2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hayırlı kandiller arkadaşlar...

bebiscimkayra geçmiş olsun canım işallah kötü bişi yoktur
bakalım bizde pazartesi gidicez hem rota aşısını olcak meyveyede başlamıştık değişiklişk olmuşmu görücez

canım geçmiş olsun eşine
inşallah sadece spazm falandır serum falan taktılarsa o yüzden tutmuşlardır hastanede
haber alınca bize de bildirirsen seviniriz
iyi haberler almanız dileğiyle ..

bu bebişler de sanırım sıcaklardan etkileniyorlar
o yüzden kilo almaları da iyice yavaşladı
ishal gibi çıkıyorlarsa su vermeyi sakın ihmal etmeyin arkadaşlar
geçenlerde eşimin dr bir arkadaşıyla konuşmuştuk bebişlerin vücudunun su kaybetmesi çok tehlikeli hemen elektrolit dengeleri bozulıuyor mutlaka su vermeye dikkat et
hatta çok su kaybederse hastaneye götür serum desteği yapsınlar dedi

cnm esıne cok gecmıs olsun nednse bu aralar salgın var galıba cok duyaR OLDUK mıdde sorunu babamda dun aksam ckm rahatsızlandı cıkardı durdu sureklı

bnm kızda ıshal gıbı aya ama rengı falan bozuk dııl ble cok sulu gıbıde dııl nedır annamadım doktora demıstım ıshal gıbı dıye bısı demedı zatn tahlıl sonucları gelene kadar vıtamın harıc ılac verme dedı bakalım sonra baslarız dedı bol su vermeye calısyorum ama baska ne yapabılrıım geldık gelelı nerderyse ıshall bu cocuk delırtecek benı ya

kızlar kabus galiba geri döndü daha önce oğluşumun 1 hafta ateş ve ishali sürmüştü hatırlarsanız ve tahlillerde birşey çıkmamıştı ama kilo kaybetmişti .dünden beri gene ateş var şuan 37.9 mamayı çok az yiyor az önce ateş düşürücü vereyim dedim vermemle bütün yedirdiklerimi kusması bir oldu.asla içmiyor ilaç gitgite yükseliyor ateşi.fitil kullanan varsa lütfen bana isim verin olmazsa alayım ateşi daha çok çıkmadan ...çok korkuyorum ya mafoldumben inşallah aynı şeyleri yaşamayız

çok geçmiş olsun asiyecim işallah önemli bişi yoktur
bizim dr aşı olduğumuz zaman yazmıştı fitili çok çıkarsa ateşi diye yazayım adını sanada paranox tekrar geçmiş olsun

cnm genelde paranox veıolar kucuk bebeklere ates ıcın bızede gıttımız butun doktorlar onu yazıo
cnm dıslerdenmı ateslendı gene oğlun

sağol canım allah razı olsun ateş devam ederse nöbetçi eczane bulup aldırayım eşime.ya ne olur birbirimize bu mübarek kandil gününde dua edelim bebişlerimiz iyileşsin...

canım geçmişl olsun paranoks aldır olmassa eşine ezcaenden şırınga aldır bu bebeklere şırınga var ağıdan veriyoun mamayıda onla verebilirsin ilacıda

Çocuklarda Yüksek Ateş

Ateşli havale febril konvulsiyon

Atesin ani olarak yükselmesi bazi çocuklarda atesli havale denilen bilinç kaybi, katilasma ve istem disi kasilmalara yol açabilir. 6 ay - 7 yas arasindaki çocuklarin % 2 ile 4 'ünde görülür. Olgularin hemen hemen yarisi 1-2 yaslarindadir. Atesli havaleye ailevi yatkinlik söz konusu olabilir.

Bir kez atesli havale geçirmis olan çocukta tekrar havale görülme olasiligi % 30 kadardir. Üç yil hiç havale geçirmezse bu siklik % 10 'a iner. 15 dakikadan kisa süren, gün içinde yinelemeyen havale için "basit atesli havale" deyimi kullanilir. Çok sayida ve uzun süren havale nöbetleri "kompleks atesli havale" olarak adlandirilir. Basit atesli havale hiçbir araz birakmazken, kompleks olgularda ileride sara hastaligi görülme sikligi artarak % 9 'u bulur.

Ates çesitli enfeksiyon hastaliklari ile iliskili olarak meydana gelebilir. Atesin yüksek ya da hafif olusu her zaman hastaligin ciddiyetiyle baglantili degildir. Basit bir viral enfeksiyonda yüksek ates, belirgin bogaz ya da idrar yolu iltihabinda hafif ates görülebilir. Baslatan faktör her ne olursa olsun ates, vücudun savunma araçlarindan birisidir. Mikroplar en iyi dogal vücut sicakligi olan 36.5 - 37.5 santigrat derecede ürerler. Bagisiklik sitemimiz bir enfeksiyon söz konusu oldugunda beyindeki vücut sicakligini düzenleyen merkezin termostat ayarini degistirerek isiyi yükseltir. Böylece ideal üreme ortam sicakligindan yoksun kalan mikro organizmalar istedikleri gibi çogalamazlar. Görüldügü gibi hafif ates aslinda enfeksiyonla mücadelede basariyi arttirmaktadir. Yüksek ates ise istenmeyen bir durumdur. Vücut sicakligi gerekli müdahalelerle 39.5 C derecenin altinda tutulmalidir.

Soru: "Çocugumun atesi var, ne yapmaliyim?"

Yanit: Çocugunuzun üzerinde varsa yorgani kaldirin, kalin giysileri çikarin. Atesi 38'in üzerindeyse doktorunuzun önerdigi miktarda "parasetamol" surubu içirin. Içemiyorsa fitil de kullanabilirsiniz. Ates düserken terleme ile sivi kaybi meydana geldiginden sik sik su vermeyi ihmal etmeyin. Islak iç çamasirlarini degistirin. Ates 39.5'in üzerindeyse anlatilanlara ek olarak çocugunuzu tamamen soyun, yatagina bir havlu serin, üzerine yatirin. Islak bir sünger ya da bezle alin, boyun, koltuk altlari, bacak aralari ve büklüm yerlerini sik sik silin. Bu is için buzlu, kolonyali, sirkeli degil sadece ilik su kullanin. Yarim saat içinde ates düsmezse doktorunuzla görüsün ya da hastaneye basvurun. Hastaligin nedenine yönelik tedavi gerekliligi (antibiyotik vb) mutlaka hekim tarafindan verilmesi gereken bir karardir.

Soru: "Atesi düsürmek için ASPIRIN verebilir miyim?"

Yanit: Aslinda kesinlikle aspirin kullanmayin demek mümkün degildir. Ancak çocugunuz "viral enfeksiyon" örnegin grip, kizamik ya da su çiçegi geçiriyorsa aspirin kullanildiginda çok nadir olarak "Reye sendromu" sorunuyla karsi karsiya kalinabilir. Reye Sendromu karaciger hasari ile seyreden bir hastalik tablosudur. Tek nedeni aspirin kullanimi degildir. Ama viral enfeksiyonlarda aspirin kullanilan olgularda sikliginin arttigina dair yayinlar vardir. Aniden atesi yükselmis bir çocukta etken viral midir degil midir diye arastirmaya çogu kez zaman olmayacagi için aspirin yerine parasetamol kullanmak daha güvenli bir seçenek olmaktadir.

Soru: "Çocugum havale geçirirken, ne yapmaliyim?"

Yanit: Yaptiginiz tüm müdahalelere ragmen çocugunuz gözlerini bir noktaya dikip sizinle iletisimini kaybeder, agzi köpürür, vücudunda kasilmalar meydana gelirse ilk yapilacak sey panige kapilmamaktir. Onu hemen yere yatirin, ayiltmaya çalismayin, saga sola kosup yalniz birakmayin, yaninda durun. Kusarsa gövdesini ve basini bir yana çevirin. Dislerinin arasina elinizi ya da bir cismi sokusturmaya çalismayin, zorlamayin. Eger kendiliginden aralanmis ise bükülmüs bir kumasi araya hafifçe sokabilirsiniz. Bu uygulamada amaç dilin isirilmasini önlemektir. Tekrar ediyorum bir sey sokmak için zorlamak yok!
Havale bir kaç dakika içinde kendiliginden duracaktir. Sabirla bekleyin (bu bekleyis insana saatler geçiyor hissini veriyor olsa da) .. Havale geçiren çocugu kapip soguk dusun altina sokmayin. Siz dus yaptirsaniz da yaptirmasaniz da havale duracaktir. Havale durduktan sonra doktorunuza bas vurun. O gereken tedaviyi düzenleyecektir. Eger havale durmuyorsa vakit yitirmeden acil servisi olan bir hastaneye götürürün.

Soru: "Hastanede neler yapiliyor?"

Yanit: Hastanede çocugunuzun solunum yollari aspiratör denilen aletle temizlenecek, oksijen solutulacak, makatindan içeriye havale durdurucu madde (diazepam, klonazepam) verilirken bir yandan serum takilacaktir. Havale bu sekilde de sona ermezse damar yolundan havale durdurucu maddeler verilebilir. Çocugunuz bir süre gözlem altinda tutularak gerekli incelemeler yapilacaktir. Atesin nedeni saptandiktan sonra asil nedene yönelik tedaviler düzenlenecektir. Kompleks atesli havale geçiren çocuklara uzunca bir süre (6 ay-2 yil) havale önleyici ilaç kullanilmasi gerekebilir.

kızlar hayırlı kandiller
hasta bebişlere geçmiş olsun
zeynep te gene ateşli şimdi ölçtüm 37,4 geldi sabah 37,9 du
anlamıyorum hiçbirşey yokken neden yükseliyor
birkaç gündür ateşi 37 nin altına hiç düşmedi dişler ne kadar zor birşeymiş ya
bugün çok halsiz öğlen 12 gibi yattı saat 4 te uyandı daha doğrusu ben uyandırdım hiç keyfi yok
gülmüyor bir şey yemek istemiyor sadece su verdim ve emzirdim
suyu çok verdim çünkü vücut ateşle mücadele ederken terlermiş ve su kaybı olurmuş bu da bebeklerde elektrolit dengesini bozarmış
ya inanın acayip yorgunum zeynep hayattaki en değerli varlığım benim çok üzülüyorum onu halsiz gördükçe Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın
dua edin kızlar hasta bebeişler için

sağol canım allah razı olsun inş önemli birşeyi yoktur eşimi yolladım eczaneye inş fitili koyunca ateşi düşer...

canım gene ishal olur endişesiyle muhallebi yedirdim az önce birkaç kaşık allahtan yedi ve inş çıkarmaz. kabız yapıyor diye yedirmiyordum bir kaç gündür.

asiyecim canım çok geçmş olsun inş biran önce düzelir geçen gün elifiminde ateşi çıkmıştı paranox fitil verdim düşürdü hemen inş ömer yusufada iyi gelir

zeynebin ateşini az önce ölçtüm gene yüksek
doktor 38 olmadan ateş düşürücü vermeyin dediydi
vücuttaki mikroplar 36.6-37 arasında yaşama ortamı bulurlarmış
mikropları öldürmek için vücut bir nevi savunma mekanızması gibi ateşi yükseltirmiş
38 den sonra yaşayamazmışlar mikroplar
sabah verdim bir kaşık calpol çünkü 37,9 du
ne çıkamadık dişlermiş bunlar ya

ya kızlar ıshal konusunda bılgınız varsa yazın nolur ya dıde geldık gelelı kakasını cok yapıo cok sulu dııl rengı cok sarı yenıdoğdugunda yaptıgı gıbı aynı bugun sabahtan berı 7 kere yaptı cok yapmıo bezıne ole ama genede benı dusunduruo doktor ben gelene kadar damlaları bıle kullanma dedı sonuclara bakalım dedı ıshal ıcın bısey kullanımmı doktora goturımmı bılmıorum az oncede sabahtan berı yedıklerını toptan cıkardı rahatladı zaten cok az yıyo onuda cıkardı acaba dıstenmı oluo bnm kızın bu ıshal ve ates durumu

çiğdemcim geçmiş olsun canım biraz araştırayım ben bu konuyu canım
ama aylinin doktoru ge-oarl diye poşet tozlar varmış eczanede tatile giderken yanınızda bulundurun demiş ağızadan veriliyor suyla karıştırıp veriyormuşsun aylin söylemişti doktorunuza bi sorsana

canım toz poşetin adını yalnış yazmışım ge-oral olacak bir de bulantı kusma durumlarında emedur fitil varmış gene aylinin doktoru söylemiş bunları canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…