2009 Nisan Anneleri

bu arada arpa şehriye,pirinç salatası,tel şehriye salatası yaparımda severimde....çok güzel ve değişik tarifler bana görede....birde baklavalık yufka diye satılan yufkalardan börek yapın kızlar harika oluyor tavsiye ederim...çokta basit ama hazır börek gibi çıtır çıtır oluyor...

kızlar annem kayranın doğum günü için sarma yapmıştı bide kuru biber dolması biz antepliyiz çook güzel olmuş herkes sildi süpürdü ben 1 tane bile yiyemedim içimde kaldı

2 tepsi aynı börek elif..
ya ne bileyim yetmicek gibi geliyor

O dediğin yufkaları ben de görüyorum Gülşencim,hep alayım diyorum da bir türlü alamadım.Güzel oluyordur eminim.
O salataların tarifini verebilri misin zahmey olmazsa.
Dün arkadaş anlatı biraz arpa şehriyeyi de ölçü olarak bilmiyorum tam.

Arpa şehriyeyi,az kavuruyorsun,tavukları haşladığın suyunu üstüne döküyorsun,pişerken biraz da limon sıkıyorsun.Pilav gibi pişiyor.Sonra içine kısır gbi malzemeleri koyuyorsun,taze soğan,maydanoz,b.de haşlanmış tavukları ditip ekliyorsun.

bakalım benim günüm nasıl bitecek 6 da çıkıcam bugün gerçi sölemesem kimse çakmaz da neyse ben yine de 6 da çıkayım

kuzen deyince aklıma ufak birisi geldi. o yüzden sordum ..
idil güvenilir elllerde o zaman..

bizde burda çatlarız artık. .zaten dışarı çıkıp gezmek istiyorum..

evet ya rejimdeyiz
önceden hamileyiz diye kızıyorduk şimdi rejimdeyiz diye yemek tarifi yok

ben kendi tarifimi veriyim canım...arzu ettiğin miktarda şehriyeyi ki ilk etapta istersen 1 su bardağı kadar kullan bunu makarna haşladığın gibi haşlıyorsun ama çorbalık kıvama getirme sanırım 5-6 dakika yeter sonra soğuk sudan geçir...üzerine zeytinyağını gezdirip ağzını kapat ve dolapta 30 dakika beklet...bu sırada içi için tavla zarı büyüklüğünde doğradığın kornişon turşu,havuç,taze soğan ve maydonoz,dereotunuda ekleyip beklettiğin şehriye ile karıştır...1 tanede limon kullan....ben varsa hindi salamda kullanıyorum içine yada sosis....pirinç pilavı kalıncada yine aynı malzemeyle karıştırıp yapıyorum ekstra haşlanmış mercimek çok iyi gidiyor pirinç salatasına...

benim görümcem boşandı bu arada kızlar neyse 3 yıllık evliydi ve çocuğu yok Allahtan
üzüldük ama hayırlısı diyoruz. bekar halalara bi tane de bizim halamız eklendi

hakkında hayırlısı canım...
anlaşılmayınca bir evde de olunmuyor.
benimde ablam geçen hafta eşinden ayrıldı.

Şirvan bugün pek misafirperver gördüm seni.

Aaa Tuğba bugün mü gidiyor,hayırlısı olsun onlar için,inş herşey kusursuz geçer.

aaaa elifcim ben herzaman öyleyimmm.... ::)))

tarif tarif dedim. ben yazana kadar vermisisn zaten..
börek tarifi de istiyoruz.

ben buna bişey demedimki nasıl yani anlamadm

bugün anlamıyoruz biraz tuaflık var bizde..

forumda küslük olmasını sevmiyoruuuuuuuuum

kim küs ki...

bakalım benim günüm nasıl bitecek 6 da çıkıcam bugün gerçi sölemesem kimse çakmaz da neyse ben yine de 6 da çıkayım
benimde süt iznim bitti selin..

evet ya rejimdeyiz
önceden hamileyiz diye kızıyorduk şimdi rejimdeyiz diye yemek tarifi yok
niye yokmuş.. sen tarifleri okumasan..

benim görümcem boşandı bu arada kızlar neyse 3 yıllık evliydi ve çocuğu yok Allahtan
üzüldük ama hayırlısı diyoruz. bekar halalara bi tane de bizim halamız eklendi

hakkında hayırlısı olsun canım.. allahtan çoçuk yokmuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…