kızlar geldi sonuclarımız. çok şükür bir idrar yolu enfeksiyonu çıkmadı. kan sonucları da gayet güzel, kansızlıgı yok. dr. demir ilacına tedavi dozunda değil de saglık bakanlıgının önerdiği koruyucu dozda 5-6 damla baslayalım dedi. peki dedim nedir durum? neden böyle? süt var, enfeksiyon yok, kansızlık yok?...
dr. a da ilginç geldi durum, cok hareketli bir bebek ondan olabilir mi dedim, olabilir dedi, az emip çabuk doyuyor olabilir dedi. yani hastalık kaynaklı olmamakla birlikte nedeni de tam belli değil ama yine de ek gıdalarla desteklememiz gerekecek.. yeni bir maraton baslıyor bizim için... inşallah ek gıdalar konusunda iştahlı olur da fazla sorun yasamayız. yasemin e bugüne kadar anne sütü dısında hiç bir şeyin tadına bile baktırmadım. 6 aya kadar da böyle devam etsin diyordum ama olmadı. en üzüldügüm nokta da sütüm varken böyle bir duruma düşmemiz. neyse en azından anne sütü almaya devam edecek, tabi ek gıdaları daha çok begenip emmeyi reddetmezse...
bu arada ek gıda için sabah anne sütü, 11 gibi cam rendeden seftali, elma, armut püresi, sırayla deneyecegiz her gün bir iki kasıktan baslayarak, öğle ögününde tahıllı kasık maması sütlü pirinçli, irmikli meyveli gibi, aksam üstü pastorize inek sütünden mayalanmıs yogurt,aksam ve gece anne sütü. bu arada ögünleri de gün gün deneyecegiz yani bugün sadece 11 ögünü, yarın sadece öglen öğünü, öbür gün sadece aksam üstü ögünü olarak ki alerji durumumuz olup olmadıgını kontrol etmek için. bakalım durumumuz ne olacak...