2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar muhabbet almış yürümüş maşallah
eski günlere benzemeye başlamış
dünden beri vakit buldukça okudum yazdıklarınızı
biz döndük evişimize :)
sayılı gün çabucak gelip geçiyor
anneanne, dede teyzeler nineler dedeler tüm akrabalarım Çınarımızı gördüler
ben de 1 yılı aşkın süreden sonra ilk defa gittim
gözlerim hep teyzemi aradı ilk defa onsuz memleketteydim
her an bir odadan çıkacakmış gibi geldi
kızıyla devamlı birlikteydik çok zor geldi gizli gizli akıttım gözyaşlarımı hep
çocukluğumdan beri ilk defa en yakınlarımdan birini kaybettim

yolculuk gidişte panik içinde dönüşte rahat geçti
giderken uçakta oğluş ilk bindiğimizde biraz huzursuzlandı
sağdığım sütleri biberonlara hazırlamıştım bir kalkarken bir de inerken diye
biberonu almak istemedi huysuzlandı baktım yapacak bişey yok dayadım memeyi :))
yol boyunca emdi ve uyudu inişe gelince bir türlü uyandıramadık emmesi için ben bir yandan zorla ağzına mememi sokmaya çalışırken bir yandan eşim oğluşu uyandırmaya çalıştı inat etti resmen ben uyuyacağım diye

dönüşte havaalanında son kontrole kadar annem ve teyzem geçirdiler beni sonrasında yalnızdım
oğluş uyuyodu kanguruya koymuştum uçak 2 kere rötar yaptı uyanıp da uçağa binmeden meme isteyecek diye ödüm koptuneyseki uyanmadı
hatta kalkış sırasında uyandırmak için bayağı uğraştım bu sefer kalkar kalkmaz memeden ayırdım yol boyunca yine uyudu :P ve yine inişte uyanmadı benim inatçı oğlum

oradayken oğluş iyice muhabbete başladı
tabi etrafta bir sürü kişi onunla ilgilenip konuşunca bizimki de gaza geldi

aranızda benim gibi el başparmak ve bilek ağrısı yaşayan olmuş ama hanginizdiniz hatırlayamadım
okuyunca şok oldum
ben bendeki ha bugün ha yarın geçecek diye bekleyip duruyordum bu kadar vahim olduğunu düşünmemiştim hiç

aşıları soranlar olmuş verem aşısını sol omuzdan yaptılar diğer 2sini iki bacaktan yaptılar hepsini aynı gün arka arkaya
allaha şükür ateş falan yapmadı
sağlık ocağında yaptırdık çünkü verem aşısını mecburi olarak sağlık ocakları yapıyormuş diğer aşılar da onunla aynı gün yapılmalı dedi bizim drumuz. sağlık ocağına gidince de hemşire sırayla hepsini yapıverdi

annemlerdeyken biz de mevlüdümüzü yaptık oğluşa nazar değecek diye ödüm koptu ama şükür bişey olmadı

cinsellik muhabbeti açılmış 40 gün zaten yasak
sonrasında dr kontrolü - smear testi
benim akıntım fazla olduğundan dr fitil verdi
1 hafta da fitili kullandım
sonra smear testinde problem çıkmayınca dr spiral taktırabilirsin dedi
fakat araştırmalarıma ve sağlık ocağındaki hemşirelerin söylediklerine göre spiral en rahat adet görürken takılıyormuş onun için ebe adet görene kadar bekle dedi
kondom verdi boşuna para verip almayın bittikçe gelip alın dedi
zaten sonrasında da ben gidince henüz açılış yapmadık
döndüğümden beri de karşı taraftan hareket bekliyorum :))

ay çenem düştü ya
1 haftalık birden yazmışım :P

aranızda benim gibi el başparmak ve bilek ağrısı yaşayan olmuş ama hanginizdiniz hatırlayamadım
okuyunca şok oldum
ben bendeki ha bugün ha yarın geçecek diye bekleyip duruyordum bu kadar vahim olduğunu düşünmemiştim hiç

hayatım o el problemini yaşayan benim..sanırım ameliyata doğru gidiyoruz..sende sakın ihmal etme canım..de quervain hastalığın adı...bir diğer adı da annelik hastalığı...çınar ağlıyoo müsadeeeee

iyigeceler imseler kalmamış ama yeni uyuttum benim bızdığı illa memede uyucak okadar salladım yatağında banamısın demedi kaynanamada sinir oldum yine neymiş efendim sürekli emmek istiyomuş doymuyo bence diyo ne verilir acaba öğrenmek lazım demezmi al emzir ozaman doysun dicektim bennim kanamam azda olsa devam ediyor hala 40mız çıkınca gidicez doktora bizde sprial önerdi doktorum korunmak için bakalım gidince nedicek

buarada benimde bileğimde ağrı vardı ama çok şükür birkaçgündür geçti ağrımıyor

:1shok: benim doktorlarımda sprali uygun görmüştü ama ben korkuyorum ondan yaa senağlama içimde bi yabancı cisimle dolaşamam senağlama

bizimde 3 gün sonra kırkımız çıkıyor ama hala kanamam devam ediyor. adet kanaması gibi azalma yok:1shok: neden acaba.:1no2:

günaydınlar efendim
ayy akşam sinirden ölüyodum nerdeyse kaynana yüzünden ogluna aklı sıra dedikodumu yaptı neymiş kaynanayı mahvetmişim eşimide mahvedermişim öyle diyo resmen acık acık
ay pis kadın ya allah onu bildigi gibi yapsın fesatlıgını allah görsün
malesef hiç sütüm olmadı dün kızımda aglayıp durdu.ama bundan sonra kafamı hiç bişiye takmiycam naletttttttttttttt olası

sasslancim cnm hosgeldin bilegini hafife alma cnm biz bile korktuk okurken

sevgicim cnm sakin kaynanain lafiyla bebek doymuyor diye mamaya baslaayin devamli kontrole gidiyorsunuz zaten eger bebegin kilosu cok düsük olunca anne sütüyle doymadigini fark ederse doktorlar öneriyor zaten ....kizinin kilosuda massallah dogum kilosuna göre cok güzel ....sen sakin kaynanain dediklerini dinleme,eger bir defa mama sisesine alisirsa seni bir daha emmek istemez olan gene cocuga olur
nasil bi kadin bu ya bebegi anne sütünden mahrum etmeye calisiyor sinrilendim bak simdi

hüvik eger kanaman cok siddetli olursa doktoruna danis cnm zaten 3 gün sonra gitmen gerekiyor kontrole .....

selmacim günaydin cnm sanada aksam uyumadimi kizin :( sen sakin takma kafana ....onu kafadan hasta olarak görmeye devam laelaelaelaelae

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar ne zamandr giremedim. inş. hepiniz ve bebişleriniz iyidir kimseler yok galiba...bende hem ev topla hem çocuk bak artık yorgun düşüyorum hem bütün işlerimi yapmk istiorum ama herzamn olmuyo..artık işler kalck galiba sizler neler yapıyosunuz herkes yoğun herhalde...

meraba cnm cok yorma kendini birak ev daginik kalsin sen dinlen uyu bebisinle ....

günaydın arkadaşlar,uzun süredir giremiyordum ev o kadar yoğunduki..dün oh be kimse yok eşimde evde diyordumki bizim velet bir huysuzlandı sormayın sabah kalktı ve gece 10'a kadar uyumadı,gözünden uyku akıyor ama yok yatağa koyduğum an gözler cin gibi,ama ağlamıyorda paşamız muhabbet istiyor,kucağa alıp konuşunca herşey yolunda,ayy deli olduk ya.çünkü bizim son pazarımızdı eşimle geçireceğimiz çarşamba günü amasyaya kayınvaldemlere gidicez oğluşla,mayısa kadarda ordayız,eşimin bu hafta denetlemelri ve tatbikatları başlıyor ve eve nerdeyse hiç uğrayamıycak bizde bu süreyi amasyada geçiricez,ya kayınvaldemle tamam iyi hoş geçiniyoruz ama 1,5 ay bebekle beraber kocişten ayrı kalacağımı düşününce çıldırıyorum.hafta sonları bile atışları,eğitimleri olacağı için haftasonu falanda gelemicek,napıcam bilmiyorum.gider gitmez internet bağlatıcaz,benim masa üstü pc vardı çok kullanmıyorum onuda götüreceğim,artık camdan cama idare edicez bakalım.

bu arada yazdıklarınızı çok okuyamadım ama son sayfalarda yazılanlar hakkında bendeki durumlardan bahsedeyim:
benim doktor kontrol için 3.haftada çağırmıştı kanamam durmuştu zaten,rahimde eski haline dönmüş dedi,ilişki için kendini hazır hissedince başlayabilirsin demişti,bende aynı gün hazır hissettim::utangac: korktuğum gibi canım falanda acımadı. korunma yöntemi olarak bizmkide spiral önerdi,adet görmeni beklemn gerekmez 40ın dolunca takılablir dedi( tabi herkese göre değişirmiş bu) benim adetlerim sancısız oluyor ve çok uzun sürmüyor bu duruma göre değerlendirdi.ama ben daha taktırmadım amasyaya gidnce orda taktırırm çünkü spirali takacakları zaman son ilişkin üzerinden belli bi gün geçmesi gerekiyormuş gebelik olmadığından emin olmak için.

Nestle canım aynı problemi bende yaşıyorum hamileliğimden beri banada bileklik takmam gerektiği söylendi ama nasıl olacak bilmiyorum.bide bizimki kucakta pışpışlanarak uyumak gibi bi huy çıkardı dahada artmaya başladı bu durumda:(

Ssaslan ya bende uçakla gitmeyi düşünüyordum ama tek başıma olacağım için zor olur diye vazgeçtim,bide kulak ağrısından korktum,çınar uçak yolculuğundan sonra bi ağrı falan yaşadımı? tek başıma gitmeye kalkarsam zorlanırmıyım ne dersin? yani havaalanına dahi tek gitmek zorunda kalıcam uçağı tercih edersem,diğer türlü arabayla kayınvaldemlerle beraber dönücem daha rahat olucak ama 9 saat yolculukta yorucu oalcak kararsız kaldım

kızlar bnm sezeryan dıkıslerımmden bı sey annamdım doktora dıkıs aldırmaya gıttımde sadece bantı cıkardı ve yaranın ıı ucunda duğum vardı bunlara dokunma kendı duscek dedı bırı cok erken dustu ama bırı hala duruyo ara arada acıyo sankı acaba enfeksıyon falanmı olduda dusmedı doktora getcem bakcak dıye korkuyom bıde bu off doğumdan oncede sorundu sımdıde sorun nsl kurtulcaz bu kıl tuy olayından ebn dokunamıyom bıle agda desen aslaaaa yapamam kremde sağlıksız jılette sankı zarar vercekmsıım gıbı gelıo kızlar ben asla eskısı gıbı saglıklı bı kadın olamıcam sanırsam

kızlar bnm sezeryan dıkıslerımmden bı sey annamdım doktora dıkıs aldırmaya gıttımde sadece bantı cıkardı ve yaranın ıı ucunda duğum vardı bunlara dokunma kendı duscek dedı bırı cok erken dustu ama bırı hala duruyo ara arada acıyo sankı acaba enfeksıyon falanmı olduda dusmedı doktora getcem bakcak dıye korkuyom bıde bu off doğumdan oncede sorundu sımdıde sorun nsl kurtulcaz bu kıl tuy olayından ebn dokunamıyom bıle agda desen aslaaaa yapamam kremde sağlıksız jılette sankı zarar vercekmsıım gıbı gelıo kızlar ben asla eskısı gıbı saglıklı bı kadın olamıcam sanırsam

hayatım 7 kat kesiliyor ya deri en üstü artık yapıştırıyorlar..dikme filan yok...estetik yapmış doktorun işte ne güzel..o gördüğün düğüm alt katların dikişlerine ait..benimki yeni düştü..benimkinin üzerinde bant bile yoktu..hastaneden çıkacağım son gün doktor geldi bantı açtı..oraya sprey sıktı..bant takılmayacak dedi..bende öyle çıktım hastaneden..acımasıda normal..mesela benim sağ tarafımda şişlik filan var biraz..ama daha çok yeniyiz..dur bi 6 ay geçsin herşey süper olacak..kıl tüy işine gelince valla orman fakültesi gibi olduk..bende artık jilet yapacağım ne yapayım..

sağolun kızlar

ben kontrole giderken jilet yapmıştım ameliyat bölgesi yakınlarına diğer kısımları ağda ile almıştım

hülyacım eşya çokken yalnızbaşına zorlanırsın işin aslı
en azından yardımcı olabilecek bir arkadaşın olursa herşey çok daha kolay olur
eğer uçakla gidersen uçağa biniş esnasında yanında sadece bebiş ve bebişe acil lazım olabileceklerin bulunduğu ufak bir çanta bulundurman en iyisi çünkü insanın eli ayağına dolaşıyor
ben kolay kolay panik yapmamama soğukkanlı olmama rağmen sıkıntı çektim çünkü
gerçi sağdan soldan yardım ediyorlar vicdanı olanlar ama etmeyebilirler de malum saygı kalmadı artık
kulak ağrısı falan olmadı herhalde çünkü huysuzluk yapmadı hiç ama emzirmeye gayret ettim bilmiyorum onun faydası mı
bebek arabasını uçağa binişe kadar geçiriyorlar fakat uçağa binerken bir torbaya koymanızı istiyorlar bilmem gidişte eşimle olduğumuzdan mı görevli öylece bekledi biz toplayalım da ona verelim diye elimizde eşyalar ve bebek ile arabayı toparlamak biraz zor oldu
zaten inişte normalde hemen uçağın kapısına getirmiş olmaları gerekirken bizimkini bagajlarla göndermişlerdi
zaten verseler bir de torbadan çıkartıp kurulumu ile uğraşmak gerekecekti o soğukta
yapabilirsen eşyaları kargo ile gönder sen bebişini al git
gelirken öyle yaptım ben

sasslancim cnm hosgeldin bilegini hafife alma cnm biz bile korktuk okurken

sevgicim cnm sakin kaynanain lafiyla bebek doymuyor diye mamaya baslaayin devamli kontrole gidiyorsunuz zaten eger bebegin kilosu cok düsük olunca anne sütüyle doymadigini fark ederse doktorlar öneriyor zaten ....kizinin kilosuda massallah dogum kilosuna göre cok güzel ....sen sakin kaynanain dediklerini dinleme,eger bir defa mama sisesine alisirsa seni bir daha emmek istemez olan gene cocuga olur
nasil bi kadin bu ya bebegi anne sütünden mahrum etmeye calisiyor sinrilendim bak simdi

hüvik eger kanaman cok siddetli olursa doktoruna danis cnm zaten 3 gün sonra gitmen gerekiyor kontrole .....

selmacim günaydin cnm sanada aksam uyumadimi kizin :( sen sakin takma kafana ....onu kafadan hasta olarak görmeye devam laelaelaelaelae

verirmiyim hiç canancım bana ancak doktor söylicek sütün yetmiyor mamaya başla diye anca öyle veririm kimsenin lafına bakmıyorum

sağolun kızlar

ben kontrole giderken jilet yapmıştım ameliyat bölgesi yakınlarına diğer kısımları ağda ile almıştım

hülyacım eşya çokken yalnızbaşına zorlanırsın işin aslı
en azından yardımcı olabilecek bir arkadaşın olursa herşey çok daha kolay olur
eğer uçakla gidersen uçağa biniş esnasında yanında sadece bebiş ve bebişe acil lazım olabileceklerin bulunduğu ufak bir çanta bulundurman en iyisi çünkü insanın eli ayağına dolaşıyor
ben kolay kolay panik yapmamama soğukkanlı olmama rağmen sıkıntı çektim çünkü
gerçi sağdan soldan yardım ediyorlar vicdanı olanlar ama etmeyebilirler de malum saygı kalmadı artık
kulak ağrısı falan olmadı herhalde çünkü huysuzluk yapmadı hiç ama emzirmeye gayret ettim bilmiyorum onun faydası mı
bebek arabasını uçağa binişe kadar geçiriyorlar fakat uçağa binerken bir torbaya koymanızı istiyorlar bilmem gidişte eşimle olduğumuzdan mı görevli öylece bekledi biz toplayalım da ona verelim diye elimizde eşyalar ve bebek ile arabayı toparlamak biraz zor oldu
zaten inişte normalde hemen uçağın kapısına getirmiş olmaları gerekirken bizimkini bagajlarla göndermişlerdi
zaten verseler bir de torbadan çıkartıp kurulumu ile uğraşmak gerekecekti o soğukta
yapabilirsen eşyaları kargo ile gönder sen bebişini al git
gelirken öyle yaptım ben

delikafadulden delikafadulden delikafadulden sibelcim yazdiklarini okudum iyice korktum walla ..babasi tuani bana birak sen tek tanla git demisti onuda birakip gidememkii fisfisfis

bide bisey daha sorucam cnm ucaklarda emzirmek icin yada bebegin altini almak icin özel odalar varmi ???
ve bebegin oturmasi icin bebege ait bi koltuk veriliyor degilmi ??bunun icin bebege bilet ücreti ödeniyormu ??? ben giderken zaten araba koltuklarindan almayi düsünüyorum türkiyede taksiye falan binersek eger diye ......

slm herkese bugün işyerine gittim müdürle konuştum 15 nisanda raporum bitiyor iş başı yapıcakmıyım diye çünki malum biliyosunuz kriz var işyerinde sadece 10 kişi kalmış çoğunu çıkarmışlar ve hala çıkarmayı düşündükleri varmış 15 nisana daha var şu seçimleri bi atlatalım ondan sonra bakarız dedi arkadaşlar iş başı yapmıcakmışsın gibi düşün diyorlar gerçekten çok krtik durumdaymış şirket bilmiyorum valla kafam çok karışık hem çalışmak istiyorum hemde istemiyorum işyerim çok yakın emzirmeye eve gelebilirim annemde yakın o bakıcak çalışırsam çalışmamda lazım ama biryandanda anne yüreğim çalışma diyor çok küçük olucak 2 aylık nasıl olucak işler yoğunlaşınca emzirmek için eve göndermezlerse biberona alışırda beni bırakırsa annem le eşim çocuk konusunda anlaşamıyorlar eşimle kavga ediyoruz bu konuda hep bütün bunların üstüne eşimde eklernirse hep bunları düşünüyorum inanın hiçbişey zor değil ne hamilelik ne doğum nede bebek bakımı en zoru onu evde bırakıp çalışmaya başlamak çok uzun yazdım ama napıyım beni şu anda sadece siz anlarsınız

ALLAH'A ÇOK ŞÜKÜR.Arkadaşlar bugün tekrar doktora gittik daha önce de yazmıştım kalça çıkıklığı yokmuş ama gevşeklik var çıkma riski var demişti dr.ama bugün bir prof a gittik ve hiç birşey yok dedi.hatta usg ve röntgen çekilmesine kızdı 1 aylık bebeğin kemik gelişimi tamamlanmadığından röntgen çekilmesi 3 aydan önce olmazmış. iyi bir dr bunu muayenede bile anlar dedi.içiniz rahat olsun dedi. o kadar sevindik ki anlatamam.Allah ıma binlerce kez şükürler olsun. sakın bir dr a güvenipte o yastıklardan takmayın arkadaşlar.herkese özellikle bebeklerinize sağlıklı günler diliyorum.

Back
X