• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri buraya

allah gülşene kolaylık versin yine benimki uyuyor sabahta 8 gibi kalkıyoruzz... he ya bende uykuları kaçırdım şimdii ama sabah anpcam bilemm eşimide kaldırmıyorum 12 1 e kadar oruçlu diyeee. yalnız bakıyorum.. o kalkınca rahat binefes alıyorum

benimki mızmızlanmaya başladııı

günaydınnnn
trt 1 de bebeğimin ilk yılı diye program var .çok güzel. ama bu hafta 11 aylık bebek gelişimi tanıtıldı. herhafta 1 ay sonrasını gösteriyo bebelerin ...
11 aylık bebek için tarhana ve muhallebi yapımı gösterdii

günaydın kızlar dün annemler kaynanamlarda iftardaydı biz 10 gibi kalktık gol olunca bağrışmalara kayra korktu ve ağlamasını durduramadık garibim neye uğradığını şaşırdı:( 10.30 gibi uyudu dedim bugun geç yattı geç kalkar ama nerdeeeeeee sabah 6 da ayaktaydı :( benim oğlan odanın bir ucundan öbür ucuna döne döne gidiyo valla oyun halısına bırakıyorum bi geliyorum yanına taa nerelerde

cocuk doktorumuz cok ıyı allahtan. muayenelerımız 1 saatın ustunde suruyor. suanda sadece hala donmuyor olması kafama takılıyor. ama doktoru endıselenmememız gerektıgını soyluyor onun dısında hersey normal gıbı. basını dık tutabılıyor. adım atıyor, elını kolunu hareket ettırebılıyor rahat rahat.ınsallah bıde donmeyı basarırda ıcım rahat eder. bu arda ben bayram sonra ıse baslıcam. 3 ay ucretsız ızın almıstım, bıtıyor.. bakalım oglusumsuz napıcam

oh oh, sırada bekleyen hasta yok heralde sizin dr. da :)) döner canım merak etme. zaten dr. unuz bu kadar ilgiliyse, bir problemden şüphelense sizi bir çocuk nöroloğuna yönlendirirdi.

günaydın...
kızımın geceden beri urnu akıyor ve hafif öksürük var sizce ne yapabilirimmmm

doktora götürebilirsin... evde yapacak bir şey yok ne yazık ki canım. geçmiş olsun.

elavinya,

canım bebeklerin bu aylarda yere bastırılması çok sakıncalı. dr.lar yasaklıyor çünkü kasları cok zayıf ve bastırayım derken ayagını kıvırınca kaslar zedelenebiliyor. ayaklarını benimki de yere düz basmıyor çünkü hazır değiller henüz.

canım tabı paylasırım,
benim cok rahat bı hamılelıgım gectı, bebegın gelısımı normaldi. dogum tarıhı 5 mayıstı ultrasona ve adet tarıhıme gore. nısan ayına geldıgımızde bebegın gelısımının tamamlandıgını ve 15 gun ıcınde sezeryanla dogumun uygun oldugunu soyledı doktorum. tarıh bana erken geldıgı ıcın baska bır doktora daha gıttım. ama oda aynını soyledı hatta eger normal dogumu beklersem kordon dolanması rıskının varlıgından bahsettı. 16 nısana gun verdıler. dogum anına kadar hersey normaldı. dogumhaneye aldılar, anestezı uzmanı henuz bayılmayacagımı, doktorum geldıgınde bayılacagımı, aksı takdırde narkozun bebege gececegını soyledı. ama ben doktor gelmeden bayıltıldım. oglum dunyaya geldıgınde aglamamıs. 35 dk kadar ugrasmıslar, cocuk dogumhaneden cıktıgında mosmor olmus soguktan. ama yınede uzun sure aglamadı. sadece ınıltı seklınde sesler cıkardı 1 ayı geckın surede. sureklı uyuyodu. emzırmeye bıle uyandıramıyodum. cok zor gunler gecırdım. ultrasonda doktorum 3800 dedıgı halde oglum 2700 dogdu. kucuktu sureklı uyuyodu, onu kaybedecegımı dusundum hep. cocuk doktorum cok ılgılendı, her hafta kontrole geldı. o da bebegın narkozdan etkılendıgını ve erken dogdugunu bu yuzden bu sekılde oldugunu soyledı. yavas yavas duzeldı hersey. sımdı gelısımı nrmal, yanı kılosu boyu. ama yınede hep korku var ıcımde, en ufak bı aksılık yenıden o olayları hatırlatıyor ve acaba bunedenle bebegımde bı sorunmu var dıye endıselendırıyo benı. bıraz uzun oldu ama cok doluyum ınanın, cok uzgunum..
ayy canımm okuyunca çok kötü oldum yaa ama şimdi iyiymiş allaha şükür.benim oğlumda 2.800 dediler 2.400 doğdu hastaneden çıktığındaysa 2.200 dü halada çok zayıf ama sağlıklı ya allaha şükür olsun yinede dimi:)

canım tabı paylasırım,
benim cok rahat bı hamılelıgım gectı, bebegın gelısımı normaldi. dogum tarıhı 5 mayıstı ultrasona ve adet tarıhıme gore. nısan ayına geldıgımızde bebegın gelısımının tamamlandıgını ve 15 gun ıcınde sezeryanla dogumun uygun oldugunu soyledı doktorum. tarıh bana erken geldıgı ıcın baska bır doktora daha gıttım. ama oda aynını soyledı hatta eger normal dogumu beklersem kordon dolanması rıskının varlıgından bahsettı. 16 nısana gun verdıler. dogum anına kadar hersey normaldı. dogumhaneye aldılar, anestezı uzmanı henuz bayılmayacagımı, doktorum geldıgınde bayılacagımı, aksı takdırde narkozun bebege gececegını soyledı. ama ben doktor gelmeden bayıltıldım. oglum dunyaya geldıgınde aglamamıs. 35 dk kadar ugrasmıslar, cocuk dogumhaneden cıktıgında mosmor olmus soguktan. ama yınede uzun sure aglamadı. sadece ınıltı seklınde sesler cıkardı 1 ayı geckın surede. sureklı uyuyodu. emzırmeye bıle uyandıramıyodum. cok zor gunler gecırdım. ultrasonda doktorum 3800 dedıgı halde oglum 2700 dogdu. kucuktu sureklı uyuyodu, onu kaybedecegımı dusundum hep. cocuk doktorum cok ılgılendı, her hafta kontrole geldı. o da bebegın narkozdan etkılendıgını ve erken dogdugunu bu yuzden bu sekılde oldugunu soyledı. yavas yavas duzeldı hersey. sımdı gelısımı nrmal, yanı kılosu boyu. ama yınede hep korku var ıcımde, en ufak bı aksılık yenıden o olayları hatırlatıyor ve acaba bunedenle bebegımde bı sorunmu var dıye endıselendırıyo benı. bıraz uzun oldu ama cok doluyum ınanın, cok uzgunum..

hoşgeldin ve çook geçmiş olsun allahtan kalıcı bir hasar olmamış kuzunda.

[bu arada sen taktırmışsın ben taktırmadım bile sondayı :) normal doğumdu benimki bitince anestezi de almadım dikişler için hatta o kadar kızdırdı ki beni doktorum son muayeyi bile yaptırmadan kalktım çataldan. çünkü beni 10cmi beklemeden 8cm olunca aldılar doğuma. ve o kadar ıkındım ki gözümdeki ve cilt altındaki damarlarım çatladı. suratım kanamış gibi gözüküyordu. ben olmasam başka bir bayan olsa doğuramazdı dedim doktora. ama o pişkinliğe verdi :oklava:[/QUOTE]

valla ben şanslılardandım 8 cm kadar evde çektim lavman filanda yapamadılar geç olduğu için 10 cm oluncada bebişim geldi şimdi rahatmış gibi ama o an yaşarken çok zordu, benim dr'da çok cesursun eşine söylicem demişti bu arada benim eşimde doğuma girdi son 10 dk da aldıkları için her arayana çok kolay oldu filan dedi sanki kendi çekmiş gibi ağrıları :oklava:

anam kimseler yok bugun herkes pazar keyfi yapıyo sanırsamm

ben burdayım, dün bizde viaporta gittik baya gezdik geçmişi anca okudum ....

canım sen ne güzel gezebiliyosun bizim afacan gezmeye ne zaman çıksak uykusu geliyo.geçen gün adil ışıkta bayağ indirim vardı babasıyla bıraktım ben daldım mağzaya anam hevesimi alamadan bizimkinin uykusu geldi yaygarayı bastı kaldı tüm seçtiklerim

slm kızlar ben geldimm çok şükür düzeldimmmm
kızlar affınıza sıgınarak geçmişi okumasam olur mu inana çok sayfa varrr

bende geldim
demir bey dün akşam uyanmadı
ama 5 te ben uyandırmak zorunda kaldım
çünkü çok gazı vardı
bende kaldırıp yatağın üstüne yüz üstü koydum
uyandı tabii bi gaz bi gaz hiç bitmicek sandım
sonra emdi 6.30 da uyudu
9 da yeniden gazdan dolayı uyandı
ya bu çocuk ne kdr çok gazlı bende anlamadım
neyse sonra 10 da bayıldı 1 saat uyudu ama uandığında hep mıkır mıkır