2009 Nisan Annelerinın Doğum Günü Hazrlıkları ve Menüleri

harikasınız bayanlar..ellerinize sağlık..bu güzel tarifleri paylaştığınız için ayrıca teşekkürler...:)))...inşallah bende en kısa zamanda bi kaç tane tarif koyabilirim..:)

kizlar ben kutlamayacagim ama biz arkadasin kizinin ana okulundaki dogum gunune pastaysini ASKERIYEDEN siparis vermistik cok guzedi tadi falan 40 kizilikti iscilik olmadigindan 60a geldi burasi kucuk oldugundan ucuzdur belki ama oralardada bi bakin en fazla 100tl olur yani istediginiz kadar suslu olur mu bilmem ama buda bi secenek bence bi arastirin
yukariyada yazdim burayada yazim dedim

pasta tarifi :)
pandispanyası için:
5 yumurta
11 kaşık şeker
11 kaşık un
1 kabartma tozu
1 vanilya.......şeker ve yumurta çok çırpılacak unsa çok az çırpılacak..önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kürdan testinden geçirip alın çok durmasın..soğuyunca ortadan ikiye kesilir çok kabardıysa ki çok kabarıyo 3 e kesilebilir uzun bi bıçakla..
üzerine 1 su bardağının 3 te 1 i kadar su ve ondan biraz daha az şeker ısıtılarak şerbet yapılır ve bununla kek ıslatılır..sütten daha iyi oluyo bence :)çok ıslatmayın parçalanmasın..
arasına herşey yapılabilir ama ben en son 1 paket kakaolu cremole ve 1 paket kakaolu krem şantiyi 500 ml sütle karıştıp döktüm hem çok hızlı bi krema oldu hem tadı şahane sanki saatlerce uğraşmışsın gibi..aralarına ince muzlar da koyarsanız dadından yenmez
üzerine ganaj denedim başaramadım..ama beyaz cremole de alınıp sürülebilir eminim çok güzel olur..ganajı tekrar deniycem tutturursam onuda yazarım..elifcim ganaj bolca çikolatanın krema içinde eriyip soğuyarak krema haline gelmesinden oluyo..

Son düzenleme:
Sağol Denizcim,ben de pasta kreması yaparken pudingin içine krem şanti koyuyordum,krem şanti farklı bir tat veriyor.
Ellerine sağlık!

ne demek cnm afiyet olsun :)
birde büyük bir kalıba yapın kek bayaa büyük oluyo..krem şantilerin yanında dr oetkerin cremole si de vardır zaten..bulması kolay..

Kartopu kurabıye

7 su bardagı un

200 gr margarin

3 yemek kasıgı yogurt

4/3 su bardagı sıvı yag

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

Muhallebisi;

3 su bardagı süt

8 yemek kasıgı seker

3 yemek kasıgı un

Hamurun yapılısı;un elenır,ortasına eritilimiş margarın,sıvı yag,yogurt,seker,kabartma tozu koyulup orta yumusaklıkta hamur elde edılır.

Hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar alınıp avuc ıcınde acılır.ıcıne kasık yardımıyla muhallebıden koyup kapatılır.Kapanan kısım alta gelecek sekılde unlanmıs tepsıye yerlestırılır.
Un ve şeker tencereye koyulup karıstırılır.Süt ilave edilerek orta hararetli ısıda pişirilir.Sogumaya bırakılır
Pembelesınceye kadar pısırılır, ılıyınca uzerıne pudra sekerı elenır..

Tuzlu kurabıye psataneneınkı gıbı oluyor

1 paket oda sıcaklaığında margarin

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı sirke

3 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep

alabildiğince un

üzeri için 2 yumurta sarısı, susam ve çörekotu
Margarin, sıvıyağ, sirke, şeker ve tuzu ekleyip hafif yoğrulur.
üzerine yavaş yavaş un eklenir ve kabartma tozu ile mahlep (evde mahlep yoktu mahlepli kabartma tozu kullandım)

hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur

tezgah üzerine alınıp özleşinceye kadar yoğrulur

hamurdan küçük parçalar alınıp şekil verilip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir

üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpilip 180 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir

afiyet olsun

(ben merdane ile 1 - 2 cm kalınlığında acıp kalıplarla şekil verdim.)

Spagettı kurabıye
denenmemıştır ama en kısa zamanda dnıcem ılgımı çektı
140 g tereyağ

60 g pudra şekeri

1 yumurta

200 g un1 paket vanilyalı puding

1 paket vanilya

Üzerine Marmelat, hindisdan cevizi

Yumurta, tereyağını ve pudra şekerini karıştırılır.

Pudingi ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Hamuru bekletmeden beze yapıp 3-4 mm kalınlığında açın.

Bardakla yuvarlak şekilde kesin.

Kestiğiniz yuvarlakları yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış firin tepsisine alın.

Kalan hamurları bir sarımsak ezeceği yardımı ile yuvarlakların üzerine sıkın.

Yeteri kadar sıkınca bıçak yardımı ile sarımsak ezeceğinden hamuru ayırın.

160 dereceli önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzerine bir kaşık kadar marmelat koyup üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın

bu güzel bişeye benziyor Seher sen yapmışmıydın yoksa yeni mi keşfettin

Arkadaslar buraya menuleride eklesek olmazmi.liste halinde neler yapmayi dusundugumuzu ben basliyim

kisir veya mercimekli kofte veya patates salatasi
pogaca(peynirli )-kek (cikolatali veya findikli)
borek(patatesli veya kiymali)-kurabiye
Az mi cesit oldu ne hadi sizde dokturun

bendew yeni üye oldum arkadaşlar ...benim kızımda nisan bebeği yakında doğum günümüz var burdan paylaşımları okuyorum bu menüler süper iyi fikirler veriyorsunuz bende bir menü oluşturayım hemen

benim menüm kabataslak şöyle:
yaprak sarması
2tepsi börek
2tepsi poğaça
2çeşit salata kereviz ve amerikan salatası
birde tatlı ama ne tatlsı olcağına karar veremedik

Seher Şekerim Kaplumbağa Poğaca daki maya yaş maya mı kuru maya mı bilgilendirsen sevinirim. Yaş diye düşündüm ama diğerinde yarım yaş yazınca acaba kurumu diye mersk ettim. Şimdiden teşekkürler

Hepsi harika, bayıldımmm ve çoooook acıktım . cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…