2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

elif inan okuyunca içim cız etti, ben de çalışıyorum, öğretmneim ama ben 3 te evde oluyorum. kızımla çok kaliteli zaman geçiriyoruz. çok haklısın eğer 5 ekadar çalışıyorsan oğluna zaman ayırnak elbette zor, belki de o d ailgi beklediği için daha da bebekleşiyordur. sana tavsiyem şu: bırak ev işi kalsın, bırak yemek te kalsın, temzilik kalsın, işten gelince üzerini değişir değişmez ilk yarım saatini çocuğuna ayır, onu okşa sev şakalar yap,oyun oyna, yarım saat sonra da yenmek hazırlığına başlarsın.

inna ki ben de çoğu zaman öyle yorgun geliyorum kii, adım atacak halim kalmıyor ama işten gelir gelmez en az 15 dakkamı kızıma ayırıp sonra mutfağa geçiyorum, mutfakta d aberaber oluyoruz genelde. o da benle yemek yapıyorkendi çapında:roflol: eğleniyoruzhihoyyyt yemeği geceyapabilirsin mesela, ertesi günün yemeğini, temziliği de geceyapabilrisn o uyuyunca. biraz uykudan ve zamnadan fedakarlık yaparsak bu iş oluyor inanopuyorumnanaktan

aybuke teşekkürler. sorun çok büyük değil ama bu sorun sebebiyle kendimi sorguladım. sonunda oğluma sadece oğluma yeteri kadar zaman ayırmadığım fikrine vardım.Aslına bilinçli bir anne olmaya ona elimden geldiğince vakit ayırmaya çalışıyorum. son bir kaç aydır ihmal etsem de çocuğumun gelişimi ile ilgili kaynaklar okuyordum. bu olaydan sonra okumya tekrar başladım. ayırdığım vakitler daha önce de dediğim gibi sadece oğluma ait değildi... şimdi bunu düzetmeye çalıyorum.

dün ne yaptık. işten biraz geç çıktım. çocuğumu bakıcısından aldığımda saat 6ya çeyrek vardı. eve geldik.oğlumun banyo vakti gelmişti. banyo yapmayı çok seviyor. benim de banyo yapmam gerekiyordu. eşim eve geç geldiği için çoğu zaman banyo yapacak vaktim bile olmuyor. oğlumla beraber banyo yapmayı denedim. duşa beraber girdik. normalde kendi küvetini salona getirip maşrapayla su dökerek yıkıyorum. daha önce duşun tazyikli suyundan korktuğu için banyoyu kullanamamıştık. bu sefer belki yanında ben olduğumdan belki de büyümüş olduğundan duştan korkmadı hatta çok sevdi. ay ne güzel oğlumla vakit geçirdik oğlum ne kadar da mutlu derken sıra duştan çıkmaya geldi ve yaygara kopartmaya başladı bizimkisisempatiksalakcinni beyefendi su ile oynamaya devam edecekmişgamyoncuiremsu. önce dışarı çıkarttım baktım hala su ile oynamak istiyor 'hayır' diyip kırmamak için duşa geri koydum. şofbeni kapattım. 'bak oğlum su soğuk, su soğuyunca banyodan çıkılır'diyorum yok anlamıyor.şofbeni kapatmasam da içerisi serindi çıkması gerekiyordu. ağlaya ağlaya bir hal oldu çocuğa...

banyodan sonra hep emerek uyur. emmek bile aklına gelmedi önce . sakinleşince emzirdim, uykuya daldı. saat 7olmuştu. uyku için biraz erkendi. yatağına koyarken uyandı,mızlamaya başladı:1ninca:tam kabus yeniden başlıyor derken babası geldi.hihoyyytçocuk babaya emanet bir ki işim vardı onları yaptım. yemek hazırladım yemek yedik.oğlan da babasını görünce sakinleşti zaten.
saat 8,30 gibi de uyudu.

Son düzenleme:
bu arada çocuklarınız konuşuyor mu?benim kızım bazen 2 kelimelik cümleler kuruyor.abla geldi gibi.ama söylenenleri canı isterse tekrar ediyor.hemen hemen herşeyi söylemeye çalışıyor alkisalkisalkis

benimkisi konuşuyor ama bülbül gibi değil tabi:)
2 kelimelik başına özneyi de koyarak 3 kelimelik cümleler kurabiliyor. ama çok sık değil kelime hazinesi de fazla değil.
kapının kolundan tutup 'enne ışay gide'' dediğinde eğer kapının kolundan tutmuş olmasaydı 'anne dışarı gidelim' dediğini anlamzadım

kelimelelerin genelde ilk hecesini söylüyor.
paa=para
giii=giydir
gide=gidelim
çıkıdıııııııı= çıkart beni bu oto koltuğunun içinden
acı= acıyor
acı(karnını gösterirse)= acıktım
koooku= korkuyorum
kokuu= kokuyor (parfüm vs)
çiko:çikolata
gibi...

arkadaşımın 2 yaşını yeni doldurmuş çocuğu var maşallah çok güzel konuşuyor.10 kadar saydı şaşırdım:nazar:. tabi çalışmışlar ki sayabiliyor. birşey dağıtırken 'ben iki tane istiyorum' diyebiliyor, ama ikinin matematiksel karşılığını bilmiyor laf olsun diye ortaya atıyor:) artık biz de başladık sayı saymaca oyununa.

merhaba.evet çoktandır yazmıyordum.okulu değiştirdim ve çok yoruluyorum,sınıflar kalabalık.sen nasılsın?a.s.

saol cnm bizde iyiyiz çok şükür...
şimdiki okulun ne tarafta yine buralardamı dahamı uzak...isminide bilmiyorum adın neydi canım senin...

selin25 allah sağlklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşlh...ii cesaret etmişsin doğrusu...çünbkü henüz bunlar bebek sayılır...zor olur biraz yani...allah yardımcın olsun...

elif ezgi ewt canım çalışan anne olmak zordur doğrusu ki ben çalışmadığım halde zorlanıyorum...

konuşma konusunda: ewt duyduüğu her kelimeyi söylemeye çalışıyo..cünle kurmaya yeni yeni başladı....mesala memesini arıyordu dün bitane verdim,bi diğerinide gördü aynen şöyle söyledi...aaaa budada vaymış....:dance:

herkese iyi akşamlar, bu günlerde o kadar stresliyim ki sadece ağlamak istiyorum şu an.dejarj olmam gerek.

az önce babmla konuştuk, moralim bozuldu, geçen mayıs ayından beri süregelen bir kalp sıkıntısı vardı, tam ameliyat olacaktı boyun damarlarının %80 tıkalı olduğu tespit edildi, bütün yaz 2 kez riskli bir operasyon geçirdi, şah damarına ve diğer damara zorlu operasyonlar sonucu stend takıldı, derken stendin vücuda uyum aşamaıs beklendi, nihayet babam mersindeki bütün hastaneleri gezmiş, gittiği her hastane olumsuz konuşmuş, çok kritik bir ameliyat olacak, damarların çok ince demişler.

yarın bir de Adanaya bak dedim amaa adana da ameliyat olsa kimseyi tanımıyoruz, kan bulma sıkıntısı olacak, kardeşim askerde:a015:, ben uzaktayım ablam uzakta:çok üzgünüm:, yapayalnız kaldılar:oklava: delirecem yaaaa

elif bugün oğluşunla çok güzel zaman geçirmişsiniz, eminim o da nhuzurlu uyumuştur yavrucakopuyorumnanaktan ben nisa yı1 yaşından beri banyoda ayakta duş aldırıyorum, benim için de çok rahat oluyor, banyo yapmaya bizimki de bayılıyor, benle duş aldığı çok olmuştur.

Nisa maşallah artık her kelimeyi söylemeye başladı. çok hoşumuza gidiyor, önceden çok heyecanlanırdık pat- çat kelime söylediğinde, oysa şimdi hergün yeni bir kelime öğreniyor, şaşırmıyoruz artık:hulya:

en geç söyleidği kelime anne oldu, o kadar bekledimki, ağzından bir kez anne kelimesi duyabilecek miyim rabbim diyordum, son 1 aydır bana anne diyor, o kadar özel bişeymiş kii,çok gurur verici benim için.

hoşbulduk bebiş, inşallah güzel paylaşımlara devam ederiz, asiye ,sevgi ve denizlerprensi sizleri de görmek çok güzel, bebişleriniz iyidir inşallah. güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle

saol cnm bizde iyiyiz çok şükür...

konuşma konusunda: ewt duyduüğu her kelimeyi söylemeye çalışıyo..cünle kurmaya yeni yeni başladı....mesala memesini arıyordu dün bitane verdim,bi diğerinide gördü aynen şöyle söyledi...aaaa budada vaymış....:dance:

maşallah, çok tatlılar ya...

herkese iyi akşamlar, bu günlerde o kadar stresliyim ki sadece ağlamak istiyorum şu an.dejarj olmam gerek.

az önce babmla konuştuk, moralim bozuldu, geçen mayıs ayından beri süregelen bir kalp sıkıntısı vardı, tam ameliyat olacaktı boyun damarlarının %80 tıkalı olduğu tespit edildi, bütün yaz 2 kez riskli bir operasyon geçirdi, şah damarına ve diğer damara zorlu operasyonlar sonucu stend takıldı, derken stendin vücuda uyum aşamaıs beklendi, nihayet babam mersindeki bütün hastaneleri gezmiş, gittiği her hastane olumsuz konuşmuş, çok kritik bir ameliyat olacak, damarların çok ince demişler.

yarın bir de Adanaya bak dedim amaa adana da ameliyat olsa kimseyi tanımıyoruz, kan bulma sıkıntısı olacak, kardeşim askerde:a015:, ben uzaktayım ablam uzakta:çok üzgünüm:, yapayalnız kaldılar:oklava: delirecem yaaaa

geçmiş olsun tekrar. aileye uzk olmak zor. kalp ameliyatı falan iyice zor iş :( Allh kolaylık versin.
elif bugün oğluşunla çok güzel zaman geçirmişsiniz, eminim o da nhuzurlu uyumuştur yavrucakopuyorumnanaktan ben nisa yı1 yaşından beri banyoda ayakta duş aldırıyorum, benim için de çok rahat oluyor, banyo yapmaya bizimki de bayılıyor, benle duş aldığı çok olmuştur.

Nisa maşallah artık her kelimeyi söylemeye başladı. çok hoşumuza gidiyor, önceden çok heyecanlanırdık pat- çat kelime söylediğinde, oysa şimdi hergün yeni bir kelime öğreniyor, şaşırmıyoruz artık:hulya:

en geç söyleidği kelime anne oldu, o kadar bekledimki, ağzından bir kez anne kelimesi duyabilecek miyim rabbim diyordum, son 1 aydır bana anne diyor, o kadar özel bişeymiş kii,çok gurur verici benim için.

bizimkisinde fark ettiğim şey kelimenin ilk hecesini söylemesi, gerisi için pek çaba sarf etmiyor:ecrin_bebek:. dün dedim ona merdiven kenarlarımız çok tehlikeli pat diye düşersin, tüm gördüğü komşulara bunu anlattı. merdivenleri göstererek ''düüüüüü pat''.

normalde anne kelimesini çocuklar çok erken yaşlarda söyler seninkisi de iyi naza çekmiş kendinisempatiksalakcinni. acaba siz anne kelimesini kullanmadınız mı? hani evde eşin isimle hitap ediyor sonuçta ....biz eşimle birbirimize genelde yanımızda oğluş da olduğu için 'annesi, babası ' diye hitap ediyoruz. baktık çocuk da bize anne-baba demiyor 'annesiiiiii-babasııııı' diyor:1:

belkıs babana geçmiş olsun inşaallah biran önce sağlığına kavuşur.
semra benim yeni okulumda eski okulumun yanında Ali Cevat Özyurt.

geçmiş olsun tekrar. aileye uzk olmak zor. kalp ameliyatı falan iyice zor iş :( Allh kolaylık versin.

bizimkisinde fark ettiğim şey kelimenin ilk hecesini söylemesi, gerisi için pek çaba sarf etmiyor:ecrin_bebek:. dün dedim ona merdiven kenarlarımız çok tehlikeli pat diye düşersin, tüm gördüğü komşulara bunu anlattı. merdivenleri göstererek ''düüüüüü pat''.

normalde anne kelimesini çocuklar çok erken yaşlarda söyler seninkisi de iyi naza çekmiş kendinisempatiksalakcinni. acaba siz anne kelimesini kullanmadınız mı? hani evde eşin isimle hitap ediyor sonuçta ....biz eşimle birbirimize genelde yanımızda oğluş da olduğu için 'annesi, babası ' diye hitap ediyoruz. baktık çocuk da bize anne-baba demiyor 'annesiiiiii-babasııııı' diyor:1:
[/QUOTE]

çok teşekkür edrirm dleklerin için, senin oğluş baya güzel konuşuyormuşopuyorumnanaktan düüü pat aa bayıldımsırnaşık şey

belkıs babana geçmiş olsun inşaallah biran önce sağlığına kavuşur.
semra benim yeni okulumda eski okulumun yanında Ali Cevat Özyurt.

teşekkür ederim bebiş,a.s.çok nbunaldım gerçekten , hayatta en kötü şey ailenin başına bişey gelemsiymiş,mafoldumbenyaşamadan bilmiyor insan:a015: Allah kimseyi ailesiyle sınamasın,çok zor çoookk, canının bir parçası gözünün önünde perişan, ama elinden bişey gelmiyor:kızgın:

merhaba kızlar
belkıs babana geçmiş olsun inşallah başarılı bir ameliyat geçirir ben böyle özel ameliyatlarda istanbul ve ankara daki doktorları daha donanımlı buluyorum eğer bu şehirlerle bağlantınız varsa buraları deneyin derim

sevgi ben de dün face de seni sormuştum kızlara sevgi yok hasta mı diye buraya yazdığını görünce sevindim

buranın tekrar canlandığı görmek ne güzel

elifezgi hoşgeldin ben de çalışan bir anneyim neler yaşadığını çok iyi biliyorum keşke çalışmak zorunda olmasaydık ben ağustos ayında bakıcı değiştirdim ve bu bakıcımızla birlikte birçok değişti oğlam artık bilinçli gibi geliyor ha belki yaşının gereği böyle olacaktı ama bu bakıcımız daha ilgili olduğu için oğlumda bir sürü olumlu gelişme var şükürler olsun bakıcımıza da anne diyor ve onu çok seviyor benim içim daha rahat bir şekilde aklım onda kalmadan işe geliyorum diyeceğim o ki olmazsa bir de bakıcı değiştirmeyi deneyin güvenebileceğiniz birini bulursanız bir de o yolu deneyin sonuçta biz ne kadar uğraşsak da onlarla ilgilenebileceğiz zaman kısıtlı oluyor annenin yerini tutmaz ama bakıcıyla da geçirdiği zamanın kalitesi bakıcının ona olan ilgisi de çok önemli diye düşünüyorum

selin 2. oğluşunu Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin arwin'di değil mi bizim şubat oğluşumuz kocaman öpücükler size

bir de benim kızım kahvaltı yapmayı sevmiyor.süt ve ürünlerinden hiç hoşlanmıyor.süt içirebilenler nasıl başardınız bunu?görümcen yarı uyurken ver dedi,denicem bakalım.inşaallah içer.ablamız 6 yaşında hala yatmadan içiyor ama oda yemek yemeyi sevmiyor.

buranın tekrar canlandığı görmek ne güzel

elifezgi hoşgeldin ben de çalışan bir anneyim neler yaşadığını çok iyi biliyorum keşke çalışmak zorunda olmasaydık ben ağustos ayında bakıcı değiştirdim ve bu bakıcımızla birlikte birçok değişti oğlam artık bilinçli gibi geliyor ha belki yaşının gereği böyle olacaktı ama bu bakıcımız daha ilgili olduğu için oğlumda bir sürü olumlu gelişme var şükürler olsun bakıcımıza da anne diyor ve onu çok seviyor benim içim daha rahat bir şekilde aklım onda kalmadan işe geliyorum diyeceğim o ki olmazsa bir de bakıcı değiştirmeyi deneyin güvenebileceğiniz birini bulursanız bir de o yolu deneyin sonuçta biz ne kadar uğraşsak da onlarla ilgilenebileceğiz zaman kısıtlı oluyor annenin yerini tutmaz ama bakıcıyla da geçirdiği zamanın kalitesi bakıcının ona olan ilgisi de çok önemli diye düşünüyorum

selin 2. oğluşunu Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin arwin'di değil mi bizim şubat oğluşumuz kocaman öpücükler size

evet bakıcıyla geçirdiği zamanın kalitesi de önemli , günlük 8 saatini onunla geçiriyor, sadece 3 saatini benimle geçiriyor.bakıcısına da söyicem birebir vakti arttırmasını. sonuçta evinde bakıyor, evin yemeği işi...hani onu da seviyor. bende yemeği fazla yemiyor onda daha iyi yiyor, kadının evine gider gitmes mama mama diye atlıyor, kadın yemeğini falan güzel yediğini söylüyor. fiziki gelişimi gayet iyi (12 kilo, 85,5 cm yeni ölçtük, siz de yazarsanız iyi olur). bu özgüven konusunu onunla da konuşucam. o da fark etmiş bişey alacağı zaman kendisin almayıp elinden tutup götürüp başkasına aldırttığını. çocuğu cesaretlendirip bu sorunu aşmak lazım...

ohhh ne güzel burda yeni birilerini görmek.çocuklarınızın gündüz uykusu kaç kez ve kaç saat arkadaşlar?

benimkisinin günde 1 kere 1,5 saat diye biliyorum. sabah 6da kalkıyor akşam 8de yatıyor
bundan fazla uyursa akşam daha geç yatıyor.

bir de benim kızım kahvaltı yapmayı sevmiyor.süt ve ürünlerinden hiç hoşlanmıyor.süt içirebilenler nasıl başardınız bunu?görümcen yarı uyurken ver dedi,denicem bakalım.inşaallah içer.ablamız 6 yaşında hala yatmadan içiyor ama oda yemek yemeyi sevmiyor.

bizimkisi yoğurdu çok seviyor hem de ev yapımı tatlı yoğurt falan değil market yoğurdu. sağolsun bakıcım alıştırdı. hep pilavla karıştırarak veriyordu. genelde pilav makarnayla yiyor, ayrı olarak da yiyebiliyor.

sütü de kahvaltı karışımının içinde tüketmeye alıştı.

ılık sütün içine 1 çay kaşığı bal kattığımda yarım çay bardağı falan içiyor. günde 1 kase yoğurt yediği için çok da süt içsin diye uğraşmadım.

geçen gün arkadaşın çocuğu elinde pipetle kutu süt içerken benimkisi de istedi. normalde pipet kullanamayan çocuk, döke saça da olsa sütü bu şekilde içti. ama yine 1 içişde yarım çay bardağı...

benim oğlana uyku arasında ne verirsem vereyim içmez, bence bu çocuktan çocuğa değişir.

bizim peynirde sıkıntımız var. peynir yemiyor. bakıcısı yine karışımın içinde tükettiriyor. normalde bu yaşta karıştırmadan kahvaltı yapması gerekirmiş ama biz hala karışıma devam. yumurtayı peyniri başka şekilde yemediği için bir şey demiyorum. haftasonları çocuk bende olduğunda ayrı ayrı vermeyi deniyorum ı ıh, olmuyor. tost yapıp içindeki kaşar peynirini yedirebildim ama:dance:

Back
X