamla her yarıyıl ve tatıllerı beraber gezerek gecıren ve bundan cok keyıf alan bırıydım babam cok guzel kişilikli bır ınsandı nasıl yapardı bılmıyorum ama agzından söz bırkere cıkar ve karsısındkaı kım olursa olsun onu dınler dedıgını zevkle yapardı....16 yasımdayken hayatta hıcbırsey olmaz dunya yıkılsa babama bırsey olmaz sandıgım babam kollarımda hayatını kaybettı ondan sonra dunyam tamamen degıştı annem dahıl herkesden nefret eder oldum neden bır başkası degılde babam öldu dıye
ama bana okadar guzel şeyler ogrettıkı artık ben bıttım derken bır baktımkı hıcte bıtmemışım babam varken bıle bukadar guclu dgeıldım hep ona guvenırdım cunku ondan sonra herseyı kendı hayatımda kendı yapan bırı oldum bu yasıma geldım hala hıcbırseyı yapmam edemem dıye korkum yoktur hayatmı ondanda korkum yok cok canımı acıtmaya calıştı sımdıye kadar ama beceremedı sırf ınatcı oldugumdan sanırım :)) canımın acıdıgı zamanlar oldu ama hep toparlanabıldım
dısardan ınsanlara benı sorsanız semra kadır gecesı dogmuş cok şanslı derler ama işte hersey dısardan gorundugu gıbı olmuyor
ınsanları semeyı sevıyorum hemde bıraz fazla sevıyorum buda aslında benım zayıf noktam cunku bu sevgı bazen canımı acıtabılıyor onlardan gelen kucuk seylere kırılıp uzulebılıyorum ...
hayatımda onem vermedıgım kışıler umurumda olmaz arkamdanmı konuşmuşlar benı sevmıyolarmı umurumda bıle degıl yuzume soyleyemeyen arkamdan soylese ne olur der gulup gecerım
.........benım duşmanım bıle karakterlı olmalı kışılıgı guclu ınsaları sevıyorum yalan soyleyen ıkıyuzlu ınsanlara ıse tahmmulum hıc yok
hayatımdakı en onemlı ınsalar aılem arkadaslarım ve hala benım ıcın cok degerlı olan ılk sevdıgım ınsan bunlarsız hayat dusunemezken hayatıma ıkı mukemmel şey gırdı nazlı ve burak ıkısının hayatıma gırmesıyle butun öncelıklerım degıstı suan ılk once kızım ve oglum gelıyor onlar oldukdan sonra hayatıda bır başka sevdım ıyıkı varlar benım yaşam kaynagım onlar.........
bu arada kk yı unutmamam lazım en kotu ve en guzel gunlerımde hep yanımda olan bırsuru arkadasım burdakı bag benım ıcın cok kıymetlı cunku karsılıksız gercekten ıcten gelen bır dostluk var neyle kıyaslanabılırkı bu iyiki varsınız kızlar laf olsun dıye soylenmış bır soz degıl bu gercekten hepınızı cok sevıyorum...
buda benım bıraz hayat hıkayem gıbı oldu ama ınsan hayatından ornekler vermeden kendını nasıl anlatabılırkı :))))))

evettt cidden güzel olmuş şöyle bir durup düşündüm ,imrendim babasıyla güzel bir ilişki yaşayan kızlara hep imrenmişimdir çünkü
Allah babanın mekanını cennet etsin Semracım

evettt cidden güzel olmuş şöyle bir durup düşündüm ,imrendim babasıyla güzel bir ilişki yaşayan kızlara hep imrenmişimdir çünkü
Allah babanın mekanını cennet etsin Semracım

sagol canım benım ınsallah ılerde kuzularımızda abablarıyla guzel bır bag kurarlar [/B]

Semra'cigim, baban artik hayatta degil ama aslinda senin yasaminin her karesine islemis hala senin kilavuzun belkide. Ne mutlu sana ki, gurur duydugun bir baban varmis...Allah mekanini cennet etsin...

Kolay gelsin Hülya'cigim. Baslik nasil olsa burda, diledigin zaman yazarsin, bizde soluksuzca okuruz...

semracım babanın mekanı cennet olsun.allah rahmet eylesin canım.yazın çok güzel olmuş gerçekten ..

kızlar ben bu topiği çok sevdim valla. her yazılanı dikkatle okuyorum .

filizcim eline sağlık canım..

Semra'cigim, baban artik hayatta degil ama aslinda senin yasaminin her karesine islemis hala senin kilavuzun belkide. Ne mutlu sana ki, gurur duydugun bir baban varmis...Allah mekanini cennet etsin...

cok sagol canım gercektende hala hayat kılavuzum birsey yapıcak olsam veya bırseye karar verıcek olsam hemen dusunurum babam olsa ne yapardı acaba dıye
bırlıkte yaadıgımız kısa zaman oldu ama bır omre bedeldı derım herzaman

bugun bırsuru rahmet aldı babacımın ruhu cok sagol bacım

önce sizden baslayayimmmm :))) bendeki sizden bikaç şey yazmak geldi içimden :) elbet bende size ait cok fikir vardir ama bikac tanesini burda söyleyecegim :) cünkü herkes için ayni ölcüde fikrim yok :) kimse alinsin gücensin istemem :) oyuzden birkac özellik yazayim benim penceremden :)

benim sende en sevdigim şey gerektigi kadar rahat olman pinarcim..elbet yeri geldiginde hepimiz panik oluyoruz,titiz oluyoruz..malum artik anneyiz :)) ama anne olsada insan rahatligindan bişey kaybetmemeli..cocugu problem yapmamali..cocukta onun bi kolu gibi olmali..2 kolunla nasil yasiyorsan hayati 3.kolun olan cocugunlada öyle yasayabilmelisin sende en sevdigim şey bu sonra bide ince düşüncelisin..anneannemin vefatinda beni aramiş olman belki senin için cok siradan bişeydi..ama benim için hiçte öyle degildi..insan öyle bi durumda okadar ihtiyac duyuyorki tanidik bir sese..tekrar teşekkür edeyim lafi gecmişken sonracimaa..saf degil ama iyi niyetlisin..yani sana bişey söyleyince "acaba yanliş anlarmi? acaba kötüye cekermi? acaba alinirmi?" diye düşünmüyor..düz bakip düz anliyorsun..ne deniyorsa onu anliyorsun gereksiz alinganliklarin yok

bana tülay deseler "sementha" derim :) herşeye yetişen,gerektiginde cadi gerektiginde yufka gibi,gerektiginde cok hassas ama safliga kacmayacak derecede bunu koruyabilen birisin :) zamanla kapilarini acan fakat ozamana kadar mesafeyi titizlikle koruyan birisin :) yani burdan gördügüm kadariyla böylesin :)

sen cok tatli birisin aysecim :) güleryüzün tee kahramanmarastan buraya yansiyor gercekten :) tam manasiyla pozitif bi insansin..gerektiginde cok ciddi olup gerektiginde geyigin doruklarina tirmanabilirsin :) oglusuna melih kaan ismini veriş zamanlarin aklima gelince gercekten inatci bi kişiliksin ama kötü manada inat degil..hrs olarak degil..sadece tuttugunu koparmak diyelim biz ona

filizcim canim senin hakkinda aklima ilk gelen "gözlemci" olur sanirim :) cok iyi bir gözlemcisin..eşin için,cocugun için,hatta bizim içinde :) sonra..hani bazi insanlar vardir ya bi kahve icip kalktiginda yaninda kalan sadece kahve degil bircok şey olur..sen öyle birisin..illaki bişeyler ögrenir,illaki bi noktada bulusur insan seninle :) icine kapanikliliğin hayata kapatmamiş seni ama insanlara temkinli yaklasmayi ögretmiş sana..yogurdu üfleyerek yiyor gibisin bircok konuda :) kelimeleri öyle güzel kullaniyorsunki sanki senin yazdigini okumuyoruzda filmde izliyor gibi oluyoruz :) oluyorum diyim yada :)

seninde söyledigin gibi bana burcu deseler "bayan pimpirik" derim :) ama bunu daha cok hamilelikte yasadigin olaya bagliyorum..gerci senden daha uzun bi süre bende yasadim bunu..ama insan ayni olayi bile yasasa her insan farkli bir dünya..sonracima bilincli ve bilgili bi annesin..şimdi fark ettimde seninle annelik ve bebekler konusu dişinda pek bişi paylaşmadik biz ya..cünkü baska bişi gelmiyor aklima :) hamileyken daha cok konusurduk sanki..şimdi pek vakit kalmiyor sipaciklardan :)

canim senide zamanla dahada iyi taniyacagiz inşaAllahh

zor şeyler yasamissin gercekten..inşaAllah dedigin gibi bunuda asarsiniz ve cok mutlu bi yuvaniz olur clariescim :)

sen bana tamamen eşimi hatirlatiyorsun :) oglak burcunun marifeti sanirim :))) şunu bilirim,ben böyleyim,şöyleyim asla demezsin sende :) zamani geldikce anlar insan seni :) herkese herseye karsi bi güclü durusun var..oraya buraya cekilecek bi insan degilsin..kendi dogrularin var ve onlari kolay olusturmuyorsun,iyice analiz edip araştirip öyle olusturuyorsun ve bunlari degistirmiyorsun..kafaya bişi koyduysan kesinlikle yaparsin :) bunu diyet konusunda beni sollayarak cokta güzel gösterdin şöyle oturup keyif yapilcak bi hatunsun :) gelsin kahveler,gitsin caylar bencilliğin kötü manada degil gibi geliyor bana..yani eşimden de biliyorum..o da bencildir..ama hep ben hep ben olarak degil..nasil anlatsam ki kendi istegiyle birlikte benimkinide yapar eşim..mesela dişardan yemek söyleceksek o pizza söyler,ben mc..ben yeri geldiginde pizzayada uyarim..ama o asla mc'e uymaz..bunu agiz tadi olarak düşünme :) bu sadece bi örnek..kendi istediginizden vazgecmezsiniz..ama bunu baskasini kirmadan yaparsiniz..

gercekten iyi niyetlisin..uyumlusun..buda kendine olan güveninden kaynaklaniyor bence..kompleklerin yok..bu belki dişaridan cok burnu büyüklük gibi görünebilir ama sen bunu uyumlulugunla cok güzel dengeliyorsun..

sen var ya sennnnnn canimsin benim :) kiz sana ne yazayim ben :) daha dogrusu nerden baslayayim bilemiyorum ki :) cok tatlisin..cok cadisin..cok komiksin..tam biz lazsin :) gece 12den sonrasinda %100lazsin :)))))) anladin sen onu p iyiki seni tanimişim kiz :) hamilelik zamanlarinda bikmadan usanmadan beni dinlerdin,teselli ederdin :) bak şimdi duygusal moda geciş yapicam elimde olmadan :) sohbetin okadar tatliki insan seni msn'de birakip uyuyamiyor :) cok iyi niyetlisin..pinara dedigim gibi insan seninlede cok rahat konusuyor..ne diyorsam onu anliyorsun :) hatta anlamakla kalmayip cevabi yapiştiriyorsun cogu zaman sana takilmak,seni kizdirmak büyük bir keyiff :) ama biliyorumki o güleryüzünün,o umursamaz tavrinin altinda cok ince düşünceli bi semros var :) geyige vursanda cogu zaman yeri gelince ciddiyetinde tavan yapabiliyor :) sana seni anlatmaktansa kisaca iyiki tanimişim seni diyeyim ben sana :)

tuba beni bekliyorlar çıkmam lazım ama sana cevp yarın yazıcam:)) öptümm seni çok

hoşçakal canim öp kizini benim için :) seni öptüm mucksssssssss

herkesi elimden geldiği kadar okumaya çalıştım ve şunu gördüm herkes hemen hemen hissettiğim gibi

bana gelelim...

ben inatcı,mükemmelliyetci,açıksözlü,dobra,sinirli, haksızlığa tahammülü olmayan titizzz biriyim

çocukluğum harika sevgi yumağa içinde geçti
babamın saçlarımı taradığını beni yıkadığını hatırlıyorum...
ama genç kızlığım için aynı şeyi söyleyemiyorum...
ben 16 yaşımdayken, amcamı 3 ay sonra babannemi,3 ay sonra halamı kaybettik
babam bu yıkımlardan çok yara aldı ,ama en kötü olanı ise babannemin ölümünde
annemin aklını yitirmiş olması bizim için kabus dolu günler gelemişti
annem beni ,kardeşimi, hiç kimseyi tanımıyor sürekli kriz geçiriyordu
babam kayıpların arkasından anneme olanlar için daha çok üzülüyordu
annemle ilgili yaşadıklarım buraya yazmakla bitmeyecek şekilde
ama en acı şey o sevgi dolu aile gitmiş ,tahammülü olmayan bir baba
kendinden bile haberi olmayan anne,bense lise son sınıfı bitirmeye çalışırken
omzumda evin ve kardeşimin yükü ..kardeşim en şansızı bu hikayede
çocukluğu berbat geçti...
babamı tanıyamıyordum o kadar mutsuzdumki ...en acısı hergece yatarken acaba bu gecede annem kriz geçirirmi...okula giderken acaba annem bugünden camdan atlamaya çalışırmıydı
zaman böyle akarken yaşadığım sıkıntılardan olsa gerek eşimi hiç tanımadan evlenmeye karar verdim..
daha 18 yaşında evimden kaçış yolu olarak bunu gördüm...
ve ben evlenirkende annem hastaydı..malesef annemi hastanede beklerken gelin oldum ben
eller hazırladı herşeyimi....
hayatımın kumarını oynamıştım neyseki kaderim bana en büyük ikramiyesi eşimdi
eşimden sonra ikinci hayatım geldi....

ama hayat bana hiçbirşeyi kolay sunmadı
işhayatımda tırnaklarımla geldim konumuma
evililiğimde sabrımla çalışkanlığımla herşeyi elde ettim..

anne birsen derseniz çok zor sahip oldum bebeklerime, aşklarıma
zor yollardan geçtim,ama çok rahat bir anneyim
azcıkda despotum sanırım...
ama kuzularımla ilgilenmez gibi gözüksemde göz ucumla herzaman takip ederim
herşeylerini kusurusuz yapmaya çalışırım ....
tubanın dediği gibi onlarla bir bütünüm ,bebeklerim var diye kendimi hiçbişeydem
soyutlamadım heryerde herşeyde yetişir duurmdayım....
hayatta hiçbir sevgi bana gerçek gelmiyor çocuklarıma duyduğum sevgi kadar..
ve benim için tek gerçek onlar .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…