2009 Mayıs Kuzularının Doğumgünü Hazırlıkları

boyat şekercim boyatbayanssulusmile

ya tbi bende şeker davetiye kurabiye balon kapı süsleri onlarıda yapıcam.saçımı o zaman az daha sarı yaptırıcam.:))

tülaycım bende süsleme yapacağım :)) saçların bu arada çok güzel olmuş daha açığıda yakışır sana:)

kızlar ilk tarifim geliyorrrr..................... resimler alıntı tabi ama tarifler bana ait:)
önce kümbet pasta......................

2 adet Ülker çilekli rulo pasta(ama bunu evdede yapabilirsiniz.fakat çok vakit aldığı için ben hazır alıyorum) 1 lt yakın süt.5-6 ym.k.un 1,5 su bar.toz şeker.1 su br.hindistan cevizi.1 adet vanilin.
yapılışına gelince

önce rulu pastaları 1 cm kalınlığında dilimleyin.sonra yuvarlak derin bir kasenin içini streçfilmle kaplayın.sonra ruloları boş yer kalmıyacak şekilde kaba yerleştirin.kabın üst kenarlarına kadar dizilecek. daha sonra diğer malzemeleri muhallebi gibi pişiriyoruz. ben içine azda toz tarçın atıyorum.muhalebinin. puding kıvamına gelen karışımımızı kabın içine döküyoruz.daha sonra kalan pasta rulolarını boşluk kalmıyacak şekilde yerleştiriyoruz.sonra dolaba koyuyoruz.kızlar ama 1 gün bekletin o zaman kalıp gibi çıkıyor 2-3 saat bekletirseniz pek güzel olmuyor:) kasede önemli derin ve yuvarlak olursa daha güzel oluyor.bu arada boşluklar kalıyor rulo aralarında o boşluklarıda parça halin egetirdiğiniz rulolarla doldurun.afiyet olsun.

Bende 1 şeklinde pasta yaptıracağım inşallah. Hediyelik olarak da yine doğum için yaptığım gibi şekerler hazırlıyacağım ama önce Eminönüne aldığım dükkana gidip obje beğenmem lazım. Onu da haftaya falan hallederim artık. Kızıma beyaz bir elbise düşünüyorum. Tam istediğim büyüklükte melek kanadı buldum. Ama mavisi vardı. Beyazı gelince önümüzdeki hafta arıyacak kadın beni alacağım inşallah. Eve de tabiki balonlar, süsler, yazılar asmayı düşünüyorum. Birde ben çok kalabalık olsun istiyorum. Yakın akrabalar, arkadaşlarım herkes gelicek. Aslında hafta içine gelicek ama herkesin gelmesi için haftasonu yapacağım. ıkramlıklar konusunu ise kayınvalideme devrederim. Çok fazla şey yapmışlığım yok. Becerebileceğim 2-3 şey var. Kalanları , hamurişlerini falan kayınvalidem çeşit çeşit yapar a.s.

MALZEMELER:
2 Su bardağı ılık süt.yarım su br.sıvı yağ.1 pk kuru maya.1 pk kabartma tozu,yarım çay bar.az pudra şekeri,yarım çay kaşığı tuz aldığınca un.kızlar ben azda mahlep koyuyorum.
iç malzemesi 1 demet maydonoz,yarım kalıptan az biraz fazla beyaz peynir az tuzlu olsun.

yapılışı... tüm malzemelerden hamur yapıp 1 saat mayalamaya bırakıyoruz. daha sonra ceviz büyükliğünde parçalar alıp yuvarlayı üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atıyoruz.ben susam ve çörek otunu karıştırıp döküyorum. daha sonra 180 dercede pişiriyoruz kızardıktan sonra hafif ılınmaya başlayınca ortadan kesip peynirli maydonozlu karışımdan koyuoruz. pastane poğaçası gibi kızlar tavsiye ederim buyrunn resim alıntı ama:))
.

3 renkli böreğimide yazayım hem.

yarım kilo patates yarım kilo ıspanak yarım kilo havuç 4 yufka 1 yumurta sarısı yağ ve su ..

havucu rendeleyip tuz ve karabiberle soteliyoruz. patateside rendeleyip içine karabiber atıp soteliyoruz.ıspanağı ise soğan ve pul biberle soteliyoruz.daha sonra yufkanın birine yağ ve su karışımından 2 kaşık serpiştiriyoruz fırçaylada sürebeilirsiniz. sonra yufkayı yarıdan az katlıyarak havuçlu karışımın tamamını rulo şeklinde döküp sıkı bir şekilde rulo yapar gibi sarıyoruz.aynı işlemi diğer malzemelerede yapıyoruz.daha sonra 4.yufkayı açıp yağlı karışımdan serpiştirip bu ruloları üzerine yerleştirip kalın bir rulo yapıyoruz kenarlarını katlaya katlaya. bunu dolapta 1 gün bekletirseniz çok lezzetli oluyor.daha sonra yumurta sarısını sürüp dilim dilim kesip fırında kızartıyoruz.

Canım bende geçen netten bunun ıspanak, havuç ve pastırmalısını buldum. Pastrımaya bayıldığım için anında ilgimi çekti. Ama doğum gününde pastırmalısı ağır olur o yüzden bu seninkinden yaparım bende sağolasın a.s.

tülaycım ben o böreğe bayıldım ellerine sağlık :)))))) en kısa zamanda bende deneyeceğim

ayyy güzel olmuş :))) benim ikramlık menü hazır, yaprak dolma hatta annme bugun yaprakları aldı sarıp buzlugaz atıcaz, sonra kutlayın eniştesi çok güzeş içli köfte yapıyor ona .çli köfte yaptıracagız bi 30 tane kadar daha söylemedik unutmadan bu akşam söyleyyeyim bakalım yapcakmı bide yapamaam diyomuş hahaaa!! sonra açma börek,poğaça,profiterol,arkadaşım ço güzel şerbetli kurabiye yapıyor onada 1tepsi kurabiye yaptırcam gerçi onadad daha söylemedim yaa bide yapamam diyomuşşş aaaaaaaaaa kabul edecekelr valla banananeee okadar nazımız vardır inş..:))) pat.salaat ve makarna salata ve tabi pastamız olacak pastayıda 1 rakam şeklinde düşünüyorum inş. sonra eşim evi balon süsleme yaptıracak defneyede peri kostümü gibi bişi arıyorum bulamazsam küçççükk gelin olacakk ama kurabiye için fikirleriniz bekliyorum ben sık giremem bu araralar bidahaki giriimde güzel palanlar okumak istiyorum bayanlarrr banada fikir verin kendim içinde çok güzel fikirlerim varrr:jeyyar:

Ay heyecan yaptım.Ya ben daha hıçbırseye karar veremedım sız hızlısınız sanırım.Ama cok guzel olmasını istıyorum.Evı balonlarla ve suslerde dekore edıcem.Oğluşuma seklıne bıle karar veremedeığım pasta olucak.Mısafırler ıcın kurabıye yada seker hazırlatıcam.Kostum arastırması yapıyorum bıyer acılmıs bu hafta gıdıp bakıcam.Ve en kotusu kımler gelıcek.Gece olur cunku dedeler ve dayısız olmaz.Böyle oluncada cok kalabalık olucak.Ankaradan esımın halaları bıle gelmek istıyor.

Aslında mısafırler çi Borayla cekılmıs resımlerını bulursam herkese cerceveletıp vermek istıyorum.Bakalım becerebılecekmıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…