2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

merhaba güzel anneler ben de yaşadığım ek gıda tecrübelerini sizlerle paylaşmak istedim.
benim meleğim 2 mayıs doğumlu yaklaşık 1.5 aydır ek gıda+anne sütü şeklinde besleniyor ama maalesef sebzeyi bi türlü sevdiremedim ilk meyve püresiyle başladık ve çok severek yiyor. yoğurdu kendim mayalıyorum ama bugün babymix in elmalısını vereceğim. muhallebi sevmiyor. kahvaltıyı zor bela yediriyorum. tarhanaya bayılıyor :)) bu arada dişlerimiz çıkıyor alt dişlerinin 2 si birden geldi. çok sancılı günler geçiriyoruz dişlerde iştahımızı etkiledi. ek gıdayla dişler aynı anda olunca ben çok zorluk yaşadım. aslında 4. ayda azar azar sebzeyle başlasaydım keşke diyorum. artık 2. bebeğimde bu şekilde yaparım. ek gıdaya yeni başlayacaklara tavsiyem önce sebzeyle başlasınlar çünkü meyvenin tadını alınca bence sebzeye zor alışıyorlar.
aralık sonunda işe başlayacağım o zamana kadar umarım her şey yoluna girer. düzenli bi yemek planımız henüz oluşmadı dişler çok zorluyor. şu saatte şunu veriyorum diyen annelere imreniyorum. geceleri deliksiz 7-8 saat uyuyan meleğim 2-3 satte uyanmaya başladı muhtemelen sütüm yetmiyor ya da dişler.akşamları bi şey yediremiyorum sadece emziriyorum. off çok zor geçiyor günler dişlerdi ek gıdaydı derken... dr. sadece meyve püresi yemesini bi problem olarak görmedi :)) bakalım bu ayki kontrolümüzde ne diyecek.
sizin dişler ne alemde, ek gıdayı etkiledi mi ? ağrısız, acısız, iştahlı günler meleklerimizin olsun inşallah...

Kağanımın pırasa yemeği

1 havuç büyüklüğünde pırasa, 1 küçük havuç, 1 küçük patates, 1tk pirinç, su, 1 çay k zeytn yağı, 2 fındk büyüklüğünde yağsız sinirsiz 3 kez çekilmiş kuzu eti

temizle, doğra, düdüklüde 15 dk pişir, tel süzgeten geçir, yedirmeden önce 1çay kaşığı yağı ekle karıştır

Kağanımın domates çorbası

2 domates, yarım yeşil kabak, 1 küçük patates, 1 tk irmik, 1 çay k. yağ, 2 fındık kadar kuzu eti,su

temizle, doğra, düdüklüde 15 dk pişir, tel süzgeten geçir, yedirmeden önce 1çay kaşığı yağı ekle karıştır

Kağanımın yğurdu

500 gr ülker içim süt ılıtılır, içine 50 gr sakıpağa tava yoğurdunun içine bu ılıyan sütten biraz eklenir, karıştırılır, sonra hepsi mayalanacak kabın içinde karıştırılır, ılık yerde sarmalayarak bekletilir, en az 4 en çok 6 saat sonra dolaba konmadan bebeğe verilir

Kağanımın sebze yemeği

1 küçük çiçek karnıbahar, bir kaç tutam maydanoz, 1 küçük havuç , 1 küçük patates, z.yağı,su, 1çayk irmik, 1 çay k. pirinç

Son düzenleme:
Kağanımın mercimek çorbası

1 küçük patates, 1 küçük havuç, 1 yk kırmızı mercimek, 1 çay k.z. yağı, su

burcucum yarasın kağanıma.benim kuzumda mercimek çorbası hastası.bu hafta brokoliyi tekrar denicem bakalım sevecekmi

kızlar sebze corbasını 2 gün kullanabilirsin dedi benim doktorum..
amaa sadece
brokoli ve ıspanak bekletilmez günlük olsun dedi..
ben bilmiyordum gerci ben daha yeni başladım meyve veriyorum birkaç gündür yoğurda basladım dünde..

ya bu ne yaaa okurken içim kıyıldı
ben 2010 mayıs annesi olcam allahın izniyle ama acaba hep orda mı kalsa düşündüm birdennnn
nasıl yapcam ben bunlarııııııı günlük yoğurt günlük çorbaaaaa
ben daha kocamla bana yemek yapmaktan acizimmmmm
ama herhaldeee bebiş için seve seve yapılıyooo
allah yardımcınız olsun nnnnnnnnnnnnnnnopuyorumnanaktan

Bigudi banu tülay , kızlar teşk.ler, tülaycm afiyet lsun prensese :))) kağanada bu mercimek çorbasını yaptım geçenlerde yedi maş :)))

burcum bunları günlük olarakmı yapıyosun tatlım?

illlaki çok oluyo?? buzluga atıyomusun?

Kızlar bide bişi sorcamm, kırmızı biber soyulmadığı için közleme olayı fln varya, ben geçen gün attım fırına en üst tel rafta 200 derecede, patlamasınlar diye deldim birer yerlerinden, şıp şıp suyu aktı fırına, akmaklada kalmadı farkettiğimde damlayan suları fırının alt kısmında yanmış siyaha dönmüş duman çıkarıyodu, mecburen salata yaptım biz yedik kağana vermedim, siz nasıl közlüyosunuz

cnm hiç delmene gerek yokki? direk yıkayıp fırın tepsisinde közleyebilirin sulu sulu nefis oluyor.. patlamıyorda hayatım defneye bende yaptım tek tek buzdolabı poşetledim ve buzluga attım çorbalara 1er tane ekliyorum 4potakaldaki c vitaminin fazlası 1 krmızı biberdeymiş çok faydalı yerimseniben

Son düzenleme:
ay kız burcu bakalım içebilecekmiyim? ama ben rondoya vuruyorum :sinifsinif: bide ben bıkarım hergün hergün gına gelir en iyisimi pınarın dr dedigi gibi 3 gün beklesin dolapta..

Son düzenleme:
burcu bacım ben biberi hiç közlemeden çorbaya koyuyorum ...blendırdan da gecirdiğim için kabuk falan kalmıyor...
bende 3 günlük yapıp dolaba koyuyorum ....

Back
X