aminnn... :Saruboceq:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok iyi niyetlisin..bakarmısın hemen insanların açığını bulup atlıyosun..daha ne denirki.......................aaa, sen kendini düşünmek için yorma canım, ben sana hemen google dan blup yazayım neler olabilecegini...
Son yıllarda yeni enfeksiyonların sıklığının azalmış olmasına karşın, özellikle belirli antibiyotiklere karşı direnç gelişteren suşların neden olduğu ve birbirinden ayrı olarak ortaya çıkan yeni salgınlar bildirilmiştir. JAMA da Washington ve California da bu tür üç salgın bildirilmiştir. Salmonella çoğunlukla az pişmiş ya da çiğ yumurta, tavuk, et ve pastörize olmayan yiyecekler yoluyla bulaşır. Korunmak için en iyi yol, bu tür gıda ürünlerini az pişmiş ya da çiğ yememek, mutfak tezgahını, yiyeceği hazırladığınız kapları ve ellerinizi iyice yıkamaktır.
SALMONELLA
Salmonella, insanlarda ishalli hastalığa neden olan bir bakteri grubudur. Genellikle, hayvan dışkısı bulaşmış yiyecekler yoluyla yayılır. Salmonella nın birçok farklı tipi vardır.
SALMONELLA YA NEDEN OLAN ETKENLER
*Çiğ ya da az pişmiş et, tavuk, yumurta ya da pastörize olmayan süt (pastörize olmayan sütten üretilen ürünler).
*Birçok hayvan kökenli çiğ yiyeceklerde bulunabilir, ancak yiyecekleri pişirmek çoğunlukla Salmonella yı öldürür.
*Gıda ürünleri yıkanmamış mutfak malzemeleri ya da bazı ev hayvanlarının dışkılarıyla temastan sonra ellerin yıkanmaması sonucu da enfekte olabilir.
*Yakın zamanlarda Gıda ve İlaç İdaresi, yaşlıların ve bağışıklık sistemi zayıflamış olanların alfa-alfa filizi yememesini önerdi.
BELİRTİLERİ:
Salmonella ile enfekte kişide enfeksiyondan 12-72 saatte ishal, ateş ve karında kramp gelişebilir. Hastalık (salmonelloz) çoğunlukla 4-7 gün sürer ve hastaların çoğu tedavisiz iyileşir. Ancak bazı kişılerde hastalık, hastaneye yatırılmayı ve antibiyotik kullanmayı gerektirebilecek kadar ağır olabilir. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler bu grupta yer alır.
aaa, sen kendini düşünmek için yorma canım, ben sana hemen google dan blup yazayım neler olabilecegini...
Son yıllarda yeni enfeksiyonların sıklığının azalmış olmasına karşın, özellikle belirli antibiyotiklere karşı direnç gelişteren suşların neden olduğu ve birbirinden ayrı olarak ortaya çıkan yeni salgınlar bildirilmiştir. Jama da washington ve california da bu tür üç salgın bildirilmiştir. Salmonella çoğunlukla az pişmiş ya da çiğ yumurta, tavuk, et ve pastörize olmayan yiyecekler yoluyla bulaşır. Korunmak için en iyi yol, bu tür gıda ürünlerini az pişmiş ya da çiğ yememek, mutfak tezgahını, yiyeceği hazırladığınız kapları ve ellerinizi iyice yıkamaktır.
Salmonella
salmonella, insanlarda ishalli hastalığa neden olan bir bakteri grubudur. Genellikle, hayvan dışkısı bulaşmış yiyecekler yoluyla yayılır. Salmonella nın birçok farklı tipi vardır.
Salmonella ya neden olan etkenler
*çiğ ya da az pişmiş et, tavuk, yumurta ya da pastörize olmayan süt (pastörize olmayan sütten üretilen ürünler).
*birçok hayvan kökenli çiğ yiyeceklerde bulunabilir, ancak yiyecekleri pişirmek çoğunlukla salmonella yı öldürür.
*gıda ürünleri yıkanmamış mutfak malzemeleri ya da bazı ev hayvanlarının dışkılarıyla temastan sonra ellerin yıkanmaması sonucu da enfekte olabilir.
*yakın zamanlarda gıda ve ilaç idaresi, yaşlıların ve bağışıklık sistemi zayıflamış olanların alfa-alfa filizi yememesini önerdi.
Belirtileri:
Salmonella ile enfekte kişide enfeksiyondan 12-72 saatte ishal, ateş ve karında kramp gelişebilir. Hastalık (salmonelloz) çoğunlukla 4-7 gün sürer ve hastaların çoğu tedavisiz iyileşir. Ancak bazı kişılerde hastalık, hastaneye yatırılmayı ve antibiyotik kullanmayı gerektirebilecek kadar ağır olabilir. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler bu grupta yer alır.
yarına randevu aldım bugün eşimin işi varmış arabanın lastiği değiştirilmeliymiş servise götürdü hastanede bayaa uzak.1 gün daha beklicem bakalım ağrı bugün hafifledi çok şükür
üfff yeter amaa yaaaa.... boşu boşuna sayfaları dolduruyosun zorlanıyoruz okumakta senin yüzünden...burası babanın sayfası değil herkesin ortak kullanım alanıı..kısacası yazdıkların hiç ilgimizi çekmiyoooooooooooo
çok iyi niyetlisin..bakarmısın hemen insanların açığını bulup atlıyosun..daha ne denirki.......................
yav bir arkamızı döndük neler olmuş :1shok::1shok:
arkadaşlar bence İPEKin fazla üstüne gidiyorsunuz ben onun kötü niyetle veya bilmişlik taslamak için bu tür bilgiler verdiğini sanmıyorum ...öyle sözlert sarfetmişsinizki hepiniz bir kıvılcım bekliyormuşsunuz , ama saha önce çoğu kez verdiği bilgilere teşekkür ediyordunuz , burda böyle şeyler yaşanmasına üzüldüm:gitme:
kusura bakma ipek ama komik oluyorsun ...... Ben sana yaşanmış tecrübesini aktarayım kızım 1 aydır kayısı kıvamlı yumurta yiyor ve maşallah çok çok iyi en ufacık bir problemi yok ...... Eskiden doktor mu varmış diğenlerden değilim elbette ama sultan gibi düşünüyorum annelik iç güdülerimle hareket etmek en doğrusu..... Her teorik bilgi çocuğunda iyi sonuç vericek diye bişey yok ......
meraklı hadi diyelim bütün bunları insanlara yardımcı olmak için yazıyorsun peki şunlara ne diceksin
biri imlası bozuk birşey yazdımı hemen düzeltmek ne için? geçen demirim taviz vermedik yazacağına taviz verdik yazmış hemen düzelttin en yakın aklımda kalan o
imlasız sözü pervasız ağız söylermiş
dktor ve hastane tavsiyeleri topiğinde m.joyy nickli arkadaşımla doğum yaptığımız ethica hastanesini tavsiye ettiğimizde hemen orayada damlayıp vay efendim paslı dolapları basık odaları var deyince biz öyle şeyler görmedik dediğimizde "BEN MEMORİL MIDIR NEDİR ORDA ÇALIŞTIM BENİM STANDARTLARIM YÜKSEK 5 YILDIZLI OTEL KONFORU İSTERİM SİZ FARKETMEMİŞ OLABİLİRSİNİZ BEN PROFESYONEL GÖZLE BAKIYORUM falan diyecek kadar itici olabilmek neden?
bunları kime hizmet olsun diye yapıyorsun?
insanları aşağılamak yanlışlarını düzeltmek bi amme hizmeti değildir