selam kıslar....
ege ye ve tüm hasta kuzulara geçmiş olsun...
didemcim demir paşaya maşallah kocaman oldular yaaa... ben de üzülürüm 2 yaşından önce bırakmak zorunda kalsak emi:) pınar emmek isteyince "em em em" diyor:)
gelelim dizi konusuna... sonuna kadar haklısın didemcim... osm. alp eren ruhlu padişahlardan oluşuyordu okuduğum anlatıldığı bu bana...
keşke vay be gerçekten de muhteşemmiş dedirtseydi de öğrencilerimize görsel olarak da öğretici ve eğitici bi eser olsaydı.... yavrum şu diziyi izleyin tarihinizi daha iyi anlayacaksınız deseydik... ben öyle olanları mutlaka öneririm... örneğin kınalı kuzular.. sakarya fırat ... izleyin her bölümden sonra ecdadımıza bi kez daha minnettar kalıp sahip çıkın bayrağınıza vatanınıza derim...
hazır vakit bulmuşken içimi kemirenleri bahsedeyim... ne kadar bilinçsiz bir toplum var... istiklal marşını iki kıtasını bile ezbere bilmeyen %70lik 8. sınıf öğrencileri... bayrak basit bir semboldür diyen, amaaan bi karış toprak bizde olmuş başkasında olmuş ne değişir diyen, ülkesinin sınırlarını bilmeyen, mehmet akifi bilmeyen, fatihin ölmediğini sanan, dünya dönüyorsa ben zıplayınce neden aynı yere düşüyorum diye soran, hangi denize kıyımız yoktur deyince adriyatik işaretleyen,,,, öyle %50ler var ki... haaa cuma namazının salı kılındığını söyleyenler de var....bunlara çok üzülmüyorum..... asıl mesele ahlakın sıfır olması....
izlediği dizilerden sonra tüm yatak odası hallerini sınıfa sıraya taşıyan kızlar erkekler... istanbulda arka sırada birbirlerine orasını burasını gösterenler... küçücük akyazıda okuldaki hizmetliye iğrenç teklifte bulunan kızlar... çıplak kadın resmini okula getirip onu yalayan 7. sınıf öğrencisi...ÖZÜR DİLERİM BU KADAR AÇIK YAZDIĞIM İÇİN....
ve izlediği dizler sonucu eşini aldatmak ya da nikahsız beraber yaşamayı gayet sıradan görenler... daha boşanmayı beklemeden başka kadın ve erkekle yaşamaya başlayıp çocuk sende kalsın kavgasını eden anne babalar....
bunlar sadece son yaşadığım olaylar....
nesil böyleyken bu dizilerle ecdadı da böyle anlatmak..... ya da ahlaksızlığı süper bi halt gibi göstermek... gençliğime yapılan cinayettir.... evet sayelerinde ahlak rafa kalktı , avrupanın kenar mahallelerine döndü güzel yurdum... Allah sonumuzu hayretsin... korkuyorum kızımın yarınlarından..........
kusura bakmayın uzattım biraz........