2009 Nisan Anneleri

GÜNAYDIN
aliye cocoooookkk gecmişl olsun
görülmz kaza işte Rabbim korumus

SİNEM
kıyamam ben sana ya
hakkınızda hayırlısı olsun tabı
ve ev degıstırmek zorunda kalmayın insallah
ydaa eskişehire gelin diycem ama burası size 2 numara kücük

günaydın...
aliyecim çok geçmiş olsun allahtan bişey olmamış yaa ne kadar canı yanmıştır yazık yavrumun.
geçmişe pek bakamadım kusura bakmayın önemli bişey yoktur inşallah

geçimş oldum verilmiş sadakanız varmış..
içim cız etti ya..

sevgi yazmıyor esen demişşinn
ben 4 gündür sabahlari geliyorum görev oluyor hemen gidiyorum bir daha daireye gelmiyorum..
o yüzden yazamadım yani ...
işyerimde değildim...
bugün burdayım sanırım..

Günaydınnnnnnnnn

sağol canım....afiyet olsun.....ben b.yufkasınsan börek sevmiyorum.......milföye benziyo heralde ondan....

Tez zamanda şehirden ayrılmadan başka bi iş bulur umarım.....içini ferah tut......

bol kazanç getirsin işiniz......

ne zor gerçekten ama bakarsın bu sefer daha uzun soluklu bi iş bulur......

sağol canım....güle güle kullansın aldıklarını Kerem......

çok geçmiş olsun.....2 kişi zor taşıdı diyosun ya öyle düşününce insanın aklı uçuyo....neyseki ucuz atlatmış....

bence gündüz uyutmamak yerine gece ne kadar geç yatarsa yatsın..sabah en geç 8 de kaldır......
kendiliğinden 12 en geç 13 gibi uyur.....düzenli yaparsan vücudu alışır.....dirense de uyur o saatlerde...2 saat uyusa akşamda erken uyur 21-22 gibi....

ben de gece hastalandım ama hemen farkedip banyoya koştum........uykun daha ağır bastı demek ki senin ...

burda çok güzel kar yağıyodu.......ama şimdi durdu.......

akşama kınaya gidecem .....yarın da düğün.........arkadaşım evleniyooo.....
uzun süredir böyle şeylere katılmıyodum.....oğlumdan fırsat olmuyodu......
hava burda çok soğuk .... babasıyla evde bırakacam aklım kalacak ama yemeğini yedirmiş olurum ......

amanın tuğba gecmıs olsun
denızcım sen eayı uyutsanda erken uyut canım
kolay gelsın esencm sanada
gülşen selen idile taktı bu ara hep aç idil diyo :)

tuğbacım çok teşekkür ederim yaa yazdığın için harika bi program çok güldüm,çok öğrendim,eğlendim :))
devrimcim ela dün 8 de kalktı yine 4 te yattı..öğlen uyumaması mümkün değil bende çözümü uyusun ama az uyusunda buldum..1 saati geçmeden kaldırıcam..bakalım..sehercim dediğin gibi erken uyutmaya çalışsam ki hep çalışıyorum beni dinlemiyo :)

hala emzirenler için .....

Psikolog Eda Gokduman

“ Çocuğuma zarar vermeden bunu nasıl başarabilirim ?”
“ Birçok yolu denedim ama başaramıyorum?”
“ Çok sinirli oluyor , yine de memeyi istiyor, ne yapabilirim ?”

Bu endişelere sahip bir annenin ilk yapması gereken :

Emzirmeyi bırakmak için en doğru zamana karar vermektir .
Çocuğunuzu ne zaman memeden kesmeniz gerektiğine doğumundan itibaren onu tanıyan, gelişimini ve büyüme süreçlerini takip eden çocuk doktorunuz vermelidir. Bu dönemde çocuk doktorunuzla birlikte hareket etmelisiniz.

Çocuk doktorunuzun artık zamanı geldi , emzirme sonlandırma sürecine başlayabiliriz ifadesinden sonra dikkat etmeniz gerekenler nelerdir ?

1) Bu sürece öncelikle annenin duygusal olarak hazır olması gereklidir. Emzirme ; her kadının annelik süreci için farklı duygular yaşadığı bir dönemdir. Bebeğinin ona olan bağlılığından mutluluk duyar ve onu büyüttüğünü, güzel beslediğini ona hissettirir. Bebeğinden bu şekilde ayrılmaya duygusal olarak hazır olmalıdır. Eğer anne duygusal olarak hazır olmadan bu sürece başlarsa yeniden başa dönen ve bir türlü başarılamayan memeden kesme süreçleri gözlemleyebiliriz.

Bu süreçte anne duygusal olarak rahatlamak için neler yapmalıdır ?

Anne; bebeğinin artık büyüdüğünü daha iyi görecektir. Çocuğu bir birey olarak beslenmesinde anneden bağımsız olarak hareket edebilecek , kendi gelişiminin daha sağlıklı ilerlediğini anneye gösterecektir. Bunu başarabilen bir çocuğu olduğunu görmek bir anneyi daha mutlu eder.

Duygusal olarak rahat olduğunuz bir dönemde memeden kesme sürecine başlamalısınız. Stresli olduğunuz dönemlerde daha sabırsız, sinirli ve aşırı duygusal olabilirsiniz. Yaşadığınız stres çocuğunuza yansıyabilir.

2) Çocuğunuz da emzirmeyi bırakma döneminde rahat olmalıdır. Çocuğun stresli olduğu dönemler ( diş çıkarma, bakıcı değiştirme, ev değişikliği vb ) başarıların geciktiği ve çocuğun duygusal olarak daha fazla baskı yaşadığı dönemlerdir. Bu nedenle çocuğunuzun ve sizin rahat , daha mutlu olduğu dönemleri tercih etmelisiniz.

3) Memeden kesme dönemleri her çocuk için zorlu bir süreçtir. İlk doğduğu günden itibaren size bu kadar yakın olduğu, kokunuzu hissettiği, teninizle rahatladığı bir süreci bırakmak ona üzüntü verecektir. Alıştığı bir şeyi yeniden yaşayamamak onu sinirlendirecek, huysuzlaşmasına neden olacaktır . Bu tepkisi oldukça doğaldır. Önemli olan annenin bu süreçte yaşanan stresin doğal olduğunu kabul etmesi ve bu dönemde sabırlı davranmasıdır .

4) Birden kesme yöntemleri çocuğunuzu duygusal olarak zorlayabilir. Annenin kendisini reddetmesi onu sevmediği , değer vermediği , istemediği duygusunu ortaya çıkarabilir. Bu nedenle aşamalı bırakma yöntemleri daha çok önerilmektedir.

Sevgicim emeğine sağlık bende karar veremiyorum daha erken gibi geliyor bana daha ben hazır değilim bilgiler çok yararlı

minecim okudum ilgimi çekti bu aralarda çok düşünenler vardı
zaten önce senin hazır olman gerekiyor 2 yaşına kadar yolu var nasılsa

selamlar herkese
valla bir türlü gelemiyorum
artık yerime oturmak ve ara ara paylaşımda olmak istiyorum:))
hasta bebekler varsa çok geçmişler olsun
selenide Allahım korumuş
söylemek istedim ama yinede geç değil
sefer ayının 1.günü idi çarşamba günü
azda olsa sadaka vermek
en küçüğü kaza olmak üzre 77 beladan def edermiş bizleri
bu ayda sadaka vermeye özen gösterin
sinem Allah rızkınızı bol eylesin
huzurlu yaşayacağınız güzel ortamlar nasip etsin
burak beyin tarihi bir harika
sağsalim gelsin anneciğinin kollarına
selin bencede erteleyelim gülüm
az olacak katılım galiba
burak bey kendine gelince oraya gideriz
başka başka ne vardı
ben seyretmedim diziyi
bu kadar yorumdan sonra haftasonu olursa tekrarı seyreylerim
ama seyretmedende denizin şu yorumu bende aslolanı yansıtıyor
sanatçılar kimseye örnek olmak zorunda değil
bakış açısı farklılık gösterebilir
harem gerçeği diye bir program izlemiştim
harem başlıbaşına yanlış bilinen birşey ki
dizilerdede var olan hatalardan dolayı tukaka etmek ayıp olur
o kadar saçma sapan dizi furyası varki
bu ülkede en acı olan aşkı memnu gerçeğine kimse laf etmedi ise
bunada etmesinler
teşekkürler ederim herkesi öperim
seher de bakalım idili nerde gördünüz
selencik nasıl taktı bize

Bende 2 yaşına beklerim gibi geliyor.
TUVALET Eğitimine başlayan ben lazımlık aldım ama bi gelişme yok bende üstüne düşemiyorum anneme söyledim oda fazla düşmedi şimdilik beklemede ...
Aliye geçmiş olsun canım Allah korumuş valla
Sinem hakkınızda hayırlısı bizde 2 senedir eşimden ayrıyız o amasyada ben sivas da bi düzelmedi iş sorunu hakkımızda hayırlısı ...

aliyecim çok geçmiş olsnnn rabbim esirgemiş kuzunuu

şirvancım sanada hayırlı doğumlarr

yemek konusunda bizimkiside artık kendi yiyoo döke saça karışmıyorum vede şunu yesin diye zorlamıyorum ,
sizinkiler kaç kilo zeynep 12,5 normal mii
birde artık uykularımız düzeldi çok şükürrr dişlerimizi tammlamadık ama olsnn
kızlar zeynep artık çok güsel konuşuyo ne dediğimi anlıyoo anlaşılan çok işçimen bi kızım olcak bütün söylediklerimi yapıyoo

bu arada müge geçmiş olsun insallah paşamın ayagında birsey yoktur
sağol didemcim
cnm 1-2 kere dene derim zaten sonra kendisi alışacak o saatlerde uyumaya
kolay gelsin şimdiden
tşkler burcucum
tşkler sehercim
11.01.11 tarihinde saat 11:00 de doğum var....
Allaaahhhhhh muhteşem sayılarr Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
ay sabah sabah güldürdün beni
neye kafanı yoruyosun bu kdr cnm

ayyy bide bilete bişey çıkmış olmasın
o yüzden peşpeşe doğuruyoruz
Allah tez zmnda feraha çıkartsın sizi cnm
eşininde canına tak etmiş demekki yoksa neden bu işsizlikte işinden olsun
hakkınızda hayırlısı
ayyy cnm bnm
korkma cnm bu yaştaki çocukların kemikleri henüz daha kırılmaya elverişli değilmiş
dün dr.umuz söyledi
zaten morarma şişme yoksa korkmayın dedi
bizimkinin lifleri gerilmiş film fln çektirmedi
1-2 gün sürer sadece ağrı kesici verilecek dedi bugün daha iyi
yarına bişeyi kalmaz inş.
selenciğede çok geçmiş olsun cnm
abaavvvvv kan gövdeyi götürmüş desene
tüh bu ayda tutmadı

bana yapılacak şeymiii
sabah aklıma geldi hüngür hüngür ağladım zaten

dün dr.umuza gittik sadece incilmiş oğluşumun ayağı
ağrı kesici verin dedi lifler gerilmiş inş. hemencecik iyileşir kuzum

akşama doğum günü var arkadaşımın eşim cumaya gitti gelsede kuaföre gitsem
kendimi çok çirkin hissediyorum hele saçlarım papazlar gibi

kusura bakmayın biraz uzun oldu

ben zeynebi tuvalete alıştırma konusunda hiç zorlanmadım kendiliğinden alıştı çişinide kakasınıda söylüyodu ama tabi evde yaptığı gibi başkasının evinde de gidiyodu wc ye herkesss aa maşşallh erkenden alışmışş diye diyeee nazarı degdirdilerr şimdi gidiyoruz wc ye ama bazen yapıyo bazen yapmıyoo kesinlikle wc yee alştığında kimseye sölemeyinn hiç yapmazdıyaa bugn wc ye gidecegi tuttu deyinn

müge sen hamile misin sanki geçen öle bi yazı gördüm dee kimler istiyoo aayyy daha erken degil mi

maşallah zeynep e
nagihancım kilosu gayet yerinde
tuvalet eğitimi konusunda bende sıkmıyorum
ne zmn isterse o zmn gider
2 yaşından sonra bile olsa bnm için farketmez
bebeğim tv de izledim geçengün anne ne kdr çok üstüne düşerse o kdr inat ederlermiş

müge sen hamile misin sanki geçen öle bi yazı gördüm dee kimler istiyoo aayyy daha erken degil mi

evet hamileyim
ben 2 sene sonra istiyodum ama geldi işte

valla 2 sene sonra istememe rağmen şimdi doğurup 2sini bi arada büyütmek mantıklı geliyo

evet hamileyim
ben 2 sene sonra istiyodum ama geldi işte

valla 2 sene sonra istememe rağmen şimdi doğurup 2sini bi arada büyütmek mantıklı geliyo

ayyyyy dogruymuşş demekkii inanmıyorumm valla senn adına sevindimm madem istiyosnn rabbim kucagına almayı nasip etsn yenii sanırımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…