2009 Nisan Annelerinın Doğum Günü Hazrlıkları ve Menüleri

sofranızda değişiklik ısteyenlere
1kg patates
2-3 kaşık zeytinyağ
2-3 kaşık salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı tuz
3-4 diş ezilmiş sarımsak
Havucumuzun saplarını oluşturmak için maydanoz yaprakları
YAPILIŞIatatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırıp havuç şekli verip doğal görünüm kazanmaları için üzerine bıçakla enine doğru çizikler atıyoruz.

ayy çok imrendim maşallah... keşke vaktim olsa............ biz ancak yaş pasta o da hazır bi de kimseyi tanımıyoz henüz.... apart. gelen gidiyo........ belki yan apartmandan bi komşu bi kaç öğrenci ya da sadece ben baba ve ananne olcak...................
.............. ay hüzünlendim bi an... ama tarifleriniz süper görünüyo:) ben beceremem zaten:):) rezil olurdum heralde.......................

harıkasın valla arkadaşım ne dıım nutkum tutuldu ellerıne sağlık,ben evde yaparsak tüm hayvancıklarımıza benzeyenlerı yapacam nasıpse,çooook teşekkürler

ya çok özendim =) hemen bebeğim olsun istedim =) halbuki evli bile değilim nişanlıyım =) siz süper annelersiniz =) ...

Valla ne diyeyim,hepsi süperler!!Ellerinize sağlık!!
Denizcim ben sana yakın değilm ama,Seher e gidebilirim)

Bide bir soru soracağım:
Ben yaş pasta yaparken,içine puding de koysam krema da,hep akıyor ve pandispanyanın dışına çıkıyor,üste krem şantiyi de güzel şekil veremiyorum,yamuk yumuk oluyor.
Bunun çözümü nedir?
Mesela siz kremayı ve krem şantiyi biraz soğutup bekletip iyice katılaşınca mı yayıyorsunuz,bir kere TV de öyle beklettiklerini görmüştüm de??

ewet cnm biraz soğuyunca daha akışkanlığı gidiyo ya bi de ben dışına sıpatulayla sürüyorum ya da çok uzun bi bıçakla tabi pastacılarınki kadar düzgün olmaz o yüzden ya şekil yaparım ya fındık falan atarım ya damla çikolata böylece bozuk sürdüğün çok belli olmaz :)))..pudingi iyice koyulaştırıp al cnm ocaktan da..valla gaza geliyom nerdeyse yapıcam şu pastayı bugün ama ela yaptırmaz sanırım haftasonu yapayım bari..

aa deniz yaptınmı ellerine sağlık helal olsun sana
ellerinize sağlık çok güzeller

kızlar bunlar süpper gözüküyor ama acıyın bana yaaa yiyen var yiyemeyen var yiyemem var 3850 kiloyumm ben :bbo:

Krepli bohça
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt- 2 yumurta- 1 su bardağı un- 2 yemek kaşığı pudra şekeri çok az sıvıyağ bunları iyice çırpıyoruz
tavaya alıp yemek kaşığıyla tavada küçük yuvarlak krepler pişiriyoruz
daha sonra
krema için
3 yemek kaşığı yağ 2.5 fincan unu biraz kavurup 3 .5 su bardağı sütüilave ediyoruz ardından 1 barrdak şeker koyup tavuk ğöğsünü hazırlıyoruz biraz akışkan olsun
pişiriler kremayı yuvarlak hazırladığımız kreplerin içine kayup kürdan ile bohça şeklini veriyoruz üzerine de çikolata sosu döküyoruz afiyet olsun

canım milföyü damla şeklinde nasıl kesiyoruz sonra dmişsinki enine ortadan kesin anlamadım ????

havuçlu tatlı

yarım kg. havucu soyup rendeliyorsunuz ve bir tencereye koyuyorsunuz. 1 su bardağı toz şekeri ekleyip havuçlar iyice yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. havuçlar biraz soğurken yarım paket pötibör bisküviyi un haline getiriyor, soğuyan havuçların suyunu süzüp bisküvilerle karıştırıyorsunuz. karışımdan ufak parçalar alıp, yuvarlıyor ve hindistan cevizine batırıyorsunuz. annem yaptıktan sonra içine dövülmüş ceviz de ekleyebileceğimi söyledi ama bu haliyle de çok güzeldi...

Eklentiler

• $adsız.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Ben de havuçlu topların içine ceviz koyarım,kesinlikle çok güzel oluyor,ceviz neye yakışmıyor ki)

ben çok şansılıyım..
en son doğum günü bizimki sayılır ..
o zamana kadar elimde bir sürü tarih ve süper fikirler olacak..
sizleri seviyorum bayanlar.. iyiki varsınız.

kızlar ben tariflerin çoğunu burdan yaptımm kaplumbağa poğaça kurabiyeler felan
kusuruma bakmayın geç verdim linli birazzz elifle uğraşmaktannn vakit bulamıyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…