2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

Kizlar tarifi yanlis vermisim ya, kereviz sapi degil, pirada sapinin 3/2 si olacakti. Hos kereviz sapida olur gerci ya:)

aslıcım kereviz çorbasını bende dün denedim...kaç gundur agzına corba surmeyen gazel zar zor olsada yedi şükür...
tarifin için tşkler cnm...

hülyacım duru artık biz ne yersek onu yiyor ona özel yemek yapmıyorum ben
sadece sebze çorbasını yapıyorum arada

arkadaşlar bende hanzadeye özel bişiler pişirmiyorum
zaten taneli şeyler yemiyor herşeyi püre haline getiriyorum
doktora sordum zamanla alısır dedi
biraz yemek seciyor bu ara corba dısı pek bişi yemiyor
dolma içini faan yogurtla vereyim dedim yemedi
ama dün 5 tane falan yaprak sarması yedi bugunde ben ekmek arası acı sos yiyordum ondan istedi 2 -3 koparıp verdim azına yedi sıpa
yemek seciyor napcam ben bu cadıyla bilmem

Ben kendimiz için yaptığım yemeklerin tuzunu az koyuyorum ve baharatsız yapıyorum. Ne olsa yiyor Defne çok şükür. Sadece sebze çorbasını yada patatesli-havuçlu tavuk suyuna erişte çorbasını ona özel yapıyorum. Kendimize ezogelin, mercimek yada tarhana falan yaptıysam onlardan da yediriyorum a.s.

Eveeet kızlar, uzun zamandır yemek konusunda nazlanan kağanımın bugün severek yediği
fasulye çorbası

Bir avuç taze fasulyeyi iyice yıkayıp temizleyip minik minik kıyıyoruz, 1 yk pirinç ve 1 diş sarımsak ve z.yağı ile beraber çok az suda kaynatıyoruz, iyice pişince içine yarım bardak süt koyuyoruz, kaynıyor, 3 yemek kaşığı kadar yoğurt ekliyoruz tuz ekliyoruz karıştırarak pişiriyoruz, ve süper bir çorba oluyor, ben bu çorbayı çok severim trakya yöresine aittir anneannemden öğrenmiştim, inş. sizde kuzucuklarda severek yersiniz
a.s.

burcu ilk kez duydum.yarın denicem minnoşuma..saol canım.ben de kendimize yaptığımız yemeklerden veriyorum.baharatsız az tuzlu yapıyorum.ama selin ıspanak kökü ve semizotunu yoğurtla yemeye bayılıyor.

yemek secen kızıma hemen denicem bakalım sevecekmi tesekkürler burcu

burcu ilk kez duydum.yarın denicem minnoşuma..saol canım.ben de kendimize yaptığımız yemeklerden veriyorum.baharatsız az tuzlu yapıyorum.ama selin ıspanak kökü ve semizotunu yoğurtla yemeye bayılıyor.
ayyy tülaycım yaa nasıl iyi ne güzel yiyormus bizim kız niye yemiyor yaaa valla vicdan azabı cekiyorum yaaa:çok üzgünüm:

benim bebeğim 1 yaşında hala yemeklerimizden yutamıyor sizler nasıl veriyorsunuz hemen öğrüyor sadece yayla çorbası mercimek sebze çorbası tahrana tavuklu şehriye un çorbası yedikleri bunlar bazen pirincede öğrüyor nasıl alıştıracam bana yardım edin öyle köfte felan yiyemiyor bende sebze çorbasına koyuyorum sebzeleride blendırdan çekiyorum bebegi hala benim bebeğim gibi olan varmı

canım benim kızımda hala herseyi robottan cekip veriyorum un corbası ve yogurtlu corba dahil
köfte falan azına alıyor bi süre sonra cıkarıyor pilav falan veremiyorum
cok canı isterse bazen dolma içini yogurtla karıstırıyorum öle yiyor
ama genel ögünümüz hep corba
doktora sordum zamanla alısır dedi bende fazla üstelemiyorum
ama benim kızımın b huyu var meyvaları falan ıssırırarak yiyor çikolata gofte kek yiyor yemege gelince yemiyor napalım alısıcak diyorum bende

ben tatlara 3aylıkken başladm o zamandan beri ne yesek tadıyordu şimd herşeyi yiyor çiğneyerek ayrıca ezmiyorm köfte pilav patate patlican mercimekk enginar herşeyi beğenerek yiyor maşallah kızıma tütütütü

benim bebeğimede çubuk çekirdek salatalık yiyor ama çorba yemek türlerini ağzına verince çıkarıyor kusuyor öyleyse blendıra devam tek ben değilim yani allah sabır versin bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…