2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

saol cnm diniyorum buzu umarim iner
acil seylerde hastaneye gidiyoruz ama normal doktorlar alisveris yerleri kapali.......

herkes nerede yaaa :)))
oğluş uyuyo kayınvalide yok
tesadüfe bakın ki kimse de yok

neyse bu ilahi bir işaret sanırım "kalk kızım kıl tüy işlerini hallet " diyor
:))
off çok üşengecim yaaaa

kızlar düşünüyorum da neredeyse 2 ay oldu tüm zorluklarına,çilesine ragmen büyüdü bebişlerimiz..su gecen 2 ayı yaşanmamıs sayıyorum..suan öykle tatlıki kızım maşallah büyüdükçe seviml oluyorlar..gözümün taa içine bakıp gülümsemesi yok mu....herseye değer..allah isteyen herkese nasip etsin..duygularımı sizlerle paylaşmak istedim..

Serçecik ne güzel anlatmış duygularını bende senn gibi düşünüyorum oğlum uyumayınca çok uykymda olsa ona kızamıyorum o kadar mahsum bakıyor ki bütüm içimdekileri eritiyor. Ne güzel bir duygu bu annelik.
Kızlar tüm işlerim duruyor üstümde bir ağırlık var hiç birşey yapmak istemiyorum emir uyuyor aslında aman boşver.

ya bende de bı agırlık var .ev atşıyacagız hafta sonu bırde..yanı yarın:) nasıl toparlanıcam bılmıyorum..annemı beklyıorum yarın sabah burda olacak...o halleder dimi:))))

Selamlar .
Bizimde dr. muayenemiz vardı .Herşey süper motor gelişimi 3- 4 aylık bebek gibi dedi kilo alımımız da güzel 4.900 gr. olmuş boyumuzda 54 cm.Sağlık ocağında giysilerle biraz abartıytı sanırım kilomuz.Sütümü daha önce sağarak verdiğimi ama şimdi bir haftadır emzirdiğimi söyledim çok iyi dedi emzirmek anne çocuk arasındaki bağı kuvvetlendirmek ve güven duygusu için çok önemli mümkün olduğunca emzirmeye çalış dedi. .10 gün sonra Rota aşısı için gidiyoruz tekrar bu süre zarfında işitme testi ve kalça usg sinide halledicez .Rota aşısı için 115 ytl dedi yanlız rotarix değil farklı bir aşı vuracakmış .Şimdi kızımla akşam gelecek misafirlerimiz için pasta yapıyoruz.allah chiccodan bu mama sandalyesini çıkardığı için razı olsun :)))Sonra da sitesine resimlerini ekliyicem kızımın :)))vakit bulabilirsem tabii

ben de tam başlamıştım malum işlere oğluş uyandı
komik kaldım
neyse belki uyursa devam edebilirim
hiç belli olmuyor

özlemcim derine kocaman maşallah

masallah canım..bebişin gelısımı cok ıyıymıs..benım kız nerdeyse 2 aylık ama henüz 4 kılo oldu..benımkıde emıyor ama gunde 1-2 kez mama takvıyesı yapıyoruz doktorumuzun önerısıyle...

kızlar dün götürdüm oğluşu doktora...kusması için ilaç vermedi..3 saatte 1 130 cc yerine 2 saatte 1 90 cc ver dedi..az ve sık yani..kilosu baktıktan sonra gece uyandırma artık ihtiyacı yok gece beslenmeye dedi...bizde dün gece 01.30 yedik ardından sabah 07.30 da...kendi de uyanmadı zaten...kansızlığı yok bu çocuğun dedi..2. ayda kan değerleri düşermiş bebeklerin..sakın demir filan verme dedi..kestik tabi hemen...diğer dokturmuza da pek kızdık tabi ki...nasıl okul okuyor bunlar anlamıyorum...illa prof.a mı götürmek lazım yani...rezene için günde 30 cc genelde yatmaya doğru verebilirsin dedi...gözümüz maalesef hala akıyor...açılmadı göz kanalları...damla ve masaja devam..kalça için çift bez kullanmaya devam 1 ay daha...pazartesi günü hem verem aşımızı hem de rota aşımızı olucaz..ikisi aynı gün yapılmalıymş..ya da rota 1 ay atarmış....baş tutması konusu gelince korkulacak bişi yok sürekli tutması ancak 4. ayda olur dedi...ayrıca vücut ağır olduğu için yüzüstü koyunca başını fazla kaldıramıyor, kolları taşımıyor sorun yok dedi...gülme ve gözle takibini sordu...onlar var çok şükür...agulama ve parmak emme de var...kan sayımı tekrar yaptıralım mı dedim bir daha 9. ay da yapılacakmış...bugün sağlık ocağına gittim pazartesi verem için gelicem diye..öyle kafamıza göre gidilmiyormuş..15 günde 1 açılıyormuş verem aşsı 10-15 çocuğa yapılıyormuş..ona yetişemezsen 15 gün bekliyormuşsun..bugün açmışlar aşıyı...isterseniz yapalım dedi ama rota için randevumuz pazartesi olduğundan yaptıramadık..pazartesiye de sağlık ocağında açık aşı olmuyormuş..mecbur verem savaş a gidicez..verem savaş dispanserlerinde aşı hergün saat 11.00 e kadar yapılıyormuş..aklınızda bulunsun yani..yalnız şeyi sormadım o aklıma takıldı..ben buna geceleri 110 cc filan mama veriyordum..gece beslemeyince günlük 730 cc ye filan düşüyor aldığı miktar..acaba o 110 cc yide gün içine mi pay etmek gerekiyor...730 az gelir sanki..1. ayında içiyordu o miktarı...pazartesi sorucam onu da işte...şimdilik biz de haberler böyle...

Sağol sibelcim :)))
Serçecik kilosunun önemli olmadığını zayıfta olsa önemli olanın motor gelişimi olduğunu söyledi dr.umuz .O yüzden canın ı sıkma iyi seninkininde kilosu maşallah Benim eşim falan kilolu Derin de aynı babasının kopyası :)))

canım maşallah bızım kızın motor gelısımı ıyı..refleksler fılan kuvvetlı...aguluyor,basını kaldırıyor.akşamları babasına birşeyler anlatmaya calısıyor..beni şikayet ediyor heralde...ne yaptıysam kendıne..:)))).zaten 2 haftalıktan beri başını kaldırabılıyor maşallah..cok hareketlı..ama zaten benım kız küçük dogmustu..
yavas yavas kılo alır heralde...

bu arada aklıma gelmişken ekleyeyim.Sigara konusunuda sordum içmemeye çalış ama içeçeksen de günde 3 tane yi geçme ve emzirdikden sonra iç dedi .Bir sonraki emzirmeye kadar etkisi hafiflemiş olur dedi .Ve gaz için yediklerinle içtiklerinle alakası yok annenin gazlı bebek gazlıdır.Çok sıkı diyet uygulayan annelerin bile bebklerinde görülüyor 3.ayı tamamladıktan sonra bu sorun ortadan kalkıyor zaten dedi.
SEVGı canım senin sorunun olan kaka yı da sordum 7 gün bile yapmayan bebekler oluyor . Çok büyük bir sorun değil dedi.

Nestle kilo alımı iyi değil mi bebeğinin bence ölçeklerde takılıp kalma emzirirken fark edemiyorsun ki zaten kaç cc içtiğini acıktıkça ağlıyor doyunca bırakıyor zaten .Seninkide acıktıkça o miktarı yakalar zaten gün içerisinde

nestle canım özleme katılıyorum
sen merak etme karnı doymazsa zaten o sana haber verir :)

evet haklısınız...yine de doktora bir danışayım pazartesi..ben emziremediğim için aklım kalıyor..4 aya bir gelsek..başlayacağım ek gıdalara..bende biraz rahatlamış olurum..ömrüm pompayla geçiyor...2. kocam oldu...bir yere gidemiyorum valla o yüzden..yaz da geliyor şimdi...neyse 4. ayımızı haziran başında tamamlayacağız ondan sonra meyve suyu ve yoğurtla başlayabiliyormuşuz...en azından 1-2 öğün onları veririm dışarda olsam bile...

iyi akşamlar hanımlar ancak girebiliyorum misafir vardı ve bugün işyerine gittim çarşamba başlıyorum çk kötü hissediyorum kendimi bebeğim çok ufak ama mecburum hep hayırlısını istedim allahtan hayırlısı buymuş demek
kızlar pompa lazım şimdi bana doğumdan önce almadım dedli gibi hepiniz medelanın elektirikli pillisini önerdiniz yanlış hatırlamıyosam onu alıcam bende avente baktımda çok pahalı bana şöyle makul fiyatta bişey lazım biberon almıştım nuk un bitane ama şimdiye kadar hiç denemdim nasıldır bilmiyorum ama biberonu alınca beni bırakmasından korkuyorum emzirmeye evede gelicem buarada biberon olarak neyi önerirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…