elif inan okuyunca içim cız etti, ben de çalışıyorum, öğretmneim ama ben 3 te evde oluyorum. kızımla çok kaliteli zaman geçiriyoruz. çok haklısın eğer 5 ekadar çalışıyorsan oğluna zaman ayırnak elbette zor, belki de o d ailgi beklediği için daha da bebekleşiyordur. sana tavsiyem şu: bırak ev işi kalsın, bırak yemek te kalsın, temzilik kalsın, işten gelince üzerini değişir değişmez ilk yarım saatini çocuğuna ayır, onu okşa sev şakalar yap,oyun oyna, yarım saat sonra da yenmek hazırlığına başlarsın.
inna ki ben de çoğu zaman öyle yorgun geliyorum kii, adım atacak halim kalmıyor ama işten gelir gelmez en az 15 dakkamı kızıma ayırıp sonra mutfağa geçiyorum, mutfakta d aberaber oluyoruz genelde. o da benle yemek yapıyorkendi çapında:roflol: eğleniyoruzhihoyyyt yemeği geceyapabilirsin mesela, ertesi günün yemeğini, temziliği de geceyapabilrisn o uyuyunca. biraz uykudan ve zamnadan fedakarlık yaparsak bu iş oluyor inanopuyorumnanaktan
aybuke teşekkürler. sorun çok büyük değil ama bu sorun sebebiyle kendimi sorguladım. sonunda oğluma sadece oğluma yeteri kadar zaman ayırmadığım fikrine vardım.Aslına bilinçli bir anne olmaya ona elimden geldiğince vakit ayırmaya çalışıyorum. son bir kaç aydır ihmal etsem de çocuğumun gelişimi ile ilgili kaynaklar okuyordum. bu olaydan sonra okumya tekrar başladım. ayırdığım vakitler daha önce de dediğim gibi sadece oğluma ait değildi... şimdi bunu düzetmeye çalıyorum.
dün ne yaptık. işten biraz geç çıktım. çocuğumu bakıcısından aldığımda saat 6ya çeyrek vardı. eve geldik.oğlumun banyo vakti gelmişti. banyo yapmayı çok seviyor. benim de banyo yapmam gerekiyordu. eşim eve geç geldiği için çoğu zaman banyo yapacak vaktim bile olmuyor. oğlumla beraber banyo yapmayı denedim. duşa beraber girdik. normalde kendi küvetini salona getirip maşrapayla su dökerek yıkıyorum. daha önce duşun tazyikli suyundan korktuğu için banyoyu kullanamamıştık. bu sefer belki yanında ben olduğumdan belki de büyümüş olduğundan duştan korkmadı hatta çok sevdi. ay ne güzel oğlumla vakit geçirdik oğlum ne kadar da mutlu derken sıra duştan çıkmaya geldi ve yaygara kopartmaya başladı bizimkisisempatiksalakcinni beyefendi su ile oynamaya devam edecekmişgamyoncuiremsu. önce dışarı çıkarttım baktım hala su ile oynamak istiyor 'hayır' diyip kırmamak için duşa geri koydum. şofbeni kapattım. 'bak oğlum su soğuk, su soğuyunca banyodan çıkılır'diyorum yok anlamıyor.şofbeni kapatmasam da içerisi serindi çıkması gerekiyordu. ağlaya ağlaya bir hal oldu çocuğa...
banyodan sonra hep emerek uyur. emmek bile aklına gelmedi önce . sakinleşince emzirdim, uykuya daldı. saat 7olmuştu. uyku için biraz erkendi. yatağına koyarken uyandı,mızlamaya başladı:1ninca:tam kabus yeniden başlıyor derken babası geldi.hihoyyytçocuk babaya emanet bir ki işim vardı onları yaptım. yemek hazırladım yemek yedik.oğlan da babasını görünce sakinleşti zaten.
saat 8,30 gibi de uyudu.
Son düzenleme: