2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

yarasın yakışıklıma

Siriron eline sağlık çok lezzetli bir çorbaya benziyo deniycem canım
burcu eline sağlık canımcım bende deniyeyim bakim, ay bizim tuzlucu dün akşam küçücük şekerpare verdim ağzına öğürdü ya hiç tatlı sevmiyo bu kız sabah kahvaltısındaki karışımı bile tuzlu hale nasıl getirsem diye uğraşıyorum, bisküvi koymuyorum artık hiççç

dene cnm mutlaka inş sever kuzucuk, bizimkiler ntuzlucu cnm kolay kolay bişi beğenmiyolar artık sen böyle deyince kağana tatlı yedirdiğiimiz bi video geldi aklıma fırsat bulursam eklicem faceye mutlaka izle bak aynı masal :))))

kağanıma yarsın annesiii..kızlar ben artık kendimize ne yaparsam akşam ondan yediriyorum.selin artık kendi içni yapılan karışık çorbaları yemiyor.o yüzden bende her akaşam tavuk et yada kıyma bulunan yemekler yapıyorumki oda vitaminini alsın ordan:)

Deneyeyim bende canım afiyet olsun kuzuma a.s.

Ohhh afiyet olsun kuzuma a.s.

Bende genelde Defdoş'a tavuk suyuna şehriye yada ev eriştesi yapıyorum. Çok seviyor. Tarhanayı da sütle yada normal suyla değil sadece tavuk suyuna olunca seviyor. Birde karışık sebze çorbasını çok seviyor Defdef. Patates,havuç,kereviz,ıspanak,brokoli,kabak,pirinç,kırmızı mercimek,bulgur ve kıyma yada kuşbaşı koyuyorum. Bu şekilde çok seviyor Defdoş a.s.

Birde artık doktor salçalı yiyebilir diyince yemeklerimizi tuzsuz yapmaya başladım. Ne yaparsak yiyor.

Makarna ve pilavı ise yoğurtla karıştırınca çok seviyor a.s.

Son düzenleme:
pınarcımm yarasınn defnoşa... aa erişte iyi fikir ya dur ben taze yapan bir yer bulursam alıp deniyim makarnayı pilavı severek yiyior ama erişte denemdim.sadece 1-2 kere az çorbasına koydum.annemi arkadaşı vermiştide.

BUGUNKU CORBAMIZ.....

tarifi okuyunca nasıl olcak sewermi acaba dıe tereddutlerım vardı hade ben gene bı deneyım deişik bi corba dedım ve koyuldum işe sonucc mukemmelllllll:=)))

SEBZELİ TUTMAÇ ÇORBASI...

1 adet kucuk sogan
2 tatlı kaşıgı tereyagı
1 kucuk domates[dıfrızde vardı benım]
1 kucuk kereviz[evde buyuk vardı gozkararı kestım ucundan]
1 kahve fıncanı tel şehrıye yada erişte
1 kahve fıncanı yeşil mercimek
3 su bardagı su veya et suyu[ben tablet yaptıgım et suyundan koydum]
az nane ıstege gore tuz karabıver...

tereyagını koy tencereye erıyınce minik dogranan soganları ekleyıp ve hafıf sararmasını bekleyelım...bı kaba kerevızı ve domatezı rendeleyelım sararan sogana ekleyıp 1 2 dk daha kavuralım....tencereye suydu yada et suyunu koyalaım.....kaynamaya baslayınca yıkanmış mercımeklerı tencereye atalım ve yumusayıncaya kadar kaynatalım..mercımekler yumusayunca tel sehruyeyı yada erişteyı ılave edelım...10 15 dk daha kaynatıp nanaeyı ekleyelım....

ben bu tarıfe gore yaptım corba bıraz fazla oldu kızlarrrr ıstersenız gozkararı malzemelerı ayarlayabılırsınız ben sehrıyeyle suyunu gozkararı ılaveetıım....
piştikten sora hafıf robattan gectım bırde mercımekler bıraz dırı geldı bana....yagız karnı tam aç olmamasına ragmen yarım kase içti:=)içerkende kaseyı bı elıyle tuttu durdu sewdıgı seylerı goturmeyım dıe tutuyo hınzır elıyle .....afıyet olsun kuzucuklarıma deneyın bacılarrrrr:=)))

muhallebı için SEMRACIM ARI dıye bı marka var ....içinde sekerı sutu herseyı var sen sadece su ekleyıp pişirıosun canım yagız bayıldı banada bı arkadas tavsıye etmişti yemez ama deneyım dıe aldım ben hıc yemese yarım kase yıyor şimdi kendın ugrasma fıyatıda gayet uygun cnm bı bak ıstersen burda PEHLIVANOGLUNDA ve BIMDE gordum ben TANSASTA yok ama....

burcu ve aslı ikinizin çorbası da çok güzel dur deniycem bende ama ben kendim hiç kereviz yemediğim için Ahsene de vermedim ona niye vermediysem yarın alayım bari
bugün bende sulu köfte yaptım çok severek yemiş ben görmedim

esencım dene canım...
sewer ınşallah ahsen kuzucumda....
bende yemem kerevız eşim yemıyo dogrusu bende almıodum tek kendım için ama yagıza mutlaka alıyorum eşim işteyse cok yapıp oglanla bırlıkte yıyoruz tek o yıycekse onun yıyceı kadar yapıorum...karnabaharuıda ben sewmem ama yagıza verırım mutlaka sebze corbasında yada sade yemeını yapıorum kımı zaman alışsın herseydemn besın alsın dıe sende ver mutlaka canım..kucuk kucuk al ahsen içinnn herseyden tatsın sewmezse sonra vermezsın ama dene mutlaka ben ole yapıorum...

EsEN cnm bıde bu corbada kerevız ınan hiç bellı olmuyooooo tadı kokusu falan sen bıle içebılırsın zaten bu son yazdıgım ıkı tarıf bebkler için deıl sadece tum aılenınde içebılecegı corba tarıflerı damak tadına uyarsaaa

şu sütlü,pırasa ve havuçlu çorbayı bugün yaptım aslında ilk başta bana çok ağır geldi çorba ama dinlenince,sütünü azaltınca ve rondoya vurunca çok güzel oldu fındığım çok sevdi yanınada köfte yaptım yedi maşşallah:)) aslıcım sağol cnmopuyorumnanaktan

kızlarr bugunku monumuzzzz......
mercımek corbasıyla sulu kofteeee......belkı bılıosunuzdur ama ben genede yaptıım sulu kofteyı yazayım ben ılk kez yaptımda:=))))

SULU KOFTEEE...

1avuc kıyma
1/4 sogan
1 diş sarımsak
1 tatlı kasıgı mısır unu yada un
2 dal maydanoz
az tuz az nane
yarım patatez
yarım havuc
2tatlı kasıgı un
1 tatlı kaşıgı tereyag
gozkararı pirinç ben 1 tatlıkasıgı koydum
tereyagını erıtıp unu kavuralım....içine3 su bardagı suyu ılave edelım....o sırada patatezle havucu kupkup dograyalım tenceredekı suya atalım...bır kaba kıymayı koyup soganı sarımsagı rendeleyelım içine mısır ununu ılave edelım maydonoz tuzu pirinci koyalım arzuya gore yumurtada ekleyebılırsınız.guzelce youralım..kucuk kucuk fındık kadar toplar yapalım bu olcuden ben 7 8 tane falan cıkarttım toplardan ...sonra fındık buyukluundekı kıymaları una bulayalım...tencerede patatez ve havuclar hafıf yumusadıktan sonra tencereye atalım....pişmeye bırakalım .pirinçler şişip piştımı sulu koftemız hazırrrrrrrr afıyetolsun kuzucuklara

kızlar sulu koftenın suyunu pişerken kendınız ayarlayabılırsınız ben unu bıraz fazla koymusum sanırım pişerken su ekledım ben içineeee

eve aslıcım kerevizde versem iyi olur alayımdxa hafta sonu vereyim kuzuma
sulu köfteyi bende yapıyorum süper oluyor ben de yiyiyorum

Ne zamandir bir firsat bulup yazamiyorum denedigim tarifleri. Dün yaptigim yemegi Doruk cok sevdi hatta bitince aranmaya devam etti. Bizde kabizlik sorunu oldugu icin, yemeklerimiz genelde bol lifli yiyeceklerle ve olabildigince sade yapiliyor.

Bir taze misirin yarisindan daha azini hasladim. (Bu mevsimde bulmak zor ama bahari yasayan ülkelerden ithal ediliyor ve ben Güney Afrika'dan gelmis misirlari aliyorum, cok dogal ve lezzetli.)

Haslandiktan ve soguduktan sonra tanelerini ayikladim. Ayri bir tencerede iyice yikanmis ispanaklar buhariyla piserken, bu misirlari ve 100 gram civarinda somon baligini ekledim. Tarifte bebekler icin kullanilan kremadan katmam gerekiyordu ama ben katmadim cünkü krema riskli geldi bana kabizlik yapar diye. Su kattim göz karari. Sonra püreye dönüstürdüm. Üzerine de bir cay kasigi sizma zeytinyagi ekledim her zamanki gibi. Ne cok kati, ne cok sulu kivamli ve lezzetli 2 ögün yemek cikti ve Doruk severek yedi.

(Isteyen süt ekleyebilir ve somon baligiyla hic bir yan etkisi olmuyor, ben somon balikli makarna yaptigimda krema, o yoksa süt katiyorum ve gayet lezzetli oluyor. )

Elma-Badem-Püresi

40 gram bütün badem
40 gram bulgur
200 ml taze sIkIlmis elma suyu
yarim elma

Bademler su iyice haslanir ve biraz yumusak kivama gelince kabuklari soyulur. Bulgur, kabuklari soyulmus badem ve elma suyu yaklasik 20-25 dk pisirilir. Sonra rondodan gecirilerek püre kivami elde edilir.

Yarim elma yikanir, soyulur ve rendelenir ve püre haline getirilmis bulgur, badem karisimina eklenir. Buzdolabinda 14 gün saklanabilir ve kahvaltilarda ya da ara ögünlerde kullanilabilir.

Dorugun yemek kitabindan denedigim ve hosumuza giden baska bir tarif. Yalniz ben Armut'la yaptim cünkü Doruk Armut delisi.

Kızlar tarıflerınız cokgusel.Aslı kerevız corbasına Bora bayıldı saol canım ben kıymalı yaptım yemek gıbıydı ama cok sevdı.
Pırasayıda yarın yapıcam insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…