2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

kızlar bende dün Dağhana bi çorba yaptım hemen anlatıyım çünkü çok sevdi..

Bir pırasa beyaz kısmının yarısı,
bir dilim balkabağının 3 te 1 i.
bir gül karnıbahar,ufak bişey,
yarım havuç,
bir çay bardağı pınar 6-12 aylık bebek sütü,bir kaşık unla karıştırdım.
bir tatlı kaşığı pirinç
bir tatlı kş.irmik,
Bir avuç erişte.
ve bir küçük mama kavonozukemik suyu.
pişince üzerine zeytinyağı.
tabii yeterince suda ekleyin ve pişerken sürekli karıştırın ,harika oluyor,blendırdan geçirdim ama pütürlü bıraktım çoğunluk çok güzel oldu.koca bi tabak yedi Dağhan umarım sizinkilerde yer canlar..
Bende Filiz'in ve Aslının tariflerini denicem.
Biriside bana balık çorbası tarifi verebilirmi??Gülhanım anlatmıştı ama unuttum.(

Güzelmis tarifin canim, bende deneyebilirim ama süt ve havucu kabizligi tetikledigi icin listeden cikartarak. Birde et suyu bulundurmuyorum, et kullanirim. Gerci corbanin aslini bozmus olurum ama olsun, belki sever mizmiz oglum. Acayip yemek seciyor ya.

Kızlar tarıflerınız cokgusel.Aslı kerevız corbasına Bora bayıldı saol canım ben kıymalı yaptım yemek gıbıydı ama cok sevdı.
Pırasayıda yarın yapıcam insallah.

afıyet olsun gulhancım boracımaaaa yarasınnnnnnnopuyorumnanaktan

bende denıcem kızlarr yenı tarıflerı hele su badem elma puresınıı kahvaltı baslıca sorun bızım bakalım sewer ınşallahhhhh

aslıcım Ahsen de kereviz çorbasını çok sevdi hatta ben bile sevdim:))

ferda şimdi de senin çorbanı deniycem yarın denerim çünkü pırasa almalıyım:)
Ahsende çok kabız olduğu için filizin versiyonu gibi deniycem mecburen:)

Bugün yedigi yemegi acayip sevdi Doruk, tepeleme bir kaseyi bitirdi ve arandi sonrasinda. Burayada yazayim, belki denemek isteyen olur.

Irice bir brokoli cicegi
Küp küp dogranmis bir miktar kereviz
Bir yemek kasiginin yarisi kadar ince bulgur
Ince ince kiyilmis bir miktar pirasa sapi
Dogranmis olarak, 1 tavuk budunun yarisi
Yarim su bardagi su

Hepsini bir tencereye koydum, tencerenin üstünü yaglanmis firin kagidiyla kapadim ki, hem buhari kacip vitaminleri ölmesin, hemde daha lezzetli olsun. Sonra iri parcalara itiraz eder diye, bir kere rondodan gecirdim ama azicik parcali kaldi. Üzerine sizma zeytinyagi ekledim son olarak. Corba degil, püre kivaminda güzel bir yemek oldu. Kabizlik sorunu ceken bebisler icinde denenebilir.

Bol lifli gidalar ver Esen'cigim, kahvaltisina haslanmis kuru kayisi verebilirsin. Peribiyotik yogurt, bolca brokoli, pirasa, kereviz gibi sebzeler. Birde ben taze sIkIlmis portakal suyu veriyorum ögün aralarinda, ise yariyor.

Birde karbonhidrat icerikli yiyeceklerden sakInabilirsin. Muz, patates, havuc bizde feci kabiz yapiyor.

Kızlar bugunkı corbamız ve Bora bayıldı mutlaka deneyın derım.Baby tv sız bır mama yedı.

Kemıklı etı hasladım 1 su bardağı suyundan 1 avuş kadarda etlerınden temızledım.

Yarım engınar
Pırasanın beyaz yerınden uzunca bı parca
1 servıs kasığı bulgur
1 servıs kasığı arpa sehrıye

Et suyunun ıcıne sebzeler picince baklıyatları kattım.Ve hafıfce rondodan gecırdım.
Engınarı ılk denedıgım ıcın sebze sayısını az tuttum.Atmasyon oldu ama lezzetlıydı.

kayısı günde 2 öğün veriyorum canım zaten muzu tamamen kestik gibi bişe havuçta yok patateste ama yapamıyor çok üzülüyorum elimden geldiğince su içiriyorum portakal suyu içmiyor kayısı ile veriyorum ama nafile çorbalarına zeytinyağını resmen tabiri caizzse basıyorum ama yok yok yok

yarında enginar alayım bari onu da hiç vermedim:)

esen canımya geçen hafta selinde kabızdı.ben balkabağını iyi bir haşladım hafif şekerle daha sonra sütle ezilinceye kadar pişiridim.yedikten sonra inan 10 dk.içersinde dolu dolu yaptı bi dene istersen.bide semizotuda çok iyi geliyor kabızlığa.

Bagirsaklari tembellesmistir Esen, ben cok cektim bu kabizlik illetinden. Hala en büyük korkum kabizlik. Anüste catlaklik falan var mi? Eger cani yaniyorsa, kakasini bekletiyor olabilir. Bu da, kabizligi ilerletiyor. Kac günde bir yapiyor kakasini ve kivami nasil? Ben altini degistirmek icin poposunu actigimda, popo deliginin üstüne zeytinyagiyla masaj yapiyordum, iki taraftan hafif poposunu acip, bacaklarini yukari kaldiriyordum, yapiyordu zorlanarakta olsa.
Beslenme konusunda da sabirli olmak gerekiyor canim, eger kroniklesirse uzun sürebiliyor kabizlik. Taze misir dene istersen birde corbalarina. Ayrica, ben cavdar ekmegi veriyordum kahvaltisiyla. Yogurt yiyiyorsa, yogurduna yulaf ya da cavdar katabilirsin, kesinlikle iyi gelir diye düsünüyorum. Beyaz un ve nisasta icerikli besleniyorsa, bunlarida gecici olarak kesebilirsin.

kabağı deniyeceğim caım sağol
semizotunu nasıl veriyorsun??

canım hergün mutlaka yapıyor ama şimdi nasıl anlatsam keçi gibikaydirigubbakcemile3
ay bi de gülüyorum yavruma yavs neyse çok sert oluyor az da olsa yapıyor yırtılma yok çok şükür anestol sürüyorum yaparken o rahatlatıyor baya
nişastayı kestim zaten mısırı deniycem canım bi de çavdar ekmeği alayım bakalım
amaaan ne illet he klava:

esencim ben hafif zeytinyağına küçük soğan 1 domates hafifde tuz atıyorum onları kavurduktan sonra semizotlarını ekleyip az su şle pişiriyorum ama semiz otlarını çok ince doğruyorum. o zaman daha ezilmiş gibi pişiyor. ben her ikisindende fayda gördüm seline çok iyi geldi.

Doruk'da öyle yapiyordu, bazen günde iki kere ama cok sert bir sekilde, yaparken zorlanarak. Neyseki biz önemli ölcüde atlattik. Zaman aliyor ama ise yariyor bol lifli beslenme canim. Birde, dis cikartma dönemi ya mercimegin, o da tetikliyor olabilir.

Doruk bugünkü yemeginide severek yedi, cok seviniyorum böyle yedikce. Tarifi buraya da yazayim, belki denersiniz.

Her zamanki gibi,

brokoli bir cicek
Bir kereviz sapinin 3/2 si
Aksamdan islatilmis, sabah hafif haslanmis 20 tane nohut
Tepeleme bir yemek kasigini dolduracak kadar ince kiyilmis sinirsiz ve yagsiz dana eti
Göz karari su

Nohutlarin kabuklari soyulur ve tüm malzemelerle birlikte buhari cikmayacak sekilde kisik ateste pisirilir.
Son asamada bir yemek kasinin yarisi sizma zeytinyagi ve yine bir yemek kasigi krema(bebek ve cocuk menüleri icin) eklenerek, hafif rondodan gecirilerek afiyetle yenir.

filizcimm sağol valla senin tariflerini yapıyorum.eve gidince ne düşüncem derdi yok hepsi vitaminli oluyor..sağoll canım tarifler için.

sağol canım akşam bi yapayım kuzuma bugün yoğurt yemesin bunu yesin bakalım

olabilir canım inşallah bizde atlatırız akşam semiz otu ve çavdar ekmeği alıcam

deniycema.s.

filizcimm sağol valla senin tariflerini yapıyorum.eve gidince ne düşüncem derdi yok hepsi vitaminli oluyor..sağoll canım tarifler için.

sağol canım akşam bi yapayım kuzuma bugün yoğurt yemesin bunu yesin bakalım

olabilir canım inşallah bizde atlatırız akşam semiz otu ve çavdar ekmeği alıcam

deniycema.s.

Afiyetle yesin Selinim ve mercimegima.s.

Bende senin tariflerini begenerek okuyorum ve haftasonu kesinlikle su ücrenkli böregini denemek istiyorum canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…