2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Ben hala emzirdiğim için süt verme ihtiyacı duymadım..bi iki kere kendi istedi.kuzenlerinden görüp ama içmedi geri bıraktı.. sevmedi sanırım..: )

benimoğlum hiç süt içmiyor nasıl yapsamda alıştırsam bilemedim. Siz nasıl yaptınız.

canım doktorum bize bir şey yedirmek stediğiniz zaman yemiyorsa yedirmek için uğraşmayın. onu özendirin demişti. Bu dönemlerde taklit etmeyi çok severlermiş sen bir bardak sütü onun yanında keyifle iç.hımmmm tadı harikaymış falan de ( ya da içiyormuş gibi yap.) sonra ona teklif et.

Bir de bir gün keyifle yedikleri şeyi ertesi gün yemiyorlar.aynı şekilde yemedikleri ya da içmedikleri bir şeyide yeyip.içebilirler.Bu nedenle bu süt olayını çok fazla takma.elbet bir gün bir şekilde içecek.peynirini yoğurdunu yiyorsa problem yok.illa da süt içmem derse muhallebi vb.gibi şeylerle takviye edebilirsin.

canım doktorum bize bir şey yedirmek stediğiniz zaman yemiyorsa yedirmek için uğraşmayın. onu özendirin demişti. Bu dönemlerde taklit etmeyi çok severlermiş sen bir bardak sütü onun yanında keyifle iç.hımmmm tadı harikaymış falan de ( ya da içiyormuş gibi yap.) sonra ona teklif et.

Bir de bir gün keyifle yedikleri şeyi ertesi gün yemiyorlar.aynı şekilde yemedikleri ya da içmedikleri bir şeyide yeyip.içebilirler.Bu nedenle bu süt olayını çok fazla takma.elbet bir gün bir şekilde içecek.peynirini yoğurdunu yiyorsa problem yok.illa da süt içmem derse muhallebi vb.gibi şeylerle takviye edebilirsin.

çok doğru söylüyorsun özendirme en doğru metod. ben de şimdiye kadar süt verme ihtiyacı duymadım. günde 1 kase yoğurt ve anne sütü yeter diye düşündüm. sütü denediğim zamanlar içmiyordu ya da yarım çay bardağı falan alıyordu. geçenlerde evimize 2,5 yaşına bir çocuk geldi. pipetle kutu süt içiyordu. daha önceleri süt konusunda değil ama pipet konusunda ısrarcı olmuştumsempatiksalakcinni ne yaptımsa pipet kullanamamıştı:ecrin_bebek:. çocuk merakından süt içmeye hem de pipetle içmeye başladısempatiksalakcinni

Dün oğlumu memeden kesmeye çalıştım. akşam eve gidince iki tarafın da sütünü bitirdi tam sofra kurarken tekrar emmek istedi ben de emzirmek istemedim. yemekte bir ekmek yiyişi vardıkaydirigubbakcemile3, önce içini oyarak yedi sonra ısırmaya başladı. eşimle ben de ağzına hamsi koyduk.karnını doyurdu. yemekten sonra da bir iki defa istedi gene vermedim memeyi.acıkmış olacak yarım kutu meyveli süt içti sonra . emerek uyumaya alışık olan oğlum emmeden uyudu fakat gece boyunca sırtını kaşıttısırnaşık şey, arada 'gaşı gaşı ' diye talimat verdi. gece boyunca 2 su bardağı da su içti.
Sabah 5 gibi uyandı 6 gibi de mutfakta mamaaa mamaaa diye dolaştı. evde pek kahvaltı etmez bugün az da olsa kahvaltı etti.
Yani memeyi vermediğimde görüyorum ki yemediği şeyleri yiyor, yemek talep etiyor ve daha fazla su içiyor. bebeklerin yemek konusunda fazla iştahlı olmaması anne sütü ile bir miktar doymalarından kaynaklanıyor.

Bu arada üzücü olan oğlışumun memiyi emmek için yaptığı şirinliklere dayanamdım ve işe gelmeden önce emzirdim:çok üzgünüm: sanırım emzirmeyi bırakmak bebekten daha çok anne için zorsenağlama

Son düzenleme:
kimseler uğramamış ne zamandır sessiz topiğim senağlama
ben geldim yine dönüp dolaşıp sanaŞeniz

herkes çocuğu ile yaşadığı anlatmaya değer şeyleri günlük yazarsa iyi olur değil mi?

biz mesela emmeyi bırakamadık, dana gibi emiyos:27:

herkes çocuğu ile yaşadığı anlatmaya değer şeyleri günlük yazarsa iyi olur değil mi?

evet doğru.vakit buldukça yazalım.benim kızımda emiyor ama ben fazla vermiyorum sadece uyurken emzirmeye çalışıyorum.2 yaşına kadar kendi bırakmazsa ve kısmet olursa emzirmek istiyorum.

ben de iki yaşına kadar emzirme taraftarıyım ama benimkisi abartıyo, bu gidişle zaten yatılı okula gidene kadar falan emecek..

aybukecim umarım hasta falan değildir, hastalık öncesi huzursuz olabiliyorlar malumun.

gelelim dün akşam ve bügünümüze. dü akşam yemek yedik, biraz oyun oynadık. gece acıkmasın diye pilav yaptım, hani pilavı seviyor yer diye düşündüm, az bişey yedi ...gece de 6-7 devfa uyandı...

sabah erken kalktık. saatlerin alınmasına daha adapte olamadık.içiçe geçen kutularımızla oynadık. bakıcısına giderken de hem arabasını hem de ördeğini yanına almak istedi:) 'giderim ama oyuncaksız asla'' çok komikti, asansör bekliyoruz benim oğlanın kucağında peluş ördek:1:...

bir ara bakıcısına giderken ağlıyordu. son zamanlarda yanında oyuncak götürüyor kapı açılır açılmaz oyuncağını anlatmaya başlıyor,huzur içinde vedalaşıp ayrılıyoruz:3:

belkıs bizde de dönem dönem sıkıntı oluyor,özellikle paylaşım konusunda.eşyaları geçtik şimdi de bizleri ablasıyla paylaşamıyor:)
elif ezgi sevindim huzurlu ayrıldığınıza yoksa insanın aklı kalır.

belkıs bizde de dönem dönem sıkıntı oluyor,özellikle paylaşım konusunda.eşyaları geçtik şimdi de bizleri ablasıyla paylaşamıyor:)

allah allah bu yaşta paylaşma sıkıntısı oluyor mu yaf:28:...acaba bizimkisinin büyük kardeşi olmadığı için mi yaşamıyoruz? ne yapmak lazım ki acaba:26:

bilinçli çocuk yetiştirdiğini düşündüğüm bir arkadaşım biri çocuğundan bişey istediğinde eğer oyuncak kendisinin ve vermek istemiyorsa ver diye baskı yapmanın doğru olmadığını söylemişti, ama oyuncak kendisinin değil fakat illa da ben oynayacam diye inat ediyorsa o zaman müdahele ediyordu 'o senin değil 'diye...araştırmak lazım. belki de bu yaşta çocuğun paylaşımcı olmasını beklemek erkendir:44:

benimoğlum hiç süt içmiyor nasıl yapsamda alıştırsam bilemedim. Siz nasıl yaptınız.
canım emziriyorsan ondan içmek istemiyordur...birde pipetle dene içirmeyi önce sen iç göster sonrada ona ver...pipetle içmeye başlayınca çabuk içiyorlar birde eylence oluyor.
kimseler uğramamış ne zamandır sessiz topiğim senağlama
ben geldim yine dönüp dolaşıp sanaŞeniz
canım ya bende burayı çok özledim...hamile oldugumu ögrendikten sonra burdan çıkmaz olmuştum...9 ayım burda çok eylenceli ve anlamlı geçmişti...herşeyi burda paylatık...cinsiyetini ögrenme, göbüşlerimizin büyüme heycanı doğum vs.
çok güzeldi herşey...taki gruplaşana kadar...neyse... buraya daha çok takılmaya çalışacağım.
umarım beni hatırlamışsındır:17:

al bendende o kadar...ama 1 haftadır vermiyorum bıraktırma aşamasındayım...sabahlara kadar oturuyoruz o ayrı mesele:14:
herkese iyi geceler, nisa çok huysuz delirtti bizi 2 oofff offf
canım çocuklar büyüyor sorunlarda büyüyor...benim oğlumda çok yaramaz...valla birderi bir kemik kaldım...Allah bizlere yardım etsin çok zor çocuk büyütmek:30:

allah allah bu yaşta paylaşma sıkıntısı oluyor mu yaf:28:...acaba bizimkisinin büyük kardeşi olmadığı için mi yaşamıyoruz? ne yapmak lazım ki acaba:26:

bilinçli çocuk yetiştirdiğini düşündüğüm bir arkadaşım biri çocuğundan bişey istediğinde eğer oyuncak kendisinin ve vermek istemiyorsa ver diye baskı yapmanın doğru olmadığını söylemişti, ama oyuncak kendisinin değil fakat illa da ben oynayacam diye inat ediyorsa o zaman müdahele ediyordu 'o senin değil 'diye...araştırmak lazım. belki de bu yaşta çocuğun paylaşımcı olmasını beklemek erkendir:44:

evet ya benim oğlumda bir yere gidince bütün oyuncakları kendi önüne topluyor vermek istemiyor:24:diğer çocuklara.:36:

Son düzenleme:
nİsa nın huysuzluğu tam gaz devam, bütün gece mızmız, sağa dönüyor mızmız sola dönüyor mızmız, olmadı yatağıma alıyorum yien mızmız!!!

bakıcıan aldıktan sonra da yemek yememe bile fırsat vermiyor, kucağımdan inmiyor, illa birlikte oyun istiyor, hiçbişeyi beğenmiyor, ben ne dersem o olacak diyor, ne bileyim mesela artık çorbasını asla bana içtirtmiyor, döke saça kendim içeceğim diyor,

işte bunun adı 2 yaş sendromu!!! amaaa ben de sendrom başladı artık, kızmla beraber aynı zamda geçiriyoruz artık bu sendromu.

bilemiyorum ki belki de diş çıkarıyor amaaa o da bitti biz de:.....

paylaşmaya gelince, Nisa çok umursamıyor oyuncağı elinden alınmış alınmamış, hiç aldırış etmiyor şimdilik, eşyalarına sahiplenmiyor, var benim öevremde de hayrtele izlediğim bebekler, ama Nisa henüz paylaşmama sorunu göstermedi. tabi seneye biraz daha büyüyünce durum değişebilir.

bebeğim 2 yaşına girecek neredeyse, ama bu yaşına hatta bu ayına gelene kadar asla böyle huysuz ve mızımız görmemiştim Nisa yı, asla inanmazdım böyle huy değişeceğine. ama geçici de olsa değişti işte.

selam kızlar o huysuzluk bizde hep var belkısçım kardelen hep öyle illa kendi istediği
olucak bişeyi istiyorsa eğer imkanı yok başka bişeyle kandıramıyoruz sonunda yerlere
yatarak ağlıyor küçük cadı bazen sinirlerime hakim olamayıp bağırıyorum çok çok inatçı
çay içmeye taktı buara babasının bardağını alıp kaçıyor sehpadan sıcaksa ellemiyor
soğumuşsa çenesinden akıta akıta içiyor paylaşma sorunumuz yok bilmiyorum ilerde olurmu ama
çevremizde çok cocuk var elinde ne olursa olsun isteyen olunca veriyor

hüvikçim hatırlamazmıyım seni çok arkadaş vardı ama şimdi hepsi facede
bende orayı sevemedim yaa:25
:

ooo ne güzel burda birilerini görmek.paylaşamama bu yaşta olurmu demişsin ezgi ama biz de tam gaz.ablamız ne alsa onu istiyor bazen o ablanın dediğimizde anlıyor ama çoğu zaman ısrar ediyor taki alana kadar.kızıyorum ama çokta komik oluyor kavgaları.inşaallah büyüyünce yapmasınlar da:)

nİsa nın huysuzluğu tam gaz devam, bütün gece mızmız, sağa dönüyor mızmız sola dönüyor mızmız, olmadı yatağıma alıyorum yien mızmız!!!

bakıcıan aldıktan sonra da yemek yememe bile fırsat vermiyor, kucağımdan inmiyor, illa birlikte oyun istiyor, hiçbişeyi beğenmiyor, ben ne dersem o olacak diyor, ne bileyim mesela artık çorbasını asla bana içtirtmiyor, döke saça kendim içeceğim diyor,

işte bunun adı 2 yaş sendromu!!! amaaa ben de sendrom başladı artık, kızmla beraber aynı zamda geçiriyoruz artık bu sendromu.

bilemiyorum ki belki de diş çıkarıyor amaaa o da bitti biz de:.....

evet 2 yaş sendromu olabilir...zaten bizde sabır bırakmıyorlarki bu döneminde onlara sakin davranıp en iyi şekilde atlatmasını sağlayalım...akraban ailen varsa bence sık sık onlara git değişikligi seviyorlar.benim burda sadece kayınvalide var oraya gidince oğlum bambaşka bir çocuk oluyor evde sıkıntısındanda yapıyor olabilir.
birde büyüyorlar kendileri bişeyler yapmak başarmak istiyor..eğer çorbayı kendi içmek istiyorsa ver içsin boşver hem kendi yemeye alışması daha iyi...izin vermeyince daha çok inatlaşıyorlar...mustafa mirza da kendi yemek istiyor karışmıyorum döke döke yemeye çalışıyor.:2:
hüvikçim hatırlamazmıyım seni çok arkadaş vardı ama şimdi hepsi facede
bende orayı sevemedim yaa:25
:
tabi canım burası başka...benim eşim faceden nefret ediyor açmama izin vermiyor. ama bir tane gizli açtım neymiş bu bakalım diye :3:ama yakalanacm diye fazla takılamıyorum:10:
ooo ne güzel burda birilerini görmek.paylaşamama bu yaşta olurmu demişsin ezgi ama biz de tam gaz.ablamız ne alsa onu istiyor bazen o ablanın dediğimizde anlıyor ama çoğu zaman ısrar ediyor taki alana kadar.kızıyorum ama çokta komik oluyor kavgaları.inşaallah büyüyünce yapmasınlar da:)

evet ya burayı özlemişim arkadaşlar bakıp geçmeyelim paylaşalım :4:
aslında biz bu bıcırıkları küçümsüyoruz ama görüntülerinden büyük akılları var...beni bazen çok şaşırtıyor oğlum:6:

HERKESE GÜNAYDIN:16::16:
valla zor yazıları yazdım..bizim küçük adam izin vermiyor yazmama:41:

canım çocuklar büyüyor sorunlarda büyüyor...benim oğlumda çok yaramaz...valla birderi bir kemik kaldım...Allah bizlere yardım etsin çok zor çocuk büyütmek:30:

QUOTE]
canım o senin iştahsızlığın:27:, bak bize kilo verices diye hala uğraşıyoruz:25:

selam kızlar o huysuzluk bizde hep var belkısçım kardelen hep öyle illa kendi istediği
olucak bişeyi istiyorsa eğer imkanı yok başka bişeyle kandıramıyoruz sonunda yerlere
yatarak ağlıyor küçük cadı bazen sinirlerime hakim olamayıp bağırıyorum çok çok inatçı
çay içmeye taktı buara babasının bardağını alıp kaçıyor sehpadan sıcaksa ellemiyor
soğumuşsa çenesinden akıta akıta içiyor paylaşma sorunumuz yok bilmiyorum ilerde olurmu ama
çevremizde çok cocuk var elinde ne olursa olsun isteyen olunca veriyor
çay keyfine erken başlamış:) acaba çayın tadına birileri baktırdı sevdiğinden mi içiyor yoksa meraktan sizi talit etmek için mi içiyor:26: bizimkisi yiyecek içecek ile ilgili teklifleri geri çeviriyor, bazen maksat dalga olsun diye çay ve kahve teklif efiyorum(içmeyeceğini biliyorum) naz ediyor içmicem diye,sanki içse vericem:33:

2 kız kardeş şimdi başladılarsa aynı evde yaşadıkları müddetçe kavga edeceklerdir, ablamla lise 2ye giderken okul kazağı yüzünden bile kavga etmiştik:67:
evet 2 yaş sendromu olabilir...zaten bizde sabır bırakmıyorlarki bu döneminde onlara sakin davranıp en iyi şekilde atlatmasını sağlayalım...akraban ailen varsa bence sık sık onlara git değişikligi seviyorlar.benim burda sadece kayınvalide var oraya gidince oğlum bambaşka bir çocuk oluyor evde sıkıntısındanda yapıyor olabilir.
birde büyüyorlar kendileri bişeyler yapmak başarmak istiyor..eğer çorbayı kendi içmek istiyorsa ver içsin boşver hem kendi yemeye alışması daha iyi...izin vermeyince daha çok inatlaşıyorlar...mustafa mirza da kendi yemek istiyor karışmıyorum döke döke yemeye çalışıyor.:2:

:

benimkisi de bazen kendim yiyecem diye ısrar ediyor. izin vermek lazım. üstüne büyük bir naylon önlük altına kocaman bir sofra örtüsü...ancak bu şekilde öğrenirler. aslında doğal olan bu. ama biz türk anneler döke saça yemek yemesine evde titizliğimizden dışarda 'aman ne ilgisiz anne derler' korkumuzdan çocuğun kendi başına yemek yemesine izin vermiyoruz sonra bir de hala yemeği ben yediriyorum diye yakınıyoruz. bakın turistlere hiç öyle değiller. çocukların yemek yerken nazlanmalrı da bence annesinin yedirmesinden kaynaklanabiliyor. ben biraz sabredip kendi yemeğini kendisinin yemesine izin veriyorum sofrayı karıştırınca dayanamayıp elinden kaşığı çatalı alıyorum. aslında ona uygun bir sofra kursam yarım saat oyalanır (ben de başka bir işimi yaparım:27:) . bazen kendi başına yerken karnını doyuramaıyor gelip kendisi istiyor benim yedirmemi...döke saça yediği için karnı doymuyor yemeğin tadı da ağzında kalmış oluyor. bazen de yemeği ben yedirirken illaki kendi tercihini yemek istiyor. mesela dün bir pilavdan bir çorbadan veriyordum, kaç defa çorbayı kaşıktan döktürüp döktürüp pilavı gösterek pilav istedi:56:... artık onların da tercihleri var, koca insan oldular :1:

Back
X