Kızlar buraya uzun zamandır yazma fırsatım olmamıştı.
Biz artık 6 ayımızı doldurduk.
Artık meyveler sadece taze kavanoz hiç kullanmıycaz.Sadece dışarıya çıkıcaksak.
Yoğurdu günlük pastorize sütten yapıyoruz.
Çorbamıza et başladık.Daha doğrusu kıyma.Kuzudan 4-5 kere çekilmiş sinirleri alınmı olacak.Her çorba pişirirken 1 köfte büyüklüğünde konulacak.Tek kullanımlık küçük poşetlere koydum.Tek başına et yada kemik suyunun faydasını olmadığını eti bu şekilde tüketmesi gerektiğini söyledi.Ayrıca çorba öğününde soğan,patlıcan,lahana kesinlikle yasak. Bu üç sebzeyi kullandığımızda hazımsızlık sorunu yaşarmış ayrıca patlıcanın içindeki bir madde 1 yaşından önce zararlıymış.
Kahvaltıda 150 cc biberon maması yapıp içine 2 yemek kaşığı milupa 8 tahıllı ballı koyuyorum.Yarım kibrit kutusu kadar tam yağlı pastorize tuzu alınmış beyaz peynir.1çay kaşığı kadar iyi haşlanmış yumurtanın sarısı yavaş yavaş arttırılacak.Ve yine bebe bisküvisi ve bebe ekmeği yasakiçeriğindeki katkı maddeleri nedeniyle.Tam buğday ekmeği yada halk ekmeğin tam buğday ekmeğini önerdi dışarıda bırakıp biraz kurutup ufalıyoruz.Karıştırıp veriyoruz.
Pekmez süt türevi ürünlerle karıştırınca özelliğini yitirdiğinden ve demir ilacının emilimini hızlandırdığından meyveyle karıştırıyoruz 1 tatlı kaşığı.Demir damlasını meyve öğününde veriyorum çünkü.
Dr doğal beslenmeden yana olduğu için ve Çocuk Gastroenteroloji uzmanı.Bu yüzden söylediklerini aynen uyguluyorum valla.